به گزارش پایگاه عدالت خواهان"سعید پورعلی عصر امروز در مراسم اختتامیه دهمین دوره اردوی طریق جاوید با طرح این سئوال که چه ضرورتی دارد به اندیشههای امام(ره) پرداخته شود، اظهار کرد: امام(ره) سالها پیش رخت بر بسته و میراث و هدیهای به نام انقلاب اسلامی برجای گذاشتند و پس از این ایام حرکتها و فعالیتهای مختلفی با هدف بازخوانی اندیشههای امام راحل شکل گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه امروز به امام(ره) و اندیشههای ایشان نیاز داریم، ادامه داد: اگر امام راحل امروز در بین ما حضور داشت چگونه رفتار میکرد؟
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: مطالعات، تحقیقات و پژوهشها نشان میدهد که حال و احساس جامعه حال خوبی نیست و بین احساس و واقعیت تفاوت وجود دارد.
وی افزود: به طور مثال شاید در یک جامعه امنیت کامل برقرار باشد اما وقتی از جامعه سئوال شود احساس امنیت میکنید میبینیم احساس برخی افراد با واقعیت موجود در جامعه همخوانی ندارد.
پورعلی با بیان اینکه مردم معتقدند که دو رویی و تظاهر در جامعه در حال ازدیاد است، افزود: همچنین مردم معتقدند که تقلب، کلاه برداری، تملق و چاپلوسی، رابطه بازی و دروغ افزایش و راستگویی کاهش پیدا کردهاست.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جامعهای که احساس آن درباره اخلاقیات در معرض تهدید قرار گرفته انسجام، قوام و همبستگی آن در حال تهدید است، خاطرنشان کرد: برای حفظ و انسجام یک کشور دو مؤلفه همکاری میکنند تا کشور رو به پیشرفت، قوام و استمرار باشد که یکی از دو مؤلفه قانون و دیگری اخلاق است.
وی یادآور شد: وقتی در جامعهای احترام، عمل و رعایت قانون روز به روز تضعیف شود اعتماد به نهاد قانونگذار و نهاد مجری قانون کاهش پیدا کرده و آن جامعه در معرض تزلزل قرار میگیرد.
پورعلی با تأکید بر اینکه باید حس جامعه را نسبت به برخی از اموری که جنبههای قانونی دارند تقویت کرد، افزود: همین هشدار در مورد جنبههای اخلاقی نیز باید انجام شود.
وی ادامه داد: فکر میکنم اگر امروز امام راحل زنده بودند مانند مقام معظم رهبری عناصر ثبات دهنده، قوام بخش و انسجام بخش را مراقبت، مواظبت و کنترل میکردند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه به آیه چهار سوره قلم اشاره کرد و افزود: نباید اخلاق در جامعه را آنچنان آرمانگرایانه مطرح کرد که غیر قابل دسترس شود.
وی با اشاره به اینکه اخلاق فقط جنبه فردی ندارد بلکه در گروه، جامعه و سازمانها هم وجود دارد، خاطرنشان کرد: اگر در یک جامعه سازمانها، گروهها و نهادها برچسبهای نامناسب اخلاقی بخورند آن زمان زندگی فردی ما هم در معرض آسیبهای جدی قرار میگیرد.
پورعلی با تأکید بر اینکه مفاهیم اخلاقی سرمایههای جامعه، گروه و فرد است به همین دلیل باید مفاهیم اخلاقی را در زندگی روزمره جاری و ساری کرد، افزود: اخلاق قدرت معنا بخشی میدهد و قدرتی در مفاهیم اخلاقی و ارزشهای اخلاقی وجود دارد که میتواند فرد، جامعه و گروه را برجسته کند.
وی با بیان اینکه گفتمان اخلاقی هزینه زندگی در جامعه را کاهش میدهد، گفت: زمانی معتقدم قدرت اخلاق در جامعه برجسته است که قانون هم براساس اخلاق رعایت شود و اگر جامعهای به مفاهیم اخلاقی مأنوس شود آن زمان هزینه زندگی در جامعه به صورت شدیدی کاهش پیدا میکند./فارس
انتهای پیام/