، فتنه 88 و مجموعه رفتارهای ساختارشکنانه و خارج از عرف جریانهای سیاسی حامی آن، اتفاقی نیست که با سوءتفاهم خواندن خیانت سران فتنه و یا تلاش برای رفع حصر آنها، از یاد برود.
روزهایی که تهدید دشمنان به بهانه مقاومت ملت ایران در پرونده هستهای همچنان ادامه داشت و آمریکا میکوشید با تنگتر کردن حلقه محاصره اقتصادی و حربه تحریمهای ظالمانه، اقتصاد کشورمان را وارد چالشهایی عمیق کند، عدهای از عوامل قدرتطلب و گروههای سیاسی با رفتار خود باعث شدند تا بخش عظیمی از توان ملی و انرژی نیروهای مستعد داخلی، صرف جدالهای سیاسی داخلی شود.
مردم و نیروهای اصیل انقلاب با شرکت گسترده در عرصه تقابل با فتنه و با رفتار هوشمندانه در برابر توطئهها و فضاسازیها توانست روزهای تاریخساز سال 88 را پشت سر بگذارد، در حالی که نهتنها اهداف قدرتهای بیگانه و نیروهای فریبخورده و غربزدگان محقق نشد، بلکه مجموعه اعمال ضدقانون و خیانتهای فتنهگران، وسیلهای شد برای مشارکت ملی در دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی.
به یقین اوج مشارکت مردمی در دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی، روز نهم دی ماه سال 1388 بود. جریانات حامی فتنه که در مناسبتهای مختلف(1) و با بهانهجوییهای پرشمار خود کوشیده بود تا ضمن هماهنگی با رسانههای معاند با نظام(2) بهنوعی اقدام به باجگیری از مردم و ارکان جمهوری اسلامی ایران کنند، در این روز بزرگ دریافتند که خواستههای نامشروعشان، هرگز محقق نخواهد شد.
اغتشاش، حمایت از خواستههای رژیم صهیونیستی، همنوایی و همکاری با رسانههای بیگانه، عدم پایبندی به تعهدات قانونی، عدم پذیرش نظر اکثریت قاطع مردم در انتخابات، ارائه چهره دروغین از جمهوری اسلامی و القای وجود تفرقه میان نیروهای انقلاب اسلامی، همه و همه تنها چند نمونه معمولی از خیانتهای فتنهگران در سال 88 بود.
آنچه مسلم است در پاسخ به این رفتارهای جریان فتنه، خروش مردمی در 9دی نیز با اهدافی مشخص انجام شد.
حضور بهیاد ماندنی مردم در عرصه دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی و نفی رفتار وقیحانه گروهکهای هتاک به حریم عاشورا(3)، اگر چه از سوی دشمنان جمهوری اسلامی ایران در رسانههای استکباری نادیده انگاشته شد، اما چنان در روند تحولات داخلی کشورمان اثرگذار بود که هیچکس نمیتواند آن را نادیده بگیرد.
اگر اغتشاشات هشت ماه حضور خیابانی عناصر فتنه گر و فریبخوردگان فتنه88 و آشوبآفرینی آنها با هدف تحمیل خواسته اقلیت بر اکثریت انجام شد، اکثریت قریب به اتفاق ملت مسلمان ایران نیز در روز 9دی، خواستههایی داشتند. خواستههایی که بر خلاف آنچه فتنهگران دنبال میکردند، ماهیت ضدقانونی نداشته و اتفاقاً کاملاً با ماهیت قوانین جاری در کشور هماهنگی داشت.
محاکمه سران فتنه
روز نهم دی بهعنوان تجلی بصیرت عموم مردم و شاخصی برای اثبات شناخت صحیح عمومی از روند فتنه88، دارای شاخصهها و خصوصیات مشخصی بود.
خواستههای مردم در این روز، بدون اعمال کمترین خشونت و با رعایت همه قوانین و خصوصیتهای آنچه دموکراسی نامیده میشود، بیان شد. اگر چه در این روز هم برنامههایی از سوی جریان فتنه برای ایجاد اغتشاش و درگیری دنبال میشد اما حضور دریای خروشان ملت، مانع از بهثمر رسیدن آنها شد.
برخورد با مسببان خشونتها و اغتشاشات فتنه88 و سران فریبخورده این جریان، اصلیترین خواسته مردم در روز نهم دی بود.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی در رأس کسانی بودند که مردم خواهان برخورد قانونی با آنها شدند. البته برخی چهرههای شناخته شده دیگر مانند سید محمد خاتمی و دیگران نیز در این میان مورد اشاره قرار گرفتند.
لازم به ذکر است که این افراد، با سوءاستفاده از صبر انقلابی و رفتار ولایتمدارانه مردمی از یک سو، و از سوی دیگر در شرایطی که مورد رأفت اسلامی قرار گرفته و رفتار پدرانه رهبر معظم انقلاب اسلامی سبب ادامه حیات سیاسی جریانات حامی آنها شده است، نهتنها محاکمه نشدهاند، بلکه در موارد متعدد فرصت یافتهاند تا خود را در مقام مدعی قرار داده و کوشش کنند تا جایگاه شاکی و متهم را تعویض نمایند!
در این میان شکیبایی ملت مسلمان ایران در سایه ولایتپذیری، موجب شده است تا این عوامل و عناصر معلومالحال، روز به روز ماهیت خود را بیش از گذشته آشکار کنند. همین رویه سبب شده است تا عدمحقانیت آنها در جریان فتنه 88، بیش از گذشته برای مردم مشخص شود.
جلوگیری از تکرار اهانت به مقدسات
فاجعه روز عاشورای 88 که با هتک حرمت مقدسات و اهانت به عاشورا همراه بود، موجبات تأسف و تأثر هر مسلمانی را فراهم میساخت. همانطور که سردادن شعار در روز جهانی قدس به سود رژیم صهیونیستی، عملی ننگین و مشمئزکننده بود، اغتشاش در روز عاشورا و انجام رفتارهای خشونتآمیز در این روز خاص هم رفتاری ننگین و شرمآور محسوب میشود که همه آنها در پرونده اعمال فتنهگران ثبت شده است.
یکی از دلایل اصلی حضور مردم در عرضه 9 دی، موضوع دفاع از مقدسات بود. برخورد قاطع با جریانهای معاند و گروهکهای منحرف و اقدامات قاطع مسئولان امر در پیشگیری از تکرار جنین رفتارهایی، از خواستههای بهحق مردم در روز 9 دی بود.
مقابله با زیادهخواهی بیگانگان
نفوذ بیگانگان در جریان فتنه، اگر چه بارها از سوی سران فتنه88 مردود شمرده شد اما سرویسدهی 24ساعته صدها سایت اینترنتی، شبکههای رادیویی و تلویزیونی و همچنین خبرگزاریهای بیگانه و ضدانقلاب ( که درپناه قدرتهای استکباری فعالیت میکنند) به فتنهگران سبب شد تا مردم به ماهیت اصلی جریانات آشوب پی ببرند.
استقلالطلبی بهعنوان یکی از شاخصههای اصلی فرهنگ ملی ایرانیان، همواره بهعنوان سدی محکم در برابر نفوذ استعمار و بیگانگان عمل کرده است.
نهم دی ماه 1388 نیز اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران، در خروشی بهیاد ماندنی، عیله دخالتهای بیگانه وارد عمل، و خواستار مقابله جدی با زیادهخواهی دولتها و جریانات دشمن شدند.
لازم به ذکر است که در جریان آشوبهای سال 88، طی چندین مورد، افراد مختلفی که یا تبعه ایران نبودن و یا کارمند سفارتخانههای کشورهای دیگر بودند، دستگیر شدند.
مبارزه با آقازادههای پرادعا و زیادهخواه
جریان آقازادگی که یکی از عوامل فساد اقتصادی و ریشه بسیاری از سوءاستفادههای بزرگ مالی محسوب میشود، اگر چه از سوی سیاستمداران نزدیک به آن و نیز از سوی عوامل خاص مورد تردید قرار میگیرد، اما در عمل وجود دارد.
استفاده از انواع رانتها یک مشخصه مهم این جریان است. این امر سبب شده است تا بعضی آقازادهها، بتوانند علاوه بر سوءاستفادههای کلان و گسترده مالی، در عرصه سیاست نیز اقدام به پیشبرد اهداف خود کنند؛ تا جاییکه طی فتنه 88، افرادی همچون فائزه هاشمی، مهدی هاشمی و چند نفر دیگر، علناً به رفتارهای ضدقانونی، ساختارشکنانه و سر دادن شعارهای توهینآمیز اقدام کنند. رفتاری که با سخنرانیهای تحریکآمیز تکمیل میشد و با هدف به میدان آوردن هوادارن خود به میدان اغتشاش آشوب انجام میشد.
برخورد نهچندان قاطع با این جریان خصوصاً در مدت بروز فتنه سال 88 سبب شد تا مردم، در روز نهم دی ماه سال 88، ضمن ابراز انزجار از وجود اینگونه افراد در جریانات اقتصادی و سیاسی کشور و دوری جستن از آنها، با فریادها، شعارها و دستنوشتههای خود، خواستار مقابله با آنها شوند.
چهار سال پس از 9 دی
دقیقاً چهار سال از خلق حماسه 9دی میگذرد؛ حماسهای که تجلی بروز همه خواستههای بهحق ملت ایران بود.
اکنون و پس از خلق حماسه حضور در پای صندوقهای رأی و دقیقا در زمانی که کلیدواژههایی همچون: «خواسته اکثریت»، «حقوق شهروندی»(3) و مواردی از این دست به کرات شنیده میشود، امید است تا مسئولان امر، با درک صحیح از حماسه مردم و پیام حضور آنها در پای صندوقهای رأی، همانگونه که دم از درک صحیح از پیام «24خرداد» میزنند، به آنچه بر زبان جاری میکنند عمل نمایند.
در همین راستا لازم است تا دولتمردان با عزمی راسخ، نهتنها اجازه حضور نیروهای نزدیک به فتنه88 در دولت و مناصب اجرایی را ندهند، بلکه ضمن احترام به خواستههای بهحق مردمی، زمینه اجرای قانون درباره فتنهگران را فراهم آورند.
پی نوشت:
1) اغتشاش در 30 خرداد(سالگرد شورش منافقین)، آشوبآفرینی در 18تیر(سالگرد اغتشاشت سال 78)، تلاش برا یایجاد اختلال در مراسم روز قدس و روز دانشموز(13آیان) و روز دانشجو(16آذر) و روز عاشورا، از جمله رفتارهای ضدقانونی جریان فتنه88 بود.
2) هماهنگی فتنه88 با رسانههای معاند نظام و ملت ایران همچون بیبیسی و صدای آمریکا، موضوعی نبود که از دید مردم پنهان بماند.
3) حقوق شهروندی بهعنوان کلیدواژه مورد اشاره دولت یازدهم، شامل همه خواستههای قانونی ملت میشود و برخورد قانونی با همه قانونشکنان بدون در نظر گرفتن وابستگی انها به شخصیتهای خاص، حق همه ایرانیانیست که حماسه 9دی را در سال 88 آفریده و پس ا زآن ،همان افراد در سال 92، حماسه 24خرداد را خلق کردند