به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان "یادش اصلا به خیر نیست زمانی که مردم ایران زمان زیادی از وقت هر روز خود را در صف نان سپری می کردند. زمانی که خرید نان دغدغه صبح و ظهر و عصر مردم ایران بود. زمانی که بر سر خرید نان چه بحث ها و جدل هایی صورت می گرفت و بعضا چه دعواهایی رخ می داد.
البته بی انصافی است که نگوییم در همین صف هایی طویل نان اخبار دست اول شهر و کشور خصوصا شایعات بین یکدیگر رد و بدل می شد.
بی انصافی است اگر نگوییم از اقدامات پسندیده دکتر محمود احمدی نژاد حذف همین صف لعنتی از زندگی روزمره مردم ایران بود. از آن زمان تا 31 شهریور 1392 نان دیگر جزو دغدغه های هیچ خانواده ایرانی نبود.
اما...
اما از ابتدای مهرماه با کم کردن سهمیه نانوایی ها دوباره حکایت روز از نو، روزی از نو پدیدار گشت. دوباره برای گرفتن نان باید مدت قابل توجهی را در صف نانوایی ها انتظار کشید تا نانی به سر سفره ها برسد.
در این میان متاسفانه به دلیل فروش بخش قابل توجهی از پخت روزانه نانوایی ها به فروشگاه های سطح شهر مردم با خرید این قوت روزانه با مشکل مواجه می شوند و ناگزیرند نان 3500 ریالی را از مغازه داران به نرخ 5000 ریالی و بعضا در اواخر شب به نرخ 7000 ریالی خریداری نمایند.
در این میان مسئولان ذیربط متاسفانه تاکنون برای رفع این معضل چاره ای نیاندیشیده اند و علاوه بر آن اعتراضات امام جمعه شهرستان در سخنرانی های خود در خطبه های نماز جمعه و دیگر مراسمات ثمری نداشته است.
البته کسی با عرضه نان در خواروبار فروشی ها مشکلی ندارد اما به شرط آن که جدای از رعایت مسائل بهداشتی آن(بسته بندی بهداشتی با درج نام نانوایی عرضه کننده)، اولا نانوایی ها زمانی اقدام به این کار نمایند که دیگر خریداری به آنان مراجعه ننماید (نه این که همزمان با بیرون آمدن اولین نان ها از اولین فر خود اقدام به این کار نمایند و مردمی که برای دریافت نان در ساعت مقرر به آنان مراجعه می کنند را با دست خالی روانه بازار نمایند)، ثانیا مغازه داران نیز نانی را که قطعا با نرخی کمتر از 3500 ریال خریداری می کنند را حداکثر 4000 ریال به فروش برسانند نه این که به دلیل نیاز خریداران و کمبود نظارت آن را به هر قیمتی که دل شان می خواهد عرضه کنند.
امید است دست اندرکاران امر این مشکل را در اسرع وقت حل نمایند تا مردم گالیکش دیگر دغدغه آن چنانی برای تهیه ی نان سفره های خود نداشته باشند.
در خصوص آرد و نان شهرستان گالیکش بد نیست بدانید:
بنا بر شنیده ها از منابع آگاه:
* سهمیه آرد گالیکش تا مرداد ماه سال جاری 612 تن در هر ماه بوده است(حدود 10/5 کیلو گرم به ازای هر نفر). این سهمیه از شهریور ماه به 535 تن در ماه کاهش پیدا کرده است(به ازای هر نفر 8/8 کیلو گرم). با شروع 6 ماهه دوم سال هم این میزان به علت 30 روزه شدن ماه ها به 515 تن رسیده است.
* طبق سرشماری سال 90 که جمعیت شهرستان گالیکش در حدود 60 هزار نفر اعلام شد، سرانه آرد برای همین تعداد تخصیص می یابد. این در حالی است که شبکه بهداشت شهرستان گالیکش که آمار کامل روستاییان را توسط خانه های بهداشت در اختیار دارد، جمعیت گالیکش 68 هزار نفر می باشد که یکی از دلایل کسری آرد به خاطر ارسال نشدن آرد این 8 هزار نفر است.
* از سوی دیگر کاهش سرانه آرد گالیکش درست نیست؛ نباید گالیکش با گرگان مقایسه شود. 80 درصد جمعیت شهرستان گرگان در شهر زندگی می کنند در حالی که تنها 30 درصد جمعیت شهرستان گالیکش در شهر ساکن هستند. از آن جا که مصرف نان در روستاها بیش از شهر است نباید سهمیه گالیکش با گرگان سنجیده شود. همچنین به دلیل قرار گرفتن گالیکش در مسیر جاده بین المللی و تردد روزانه هزاران مسافر که نان خود را از این شهر تأمین می کنند، باید سهمیه این شهر افزایش پیدا کند تا کاهش.
* بر اساس چونه 470 گرمی قیمت هر قرص نان 350 تومان تعیین شده است. هر کیسه آرد با قیمت 24500 تومان به نانوایی ها عرضه می شود که قیمت آن در بازار آزاد 48 هزار تومان می باشد.
* بنا بر شنیده ها بحثی در خصوص فروش آرد در نانوایی ها مطرح می شود. در صورت وجود این امر، نانوایی ها بدون این که هزینه ای بابت آب، برق، گاز و کارگر صرف کنند بخشی از سهمیه آرد خود را در روز به صورت آزاد به فروش می رسانند. چگونه است نانوایی که 10 کیسه در روز سهمیه پخت دارد همانند نانوایی که 5 کیسه پخت دارد 3 نوبت 2 ساعته پخت می کند؟
* 22 روستا نانوایی عمومی ندارند و می توانند به ازای هر خانوار ماهانه یک کیسه آرد دریافت کنند. از آن جا که کسی برای این امر تقاضایی نمی دهد، سهمیه آرد روستا به نزدیک ترین روستایی که دارای نانوایی است داده می شود تا اهالی از این نانوایی استفاده کنند. به عنوان مثال یکی از این روستاها پتکی است که چون کسی برای دریافت آرد تقاضا نمی دهد، به سهمیه آرد روستای پاسنگ بالا اضافه شده است تا مردم روستای پتکی از این روستا نان روزانه خود را تهیه نمایند.
* به نظر می رسد باید یارانه به طور کلی از نان برداشته شود. زیرا هنوز هم دامداران به دلیل ارزان بودن نان نسبت به خوراک دام، به دام هایشان نان می دهند.
* با توجه به توزیع 12875 کیسه آرد در ماه بین نانوایی ها و از آن جا که بابت توزیع هر کیسه 800 تومان از نانوایی ها دریافت می شود، اگر خود مجمع یا اتحادیه آرد و نان اقدام به توزیع این آرد نماید ماهانه سود قابل توجهی عایدش خواهد شد. نیلکوه
فرزاد
گلی به جمال فرماندارش که مثلا بومی هم هست و از همین نانوائی ها نون می گیره واقعا شرم آوره
گالیکش بواسطه قرار داشتن در جوار تفرجگاهها و مسیر جاده بین المللی و هم چنین روستاهای منطقه کالپوش از استان سمنان علی القاعده مصرف نان بیشتری نسشبت به شهر های دیگر دارد که اگر به آن فقر مالی خانواده ها را هم اضافه کنید مصرف نان دوچندان می شود واقعا مسئولین ما کجای کار قرار دارند ؟ خواب خوش سیری چند ؟