به گزارش پایگاه عدالت خواهان"محمد درویش با بیان این مطلب افزود: یکی از کارکرد های که تنوع زیستی در جهان دارد و بشر به تدریج متوجه آن مزایای پزشکی و اقتصادی گونه های گیاهی و
جانوری است.
به گفته وی، به عنوان مثال چند سال پیش عده ای پژوهشگر در اکو کمپی در جنگل های اکوادور متوجه شدند بومیان این جنگل ها از ماده ای که از پوست نوعی «قورباغه اندمیک» این منطقه به دست می آمد برای تسکین درد استفاده می کنند این پژوهشگران دریافتند در پوست این قورباغه ماده ای وجود دارد که 20 برابر مرفین اثرات تسکین دهنده دارد.
درویش اظهارداشت: پس از این کشف، قیمت زمین های آن منطقه فقط به همین دلیل از هر هکتار 15 هزار دلار به بالای یک میلیون دلار افزایش یافت.
این فعال محیط زیست تصریح کرد: گونه سرخدار که یکی از گونه های بومی و با ارزش ایران است سالها برای بسیاری از دامداران و بومیان گونه ای مزاحم و دردسر ساز محسوب می شد اما اخیراً محققان دانشگاه شهید بهشتی کشف کرده اند که در برگ این گونه مادهای به نام تاکسول وجود دارد که در درمان بیماری های عصبی مانند ام اس نقش دارد به عنوان مسکن درد می شود از آن استفاده کرد.
وی افزود: این در حالی است که مسئولان بدون کوچکترین توجهی به ارزش های این گونه فقط برای منافع شخصی عده ای از افراد با نفوذ به راحتی مجوز ساخت جاده در مسیر جنگل ابر که یکی از زیستگاه های منحصر به فرد این گونه است را می دهند.
درویش با بیان اینکه در ایران حدود هفت هزار و 800 گونه گیاهی و دو هزار و 200 گونه جانوری وجود دارد تأکید کرد: نه تنها مزایای مختلف، اقتصادی، علمی گونه گیاهی و جانوری مختلف در کشور ما ناشناخته است که ارزش اکولوژیکی بسیاری از انها هنوز بر مردم و مسئولان پوشیده است.
به اعتقاد وی، در حقیقت مصون نگه داشتن بخشی از کشور به عنوان مناطق حفاظت شده به خاطر گونه های گیاهی و جانوری نه تنها از نظر زیست محیطی بلکه از منظر اقتصادی هم یک مزیت بالقوه است و با توجه به اینکه از یک سو کشور ما از تنوع زیستی بسیار خوبی برخوردار است و از سوی در حال حاضر در دنیا هر کشوری که تنوع زیستی غنی تری داشته باشد از شاخص های توسعه یافتگی بالاتری برخوردار است و به لحاظ درآمد سرانه و شاخص های فرهنگی و علمی وضعیت بهتری خواهد داشت لذا مسئولان باید اهمیت بیشتری برای تنوع زیستی کشور قائل شوند.
این فعال محیط زیست یادآور شد: تا پیش از کنوانسیون ناگویا در ژاپن که ایران هم عضو آن است قرار بود 10 درصد کره زمین به عنوان مناطق حفاظت شده محیط زیست در نظر گرفته شود اما پس از این کنوانسیون قرار شد 17 درصد از کره زمین تحت حفاظت زیست محیطی قرار گیرد.
درویش یادآورشد: بنابراین به نظر می رسد زمان آن فرا رسیده است که محیط زیست و تنوع زیستی در ایران هم دیگر تنها یک موضوع لوکس و فانتزی تلقی نشود و به دیگر جنبه های آن اهمیت داده شود.(مهر)(جام جم آنلاین)