امروزه يکي از مظاهر رقابت جمعي مي تواند کسب کرسي نمايندگي مجلس شوراي اسلامي در کشور ما باشد که به برکت نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران شرايط تحقق کسب آن براي همه آحاد ملت فراهم گرديده است.
آنچه در موفقيت انتخاباتي يک کانديداي نمايندگي بسيار مهم و چشمگير به نظر مي رسد گذشته از داشتن ويژگي هاي خاص، درايت و هوشياري و پايبندي به ارزشهاي اسلامي، شناخت احتياجات و مصالح مملکتي، شناخت عامل وحدت و تعامل در جامعه، داشتن هسته تشکيلاتي قوي و منسجم با توانايي تنظيم برنامه حساب شده مي باشد که مجموعه اين عوامل و در کنار آن تعامل و همراه بودن با مردمي که به نماينده شان اعتماد کردند و راي و نظر مثبتشان را به صندوق آراء تقديم نمودند که در قبال آن، نماينده منتخبشان صندوقچه قلبش را با عطوفت و مهرباني زمان تبليغات با صبوري گنجينه اميد و انگيزه هاي بعدي به روي آنان بگشايد و اگر جوابي يا لبيکي به خواسته ها و مشکلات وجود ندارد ولي خودش را از اين مردم بداند و وفاداريش به برگه هاي راي را ثابت نمايد.
مبحث مربوط به تشکيل کميته هايي جهت مراجعات مردمي که محقق نشد و هنوزهمگان اندر خم يک کوچه اند تا نماينده شان را در شهرستان ملاقات کنند و يا مکالمه اي هرچند کوتاه تلفني داشته باشند.
آنچه که بيشتر از هر موردي ضرورت انعکاس درد دلها و مطالبات مردم را ايجاد نمود، گله مندي ها و زمزمه هاي زيادي در خصوص عملکرد مثبت يا منفي چندساله نماينده محترم گنبدکاوس بود اگرچه اين واگويه ها خوشايند بزرگواران نيست و در بيشتر مواقع انتقاد را نوعي بي انصافي دانسته و مورد غضب نماينده محترم و مشاوران شان واقع شده ايم اما برحسب وظيفه مندي و رسالتي که خبرنگاران دارند و به نمايندگي از مردم که نقش ناظر و رکن چهارم نظام محسوب مي شوند با يادآوري واقعيت هايي مي خواهيم يادآوري موضوعاتي را داشته باشيم که در مجال کمتر از 2 سال باقي مانده خدمت در جايگاه نماينده مجلس همانند مسابقه بازي فوتبال شايد در دقيقه هاي 90 ،حرکتي و يا تلاشي در جهت محقق نمودن برخي وعده ها و يا طرحهاي ناتمام بکارگرفته شود و دومين شهر استان و منطقه بخش داشلي برون از توفيقاتي بيشتر بهره مند گردند.
اگرچه اين روزها دو پروژه افتتاح بيمارستان پيامبر اعظم(ص) و فرمانداري ويژه گنبدکاووس از اهم موضوعاتي است که گوش نواز همه همشهريان و شايد هم استانيها گرديده است اما اي کاش حلاوت و شيريني روند پيشرفت کارها بر اين افتخارات افزوده مي شد.
بيمارستاني که پس از دو دهه انتظار هنوز معلوم نيست بخش هاي مهم آن از جمله بخش هاي دياليز، زايشگاه، سي سي يو و آي سي يو چه زماني تجهيز و راه اندازي خواهد و انگار افتتاح و ثبت هر پروژه اي بنام نماينده وقت افتخاري است که در تاريخ کارنامه درخشان هر نماينده ثبت مي شود.
بد نيست در اينجا يادي کنيم از نمايندگان دوره قبل بخصوص محمد قلي مارامائي نماينده دوره هفتم که عضو کميسيون بهداشت و درمان بود و پروژه متوقف شده اين بيمارستان را پيگير و در دوره بعد نيز عبدا.. رستگار عضو کميسيون عمران مجلس مراحل ديگري از اين طرح را پيگير و در زمان دکتر عباسي که ايشان عضو کميسيون بهداشت و درمان بودند اين بيمارستان نيمه تجهيز افتتاح و بسياري از نيروهاي سفارشي و حتي غيربومي را جذب اين بيمارستان نمودند و از آنجاييکه شعار دادن مان براي ويترين سخنرانيها همواره خانواده هاي معظم شهدا هستند چون فرزند شهيدي که در اين بيمارستان معرفي شد از دوستان و سفارش شدگان نبودند از آنجا رانده شد و اصلا متاسف نشديم براي خودمان که در شعار خود را مديون رشادتها و فداکاريهاي شهدايمان مي دانيم و در عمل ارزش و احترامي براي يادگارانشان قائل نمي شويم.
در خصوص موضوع فرمانداري ويژه گنبدکاووس که از دوره هاي قبل مطرح و مورد بحث بود که در اين دوره حکمي مبني بر نام گرفتن «فرمانداري ويژه» گنبدکاووس قرائت گرديد و نام فرماندارمان شد: فرماندار ويژه و معاون استاندار و اداراتي هم که رديف مستقل ويژه بودن را دارا شدند همچنان در نداري و مشکلات غوطه ورند و مردم جز تابلوي فرمانداري ويژه و چند پوستر و بنر تبليغاتي چيز ديگري نديدند.
شايد دوره خدمت نمايندگي 4 ساله کوتاه است و فرصتهاي بيشتري نياز است تا از زمان نهايت بهره مندي انجام گيرد و همراه نام «ويژه» اعتباراتي ويژه هم جذب گردد.
البته اگر با زمان 4 ساله نمايندگي همسو گردد چرا که خيلي از زمانهاي خدمت نمايندگان ما صرف موضوعاتي غير مرتبط با کارشان مي شود و در جايگاه قوه مجريه، جايگزين ايفاي نقش و جايگاه نماينده که قانونگذاري و نظارت است قرار مي گيرند.
بارزترين نمونه آن انتخاب و معرفي فرماندار گنبدکاووس بود که زمان و انرژي بسياري از نماينده محترممان صرف پيگيري و تلاش جهت نيامدن فرماندار و مقاومت در مقابل استاندار گرديد اگرچه در جلسه توديع و معارفه گفت و شنودهاي زيادي انجام شد و در نهايت استاندار گلستان دلايل و پاسخهاي لازم را ياداوري نمودند.
مشابه اين موضوعات بازهم تکرار شد پيگيريها و جلسات متعدد و صرف وقت هايي در خصوص عزل استاندار و تلاش در جهت همسو نمودن نمايندگان ديگر که البته نتيجه اي هم نداشت وقت هايي که در تصميم گيريهاي ساير مديران شهرستاني از جمله رئيس آموزش و پرورش، مداخله در عزل و نصب هاي کوچک که مجموع همه اينها فرصت هايي است که متعلق به مردم است و در جايگاه مجلس شوراي اسلامي بايد به حق و حقوق و مصوبات مهم و مطالبات مردمي پرداخته شود نه اينکه صرف عزل و نصب هاي مديراني شود که بررسي صلاحيتها و پالايش آنان از طريق دستگاههاي مرتبط مقدوراست. غافل از اينکه خدمت رساني به مردم در انتصابات و تصاحب صندليها خلاصه نمي شود که با حفظ ميز رياست و سروري بر مردم به هر قيمتي و بهره گيري از اين سمت دنيوي براي تسهيل و دستيابي به برخي توفيقات و امکانات براي زندگي در اين دنياي دون و گذرا، فرصتهايي کوتاه را مغتنم بشمارند در حاليکه مي توانند با بکار بستن هوش و استعداد و آميختن آن با تجربيات و پالايش افرادي وارسته جهت پيشرفت و تعالي کشور و مردمي که افتخار خدمتگزاري بر آنها مهر تاييد بر بالانشينان است فراهم گردد و آناني که در منصب هاي خدمتگزاري قرار مي گيرند تلاش صادقانه دولتمردان مخلص در نظامي اسلامي را با عملکردي مثبت و رضايت بخش همسو با ارزشهاي شهيدان و امام شهيدان قرار دهند و در نهايت کشورمان بوي مدينه فاضله اي را به خود بگيرد که ثمره اين مداخلات و اظهارنظرات بر تاثيرپذيري بيشتر و رضايت مندي خداو خلق خدا قرار گيرد.
در خصوص شعبه دوم تامين اجتماعي که نماينده محترم در يکي از گفتگوهاي راديويي هم اعلام نمود ظاهرا مجوز تاسيس اخذ شده و علت تاخير را معرفي نکردن ساختمان و يا مکان مناسب از سوي مسئولين شهرستاني جهت اجراي اين طرح مطرح نمود در حاليکه با پيگيريها و مصاحبه هايي که با مسئولين مربوطه شهرستان داشتيم اظهار بي اطلاعي نمودند و گفتند: هيچ مشکل و يا مانعي جهت معرفي مکان نداريم فقط بايد مصوبه اي که اخذ شده معرفي شود تا مراحل اجرايي آن اعمال گردد که هيچ مجوز مکتوب و يا ثبت در سيستم بدستشان نرسيده است.
در مورد رشته هاي ارشد دانشگاه آزاد گنبدکاووس هم متاسفانه با اينکه حدودا 11 سال از قدمت اين دانشگاه مي گذرد متاسفانه بسياري از دانشجويان بومي اين شهرستان و حتي شهرها و روستاهاي اطراف جهت تحصيل در مقاطع ارشد در شهرستان ديگر مستقر و به ادامه تحصيل مي پردازند در حاليکه دانشگاه آزاد اين شهرستان با داشتن سه ساختمان مجزا با تمام امکانات بغير از يک رشته ارشد تاکنون نتوانسته رشته هاي ديگري را مجوز بگيرد در خصوص رشته هاي پيراپزشکي و پزشکي که در آبانماه سال 88 درخواست هاي متعددي از طريق نماينده وقت به وزارت علوم ارائه شده در اين دوره اتفاق تازه اي نيفتاد و عليرغم وجود پتانسيل و تواناييهاي قابل توجه متاسفانه از حيث رشته هاي تحصيلي پزشکي در سيستم دانشگاه آزاد از محروميت خاصي برخوردار است.
امر مهمي که چه بسا تاخير و بي توجهي آن اسباب برون رفت سرمايه هاي انساني و ناتواني در تامين نيروي انساني بومي توانمند خواهد بود که يقينا با سياست هاي کلان نظام همخواني مناسبي ندارد. اگرچه در مراسم آيين توديع و معارفه دکتر ستاريان و دکتر گلچيني در دانشگاه گنبدکاووس عباسي نماينده مردم در مجلس اعلام نمود: در صورت موافقت وزارت بهداشت و درمان دانشکده پيراپزشکي در دانشگاه آزاد اسلامي راه اندازي خواهد شد.
در ادامه اين مطالب برخي طرحها و موارديکه از دوره هاي قبل مصوب شده و برخي نيز متوقف شده اند را فهرست وار عنوان مي کنيم و هدفمان ياداوري و اهميت اين موضوعات است و اميدواريم در فرصت باقي مانده دوره ي نمايندگي پيگيري در جهت شتاب بخشيدن و يا جذب اعتبارات اين موارد انجام پذيرد.
- فاضلاب شهري گنبدکاووس که از اولين پروژه هاي فاضلاب دهه 70 در سطح کشور بود که تا کنون به بهره برداري نرسيده.
- مجتمع گل و گياه خوجملي که اشتغالزايي مستقيم 700 نفر را در بر مي گيرد.
- سد لاستيکي ديکچه - سدلاستيکي گنبد(داشلي عليا) توجه و اهميت جاده نفت(گنبد – اينچه برون)
- پروژه چهار بانده کردن مسير گنبد – آق قلا که در سال 88 داراي رديف اجرايي بوده و نياز به جذب اعتباراتي دارد چرا که مسير 4 بانده گنبد – آق قلا از شريانهاي اصلي پرترافيک و پرحادثه استان محسوب مي گردد.
- ساخت موزه ترکمن که يکي از مطالبات قوم ترکمن در مرکزيت شهر گنبدکاووس مي باشد. به دليل سکونت و قرارگيري قوم ترکمن در حاشيه شمالي و شرقي استان گلستان به مرکزيت شهرستان گنبدکاووس، ساخت فرهنگسرا و موزه ترکمن جهت حمايت از فرهنگ، زبان آداب و رسوم، پوشاک و صنايع دستي و موسيقي ترکمن که از نيازها و ضروريات مردم ترکمن صحرا مي باشد.
موضوعات و مواردي که بدان اشاره شد، بخشهايي از مطالباتي است که در کنار برخي موارد ديگر زمان تبليغات انتخاباتي عنوان و مردم اميدوار به ثمربخشي آنان هستند که در بسياري موارد اولين دليل محقق نشدن آن را عدم جذب اعتبارات بيان مي کنند.
در پاياني ديگر ياداور مي شويم که فرصت هاي خدمت بسيار کوتاه است و زودگذر چون گذرا سپري مي شود و در زندگي انسان ارزشهايي وجود دارد که بدون پايبندي به آن، فضايل اخلاقي و سجاياي شکوهمندش استوار نمي ماند. اهميت خدمت به مردم را با بيان پندي از يگانه شيفته خدمت به مردم يعني مولي الموحدين امير مومنين(ع) الگوي صداقت و عدالت خاتمه مي دهم ايشان مي فرمايند:«هر آمدني را رفتني است و هر انتصابي راعزلي، خوشا به حال آنانکه در خدمت خدا و خلق اويند.»
و اين واقعيتي است که ارائه بهترين خدمات به ارباب رجوع در هر سازمان و موسسه اي که نهايتا در سير صعودي و ارتباطات طولي اداري به تحقق اهداف دولت بيانجامد، مشروط و منوط به استفاده از مديران متخصص در علوم و فنون مديريتي و در عين حال متعهد مي باشد.
در پايان لازم به يادآوري است در خصوص انعکاس موارد و موضوعات فوق با مدير دفتر محترم نماينده، آقاي فاطمي تماس گرفتيم و بمدت يک هفته منتظر هماهنگي ملاقات و پاسخگويي مطالب مطرح شده باآقاي دکتر عباسي بوديم که خبري نشد و قضاوت در اين باره را به افکار عمومي مي سپاريم./ پژواک سخن