به گزارش پایگاه عدالت خواهان" نتیجه سیاستهای دولت حسن روحانی در مدیریت امور کشور خیلی زودتر از انتظار خود را نمایان ساخت. از تلاطم نرخ ارز و افزایش قیمت سکه در عرصه اقتصادی گرفته تا ناکامی برجام در دیپلماسی؛ حالا نیز قطعی برق در عرصه تامین خدمات عمومی.
سالانه باید ظرفیت تولید برق معادل ۵۰۰۰ مگاوات در ایران ایجاد شود که سال گذشته و سال قبل از آن کمتر از نیمی از این ظرفیت وارد مدار شد. پر واضح است که با ادامه این روند مشکلات ناشی از خاموشی برق در سالهای آینده بیشتر هم خواهد شد.
گرمای هوا موجب شده که در روزهای اخیر شاهد خاموشیهای پراکنده در ایران باشیم؛ موضوعی که بازار شایعات را نیز داغ کرد و درپی آن علت خاموشیها در تهران و سایر شهرها معرفی شد.
آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به کم بود در تامین برق در روزهای اخیر گفت: «در حال حاضر صادرات برق به خارج از کشور نداریم بلکه برای کمک به شبکه ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگاوات هم برق واردات داریم». این در حالی است که طبق برنامه پنجم توسعه اقتصادی میبایست سالانه ۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شود، اما در طول پنج سال گذشته نه تنها توان نیروگاهی به ظرفیت پیش بینی شده نرسید، بلکه حدود ۴۲ درصد کاهش رشد ظرفیت تولید برق داشتهایم. این در حالی است که با تعطیلی صنایع هستهای عملا زمینه تولید برق از این طریق از ایران در مواقع بحرانی گرفته شد.
روند کاهش نرخ رشد نیروگاهها همزمان با افزایش تحریمهای اقتصادی از سال ۹۱ آغاز شد. اما این روند در دولت یادهم ادامه پیدا کرد با وجود اینکه برخی پیشبینیها نشان میداد که کشور دچار کمبود بیش از ۵۰۰۰ مگاوات در ایام پیک تقاضا (مانند ایام کنونی تابستان) است، اما برای این تامین این مقدار به میزان لازم چارهای اندیشیده نشد. در واقع کاهش نرخ ساخت نیروگاهها نیز بر این موضوع دامن زد. طبق برنامه زمانبندی شده که توسط شرکت مادرتخصصی برق حرارتی به عنوان متولی ساخت نیروگاه در کشور منتشر شده است باید تا پایان سال ۹۶ ظرفیت توان اسمی برق تولیدی در کشور به ۸۰۸۸۶ مگاوات میرسید درحالیکه این توان تا پایان زمستان ۹۶ به ۷۸۴۸۴ مگاوات رسیده است.
این خاموشیهای گاه و بیگاه با واکنش مردم در شبکههای اجتماعی همراه شد. یکی از کاربران با اشاره به مصاحبه مسئولی در مورد خاموشیها نوشت:








فردی دیگر هم در قالب طنز با کنایه به رئیسجمهور گفت:
