به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" اسماعیل معنوی/روزه خواری بی احترامی به روزه خواران است" این جمله پر بازدیدترین و پر انعکاس ترین محتوای تولید شده توسط شهرداری اهواز در سال های گذشته بود، کمتر به چشم دیدیم که یک مفهوم و پیام خوب در قالب یک طرح گرافیکی زیبا(تولیدی) در منظر شهروندان قرار گیرد، به همین جهت مدتی قبل با شهرداری اهواز توافق کردیم در برخی مناسبت های خاص پوسترهای مفهومی طراحی کنیم و شهرداری نیز موظف باشد این طرح ها را بر روی بیلبوردهای شهری نصب کند. در سال گذشته حدودا ۴بار این اتفاق افتاد و مجموعه هایی مثل "ماه خدا آمده تا..."،" عید همدلی"، "اهواز تسلیت" و "علی اکبر های خمینی" با استقبال خوب شهروندان مواجه شدند حتی بعضا در سطح کشور مورد استفاده قرار گرفت و در برخی مناطق تهران بر روی بیلبوردها نصب شد.
امسال نیز با فرارسیدن عید سعید فطر پیشنهاد تولید یک پوستر ویژه را مطرح کردیم، محوریت موضوع را بر "سیل" گذاشتیم چون معتقد بودیم نباید سیل زدگان عزیز را فراموش کنیم، از سویی حضور امدادگران و نیروهای جهادی از اقوام مختلف نشان دهنده صحنه زیبایی از همبستگی ملی اقوام ایرانی بود. حدودا ٣هفته توسط یک گروه ۵نفره از هنرمندان خوزستانی برای مراحل تولید این پوستر وقت گذاشته شد و خروجی هم اثری زیبا، حرفه ای و مورد تمجید اساتید گرافیک کشور بود.
پس از انتشار این پوستر یکی از صفحات اینستاگرامی که محتواهای بعضا ضدفرهنگی تولید می کند با عنوان "حذف زنان" با ادبیاتی نامناسب اقدام به یک عملیات رسانه ای گسترده علیه این اثر هنری کرد!
و اما اصل ماجرا چه بود؟ چرا زنان در تصویر نبودند؟
"این پوستر ضیافت عید فطر در یک خانواده روستایی سیل زده را به تصویر کشیده، طبق رسومات عشایر عرب در عیدفطر هیچ گاه خانم ها و آقایان بر روی یک سفره نمی نشینند خصوصا اگر چند مرد غریبه در میهمانی حضور داشته باشند. ضمنا این پوستر در واقع انعکاس بخشی از همدلی مردم با سیل زدگان است و بسیاری از اقشاری که در ماجرای سیل حضور داشتند هم مانند بانوان در این تصویر نیستند، طبیعتا امکان انعکاس همه ماجرا در یک پوستر مقدور نیست. قطعا انعکاس حضور بانوان باید با لحاظ شرایطی انجام شود که مناسب شأن و جایگاه آنها باشد. یقینا اگر زمان و امکانات لازم برای تولید چند پوستر در اختیارمان بود یک طرح را به بانوان اختصاص می دادیم".
هر چند معتقد بودیم که توضیحات مطرح شده کافیست اما راه را بر منتقدان نبستیم و انتقاد و اظهارنظر در مورد این پوستر را نه تنها حق شهروندان بلکه مایه افتخار خود دانستیم. این بازخورد و کنش های متفاوت را یکی از دستاوردهای این طرح می دانیم، طرحی که آنقدر برای مردم ملموس و مهم شد که افرادی با سلایق و عقاید مختلف در مورد آن بحث و اظهار نظر کردند، این حجم از بازخورد قطعا برای اهواز کم سابقه یا حتی بی سابقه است و برای جوانان انقلابی که در قالب "موسسه آب و آینه" گرد هم آمده اند مایه دلگرمی و مباهات است و قطعا عزم ما را برای تولید آثار بیشتر و بهتر دوچندان خواهد کرد.
پی نوشت: قطعا هر کدام از اقدامات و تولیدات ما محتمل نقص و اشکال است و ما خود را نیازمند نگاه نقادانه اساتید و هنرمندان و مردم عزیزمان می دانیم.
ضمنا بر خود لازم میدانم از زحمات بی شائبه برادران خوبم محمد فرشادیان، محمد پلوزاده، محمدامین جوانمردزاده و علی گلشاهی که زحمت تولید این اثر فاخر را متحمل شدند و صاحبانِ اصلی این محصول هستند تقدیر و تشکر کنم.
اسماعیل معنوی
مدیر موسسه آب و آینه
انتهای پیام/