عدالت خواهان گلستان"اگر بخواهیم حاشیه های شهرداری گرگان در ماههای اخیر را پر طمطراق تر از انعکاس هر تحول دیگر در استان محسوب کنیم به بی راهه نرفته ایم.
جنجال هایی که اگر قصد بر آن باشد تا دقیق تر مورد واکاوی و کالبد شکافی قرار گیرد، باید ریشۀ آن را در انتخاب ناپلئونی شهردار و اشتباه استراتژیک شورای شهر گرگان در زمان افتتاح تقاطع غیر هم سطح میدان مرحوم قندهاری جستجو کرد که با وجود اذعان قاطبۀ اعضای شورا و نظارت عینی افکار عمومی مبنی بر انجام 85 درصد از پروژۀ موصوف در زمان مدیریت شهردار قبلی (ابراهیم کریمی)، اجازه دادند تا شهردار صادقلو خود را فاتح زورآزمایی عمرانی با اسلاف خود بنامد.
سکوت شورای شهر در برابر جاه طلبی شهردار برای ثبت این رخداد عامه پسند به نام خود و تفویض ناشیانۀ اختیارات بی سابقه به شهردار دیپلمه کافی بود تا دیگر کسی را یارای فرونشاندن سرمستی حاصل از این پیروزی ساختگی شهردار در تصمیم گیری ها و اجرا نباشد و زیرکی سکاندار مدیریت شهری در برقراری ارتباط کم سابقه با رسانه ها که بی شک هزینه های چند صد میلیون تومانی را بر اساس اسناد و مدارک برای خزانۀ بیت المال در پی داشته است، عملاً ابتکار عمل را از تصمیم گیرندگان واقعی ربوده و با بی اعتنایی صادقلو به خواستهای شورانشینان و حتی سختی دیدار برخی از آنان با شهردار، زمینه را برای انفعال عملی شورا و آغاز جنگ سرد فراهم نموده است.
شهردار صادقلو که به دلیل خود محوری در تصمیم گیری ها و ابراز رفتارهای نا مناسب با اکثریت شورا توانسته بود در مدت کوتاهی عدد موافقان خود را از 7 به عدد 4 تنزل دهد، تنها راه خلع سلاح مخالفان را استفاده از حمایت های فرا قانونی رییس شورای شهر و بهره گیری از نفوذ قدرتهای سایه و قدرت غیر قابل انکار رسانه ها برای یارگیری در افکار عمومی تعریف نمود.
صاحبان کرسی نمایندگی مردم در پارلمان شهری گرگان هم که به دلیل پرهیز از تنش ، کم هزینه ترین گزینه برای تمهید مقدمات خداحافظی صادقلو با کرسی عالی مدیریت شهری را، بهره گیری از مصوبۀ شماره 163254/ت49976ک مورخ 23/10/92 هیئت وزیران که بکارگیری حسین صادقلو به سمت شهردار گرگان را تنها برای یک سال مجاز دانسته بود، می دیدند؛ پایان این تقابل را در تاریخ 6/11/93 که مصادف با پایان مدت یک سالۀ حکم قانونی شهردار با مجوز هیئت وزیران بود به انتظار نشسته و یکی از اعضای شورا نیز این مهم را قبل از پایان مهلت مذکور به رییس شورای شهر یادآور شده است.
با وجود آنکه بر اساس نامه شماره 141106 مورخ 13/11/93 از سوی معاون عمران و توسعۀ امور شهری و روستایی وزارت کشوربه استاندار گلستان، به صراحت بر پایان مدت قانونی فعالیت شهردار گرگان تاکیده شده و تصمیم گیری در خصوص تمدید مجوز فعالیت نامبرده را منوط به اجازۀ شورای شهر نموده است اما استانداری گلستان به دلایلی که این روزها بر هیچ کس پوشیده نیست، با تفسیر سلیقه ای از نامۀ وزارت کشور، هرگونه استناد شورای شهر به نامۀ مذکور را غیر وارد دانسته و به تعبیر خودمانی، نامۀ وزارت کشور و ارادۀ شورا را بی اعتبار تصور نموده است.
عزم جدی 9 نفر از اعضای مخالف شهردار در شورای شهر گرگان که با دو مرحله ارسال نامه مستقیم به وزیر کشور در تاریخ های 13/10/93 و 27/11/93 و با اشاره به وظایف ، اختیارات قانونی و قید سوگند نامۀ بند 2 ماده 2 آیین نامه اجرایی شوراها، خواستار عدم تمدید حکم شهردار شده بودند به دلیل لابی های قدرتمند موافقان، تا کنون منتج به حصول مطالبات مردم نشده و در نهایت تاسف باید اذعان نمود که نزدیک به 3 ماه است که حسین صادقلو بدون حکم بر کرسی عالی مدیریت شهری مرکز استان تکیه زده است و با وجود فریادهای 9 نفر از فرهیختگان و منتخبان مردم در نخواستن شهردار، هیچ ناظری را میلی به شنیدن صدای نمایندگان مردم نیست.
فارغ از پرداختن به نقش صحنه گردانان سایه و چرایی تداوم حضور غیرقانونی شهردار بر مسند مدیریت شهری گرگان، پرسش چند سوال اساسی از وزیر کشور که از مطالبات مردم به شمار رفته و در روزهای اخیر ذهن تحلیل گران را به خود معطوف نموده است؛ خالی از لطف نخواهد بود:
1 - اعتبار مصوبه شماره 163254/ت49976ک هیئت وزیران به تاریخ 23/10/92 که مجوز فعالیت حسین صادقلو به عنوان شهردار گرگان را تنها یک سال تعیین نموده است تا چه اندازه است؟ آیا فراتر از این تاریخ هیچ مرجعی غیر از شورای شهر اختیار تعیین جایگزین برای سمت شهردار یا سرپرست شهرداری را دارد یا خیر؟
الف – اگر مرجعی هست معرفی کنید تا مردم بدانند.
ب – اگر مرجعی غیر از شورا نیست، چرا نظر رسمی اکثریت شورای شهر، که برآیند نظرات مردم محسوب می شود، از سوی زیر دستان شما نادیده گرفته می شود؟
2 – دلایل عدم پاسخگویی جنابعالی به دو مورد مکاتبه مستقیم اکثریت شورای شهر گرگان (9 نفر) در خصوص عدم تمدید حکم شهردار گرگان چیست؟
3 – نامۀ شمارۀ 141106 مورخ 13/11/93 معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور به استاندار گلستان، به روشنی از پایان مجوز فعالیت حسین صادقلو در شهرداری گرگان و اختیارات شورای اسلامی شهر برای تمدید مجوز فعالیت شهردار سخن می گوید.
آیا استانداری گلستان مجاز است که ارادۀ تصمیم گیرندگان قانونی برای تمدید یا عدم تمدید حکم شهردار را که همانا نمایندگان ملت در شورای اسلامی شهر هستند نادیده بگیرد؟
الف - اگر مجاز است؛ در کدام بند قوانین این اختیار به استانداری واگذار شده است؟
ب – اگر مجاز است؛ پس فلسفۀ تشکیل شوراها و صراحت قانون در واگذاری اختیارات به شوراهای اسلامی شهر چه معنایی دارد؟ آیا شوراها فقط به صورت نمادین حضور دارند؟
ج - اگر مجاز نیست، پس چرا با وجود مراجعات و مکاتبات مکرر اکثریت اعضای شورای شهر گرگان مبنی بر عدم قانون گریزی و تاکید جدی به قطع همکاری با شهردار گرگان، کسی پاسخگوی نمایندگان مردم نیست؟
4 – مگر نه اینکه بر اساس آراء وحدت رویه دیوان عدالت اداری در خصوص بند (د) تبصره 4 ماده 71 قانون تشکیلات و وظایف شوراهای کشور مندرج در شماره 16908 روزنامه رسمی مورخ 21/12/1381 ، دوره خدمت شهردار در صورت فقدان هر یک از شرایط احراز، منحصراً به تشخیص شورای شهر خاتمه می پذیرد و این اختیار مطلقاً به شورای شهر تعلق داشته وحتی از صادر کنندۀ حکم نیز سلب شده است.
پس چرا با وجود پایان مجوز فعالیت شهردار و تاکید اکثریت شورا به فقدان یکی از شرایط احراز و عدم تمایل به همکاری با ایشان، هیچ نهاد نظارتی و فرا دستی، میلی به اجرای قانون و تامین نظرات قانونی نمایندگان مردم ندارد؟
5 – آیا اعتبار قانون کم رنگ شده است یا نظرات شورای شهر که همان بازتاب مطالبات شهروندان تلقی می شود؛ توان مقابله با قدرتهای سایه را ندارد؟
6 – شهردار گرگان بر اساس کدام منطق و استدلال و حکم قانونی همچنان بر کرسی مدیریت شهری تکیه زده است؟
7 – آیا عیار قانون و اختیاراتی که قانون منبعث از دین مبین اسلام در خصوص انتخاب و یا برکناری شهردار به شورای اسلامی شهر داده است، از برخی کرسی های پر زرق و برق در استان کمتر است؟
8 – آیا تنها اتصال به برخی منابع قدرت، دلیل موجهی برای عدم اجرای قانون خواهد بود؟
و سوال آخر... آقای وزیر، حال که اکثریت شورای شهر گرگان با وجود توسل به قوانین حاکم بر شوراها و بهره گیری از اختیارات قانونی، توانایی برکناری شهردار صادقلو که احتمالاً هیچ نسبتی هم با استاندار صادقلو ندارد را ندارند، لطفا بفرمایید باید چه کسی را ببینند تا از حق خود برای اجرای قانون بهره مند شوند و یا به تعبیر عام کارشان راه بیفتد؟
به هر حال آنچه غیر قابل انکار است عزم جدی مخالفان برای جدا کردن صادقلو از صندلی شهردار است و شعله های حاصل از این اختلاف هم بی شک به خرمن بیت المال افتاده و دود برخاسته از آن نیز به چشمان مردم خواهد رفت.
اسماعیل البرزی - عدالت خواهان گلستان
بای
وقتی شهردار اصلا به حرف شورا گوش نمیده چرا شورا سکوت کرده؟ شورا نماینده مردم محسوب میشود. شهردار مغرور به درد شهر نمی خوره. با جدیت باهاش برخورد کنید نترسید.
نظری
مگر شورا ضعفی دارد که در برابر شهردار سکوت کرده است؟ مگر استاندار باید برای شهر تصمیم بگیرد؟ چرا شورا جدی برخورد نمیکنه؟ شهردار غیر از یک زیر گذر چکار کرد؟
دلسوخته
وقتی شهردار ماشین چند صد میلیون تومانی سوار میشه ازش انتظار دارید درد فقرای شهر رو درک کنه؟ وقتی به خاطر کم کردن روی شورا در برابر نام شهید مدافع حرم موضع گیری میکنه شما ازش توقع دارید کار فرهنگی بکنه؟ شورا مماشات نکنه چون مردم شرف و ارزشها رو به زیر گذر ترجیح میدن
کارمند شهرداری
شهردار فقط به بعضی از مدیران پاداش خوب می دهد. کارمند معمولی را آدم حساب نمی کند. همه ناراحتیم. صادقلو برود بهتر است