اهل انتقاد هستید ؟
اگر بر پایه استدلال و ادله واقعی و بدور از تهمت وافترا و از سر دلسوزی باشد قطعا انتقادپذیر هستم هرچند که همیشه سعی کردم شنونده خوبی باشم حتی در برابر کسانی که گاها مرز بین انتقاد و افترا را فراموش میکنند.
نظرحضرتعالی در خصوص مطالبه گری و نظارت مردم برعملکرد مسئولین که رهبرمعظم انقلاب برآن تاکید فرمودند چیست؟
لطفا ضعف و قوت های سایت مطالبه گری عدالت خواهان گلستان را در همین بدو مصاحبه اگر بفرماید تشکر میکنم ؟
مقام معظم رهبری فرمودند که عدالت و عدالت خواهى دشمنانى دارد و ثانياً، پيمودن راه عدالت داراى مشقّت ها و هزينه هايى طاقت فرساست: «البته دنبال عدالت بودن، هزينه ها و دردسرهايى دارد و موجب دشمنى قشرهايى هم مى شود " اگر دیدگاه خود را در خصوص این فرمایشات مقام معظم رهبری بفرماید خیلی ممنون میشویم ؟
عدالت هدف نظام سازی اجتماعی ادیان و حرکت بشر در چارچوب دین بوده است.نقش ادیان الهی در این مقوله بی نظیر و استثنایی است.
از این رو عدالت سرلوحه و دغدغه های همیشگی نظام اسلامی بوده است.
من هم به عنوان یک عضو از جامعه اسلامی و به عنوان یکی از خدمتگذار به نظام و میهن و مردم شریف کشورم همواره سعی کردم به این موضوع ( عدالت خواهی ) به عنوان یک اصل در زندگی توجه کنم و تا انجا که توان داشتم به این اصل پایبند بوده ، هستم و خواهم بود
ما زمین خواری – رانتخواری – کوه خواری را شنیده بودم اما شما برای اولین بار بحث ساحل خواری را مطرح کردید چرا؟
آيا معاون شهردار بندرتركمن را مي شناسيد؟
طبيعتاً ايشان بيش از يك معاون دارند (با توجه به نوع فعاليت در شهرداري) و با توجه به تعداد زياد شهرداران و بالطبع تعداد زياد معاونان ، فاميلي ايشان را در حال حاضر حضور ذهن ندارم و يا حتي نمي دانم كدام يك از معاونان مد نظر شما مي باشد .
آيا معاون شهردار بندرتركمن تأييد صلاحيت شده است ؟
معاون يك شهردار از طرف شهردار معرفي و پس از طي نمودن سلسله مراتب قانوني و استعلامات لازم و طي نمودن سيكل اداري برايش حكم صادر مي شود . بنابراين اگر حكمي صادر شده ؛ مسئوليت مستقيم آن با شخص شهردار است . ضمن اينكه مراجع نظارتي نيز در اين زمينه وجود دارند از جمله : دفتر امور شهري و شوراهاي استانداري ، اداره كل حراست و بازرسي .
نقش معاونت هماهنگي امور عمراني در ساخت پروژه زيرگذر چه بوده است ؟
نقش معاونت هماهنگي امور عمراني ، هماهنگي بين دستگاه هاي اجرايي استان و نظارت عاليه بر فعاليتهاي آنان است . در ساخت پروژه زيرگذر و افتتاح آن ، بيش از 35 جلسه هماهنگي با دستگاه هاي اجرايي و خدمات رسان از جمله شركت گاز براي جمع آوري و جابجايي خطوط ، شركت مخابرات براي جمع آوري و جابجايي خطوط مخابرات و فيبر نوري ، شركت آب و فاضلاب براي جمع آوري و جابجايي خطوط و همچنين ايجاد هماهنگي و تعامل و همكاري بين ساير دستگاه ها در راستاي اجراي هرچه زودتر پروژه صورت پذيرفت .
چرا مدير كل دفتر امور شهري و شوراها (آقاي چراغعلي) از پاسخ دادن به سوالات خود داري مي نمايد ؟
به عقيده من ، ايشان تعامل زيادي با رسانه ها داشته و خيلي زياد در اين زمينه فعاليت دارند .
در موضوع تخلفات شهرداري بندرتركمن به طور مصداق ، شخصي كه بيش از يك ميليارد ريال به شهرداري بدهكار است این آقا استعلامی از بانك ملي برای شهرداری برده بودند که پس از بررسی مشخص شد ایشان بیش از یک میلیارد به شهرداری بدهکار هستند و كارمند شهرداري بدلیل عدم پرداخت مبلغ از دادن پاسخ استعلام به ايشان خودداري نمودند و اما يك روز بعد ، شهردار بندرترکمن بدون اینکه مبلغ فوق را دریافت کند خارج از ضوابط به ایشان استعلام نامه را می دهند.. اینجا تكليف حقوق تضييع شده از بيت المال چه میشود؟
يك تيم چند نفره از كارشناسان زبده و معتمد استانداري جهت بازرسي و بازديد ميداني به شهرداري ارسال شده و مقرر است در كليه موضوعات فني و مهندسي ، شهرسازي و امور مالي پرونده ها مورد بررسي و بازبيني قرار بگيرد و مقرر است گزارش مكتوب ارسال شود كه قطعاً در صورت مشاهده تخلف از طريق مراجع قضايي پيگيري صورت خواهد پذيرفت . همچنين با شخص فرماندار نيز هماهنگي صورت پذيرفت و تذكرات لازم نيز بصورت مكتوب به شهردار و همچنين اعضاي شورا صورت پذيرفته است .
در خصوص استعفاي شهردار گنبد توضيح بفرماييد . آيا جلسه شوراي حل اختلاف در روز 8 فروردين و با عدم حضور اعضا برگزار گرديد ؟
استعفاي شهردار گنبد قبل از انتصاب و صدور حكم از ايشان دريافت گرديده بود . با توجه به اختلافات في مابين اعضاي شورا و شهردار گنبد و عدم استيضاح ايشان ( بدليل رأي نياوردن) بحث استعفا از سوي شورا مطرح و مصوب گرديد . حتي با اينكه شهردار گنبد بطور رسمي اعلام نمود كه استعفاي خود را پس مي گيرد ولي باز هم دوستان شورا اصرار بر اين مصوبه خود داشتند . كميته انطباق فرمانداري ، مصوبه اعضاي شورا را رد نمود و ايشان اعتراض كردند و كار به شوراي حل اختلاف كشيد . در پايان سال ، جلسه شوراي حل اختلاف با حضور تمام اعضا برگزار گرديد و رأي صادر گرديد ولي شوراي حل اختلاف با در نظر گرفتن مصلحت هايي مأموريتي به اينجانب داد تا با اعضا محترم شوراي اسلامي شهر گنبد جلساتي برگزار نمايم و موضوع را حل و فصل نمايم ؛ در صورتي كه محقق نشد و يا نتيجه اي حاصل نشد آنگاه رأي انشا شده ابلاغ شود . كليه اعضاي شورا در جلسه مذكور حضور يافتند و با شورا صحبت هاي زيادي صورت گرفت و بحث و تبادل نظر شد. اين حق قانوني شورا است كه شهردار را استيضاح كند ولي طرح استعفايي كه قبل از انتصاب اخذ شده ، صحيح و منطبق با اصول و قوانين نبود ؛ لذا در موعد مقرر رأي صادره ابلاغ شد .
به نظر شما در بحث ساخت و ساز غيرمجاز ، در كدام قسمت ضعف وجود دارد ؟
بطور كلي در تمامي موارد از جمله اشكالات قانوني ، اشكالات نظارتي ، ضربتي بودن و سرعت عمل ساخت و ساز غيرمجاز در مقابل طولاني بودن روند صدور احكام و همچنين در برخورد با ساخت و سازهاي غير مجاز ، ضعف در تشخيص در ساير عوامل موثر بر ساخت و ساز غير مجاز وجود دارد .
در مورد قطع درختان كاركنده موضوع به كجا رسيد ؟
با مدير كل محترم محيط زيست مذاكره تلفني صورت پذيرفت و مقرر شد پس از بررسي و ارسال تيم كارشناسي ، گزارش به اينجانب ارسال شود كه متعاقباً نتيجه اقدامات اعلام مي گردد .
موضوع زمين خواري در اطراف زيارت چيست ؟
در خصوص زيارت و اصلاً در خصوص ساخت و ساز غير مجاز ، اول بايد موضوع را كمي واكاوي كنيم . در استان 3 تيپ تخلف در حوزه ساختمان وجود دارد كه مي بايست از هم تفكيك شود و در روستاي زيارت هم اين چنين است .
نوع اول : تجاوز به عرصه هاي محيط زيست ، منابع طبيعي و يا حفاظت شده و اراضي ملي و قطع درختان جنگل و يا تجاوز به كوه ها و ... كه قطعاً برخورد ما و همه دستگاه هاي اجرايي و سيستم قضايي استان غير قابل انعطاف و خشك و بدون ذره اي تعارف است و چيزي قطعاً جز تخريب ، پاسخ آن نخواهد بود .
نوع دوم : تغيير كاربري غير مجاز اراضي و عرصه هاي مختلف بدون در نظر گرفتن دستگاه هاي متولي و خودسرانه است كه حتماً با توجه به نوع و مرغوبيت زمين و ميزان تغيير كاربري ، جرائم آن توسط دستگاه قضايي بررسي و اعلام مي شود . اين نوع جرائم از جريمه تا تخريب و قلع و قمع را بر اساس نظر دستگاه قضايي در پي دارد . البته دستگاه محترم قضايي نيز حتماً به نظرات دستگاه اجرايي توجه مي كند . در خصوص بخشي از زيارت آنچه كه مسلم است اين عرصه ها قبلاً توسط جهاد كشاورزي اعلام نظر شده كه قابليت كشاورزي ندارد ، در اين بخش كه در محدوده روستا نيز قرار دارد آراء قضايي حتماً متفاوت است . بنابراين صدور اين نوع آراء نشان از كوتاهي مسئولان قضايي و يا دستكاه هاي اجرايي نيست .
نوع سوم : ساخت و ساز غير مجاز بدون اخذ مجوز و رعايت نكردن نكات فني و مهندسي نوع سوم تخلف است . در اين نوع تخلف ممكن است مالكيت زمين قطعاً براي افراد مشخص و محترم باشد ؛ اما اقدام به ساخت و ساز حتماً بايد با رعايت ضوابط و صدور مجوز از مبادي ذيربط باشد تا علاوه بر رعايت استانداردهاي شهري و شهرسازي ، استحكام و مهندسي سازي و رعايت مقررات ملي ساخت وساز در آن صورت پذيرد . در اين نوع تخلفات نيز برخوردها بر اساس ميزان تخلف ، نوع و شكل آن برخوردها متفاوت است . در هر صورت با توجه به توضيحاتي كه دادم ، هر يك از ساخت و سازها در مناطق مختلف بايد به دقت بررسي و دستگاه قضايي مي بايست با صدور حكم ، اقدام در خصوص آن را مشخص نمايد كه خوشبختانه با تلاش دادستان خوب استان اين فرايند سرعت گرفته و تسريع شده است .
موضوع كوچه سوم ميناگل چيست ؟ گويا مجوزي 5 طبقه براي يك ملك در حريم رودخانه (وسط رودخانه) صادر گرديده است ?
در اين موضوع در صورتي كه در حريم رودخانه هر دستگاهي كه مجوز را صادر كرده بايد پاسخگو باشد . دستگاه هاي نظارتي از جمله بازرسي مي توانند در اين موضوع ورود پيدا كنند . قطعاً اگر استعلامي از ما خواسته شود ؛ بررسي لازم صورت خواهد پذيرفت .
مهمترين اولويت هاي عمراني دولت يازدهم در استان چيست و شما چه اقدامي در اين راستا برداشته ايد ؟
موضوع جزيره آشوراده و ساماندهي آن ، موضوع منطقه آزاد اينچه برون ( كه جز مصوبات سفر رياست محترم جمهور و برنامه هاي توسعه اي استان است) ، موضوع توسعه و عمران شهري كه از برنامه هاي اصلي ما در سال جاري است ، موضوع طرح هاي جامع و طرح هاي جامع تفصيلي شهرها كه در دستور كار بررسي و تصويب قرار دارد ، تكميل سد نرماب( كه جز مصوبات سفر رياست محترم جمهور مي باشد) و همچنين 2 سد ديگر ، موضوع اراضي 280 هزار هكتاري گنبد كه جز پروژه هاي مهم كشاورزي استان مي باشد كه زهكشي بخشي از آن انجام شده ، جز مصوبات سفر مي باشد و پيگير اجراي آن هستيم ، موضوع بندر خواجه نفس كه مطالعات طرح فني و اقتصادي آن به اتمام رسيده و طرح اجرايي آن توسط بخش خصوصي بر اساس اعلام آنها در مراحل پاياني قرار دارد ، موضوع ايجاد بندر جديد تجاري در استان ، پروژه راه آهن گرگان به مشهد( كه جز مصوبات سفر رياست محترم جمهور مي باشد) و همچنين تكميل نمودن طرح هاي سنوات گذشته كه در دستور كار اين حوزه قرار دارد از جمله آن پروژه هاي مسكن مهر در استان هم جزئي از پروژه هايي است كه در دستور كار قرار دارد .
فكر مي كنيد در اين چهار سال پيش رو كدام پروژه ها در استان به بهره برداري مي رسد ؟
به اعتقاد بنده منطقه آزاد اينچه برون و ان شاء الله طرح گردشگري جزيره آشوراده انشاءالله به نتيجه قطعي برسد تأثيرگذارترين است .
طرح جزيره آشوراده به كجا مي رسد ؟
كل جزيره آشوراده مساحتي حدود 600 هكتار دارد . مالكيت 380 هكتار از جزيره براي منابع طبيعي و حفاظت آن بر عهده اداره كل محيط زيست است . تا كنون بيش از 20 جلسه كارشناسي در اين موضوع برگزار گرديده است . افق ما اين است كه جزيره آشوراده قطب گردشگري استان و پايگاهي براي تحول در كل مناطق استان خصوصاً بندرگز و بندرتركمن و گميشان خواهد بود . موضوع ساماندهي سواحل در استان آغاز گرديده و تأكيد ما اين است كه بايد مطالعات اين جزيره همراه با الزامات زيست محيطي صورت پذيرد .
موانع پروژه گردشگری آشوراده چيست ؟
تطبيق دقيق طرح با حفاظت هاي زيست محيطي و موضوع انتقال مالكيت جزيره (نحوه واگذاري از منابع طبيعي به سرمايه گذار) ممكن است از موضوعات چالشي در اين موضوع مطرح شود .
وضعيت پتروشيمي گلستان به کجا رسید ؟
در اين مقطع از طرح ، تا كنون از سوي مسئولان طرح به حوزه مراجعه اي صورت نگرفته ولي اگر مراجعه اي و يا كمكي نياز باشد حنماً تا سرحد امكان از اين پروژه حمايت مي كنيم و تا آنجا كه مي دانم حداقل بر اساس مدارك و مستندات ، همه دستگاه ها خصوصاً نمايندگان محترم مردم استان مجدانه تلاش كردند تا حتي امكان دريافت وام فراهم شود ولي تحركي كه حاكي از تلاش مسئولان پتروشيمي گلستان باشد حداقل بنده نديدم كه صورت گرفته باشد . لازم به توضيح است كه با شعار دادن و القاي دروغ و تهمت زدن به استانداري و ... از وظايف مسئولان پروژه قطعاً نمي كاهد و اين بسيار ساده انگارانه است كه ما ، مردم را كم هوش و فاقد آگاهي و اطلاعات فرض كنيم و با فرار رو به جلو و انتقال كم كاريها به دولت تلاش نماييم تا شفافيت و پاسخگويي لازم به سهامداران را به تأخير اندازيم . قطعاً اگر دوستان از دريچه منطق و مستند با مردم و دولت و استان سخن بگويند حتماً همه تلاش نمايندگان ، استان ، مردم و سهامداران را بدنبال خواهند داشت .
چرا نامه وزارت كشور در خصوص حكم شهردار گرگان به شورا ابلاغ نشد ؟
من قبلاً هم در خصوص اين نامه مصاحبه داشتم و نظر استان را اعلام كردم . ببينيد شوراي اسلامي شهر به استناد بند يك ماده 71 ، شهردار گرگان را براي مدت 4 سال (تأكيد مي كنم) 4 سال انتخاب مي كند ؛ از طرفي وزارت كشور هم علاوه بر ابلاغ حكم انتصاب كه به استناد بند يك و رأي شورا انجام مي شود مسئوليت رابطه استخدامي در انجام تشريفات بكارگيري شهردار را دارد . اين قسمت كار ، كاملاً متفاوت از ابلاغ و انتصاب سمت شهردار است . از آنجاييكه متن نامه ارسالي به گونه اي نوشته شده بود كه ابهاماتي را مي توانست در اين خصوص فراهم آورد ؛ حسب وظيفه ذاتي و كار كارشناسي ، مجدداً نسبت به كسب تكليف و بيان ابهامات اقدام كرديم كه همه عزيزان شورا هم كه حتي مراجعه حضوري به وزارت كشور داشتند پاسخ را از اداره كل دفتر شهري و شوراهاي وزارت كشور دريافت داشته اند و متوجه جواب صريح آن دفتر شده اند . قطعاً نامه اخير وزير محترم كشور هم به هيئت دولت ارسال شد و صراحتاً اشاره به انتخاب 4 ساله شهردار شده است كه نيز مويد اين مطلب و نظرات اين حوزه است ؛ چرا كه قبلاً هم اشاره كردم آنجا كه تصريح قانون وجود دارد ، تفسير آن معنا و مفهومي ندارد .