درحالی که دکتر محمود احمدی نژاد طی 8 سال گذشته با پایه گذاری نوع جدیدی از مدیریت مردمی، سفرهای استانی کابینه و دیدار چهره به چهره و از نزدیک با مردم را اجرایی کرده بود، به نظر می رسد دولت یازدهم، با انتقاد جدی نسبت به روش رییس جمهور سابق، تعریف جدیدی از سفرهای استانی را مدنظر قرار داده است.
براساس این گزارش، طی 5 ماه گذشته، مدیران دولت بارها و بارها راجع به سفرهای استانی که به واسطه ی ابتکار دولت نهم جزو انتظارات و مطالبات مردم قرار گرفته است، نظرات متفاوت و بعضا متنقاضی را ارایه کرده اند اما همچنان، این سفرها در هاله ای از ابهام قرار دارد.
به عنوان نمونه، معاون اجرایی رییس جمهور، در تاریخ 19 آبان گفته بود "با اهتمامی که رییسجمهور به استان خراسان رضوی دارد، اولین سفر استانی دولت یازدهم به مشهدالرضا(ع) خواهد بود". محمد شریعتمداری همچنین در خصوص زمان اولین سفر استانی دولت یازدهم افزوده بود "2 هفته بعد از عاشورا، اولین سفر استانی صورت خواهد گرفت".
این گفته های آقای معاون همانگونه که مشاهده شد، هرگز محقق نشد و در حالی که نزدیک به 60 روز از عاشورا می گذرد، هنوز هیچ تقویم دقیقی از زمان برگزاری اولین سفر استانی ارایه نشده است.
این البته در شرایطی است که ظاهرا در تیم مشاوران و معاونان رییس دولت، راجع به این سفرها تفاوت دیدگاه فراوانی به چشم می خورد. در همین خبر آقای شریعتمداری، او اولین سفر استانی را مشهدالرضا(ع) دانسته و این در حالی است که تیم رسانه ای دولت، همینک در خبری رسمی اعلام کرده که شیخ حسن روحانی تاکنون یکی دوسفر استانی داشته است! خبری که البته برای مردم بسیار جالب توجه به نظر می رسد.
در خبر خبرگزاری دولت، به صراحت اعلام شده که تاکنون 225 سفر استانی در دولت یازدهم صورت گرفته است که برای نمونه، به چند مورد از آنها که در جدولی لیست شده، اشاره می کنیم:
- مشاور ارشد رییس سازمان میراث فرهنگی/ رشت 6 مهرماه 92
- معاون حقوقی و امور مجلس وزیر بهداشت/کرمان 7 آبان 92
- قائم مقام وزیر بهداشت/ یاسوج 6 آبان 92
- معاون پژوهشی وزیر بهداشت/شیراز 24 مهرماه 92
- مشاور وزیر بهداشت/ اصفهان 17 مهر 92
- رییس سازمان غذا و دارو و معاون وزیر بهداشت/شیراز 10 مهرماه 92
- معاون وزیر کار/کرج 4 آبان 92
- مشاور توسعه تجارت وزیر صنعت/سمنان 22 مهر 92
- معاون امور تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی/ساری 15 آبان 92
- معاون بهبود تولیدات گیاهی وزیر جهادکشاورزی/قزوین اول آبان 92
- معاون امور سازمان های مردم نهاد وزیر کشور/همدان 20 آذر 92
- معاون امور مهندسی وزیر نفت/ سنندج 4 آذر 92
- معاون پژوهشی وزیر علوم/ مشهد 22 مهر 92
- معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش/ رشت 24 آذر 92
- مشاور هنری وزیر ارشاد/ بندرعباس 27 آذر 92
- معاون سینمایی وزیر ارشاد/ سیرجان- کرمان 2 آذر 92
- ...
یادآوری می شود به رعایت اختصار، تنها چند نمونه از هز وزارتخانه را جهت آشنایی مخاطبان با 225 سفر استانی دولت یازدهم(!) که توسط خبرگزاری رسمی دولت اعلام شده، منتشر شد.
باتوجه به مطالب فوق، به نظر می رسد تعریفی که تیم رسانه ای دولت از سفرهای استانی دارند با تعریف عموم مردم تفاوتی 180 درجه ای دارد. مردم می خواهند رییس دولتشان را از نزدیک ببینند، با او مطالباتشان را بدون واسطه مطرح کنند و او، با چشم خود محرومیت ها و نیازهای بخش های مختلف کشور را ببیند.
آیا رییس جمهور، در جریان تبلیغات انتخاباتی هم به جای خود، مشاور فلانی و معاون بهمانی را به دیدار با مردم می فرستاد؟
اینکه دولت فعلی به سفرهای قبلی و نحوه ی تصویب مصوبات دولت سابق نقد داشته باشد، هیچ عیبی ندارد و از قضا یکی از محاسن انتخابات و تغییر مدیریت ها، ترمیم همین نقاط ضعف احتمالی است اما نکته اینجاست که به بهانه ی نقد بر یک رفتار، کل آن حرکت و اقدام به بوته ی فراموشی سپرده نشود.
بالاخره کلیات سفرهای استانی دولت سابق مورد حمایت و تقدیر امام خامنه ای و مردم قرار گرفته بود. حال، اگر به برخی جزییات آن انتقادی وارد هست، باید آنها را رفع کرد نه اینکه کل سفر را وارونه جلوه داد.
به هرترتیب، علیرغم عدم تحقق وعده ی معاون اجرایی رییس جمهور که خراسان رضوی و دوهفته بعد از عاشورا را اولین سفر استانی رییس دولت یازدهم اعلام کرده بود، همینک، از سوی وزیر کشور یکی از دو استان هرمزگان یا خوزستان را مقصد اولین سفر دانسته و زمان را نیز اواخر دیماه اعلام کرده است.
باید تا آن روز منتظر ماند و دید که تیم اجرایی دولت، چه برنامه ای برای سفرهای استانی (بخوانید پایش و پویش!) تدارک دیده است.