پزشکان بدون مرز؛ از ایران تا آمریکا/ آمریکای عاجز در برابر کرونا: اجازه دهید به مردم ایران رسیدگی کنیم!
هفته گذشته بود که ناهماهنگی وزارت خارجه با وزارت بهداشت، منجر به ورود یک تیم غیر متخصص فرانسوی به ایران شد. به گزارشپایگاه عدالت خواهان ایران" این تیم فرانسوی تحت عنوان «پزشکان بدون مرز» برای برپایی یک بیمارستان صحرایی 48 تخت خوابی در اصفهان به ایران آمده بود. اما از آنجایی که فرانسویهای سابقه بدی در کمک به مردم ایران دارند(اشاره به خونهای آلودهای که فرانسه به ایران اهدا کرد) و همچنین غیر تخصصی بودن تیم، مسئولین بهداشتی کشور عذر آنها را خواستند.
اقدام صحیح وزارت بهداشت همانا و هجمه رسانههای خارجنشین علیه ایران به فرماندهی مقامات آمریکایی نیز همانا.
دویچهوله، صدای آمریکا، کلمه و رسانه سعودی ایراناینترنشنال از جمله رسانههایی بودند که بهخاطر عدم پذیرش تیم غیر متخصص فرانسوی ناله وامصیبتا سر داده و اقدام ایران را مساوی با پشت کردن به دنیا خواندند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده پا را فراتر گذاشته و در توییتر خود اظهار کرده بود که این اقدام جمهوری اسلامی ایران به ضرر مردم خواهد بود. وی در ادامه نوشته بود: مردم ایران قدیمیترین قربانیان این رژیم هستند.
به گزارشپایگاه عدالت خواهان ایران" ، حالا خبر میرسد که خود آمریکا نیز کمک پزشکی یک کشور دیگر را رد کرده است.
اخیراً CNN در گزارشی، خبر از مخالفت آمریکا با کمک پزشکان کوبایی برای مهار ویروس کرونا در ایالات متحده خبر داد.
CNN با این عنوان که «کشورهای آسیب دیده با ویروس کرونا از کوبا درخواست کمک پزشکی میکنند. چرا آمریکا مخالف است؟» به امتناع آمریکا از کمکهای پزشکی کوبا پرداخته است.
وزارت خارجه آمریکا با رد پیشنهاد کمک پزشکی کوبا اعلام کرده است که نیازی به خدمات و کمکهای پزشکی این کشور ندارد و کشورهای جهان نیز نباید این پیشنهاد را بپذیرند. چرا که به اعتقاد آمریکاییها کمکهای پزشکی کوبا سوء استفاده کوبا از اوضاع پیش آمده در جهان، برای پروپاگاندای حکومتی است!
همانطور که در ابتدا آمد، وزیر خارجه آمریکا در واکنش به عدم پذیرش تیم فرانسوی از سوی ایران، جمهوری اسلامی را محکوم به بی تفاوتی به سرنوشت مردم ایران کرده بود. حال اگر بخواهیم با منطق خود آمریکاییها به گزارش اخیر CNN نگاه کنیم، باید بگوییم که سرنوشت بیش از صد هزار شهروند آمریکا که اکنون مبتلا به کرونا هستند، اهمیتی برای مسئولینشان ندارد. وگرنه نباید کمکهای پزشکی کوبا را رد میکردند.
در هر حال، هر دولتی آزاد است که امنیت کشور و جان مردمش را در تصمیماتی که میگیرد، لحاظ کند. از همین رو نیز جمهوری اسلامی ایران حضور تیم فرانسوی را-که تنها پزشک عضوش یک متخصص اورژانس بود- در وهله اول بهخاطر مجهول بودن هویت اعضا و در وهله دوم بهخاطر عدم نیاز ایران به این تیم رد کرده است.
مقامات آمریکایی نیز به خاطر دشمنیشان با کوبا، کمکهای پزشکی این کشور را نپذیرفتهاند و حتی تلاش میکنند که دیگران نیز دست رد به کمک کوبا بزنند.
با این حال برخی از نمایندگان مجلس کشورمان که نه میدانند امنیت ملی چیست و نه از کم و کیف ماجرا با خبر هستند، در اظهاراتی، اقدام وزارت بهداشت در نپذیرفتن کمک تیم غیر متخصص فرانسوی را محکوم کرده و این اقدام را در تضاد با تعلیمات اسلامی دانستهاند!
علی مطهری که از برندهای شناخته شده حاشیهسازی است که اکثر اظهاراتش به یک روز نکشیده روشن میشود، در توییتی نوشته بود: وزیر بهداشت دلایل لغو برنامه "پزشکان بدون مرز" را به مردم اعلام کند. تصمیم گیر در این موضوع وزارت بهداشت و دولت بوده است یا نهاد دیگری و چه نهادی؟ نیز توضیح دهد که این رفتار چه تناسبی با تعلیمات اسلام درباره رفتار با غیرمسلمان و نیز نجات بیماران و حق مردم دارد.
زوج حاشیهسازی وی محمود صادقی نیز در واکنش به اخراج تیم فرانسوی، گفته بود: حساسیت تندروها نسبت به حضور پزشکان بدون مرز، بر خلاف ادعایشان، به خاطر نگرانی از توطئه جنگ بیولوژیکی نیست؛ دغدغه آنها این است که همکاری های بین المللی ترکی در دیوار تحریم ها ایجاد نکند.
اینکه آمریکا در عین اعتراض به ایران بابت عدم پذیرش کمک ناچیز کشوری که اهدای خونهای آلوده به مردم ایران را در کارنامه خود دارد، کمک پزشکی کوبا را رد میکند، چیز عجیبی نبوده و بار اولی نیست که ایالات متحده درباره یک موضوعی، سیاست دوگانهای اتخاذ میکند.
درحالی که آمریکا در رتبه اول ابتلا به کرونا دارد و مبتلایانش از مرز 100 هزار نفر گذشته و بیش از دو هزار نفر از شهروندانش جان باختهاند، مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه این کشور روز شنبه ۹ فروردین در مصاحبه با رادیو فردا گفته است: ما میخواهیم کمکهای تکنیکی و پزشکی برای ایران بفرستیم. ما مجدداً از جمهوری اسلامی میخواهیم تا کمکهای ما را بپذیرد، وقتش رسیده که سیاست را کنار گذاشته و اجازه دهند ما به مردم ایران رسیدگی کنیم.
این هم طنز ماجرای کرونا است که کشوری که خودش در درمان شهروندانش عاجز بوده و حتی ماسک و اقلام پزشکی ندارد که در اختیار کادر درمانش قرار دهد، چنین ادعایی را مطرح میکند.
به هر حال نکته قابل تأمل ماجرا این است که هنوز هم عدهای در داخل چشم امید به رفع تحریمهای آمریکا بسته و آنقدر در این رویا غرق شدهاند که حضور یک تیم غیر تخصصی فرانسوی در کشور برای برپایی یک بیمارستان 48 تخت خوابی را نیز در راستای تَرَک خوردن دیوار تحریم میدانند.