29 مرداد 1394 مطالبه گری ،

واگذاری‌های دولتی و تصرفات غیر قانونی در 7 میلیون هکتار از اراضی ملی کشور

واگذاری‌های دولتی و تصرفات غیر قانونی در 7 میلیون هکتار از اراضی ملی کشور

به گزارشعدالت خواهان گلستان"کیلومتر 25 جاده آستارا- اردبیل، اینجا بخش مرکزی منطقه حیران از توابع شهرستان آستارا است. زمانی نه چندان دور پوشیده از جنگل‌های انبوه با طرح جامع جنگلداری بود. طرحی که هیچ وقت به اجرا در نیامد اما بتدریج از جنگل‌های آن کاسته شد. در کمتر از دو دهه جنگل به مرتع، مرتع به زمین کشاورزی و زمین کشاورزی به ویلاهای چند صد میلیون تومانی تبدیل شد. حالا اما بعد از گذشت چند سال و بعد از اینکه 160 هکتار از اراضی آن مقابل چشم همه تصرف و نزدیک به 30 هکتار، مستقیماً زیر ساخت و ساز رفته، ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از زمین خواری بزرگ و دخالت تنی چند از مسئولان دولت قبلی و افرادی دیگر در این زمین خواری خبر می‌دهد. دخالت‌هایی که در فرآیند تصرف و تغییر کاربری اراضی ملی از گذشته تا امروز همیشه وجود داشته، اینقدر که رهبر معظم انقلاب نیز تاکنون بارها در سخنرانی‌های خود خواستار مقابله با این جریانات شده است.

شاید یکی از بارزترین اعتراضات رهبر معظم انقلاب به تداوم تخریب جنگل‌ها و مراتع کشور در سخنان 17 اسفند ایشان در سال گذشته نمود داشت. آنجایی که ایشان صراحتاً به دست اندازی جریانات سودجو در تخریب جنگل‌ها و منابع ملی بویژه در شمال کشور به بهانه «اجرای طرح‌های مختلف هتل‌سازی و جذب گردشگر و حتی ساخت حوزه علمیه در جنگل» اشاره کرده و از مسئولان خواستند که حتی «با این طرح هایی که با این توجیهات به ظاهر قبول هم ارائه می‌شود قاطعانه برخورد کنند. »

اما در مورد اینکه روند واگذاری و تصرفات غیر قانونی اراضی ملی در کدام دوره‌های زمانی اتفاق افتاده عزت‌الله یوسفیان ملا، نماینده مجلس و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، می‌گوید: «واگذاری اراضی ملی روندی بوده که در تمامی دولت‌ها وجود داشته است و به صورت مشخص نمی‌توان گفت که کدام دولت تخلف بیشتری داشته است.»

29 آذر 1384، رئیس وقت سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور از تصرف بیش از 2 میلیون هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی در کمتر از سه دهه خبر می‌دهد که به گفته او بیش از 50 درصد این تصرفات توسط ارگان‌های دولتی صورت گرفته بود. البته او آمار اراضی ملی که به موجب قانون تا آن زمان واگذار و در اختیار بهره برداران قرار گرفته بود را اعلام نکرد.

حالا اما با گذشت کمتر از 10 سال،‌ شواهد موجود نشان می‌دهد نه تنها تصرفات غیر قانونی در عرصه‌های ملی در این بازه زمانی کاهش نیافته بلکه موج دیگری از واگذاری‌ها هم با عناوین گوناگون همچون،‌ طرح باغشهر،‌طرح فدک،‌ بوستان خانواده،‌مسکن مهر‌ و طرح‌های متعدد توسعه گردشگری و کشاورزی...، در یک دهه گذشته تحت لوای قانون صورت گرفته که خوشبختانه در بسیاری از موارد، به دلیل اعتراضات متعدد کارشناسان و فعالان محیط زیست و مخالفت رهبر معظم انقلاب روند واگذاری‌ها از همان مراحل آغازین طرح متوقف و هرگز اجرایی نشد.

با این وجود واگذاری به بهانه طرح‌های توسعه گردشگری و کشاورزی همواره جزو بیشترین درصد واگذاری‌های اراضی ملی بوده که به جای اجرای طرح‌های مربوطه که عمدتاً کشاورزی را شامل می‌شود این اراضی به ویلا و شهرک‌های مسکونی و توریستی تغییر کاربری یافته‌اند.

شاهد این مدعا نیز اظهارات رئیس سازمان امور اراضی کشور است که چندی پیش اعلام کرده بود: حدود 5میلیون هکتار از اراضی ملی در سه دهه اخیر واگذار شده که اکنون ‌برای تعیین تکلیف حدود 600 هزار هکتار از این اراضی حکم صادر شده است. اما ساخت و سازها فقط به اراضی ملی محدود نشده و اراضی کشاورزی زیادی نیز آماج طرح‌های ساخت و ساز و ویلاسازی قرار گرفته‌اند.

به گفته قباد افشار، رئیس سازمان امور اراضی کشور تا واپسین روزهای سال گذشته حدود 90 هزار پرونده تخلف برای اراضی ملی و کشاورزی تغییر کاربری یافته در محاکم قضایی تشکیل شده بود.

یوسفیان ملا، عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز مساحت عرصه‌های ملی واگذار شده را حدود 4 میلیون هکتار عنوان می‌کند و معتقد است از این میزان  در سه میلیون هکتار از اراضی واگذار شده تخلف صورت گرفته است که باید این اراضی به دولت بازگردند. بدین ترتیب با احتساب 2میلیون هکتار اراضی تصرف شده تا سال 1384 مجموع اراضی ملی که در چهار دهه گذشته واگذار شده و یا به دلیل تصرفات غیر قانونی از منابع ملی خارج شده به 7 میلیون هکتار می‌رسد که عمده این اراضی در مناطق خوش آب و هوا بوده است.

مقصران تخریب گردنه حیران چه کسانی هستند؟

گذشته از دخل و تصرفاتی که از گذشته تا امروز همیشه در عرصه‌های ملی صورت می‌گرفته اما موضوع ساخت وساز در گردنه حیران که به آلپ ایران شهرت داشت، این روزها همچنان خبرساز است. در میان مناقشات برخی از نمایندگان مجلس در روزهای اخیر به برخی اسامی اشاره شده، با این حال هنوز هیچ مرجع و مقام رسمی، مقصران اصلی این واقعه را معرفی نکرده است.

از سوی دیگر اظهار نظرهای متفاوتی در روزهای اخیر از سوی مسئولان قوای سه گانه درباره کاربری زمین‌هایی که زیر ساخت و ساز رفته ارائه شده  و این پرسش را در بین بسیاری از مخاطبان به‌وجود آورده که اساساً زمین خواری در اراضی ملی صورت گرفته یا زمین‌های کشاورزی؟ و چه کسانی در منافع حاصل از این زمین خواری سهیم و شریک بوده‌اند؟

«عزت‌الله یوسفیان‌ملا» نماینده مردم آمل می‌گوید: در گردنه حیران در ابتدا اراضی ملی تصرف شده و سپس ساخت و سازهای میلیاردی در آن انجام شده است اما «رئیسی» دادستان کل کشور خاطرنشان کرده بود: این زمین‌ها جزو اراضی ملی نبوده، بلکه جزو مستثنیات(کشاورزی) بوده با این حال تجاوز به اراضی کشاورزی و تغییر کاربری غیرمجاز آن، جرم است.

حیران اراضی ملی نیست

داوود زارع مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان نیز » تأکید می‌کند که اراضی مورد نظر اراضی ملی  نیست و کاملاً مستثنیات مردمی است. او می‌افزاید: منطقه‌ای که در آن ساخت وسازهای غیر مجاز صورت گرفته مربوط به بخش مرکزی از منطقه حیران در شهرستان آستارا است و هیچ ارتباطی با منابع ملی ندارد بنابراین جنگل و مرتعی نبوده که حالا منابع طبیعی مجبور به پاسخگویی باشد اما چون حدود 98 درصد استان ما را عرصه‌های منابع طبیعی در برگرفته خیلی‌ها بر این باورند که پس جنگل و مرتع تغییر کاربری یافته است در حالی که اینچنین نیست.

این مقام مسئول در  استان گیلان یادآور می‌شود: در گذشته مدیریت منابع طبیعی حوزه حیران با استان اردبیل بوده اما بیشتر از 10 سال است که به استان گیلان واگذار شده و وقتی این منطقه در اختیار منابع طبیعی گیلان قرار گرفت بر اساس نقشه های تحویل داده شده حیران محدوده‌ای با 2020 هکتار اراضی بود که حدود 1020 هکتار آن منابع ملی و 1007 هکتار مستثنیات مردم بود و حالا این 160 هکتار ساخت وسازهای صورت گرفته نیز در بخش مستثنیات مردمی است بنابراین از متولیان این بخش باید بپرسید که چطور مجوزهای لازم برای ساخت وساز در این بخش صادر شده است.

اگر آن‌گونه که زارع مدعی شده، اراضی مربوطه زمین‌های کشاورزی و باغات بوده باشد بنابراین هرگونه تغییر کاربری آنها مستلزم رأی کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ و کاربری اراضی زراعی و باغات است. اعضای این کمیسیون 5 نفر هستند که دو نفر از آنها نمایندگان محیط زیست و منابع طبیعی استان‌ها می‌باشند.

با این حال امیر عبدوس، مدیرکل اسبق محیط زیست استان گیلان در دوره دولت دهم » می‌گوید: بعید می‌دانم ساخت و سازکنندگان مجوز کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ و کاربری اراضی زراعی و باغات را داشته باشند چون تا جایی‌که من می‌دانم و ما در این کمیسیون عضویت داشتیم درخواست چنین مجوزی برای ساخت و ساز در حیران هرگز به این کمیسیون ارجاع نشده بود. زارع مدیر کل منابع طبیعی استان گیلان نیز که پیش از این سال‌ها معاون حفاظت امور اراضی اداره کل منابع طبیعی استان بوده صدور مجوز از طریق این کمیسیون را برای ساخت و سازکنندگان مردود می‌داند با این حال معتقد است متولیان بخش کشاورزی باید پاسخ شفاف بدهند که چگونه اراضی کشاورزی تغییر کاربری یافته است.

ساخت و سازها در جنگل است

باوجود ادعای منابع طبیعی استان گیلان مبنی بر اینکه ساخت و سازهای غیر قانونی در اراضی کشاورزی و مستثنیات صورت گرفته اما اظهارات کمال الدین پیرمؤذن نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس و نماینده  اردبیل و تنی چند از مسئولان سابق سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، نشان می‌دهد که اتفاقاً در پی تغییر کاربری اراضی جنگلی و مرتعی در گردنه حیران ساخت و سازها صورت گرفته است. کاظم نصرتی، رئیس جامعه جنگلبانی ایران که خود معاون امور جنگل‌های شمال در سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور تا سال 1383 بوده می‌گوید: منطقه‌ای که در آن ساخت و ساز شده به نظر می‌رسد عمدتاً اراضی جنگلی بوده و البته بخشی از آن هم اراضی کشاورزی است. به گفته وی قانون ملی شدن جنگل‌ها و مراتع در سال 1341 تکلیف همه اراضی را مشخص کرده و اگر قانون رعایت می‌شد امروز شاهد این حجم عظیم تعرضات نبودیم. نصرتی می‌افزاید متأسفانه در 30 تا 40 سال گذشته بسیاری از اراضی ملی که به موجب همین قانون ملی اعلام شده بود مورد تجاوز قرار گرفته و تغییر کاربری یافته است. شاهد این مدعا نیز این که تا سالی که من در سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور معاون بودم مساحت مراتع کشور حدود 90 میلیون هکتار اعلام می‌شد اما امروز گفته می‌شود که مراتع کشور حدود 84 تا 85 میلیون هکتار است بدین ترتیب چیزی در حدود 5 تا 6 میلیون هکتار از سطح مراتع کشور تغییر کاربری یافته است که بخشی از آن واگذاری‌های قانونی بوده و بخشی هم مربوط به تصرفات غیر قانونی مردم و دستگاه‌ها است.

رئیس جامعه جنگلبانی ایران خاطرنشان می‌کند: متعاقب تغییر کاربری اراضی مرتعی، اراضی جنگلی هم هر ساله کم و کمتر شده ولی اینکه سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور به متخلفان مجوز ساخت و ساز بدهد هرگز امکان ندارد. معمولاً رویه این است که متصرفان آرام آرام اراضی جنگلی را به کشاورزی و دامداری و سپس به تدریج آنها را زیر ساخت ویلا و اراضی مسکونی می‌برند. نصرتی می‌گوید: حتی در موارد واگذاری‌های قانونی هم، سازمان جنگل‌ها هیچ واگذاری رأساً انجام نمی‌دهند بلکه واگذاری زمین با موافقت سازمان جنگل‌ها اما توسط سازمان امور اراضی کشور است.

نعمت الله صارم نژاد، کارشناس بازنشسته سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور که سال‌ها در تهیه طرح‌های جنگلداری در جنگل‌های شمال دست اندرکار بوده می‌گوید: منطقه‌ای که امروز در گردنه حیران خبرساز شده جزو محدوده  جنگلی است که اتفاقاً طرح جنگلداری آن را با عنوان «طرح جامع جنگلداری چند منظوره چملر» خود من تهیه کردم اما این طرح هرگز به اجرا در نیامد تا امروز این منطقه اینچنین زیر ساخت وسازهای غیر قانونی برود. متأسفانه در سه سال گذشته حتی تله کابینی هم با موافقت سازمان جنگل‌ها در این منطقه احداث شد که دو سال قبل این تله کابین به بهره برداری رسید.

او می‌گوید: بر اساس ماده 63 قانون اصلاحی قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع تمامی افرادی که تا تاریخ 27 /10/1341 در اراضی جنگلی و مرتعی همچون حیران، صاحب عرصه اعیانی بودند می‌توانستند تا 20 برابر عرصه اعیانی شان در پیرامون محل سکونت خود از جنگل و مرتع برداشت کنند چون در این مناطق شرایط اقلیمی اجازه کشت و زرع نمی‌داد و محل درآمد مردم محلی تنها از مراتع بوده و بر این اساس حق تغییر کاربری نداشتند و ندارند و حالا اگر امروز عده‌ای با سوء‌استفاده از قانون تا هزاران برابر عرصه اعیانی شان زمین‌های ملی را برای خود برداشته و تغییر کاربری داده‌اند این نقض آشکار قانون است و باید با آنها برخورد شود.

این کارشناس ادعای مدیر کل منابع طبیعی استان گیلان را مبنی بر ملی نبودن اراضی تصرف شده رد می‌کند و می‌افزاید: احتمالاً ایشان اطلاعی از جنگل ندارند وگرنه من خودم در این منطقه طرح جنگلداری چملر را تهیه کردم و این طرح به تصویب شورای عالی جنگل‌ها و مراتع کشور رسید و بعد از تصویب طرح‌های جنگلداری در شورای عالی جنگل (چه طرح اجرا شود و چه نشود)هیچ کس حق واگذاری و یا تغییر کاربری اراضی جنگلی را ندارد با این حال زارع مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان نیز می‌گوید: طرح جنگلداری چملر با حیران فاصله دارد و اصلاً در این منطقه نیست!

عکس‌های هوایی بهترین شاهد است

کاظم نصرتی، رئیس جامعه جنگلبانی ایران می‌گوید: حالا که کمیته ویژه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهوری و نمایندگان دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان امور اراضی و سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور برای پیگیری ساخت و سازهای غیر مجاز در گردنه حیران تشکیل شده بهترین کار این است که آقایان به عکس‌های هوایی سال 42 تا 44 مراجعه کنند. بر اساس این عکس‌ها قانون ملی شدن جنگل‌ها و مراتع کشور پیاده شد و محدوده جنگل و مرتع از مستثنیات مردم کاملاً مشخص است و این بهترین داور است. اگر این عکس‌ها تأیید کند که این اراضی همچون خیلی از مناطق کشور اراضی ملی و جنگل و مرتع بوده و حالا به این روز افتاده، خب مثل روز مشخص است که تخلف صورت گرفته و باید با قاطعیت دستگاه قضا برخورد کند.

دکتر پیمان یوسفی آذر، کارشناس امور جنگل که از مدیران قدیمی سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور است نیز مانند رئیس جامعه جنگلبانی به عکس هوایی استناد می‌کند و می‌گوید: « اتفاق عجیبی که در گردنه حیران افتاده بسیار نادر است، زیرا از حدود 25 سال پیش که خود من هم در این منطقه ساکن بودم ابتدا تغییر کاربری در این منطقه به زراعی باب شد و بعد از آن کم کم زمین‌های زراعی را فروختند و ویلاسازی در منطقه باب شد. اینکه گفته شده است این جنگل‌ها منابع ملی نبوده کاملاً کذب است. چراکه در گردنه حیران جنگل‌های وسیعی وجود داشت که طی 25 سال گذشته درختان آن را سوزانده و ابتدا منطقه را تنک کردند و بعد با تبدیل آن به مرتع و زمین زراعی توانستند زمین‌های آن را برای ساخت ویلا به فروش برسانند و عکس‌هایی که از گذشته‌های دور از این منطقه موجود است، گواهی بر این ادعا است.»

او این اقدام را خیانتی آشکار به منابع ملی می‌داند و تأکید می‌کند: «باید مسببان این زمین‌خواری بزرگ، از جمله دهیاری و بخشداری که مجوز این اقدامات را صادر کرده‌اند مجازات شوند. سازمان جنگل‌ها و امور اراضی کشور که مسئول حفاظت از کاربری جنگل‌هاست، نباید در انجام وظایف خود کوتاهی کند و در این باره نیز باید محکم و قوی بایستد و با متخلفان برخورد کند.یوسفی آذر بر این باور است که تاکنون 50 درصد از درختان گردنه حیران نابود شده و اخیراً شاهد بوده که در این منطقه ساخت هتل‌های 6 و 7 طبقه نیز در حال انجام است. او معتقد است افرادی که برای این اقدامات غیرقانونی و زمین‌خواری‌های گسترده در گردنه حیران مجوز صادر کرده‌اند، باید بشدت مجازات شوند. او که اخیراً از سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور جدا شده می‌گوید: « هر چند من سه ماه پیش که هنوز در سازمان جنگل‌ها مشغول به کار بودم درباره این زمین‌خواری هشدار دادم اما توجهی به آن نشد.

عزم دولت برای مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی

با گذشت دو سال از روی کار آمدن دولت یازدهم و اجرای طرح ضربتی برای مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تشکیل یگان حفاظت از اراضی کشاورزی در بیش از 120 شهر، اگرچه جلوی ساخت و ساز و قطعه‌بندی در بسیاری از اراضی کشاورزی گرفته شده اما هنوز هم ساخت و ساز در اراضی کشاورزی یکی از جدی ترین معضلات کشور است. چرا که سال‌هاست صدها هزار هکتار از اراضی ملی کشور به بهانه طرح‌های مختلف کشاورزی و گردشگری واگذار شده و عمدتاً این اراضی به جای اجرای طرح‌های مصوب تغییر کاربری یافته و زیر ساخت و ساز رفته‌اند. کسب منافع کوتاه مدت مادی ناشی از این ساخت و سازها موجب شده تا اکثر دریافت کنندگان زمین‌های ملی، به جای کشاورزی و یا طرح‌های دیگر این اراضی را قطعه‌بندی کرده و به فروش رسانده و سپس با دریافت مجوزهای لازم به شهرک‌های مسکونی و ویلایی تبدیل کنند.

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه
1
دیدگاه شما :
عکس/آیا رئیس‌جمهور این فرد را که برای عکس گرفتن در کنارش قرار دارد را می‌شناسد؟/ آیا پزشکیان از هویت او مطلع بود یا نبود؟ عکس/انتصاب با سوابق هتاکی و فحاشی به شهدای جان فدای مردم ایران؛ به مدیرعاملی ابر پالایشگاه نفت و بزرگترین شرکت قیرسازی در ایران و خاورمیانه اصرار رسانه‌های اصلاح‌طلب بر مذاکره با امریکا/ اگر می‌توانی بزن، اگر نمی‌توانی، صبر و پایداری کن؛ و اسیر هیجان مشو فیلم، جزئیات و تصاویر/ سوال از رئیس جمهور؛ عناصر بدسابقه در دولت روز به روز بیشتر می‌شوند؟! خوابگاه دانشجویی دختران مجدد دچار آتش سوزی شد +بسته عزاداری به مناسبت رحلت جانسوز پیامبر مهربانی و شهادت امام مجتبی(ع)/ چرا امام‌ حسن(ع) شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام است؟ افشای بازدید مالک تلگرام از مرکز صهیونیستی در باکو چگونه موساد در لبنان با تلفن همراه جاسوس جذب می‌کند؟ جزئیات دستگیری یکی از عوامل گروهک جیش‌الظلم شماره موبایل محسنی اژه‌ای شماره موبایل آقای اژه ای شماره موبایل شخصی آقای اژه ای شماره تماس مستقیم آقای اژه ای شماره موبایل آقای محسنی اژه‌ای تماس مستفیم با اژه ای ارتباط و تماس واکنش حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به اظهارات اخیرپزشکیان جزئیات تازه از ماجرای مرگ مرحوم میرموسوی متهم فوت شده در لاهیجان اقدام اسپانلو دادستان انقلابی و تلاشگر استان گلستان در راستای حفظ چند صد میلیارد پول بیت المال در شهرداری گرگان طرز درست کردن عصاره لیمو سیر و جعفری برای درمان پاکسازی و سم زدایی کبد و گرفتگی عروق قلب/طب سنتی, نحوه تهیه عصاره سیر لیمو جعفری, نحوه تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره سیر لیمو جعفری عکس اسناد/ درخواست مطالبه گران انقلابی گلستان از وزیر راه و شهرسازی در راستای دهمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان گلستان انتصابات افراد مسئله دار مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور و رئیس چهاردمین دولت جمهوری خانم ترک فرماندار کردکوی! مگر بیت المال شهرداری ارث پدرتان است؟ ظریف را بیشتر بشناسید/ از شانتاژ و جنجال تا ژست استعفا محمد جواد ظریف رئیس شورای موسوم به «شورای راهبری کابینه» پیدا و پنهان رای اعتماد نمایندگان به لیست رئیس جمهور عکس/بازگشت تیم زنگنه به وزرات نفت فیلم و عکس/سخنان کامل رهبرانقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم قرار است، تیم اقتصادی مسعود پزشکیان چگونه مشکلات اقتصادی را حل کند؟ مداحی و فیلم/به مناسبت اربعین/ ابا عبدالله الحسین؛ این راه، راه عشق است فیلم و عکس/ انتقاد خادملو مطالبه گر گلستانی به ایجاد کانال اتصال خلیج گرگان به دریای خزر در بستر شن روان/ پیش بینی خشک شدن کانال ایچاد شده تا 4 سال دیگر در شهرداری شهرستان کردکوی چه خبر است ؟ _ ۱ اسناد/آزمون بزرگ برای مدیرکل راه و شهرسازی و نهادهای نظارتی در تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات نظام مهندسی استان گلستان عکس/صدور مجوزهای کیلویی و بدون حساب و کتاب برای استخراج ید از اراضی شمال گلستان فیلم/این موشک ضد موشک ندارد آسیب شناسی مدیریت / مدیران استان گلستان برخلاف دولت انقلابی , مردمی ,سخت کشی و فسادستیزی شهید رئیسی , انتصاب باندی و ناکارآمد , کار نمایشی , صددرصد انتقادپذرنبودن , عدم مبارزه با فساد, برکناری کارکنان جریان انقلابی و مطالبه گر,, ریخت پاش بیت المال و ... از جمله عملکرد آنان میباشد مطالبه گری/مطالبه گری از دیدگاه اسلام و در کلام رهبران انقلاب/مطالبه گری چیست؟/هدف مطالبه گری/ مطالبه گری در کلام رهبری مطالبه گری در نهج البلاغه مطالبه‌گری‌ها منطقی دلیل ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس مشخص شد +جزئیات ترور اسماعیل هنیه در تهران/ علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد. كساني كه كار را نمي‌شناسند ولي مسئوليت قبول مي‌كنند، خائن هستند. پرونده پولشویی موسسه نور روی میز حجت الاسلام محمدرضا مزیدی رئیس پاک دست و عدالت محور دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در استان گلستان فیلم/دلیل شهادت مصطفی نوروزی و مهدی جهانتیغ و محسن جعفری/لحظه پیدا شدن پیکر شهیدان وزارت اطلاعات(مصطفی نوروزی،مهدی جهانتیغ،محسن جعفری) از آب های دریای عمان انتشار لیست ثبت نام کنندگان انتخابات هیت مدیره نظام مهندسی استان گلستان قبل از تایید صلاحیت+اخبار نظام مهندسی ساختمان استان گلستان جمعه روز یک انتخاب مهم است/ اکثر دولتمردان روحانی در ستاد این نامزد اصلاح طلب مستقر شدند واکنش‌ها به مناظره دوم جلیلی و پزشکیان با نظرات پزشکیان درباره استادیوم رفتن زنان، فیلترینگ و مزایای نایب رییسی مجلس بیشتر آشنا شوید کاش برادر عزیزمان جناب آقای دکتر جلیلی، خاطرات مستند خود را برای اطلاع عموم منتشر می‌کرد با ستادی ملغمه‌ای و شترمرغی نه می‌توان برنامه اقتصادی منسجمی نوشت و نه می‌توان آن را به اجرا گذاشت. امروزه در نقطه حساس و بزنگاه تاریخی قرار داریم؛ برای ما جای تعارف و درنگ وجود ندارد این همان چیزی است که اصلاح‌طلبان دوست ندارند در مورد آن حرف بزنند./اکنون آن پایگاه رأی کجاست؟ اوضاع کشور در دولت پزشکیان قابل پیش بینی است/ منتظر باک‌های میلیونی بنزین باشیم؟ اولین مناظره مرحله دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری یسعید جلیلی و پزشکیان در تلویزیون جزئیات جدید از قتل پنج نفر در روستای قزلجه از توابع شهرستان رزن همدان با سلاح گرم سند بر وقوع فجایع گسترده ی اقتصادی در مجموعه ی مدیریتی شیلات استان گلستان/ با عبرت از حواشی پرونده سه هزار میلیاردی شیلات بعنوان محصول عملکرد اصلاح طلبان با انتخاب کاندیدای اصلح و فسادستیز به عقب بر نگردیم +سند انتخابات ترسیم مسیر عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد و تجلی عزت و اقتدار کشور است رئیس ستاد انتخابات گلستان: اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در گلستان/ بیش از ۵٩١ هزار تعرفه اخذ رای استفاده شد