به گزارش رجانیوز، در حالی که بسیاری از حامیان سینه چاک برجام و حتی آن هایی که در تدوین برجام نقش داشته اند، این روزها سعی میکنند با انتقاد از دستاوردهای برجام خود را کمی کنار بکشند، هاشمی رفسنجانی همچنان در میانه ی میدان دفاع از برجام تمام قد حاضر می شود.
هاشمی رفسنجانی در اجلاس مدیران آموزش و پرورش اظهار داشت : از کارهای بسیار ارزشمند دولت روحانی این بود که تحریمهای طولانی، خطرناک و واقعا کشنده را از جلوی پای ما برداشت اما برخی چشم خود را میبندند و دهان خود را باز می کنند و میگویند برجام سم مهلک است.
وی در ادامه گفت : امروز ایران در جهنمی که در اطرافش قرار دارد در امنیت زندگی میکند درحالیکه همهجا آلوده به ناامنی و خونریزی است اما ما در امن زندگی میکنیم البته اگر تحریمها نبود امروز در اوج پیشرفت و توسعه قرار داشتیم اما آن تحریمها به ما در آن 8 سال صدمه زد هرچند که برخیها این تحریمها را نعمت میدانند.
البته این موضع هاشمی رفسنجانی در مورد نقش و تاثیر تحریم ها که از زمان روی کار آمدن دولت روحانی به کرات آن را بیان کرده برخلاف دیدگاه وی در مورد اثر تحریم ها در زمان دولت قبل است. زیرا هاشمی در آن دوران برخلاف اکنون اعتقاد داشت : «به هر حال در توليد نبايد وضع كشور اينگونه باشد. اين موضوع ربطي به تحريمها ندارد و اين از جمله اموراتي است كه مديرها بايد جوابگو باشند. تحريم چه تأثيري ميخواهد روي كشاورزي بگذارد؟ شايد بگويند واردات سم و كود كم شده است، ولي اين حرف زيبنده ايران نيست.»
هاشمی در ادامه ی اجلاس مدیران آموزش و پرورش گفت: ما با 450 بانک در دنیا کار میکنیم، البته چند بانک هم هستند که آمریکا در آن سهم دارد و می گوید ما تحریمها را لغو نکردهایم که البته این مسئله هم مربوط به حقوق بشر، تروریسم و فلسطین و لبنان است. البته ما میتوانستیم آن را هم حل کنیم.
این دستاورد سازی از برجام و تجویز آن به عنوان یک مدل مناسب برای مذاکره در مورد موضاعات دیگر موضوعیست که اکنون دیگر حتی اصلاح طلبان نیز از آن به عنوان به عنوان خیانت نام میبرند. صادق خرازی یکی از مدافعان سرسخت برجام در روز های گذشته در مناظره با حسین شریعتمداری گفته بود : "برجام اگر رویه شود، بالاترین خیانت است."
هر چند هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی سخنرانی خود نیتش را از تعریف و تمجید های غیرواقعی از برجام و دستاوردهای دولت آشکار کرد، یعنی دو دوره ای شدن دولت روحانی.
وی در بخش پایانی سخنانش گفت : ما با کپیکاری و تقلید به جایی نمیرسیم و باید از اول سلول کار را خودمان شکل دهیم، من مطمئنم که دوره دوم دولت آقای روحانی میتواند ما را به این پیشرفتها برساند و بسیاری از این سمپاشیها، اهانتها و هوچیگریها برای این است که ما به اینجا نرسیم که این بسیار خطرناک است.
باید از هاشمی رفسنجانی پرسید دولت روحانی در طول 4 سال حکمرانی خود به غیر از شعار و وعده در کدام زمینه ها باعث پیشرفت کشور شده است که اکنون انتظار دارد مردم دوباره با اعتماد به این وعده ها دولت حسن روحانی را 8 ساله کنند. اکنون که در سال پایانی دولت حسن روحانی قرار داریم هاشمی رفسنجانی باید بداند که دیگر وقت وعده دادن نیست و حامیان دولت و در راس آن شخص هاشمی باید برای مردم از دستاورد های حقیقی دولت برای مردم بگویند.