به گزارش پایگاه عدالت خواهان"ماجرا از آنجا آغاز شد که FATF لوایح سه گانهای جهت عضویت ایران در این سازمان در نظر گرفته بود و به دلیل اینکه تعهدات بینالمللی باید در مجلس شورای اسلامی بررسی و به تصویب نمایندگان برسد، این لوایح نیز به مجلس ارسال شد.
در این بین تشکلهای دانشجویی به دلیل اینکه این طرح با منافع ملی کشور مخالف بود از ابتدا ماجرا را رصد میکردند، به موقع وارد صحنه شدند و از همان ابتدا به شیوههای مختلف با تصویب این طرح توسط نمایندگان مجلس مخالفت نمودند.
بیانیههای پیایی از سوی تشکلهای دانشجویی سراسر کشور
بعد از آنکه اعضای تشکلهای دانشجویی از رسانهها و تریبونهای رسمی اندکی که در اختیارشان است، خطاب به نمایندگان مجلس دلایل مخالفت با این طرح و عواقب تصویب آن برای کشور را گوشزد کردند برای روشنتر شدن ابعاد موضوع و آگاهی جامعه از طرح، اقدام به صدور بیانیههای مختلف نمودند.
سهشنبه 18 اردیبهشت شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز نگرانی از تبعات امنیتی لوایح سه گانه FATF، خواستار پخش فیلم جلسه بررسی این لایحه در مجلس از رسانه ملی شد.
در بخشهایی از این بیانیه از نمایندگان با طرح پرسشی خواستار ارائه دلایلی که نشان دهد این طرح برای کشور منفعتی در بردارد شدند: «جای سوال است که با وجود قانون مبارزه با پولشویی که در سال ۹۴ تصویب شد و وجود قوانین مرتبط دیگری که در این حوزه موجود است و با اندکی اصلاح میتوان آنچه مد نظر کشور در این رابطه است را تامین کرد اصرار مجلس بر بررسی این لوایح سه گانه چیست؟ اف ای تی اف با وجود انجام تعهدات ایران و خروج از لیست سیاه هنوز کشورمان را در فهرست عادی قرار نداده است که این مساله مانع از برقراری روابط اقتصادی عادی است.
پنجشنبه سوم خردادماه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور طی بیانیهای مخالفت خود را با تصویب طرح استعماری FATF در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد.
اعضای اتحادیه انجمن مستقل نیز در این بیانیه خواستار ارائه توضیح از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره این طرح شده و نوشتند: چه تضمینی وجود دارد که پیوستن به این معاهدات نیز حربهای در دست دشمن برای اعمال فشار و تحریم بیشتر علیه مردم ما نشود؟ چطور میتوان به نهادهای بین المللی که به کمکهای مالی دولت سعودی و امثال آن وابسته هستند اعتماد کرد و به آنها اجازه دخالت و اظهار نظر در مورد منافع ملی ایران را داد؟ تا چه زمانی قرار است برخی مسئولان به بهانه «جهانی شدن» و «تعامل با غرب» به آرمان های انقلاب تعدی کنند و پس از تحمیل خسارتهای محض بر مردم ایران، هزینه آن را گردن انقلاب و رهبری بیاندازند؟
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی نیز شنبه 5 خردادماه در بیانیه خود از نمایندگان مجلس خواست با اقدام انقلابی مانع تصویب FATF شده و وظیفه نظارتی خود را در این رابطه انجام دهند.
در بخشهایی از این بیانیه آمده است: حال که انجام چهار مورد از خواستههای FATF الزاماً منوط به تصویب مجلس شورای اسلامی است و این روزها این چهار لایحه مربوطه در دستور کار مجلس است، اقدام انقلابی نمایندگان محترم بر اساس اصول قانون اساسی برای حفظ استقلال و جلوگیری از سلطه دشمنان بر حوزه مسائل مالی به بهانه مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی و ... جلوگیری شود.
در ادامه سیل بیانیههای دانشجویان دغدغهمند عضو تشکلها، 46 دفتر بسیج دانشجویی خطاب به نمایندگان مجلس؛ رای آنها را سرنوشتساز خواندند و تصویب این طرح را آزمونی بزرگ برای مجلس عنوان کردند. دانشجویان در این نامه طرح FATFرا مخالف بندهایی از قانون اساسی دانستند: «اساسیترین مساله درباره لایحه الحاق به کنوانسیون TF، مغایرت با اصل ۱۵۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.این کنوانسیون هرگونه اقدامی که از سوی مردم یک کشور در راستای مقابله با استعمار یا اشغال خارجی صورت بگیرد را از مصادیق تروریسم استثنا نکرده است؛ بنابراین الحاق به این کنوانسیون، در عمل موجب سلب اختیار جمهوری اسلامی در حمایت از جبهه مقاومت خواهد شد.»
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز در بیانیه روز یکشنبه 13 خرداد با نمایندگان مجلس شورای اسلامی اتمام حجت نموده و نوشتند: طرح FATF استعماری است و نمایندگان با تصویب این طرح، قضاوت آیندگان، جمهوری اسلامی را در کنار حکومت قاجاریان قرار خواهد داد.
دیپلماسی پیامکی راه نجات کشور
بعد از آن که بیانیهها و نامهها خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی کار ساز نشد، و روند بررسی طرح همچنان در مجلس شورای اسلامی پیگیری میشد، دانشجویان به ناچار همزمان به تعدادی از وکلای ملت پیامک زده و خواستار رای منفی به این طرح شدند.
پاسخ هدایتالله خادمی نماینده ایذه و باغملک:
پاسخ دکتر قاضی زاده هاشمی نماینده مردم مشهد:
پاسخ فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک:
پاسخ رضا کریمی نماینده مردم اردبیل:
البته موضوع پیامکها جنجال آفرین شد و برخی نمایندگان ادعا کردند که پیام هایی تهدید آمیزی به آنها ارسال شده است. سهیلا جلودار زاده، مصطفی کواکبیانو احمد مازنی از نماینده هایی بودند که در مصاحبه با رسانهها اعلام کردند که پیامک تهدیدآمیز دریافت نمودهاند.
از طرفی روزنامه آفتاب یزد در مقالهای با عنوان «170 پیامک تهدید آمیز به یک نماینده مجلس» در صفحه اول خود به موضوع پیامک دانشجویان پرداخت. در این مقاله آفتاب یزد مدعی شده است که پیامکها از طرف نهادهای خاص دانشجویی ارسال شده و صرفا اعضای اصلاحطلب و اعتدالی مجلس را مورد هدف قرار داده، این در حالی است که طبق عکسهای منتشر شده از پیامکها تعداد بسیاری از نمایندگان اصولگرا نیز دریافت کننده این پیامکهای اعتراضی بودهاند.
راهپیمایی روز قدس فرصتی برای اعتراض علنی
راهپیمایی روز قدس فرصت مناسبی بود تا دانشجویان با همراهی مردم اعتراض خود را نسبت به این طرح به صورت علنی ابراز کنند. از این رو تشکلهای دانشجویی سراسر کشور تصمیم گرفتند در این راهپیمایی با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض آمیز مخالفت خود را با تصویب طرح FATF نشان دادند و مردم نیز درکنار جنبش دانشجویی به دفاع از منافع ملی پرداختند.
تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی
بامداد یکشنبه 20 خردادماه جمعی از دانشجویان دانشگاههای تهران در اعتراض به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون تامین مالی تروریسم (FATF) در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. در این تجمع که در حضور گسترده نیروهای پلیس برگزار شد، دانشجویان با در دست داشتن پلاکاردها و دستنوشتههایی خواهان رای منفی و نهایتا عدم تصویب FATF شدند.
دانشجویان حاضر در تجمع شبانگاهی در مقابل مجلس شورای اسلامی با فریاد زدن شعار «FATF خلاف امنیت است، پذیرشش نشانه ذلت است»، با تصویب این لایحه در جلسه فردای مجلس مخالفت کردند.
طوفان توییتری با هشتگ # NO 2 FATF
شب پیش از رای گیری لوایح سهگانه طوفان توییتری دانشجویان آغاز شد و جنبش دانشجویی معترض، هرکدام با جملاتی اعتراض خود را نسبت به این طرح اعلام نمودند.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در توییتر خود نوشت: «نمایندهای که فردا حین رای گیری FATF صحن مجلس را ترک کند و پشت در ورودی ان بایستد و سر داخلیها فریاد روشنگری بکشد یاد و خاطره مدرس را زنده خواهد کرد. از آنجا که شفافیت آرا از مجلس لاریجانی بعید است این طور مردم صف خائنها و ف مدرسها را در مجلس خواهند دید.»
یکی دیگر از دانشجویان عضو تشکلهای دانشجویی نوشت:« پارسال تو همین ایام، سپاه بود که برای حفاظت از نمایندههای مجلس شهید داد، اما الان مجلس میخواد با تصویب FATF سپاه رو یک گروه تروریستی بدونه»
دانشجویان دیگری نیز در این اقدام خود را سهیم نمودند و برای منافع کشور طوفان توییتری نه به FATF را دنبال نمودند.
محمد امین سلیمی دبیر شورای تببین مواضع بسیج دانشجویی در توییت اعتراض خود نوشت: «از مجلس فعلی حراست از منافع ملی توقع میرود فقط آقایان اگر به آنچه میکنند اعتقاد دارند محبت کنند جلسه را علنی برگزار کنند و جهت ثبت در تاریخ رای های خودشان را شفاف کنند»
در نهایت یکشنبه 20 خرداد اعتراضات دانشجویان تاثیر خود را گذاشت و مجلس شورای اسلامی این طرح را برای بررسیهای بیشتر به مدت دو ماه به حالت تعلیق درآورد. جنبش دانشجویی نشان داد اگر روی پای خود بایستد و مستقل عمل کند، بجای دنباله روی از جناحهای سیاسی به فکر منافع کشور باشد تاثیر بسزایی در تصمیمگیریهای مواقع بحرانی کشور خواهد داشت.