به گزارش عدالت خواهان گلستان"امروز و با پایان بررسی صلاحیت داوطلبان کاندیداتوری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در هیئت های نظارت بر انتخابات استان ها، نتیجه به شکل محرمانه به داوطلبانی که صلاحیت آنها رد شده و یا احراز نگردیده است؛ اعلام می شود.
همانگونه که ردصلاحیت شدگان توسط هیئت های اجرایی حوزه های انتخابیه می توانستند با مراجعه به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه(محل استقرار هیئت های اجرایی) از دلایل و مستندات ردصلاحیت خود مطلع شده و اعتراض خود را در فرصت مشخص شده به مرجع بالاتر یعنی هیئت نظارت استان اعلام کنند؛ در این مرحله نیز داوطلبان رد صلاحیت شده، می توانند اعتراض خود را به هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات اعلام دارند.
در فرصت باقی مانده تا ۲۸ بهمن ماه و اعلام فهرست نهایی کاندیداهای تائید صلاحیت شده انتخابات مجلس دهم، پرونده داوطلبان رد صلاحیت شده در هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات و سپس در شورای نگهبان مورد بررسی قرار می گیرد.
هیئت های نظارت بر چه اساسی درباره صلاحیت داوطلبان کاندیداتوری نظر می دهند؟
در حالی که به روال ادوار گذشته انتخابات در کشورمان برخی جریانات سیاسی مغرض و برخی چهره های دارای کارنامه سیاه تلاش کرده اند؛ فرآیند قانونی بررسی صلاحیت ها را تخطئه کرده و تخریب شورای نگهبان را در دستور کار قرار دهند اما واقعیت این است که هیئت های نظارت بر اساس نص قانون و ادله مشخص و قطعی به اظهارنظر در مورد صلاحیت افراد برای کاندیداتوری می پردازند و تجربه نشان داده است؛ این فرآیند مستقل از جناح بندی های سیاسی و صرفا بر اساس ملاک های قانونی پیش می رود.
شاید اگر قانون این اجازه را به شورای نگهبان و هیئت های نظارت می داد تا دلایل رد صلاحیت افراد را رسانه ای کرده و برای عموم مردم اعلام کند؛ دیگر شاهد حجم گسترده تخریب های غیرمنصفانه بر علیه این نهاد قانونی نبودیم اما از آن جایی که دین اسلام آبروی افراد را محفوظ دانسته و قانون اجازه افشای محتویات پرونده داوطلبان کاندیداتوری را نداده است؛ برخی افراد فضا را مسموم کرده و مظلوم نمایی می کنند.
برخلاف تبلیغات سوء نشات گرفته از معاندان، حجم بسیار زیادی از موارد ردصلاحیت در هیئت های نظارت بر انتخابات و شورای نگهبان ارتباطی با مسائل سیاسی ندارند.
تفاوت رد صلاحیت و عدم احراز صلاحیت چیست؟
عنوان عدم احراز صلاحیت در خصوص افرادی اطلاق می شود که در حوزه انتخابیه سکونت نداشته و به هیچ وجه امکان جمع آوری اطلاعات لازم برای بررسی احراز صلاحیت های قانونی ایشان وجود نداشته است.
آنهایی که رد صلاحیت می شوند
مواردی چون اعتیاد به مواد مخدر، سوابق محکومیت قضائی به دلیل مفاسد اقتصادی، کلاهبرداری، رشوه خواری و سواستفاده مالی، شهرت به فساداز جمله دلایل و مستندات رد صلاحیت افراد است.
همدستی با رژیم شاهنشاهی در جنایات و مفاسد علیه مردم، تبلیغ علیه اسلام و نظام جمهوری اسلامی و عدم التزام عملی به ولایت فقیه و قانون اساسی با مصادیقی چون عضویت و هواداری از احزاب غیرقانونی، همراهی و حمایت از فتنه ۸۸ بعد از خطبه های روشنگرانه ۲۹ خرداد رهبر انقلاب به عنوان فصل الخطاب و حمایت از گروه های تجزیه طلب و دارای تفکرات قوم گرایانه افراطی هم دیگر مواردی است که در صورت اثبات آنها برای اعضای هیئت های نظارت و شورای نگهبان ، با مدارک متقن، موجب رد صلاحیت داوطلبان کاندیداتوری می شود.
فرصت اعتراض قانونی و ضریب خطایی که به صفر میل می کند
همان گونه که توضیح داده شد؛ در فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات مجلس شواری اسلامی ۴ مرحله پیش بینی شده است که با اعلام نتیجه هر مرحله به داوطلبان به شکل محرمانه، ایشان حق اعتراض و ارائه مدارک خود را دارند. به عبارت بهتر با حضور معتمدان در هیئت های نظارت و نیز فقها و حقوقدانان صاحب رای در شورای نگهبان، ضریب خطای چنین فرآیندی به صفر میل می کند.
در واقع آنچه درباره غیرمنصفانه بودن فرآیند بررسی صلاحیت ها و جناحی بودن معیارها مطرح می شود حاصل جوسازی معاندان خارجی و عوامل داخلی آنهاست که تلاش دارند با این روش، اقدام عقلایی، قانونی و منطبق با اعتقادات دینی نهادهای ناظر انتخابات در جلوگیری از ورود افراد فاقد صلاحیت چون معتاد و قاچاقچی، مفسدان اقتصادی و مردودان سیاسی به صحنه انتخابات را تخطئه کنند.
رد صلاحیت افراد ناصالح حق الناس است
همانگونه که رهبر معظم انقلاب صراحتا بدان اشاره کرده اند، سلامت انتخابات در کشورمان با گفتمان حق الناس بودن آرای مردم به طور اتم حفظ می گردد و در این پروسه تائید صلاحیت افراد صالح و رد صلاحیت داوطلبان ناصالح کاندیداتوری، خود بخشی از حق الناس است. با همین گفتمان است که شورای نگهبان تسلیم فشارها نشده و وظیفه خود را عملی می کند.
انتظار از همه داوطلبان کاندیداتوری انتخابات مجلس تمکین از قانون است. به خصوص در انتخابات مجلس که منتخبین وظیفه قانون گذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین را برعهده خواهند گرفت؛ این موضوع بدیهی تر به نظر می رسد؛ که داوطلبان رد صلاحیت شده و یا احراز صلاحیت نشده باید مسیر قانونی را برای پیگیری مسئله دنبال کنند.
یکی دیگر از دلایل محرمانه بودن اطلاعات مربوط به رد و عدم احراز صلاحیت داوطلبان در مراحل چندگانه فرآیند بررسی صلاحیت ها هم می تواند جلوگیری از تشنج آفرینی ها و پرهیز از جوساز ی های منفی باشد. به همین دلیل شایسته است داوطلبان به قانون احترام گذاشته و از کشاندن بحث ها به فضای عمومی و رسانه ای پرهیز کنند.
منبع : شبکه اطلاع رسانی راه دانا
برچسب اصلاح طلب, اصولگرا, انتخابات مجلس ,صلاحیت کاندیدا مجلس دهم ,نامزد,صلاحیت,کاندیدا,اصولگرا,اصلاح طلب,نامزد,انتخابات مجلس,مجلس دهم,انتخابات مجلس دهم, انتخابات مجلس 1394, انتخابات, انتخابات, گرگان, اخبار, سیاسی, انتخابات اخبارمجلس 94, انتخابات مجلس ,تبلیغات زودهنگام نمایندگان مجلس ,مدیریت مجلس بدست اصولگرایان, آشنایی, قانون, انتخابات, مجلس, آشنایی قانون,کاندیدای, احتمالی, انتخابات, مجلس, ,کاندیدا,اصولگرا,اصلاح طلب,نامزد,انتخابات مجلس,مجلس دهم, کاندیدای احتمالی انتخابات,انتخابات مجلس دهم ,داوطلبان مجلس دهم ,شورای نگهبان ,تایید صلاحیت ,رد صلاحیت ,اصلاح ,پایان بررسی صلاحیت داوطلبان کاندیداتوری در هیئت های نظارت استانچه کسانی رد صلاحیت می شوند؟ / از معتاد و قاچاقچی تا مفسدان اقتصادی و مردودان سیاسی