به گزارش عدالتخواهان گلستان"در آیات ۱۰۰ به بعد سوره اعراف به داستان زیبای تقابل حضرت موسی (ع) با ساحران اشاره می شود. در اين آيات گفتگو از درگيرى موسى (ع ) با ساحران و سرانجام كار او در اين مبارزه به ميان آمده است. ابتدا ساحران به دعوت فرعون به سراغ موسی (ع) شتافتند و نخستين چيزى كه با او در ميان گذاشتند اين بود كه آيا ما اجر و پاداش فراوانى در صورت غلبه بر دشمن خواهيم داشت؟ فرعون نيز بلافاصله هم وعده مال به آنها داد و هم وعده مقام بزرگ. سرانجام روز موعود فرا رسيد. صحنه عجيبى بود، موسى (ع) تك و تنها (فقط برادرش با او بود) در برابر انبوه جمعيت ساحران و مردم زيادى كه غالبا طرفدار و پشتيبان آنها بودند، قرار گرفت.
در آیه ۱۲۱ سوره اعراف می خوانیم:
«قَالُواْ آمَنَّا بِرِبِّ الْعَالَمِينَ.»
«[و ساحران] گفتند: «به پروردگار جهانيان ايمان آورديم.»
***
سه نکته:
** در ناامیدی بسی امید است
مولای متقیان علی (ع) فرمود: «كُن لما لا ترجو أرجى منك لما تَرجو؛ به آن چيز كه اميد ندارى، اميدوارتر باش تا به چيزى كه اميدى در آن هست. چنانكه موسى (ع) حركت كرد تا براى خانوادهاش آتش بياورد، اما با مقام رسالت برگشت، ملكه سبأ براى ديدن حضرت سليمان (ع) از شهر خارج شد، اما مؤمن برگشت، ساحران براى رسيدن به پست و مقام به دربار فرعون آمدند، امّا با ايمان و مؤمن بازگشتند.» (حکمت های نهج البلاغه)
** در این ایامرحمت خدا سرازیر می شود
رحمت خداوند در هر زمان و مکانی بر انسانها فرود می آید لکن برخی زمان ها و مکان ها را می توان فرودگاه های رحمت خدا دانست. یعنی در آن زمان و مکان ها رحمت بی حساب الهی بر فرد نازل می گردد. از جمله زمان های خاص رحمت خدا می توان به ایامی همچون روز عرفه، شب قدر و همچنین ماههاي رجب و شعبان و رمضان اشاره کرد. درباره ماه رجب روايت شده كه در اين ماه، رحمت خداوند بسيار فرود ميآيد.
*** سعی و تلاش، فرودگاه رحمت خاص خدا
یکی از منازل و فرودگاه های رحمت الهی سعی و تلاش و کار است. کسی که روزی حلال می خواهد باید تلاش کند، با بازار برود، کسب و تجارت کند، عرق بریزد، درس بخواند و در یک کلام مقدمات جلب رحمت خدا را فراهم کند. پس اگر انسان براي روزی تلاش نکند و مشمول رحمت خاص خداوند نشود فقط باید خودش را سرزنش کند و بس.
مادر اسماعيل ميان درهای بود بی آب و علف كه در آن، نه آبی يافت می شد و نه انساني. اما آنگاه كه ديد جان يگانه فرزندش، اسماعيل در خطر است. برای يافتن آب كوشيد و هفت بار فاصله ميان دو كوه صفا و مروه را در نورديد. در اين راه نه خستگی ديد و نه سستي به خود راه داد. وقتي از سعي و كوشش نوميد نشد، خداوند آب را روزي او گردانيد.