به گزارش پایگاه عدالت خواهان" رضا صفری: در گزارش قبل با عنوان «پیشنهاد نامگذاری یک خیابان در تهران به نام سرباز کت و شلواری اسرائیل!» اشاره شد که بر خلاف آنچه که از کشور کانادا در بین مردم مشهور شده و بر خلاف ظاهر اتوکشیده و فریبنده جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور، آن روی سکه ای هم وجود دارد که شاید با اطلاع یافتن از آن دیدگاه جامع تری نسبت به این کشور به ظاهر آرام اما پرحاشیه آن داشته باشیم. اکنون به چند نکته در این باره اشاره می کنیم:
کانادا در جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم، جنگ خلیج فارس، جنگ کره، جنگ افغانستان، جنگ عراق و بسیاری از جنگ های دیگر در قاره های مختلف دنیا حضور پیدا کرده، در حالیکه هزاران کیلومتر با کشور محل جنگ فاصله داشته است. اما در ذهن ما، کانادا به عنوان کشوری آرام، با فرهنگ و صلح طلب نقش بسته است!
برای مثال، فقط در نبرد نرماندی فرانسه (یکی از نبردهای جنگ جهانی دوم) که به بزرگترین عملیات آبی خاکی تاریخ معروف است، برخی آمارهای ارائه شده می گوید که در مجموع ۵۵۰۰ کانادایی جان خود را از دست دادند.
هر چند که ادعا می شود کانادا از دیرباز همواره خود را از سلاح های هسته ای دور نگه داشته است اما این کشور یکی از شرکای اصلی پروژه منهتن -تلاش آمریکا برای ساخت بمب اتمی- در زمان جنگ جهانی دوم، بود. همچنین به مدت ۲۰ سال در دوران جنگ سرد، حدود ۲۰۰ کلاهک تحت کنترل آمریکا در پایگاههای نظامی کانادا انبار شده بود تا در صورت بروز جنگ با اتحاد جماهیر شوروی از آنها استفاده شود.
طبق کتاب «آلن دونال» با نام «جنایت و فساد در آفریقا»، کاناداییها دارای بیشترین جنایت نسبت به هر استعمارگری پیش از خود در آفریقا بودهاند! بخش اعظم اقتصاد کانادا مرهون صنعت معدن در آفریقاست. این در حالی است که فعالان حقوق بشر و محیط زیست همچون «دیدهبان بینالمللی معادن» به شدت نسبت به خطرات کشنده و زیانبار صنعت معدن برای زیستبومها و مردمان منطقهای به کانادا و دیگر استعمارگران معدنی اخطار و تذکر داده اند.
در سال 2014 دولت وقت کانادا با عربستان سعودی یک قرار داد تسلیحاتی به ارزش 15 میلیون دلار امضاء کرده است. زمانی که دیدهبان حقوق بشر و تعداد زیادی از سازمانهای حقوقی از ترودو – دولت بعدی - خواستند فروش سلاح به عربستان را متوقف کند و در کشتار مردم بیدفاع یمن شریک نشود، وی اعلام کرد: «نمیتوانم قرارداد فروش سلاح به عربستان را لغو کنم و مردم کانادا را از دلار حاصل از آن محروم سازم».
اریک والبرگ روزنامهنگار، تحلیلگر و نویسنده کانادایی در کتاب خود با عنوان «قدرت لابی اسرائیل در کانادا» دلایلی می آورد که نشان می دهد روند شکلگیری کشور کانادا به عنوان یک محصول استعمار و پیروی کننده از سازوکارهای آمریکا و امپریالیسم جهانی، مبتنی بر سلب مالکیت بومیان بوده است. مسئلهای که در فلسطین نیز رخ داد و یهودیان اروپایی با ورود به این سرزمین به سلب مالکیت فلسطینیان از اراضی فلسطین دست زدند.
طبق یک تحقیق ملی در کانادا، ناپدید شدن یا قتل هزاران زن و دختر بومی در دهههای اخیر در این کشور بهعنوان «یک تراژدی ملی در ابعاد وسیع» و «نسل کشی» نامیده شده است.
پلیس سوارهنظام سلطنتی کانادا در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که ۱۰۱۷ زن بومی بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۲ به قتل رسیدهاند. این درحالی است که برخی گروهها این رقم را حدود ۴ هزار دختر و زن بومی کانادایی عنوان میکنند.
نخست وزیر کانادا در جمع بومیان کانادا - رویترز
کشور کانادا عضو پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) و از دیرباز هم پیمان آمریکا، پدر تروریست های دنیا است و از این طریق به بهانه های مختلف، حریم کشورها را در سراسر دنیا نقض می کند. این کشور همیشه پایبندی خود به اسرائیل را نشان داده است. به گونه ای که ترودو نخستوزیر کانادا در اظهاراتی به مناسبت مراسم سالیانه « پیاده روی برای اسرائیل »! در تورنتوی کانادا گفت: «کانادا برای تقریبا هفت دهه دوست اسراییل بوده است. ما همچنان در کنار اسراییل که یکی از نزدیکترین دوستان و شرکای ما است، خواهیم ماند که این به خاطر ارزشهای مشترک و حضور ثمربخش و موفق جامعه یهودی کانادا است.»
اخیراً پایگاه Middle East Monitor (MEMO) که بر روی موضوعات فلسطین و خاورمیانه متمرکز است، گزارش داده که حدود شش هزار سرباز کانادایی در ارتش اسراییل خدمت می کنند و طی مراسمی در سفارت کانادا در اسراییل از آنها تقدیر به عمل آمده است.
کانادا پای ثابت قطعنامه های ضد ایرانی سازمان ملل و در کنار آمریکایی ها و صهیونیست ها پشتیبان تحریم ایران و ایرانی است. از طرفی دولت ترودو به جای کمک به ایران در مبارزه با پولشویی و فساد مالی، از ابراختلاس گرها و مفسدین ایرانی فراری با آغوش باز پذیرایی کرده و به آنها پناه داده است.
سازمان شفافیت بین الملل کانادا در یکی از گزارش های خود می گوید: «مجرمان و تبهکاران بین المللی دارند خانه های لوکس در منطقه تورنتوی بزرگ را می خرند بدون اینکه نامی از آنها ثبت شود آنها از این طریق میلیاردها دلار از پول های کثیف خود را پولشویی می کنند». همچنین جیمز کوهن رئیس سازمان شفافیت بین الملل می گوید: «پول نقد کثیف خودتان را به کانادا انتقال بدهید تا مثل برف، سفید و دست نخورده تمییز شود».
برخی گزارش ها می گوید که تا سال ۱۹۹۶ که آخرین مدرسه از ۸۰ مدرسه شبانه روزی در کانادا بسته شد، حدود ۱۵۰ هزار کودک بومی شامل اقوام اولیه، اینوئیت و متیسها در این مدارس به سر برده بودند. در این میان حدود ۶ هزار بچه، به دلایل گوناگون جان خود را از دست دادند و عدهای هم هرچند زنده ماندند، اما رنج آن روزها را از یاد نبردند. علاوه بر این گزارشهایی هم در مورد تجاوز به کودکان و شکنجه آنها وجود دارد که دانستن درباره آنها بیتردید عرق شرم بر پیشانی انسان مینشاند.
در مهرماه سال گذشته عفو بین الملل خواستار توقف عقیم سازی اجباری زنان بومی کانادا شد. این مساله اولین بار در سال ۲۰۱۵ افشا شد که ۴ زن بومی تجربیات خود را از بیمارستانهای استان « ساسکاچوان» اعلام کردند. طبق گزارش عفو بین الملل زنان بومی هنگام مراجعه به بیمارستان برای زایمان بدون اجازه و رضایت آنها لوله های رحمی شان بسته شده است. به برخی دیگر از زنان گفته شده بود اجازه دیدن نوزادشان را ندارند مگر اینکه با عقیم سازی خود موافقت کنند!
یک بررسی جدید نشان داده است که 3 خانوار از 10 خانوار کانادایی (یعنی یک سوم) نمی توانند هزینه های ماهانه خود را تأمین کنند و نیمی از آنها در آستانه ورشکستگی قرار دارند! اما زندگی مردم کانادا در ذهن بعضی مردم ایران به گونه ای ترسیم می شود که گویی مملکتی بدون فقیر و درد و مشکل در آن سوی دنیا کاشته شده است!