رحمت اله غیادی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: به دلیل کاهش نزولات جوی در مهر و آبان ماه سال جاری که زمان مناسب کشت کلزا است و به دلیل وابستگی شدید این زراعت در شهرستان به نزولات جوی سطح کشت کلزا کاهش چشمگیر داشت که نهایتا 7000 هکتار از اراضی این شهرستان به زیر کشت کلزا رفت.
وی بیان کرد: کشت کلزا از دهه سوم مهر ماه سال جاری آغاز گردید و لی به دلیل کاهش بارندگی کشت به کندی انجام و با شروع بارندگی از اوایل آذرماه شدت گرفت.
غیادی ادامه داد: کلزا یکی از مهمترین دانه های روغنی و بعد از سویا بیشترین مقدار تولید را در بین محصولات روغنی استان داراست و به دلیل داشتن اسید های چرب غیر اشباع ارزش تغذیه ای بالایی دارد.
وی با بیان این که از کنجاله آن که نیز دارای مقدار زیادی پروتئین است در تغذیه دام وطیور استفاده می شود، افزود: قیمت تضمینی خرید قبل از کاشت محصول به مبلغ 19 هزار ریال، عملکرد مناسب و اقتصادی سال قبل کلزا و رعایت تناوب زراعی موجب شد تا کشاورزان علی رغم مشکلات به کشت این محصول صنعتی رغبت نشان دهند.
وی ادامه داد:: در سال جاری در سطح 15 هزار 639 هکتار با یک هزار 692 نفر قرار داد کشت کلزا منعقد شد.
غیادی بیان کرد: در همین راستا مقدار 780 تن کود فسفاته و 1500 تن کود ازته و 64 تن انواع بذور از ارقام مختلف بین بهره برداران توزیع گردید.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر عمده مزارع کلزا در مرحله کوتیلدونی تا 6 برگی است و به دلیل استقرار جبهه هوای سرد طی روزهای اخیر و یخبندان های شبانه توصیه میگردد کشاورزان از استفاده کود سرک خودداری و مبازره با علف های هرز را نیز به تاخیر اندازند.