" گروه استان ها: بدون شک «سه گانه» یکی از سخت ترین و پرهزینه ترین ورزش هاست. ورزشی آمیخته از شنا، دوچرخه سواری و دو، که شرایط جسمانی فوق العاده ای را می طلبد و البته هزینه های سنگینی هم به دنبال دارد. «سیدمحمد حسینی» مطرح ترین ورزشکار سه گانه و تنها ملی پوش این رشته در استان گلستان است که در مدت پنج سال فعالیت در سه گانه، مقام های متعددی کسب کرده و البته هزینه های زیادی را نیز متحمل شده است. این ورزشکار ۲۰ ساله ورزش را از ۹ سالگی با ژیمناستیک آغاز کرد و پس از چهار سال به هاکی روی آورد، در مدت پنج سال فعالیت در هاکی، موفق به کسب چندین مقام کشوری به همراه تیم منتخب استان گلستان در رده های سنی نوجوانان و جوانان شد. حسینی که از سال ۸۹ وارد ورزش سه گانه شده، در گفتگو با خبرنگار مهراز دلایل انتخاب این ورزش، هزینه های آن و شرایط حال حاضرش سخن گفته که متن گفتگو با این ورزشکار با اخلاق و آینده دار در ادامه آمده است.
* سه گانه ورزشی است که کمتر کسی آن را انتخاب می کند و به دنبالش می رود، چه چیزی تو را به سمت این ورزش کشاند؟
سال ۸۹ بود که پای تلویزیون یک مسابقه سه گانه تماشا می کردم که خیلی برای من جالب بود و به آن علاقمند شدم. پس از آن تصمیم گرفتم وارد این ورزش شوم و از طریق یکی از دوستانم آشنایی نسبی با سه گانه پیدا کردم و پس از شرکت در تست، انتخاب شدم و این انتخاب آغازی برای ورودم به این رشته بود.
* از نخستین مسابقاتی که در آن شرکت کردی بگو؟
در ۱۶ سالگی به تیم جوانان استان راه پیدا کردم و در نخستین مسابقات کشوری نفر سی ام شدم، اما ناامید نشدم و پس از آن به همراه تیم نوجوانان استان نیز در مسابقات قهرمانی کشور شرکت کردم که عنوان نایب قهرمانی را به دست آوردم و به تیم ملی هم راه پیدا کردم.
* در اولین سال ورودت به رده سنی جوانان نتوانستی مقامی کسب کنی، اما به یک باره دوران اوجت آغاز شد، دلیل اوج گرفتنت چه بود؟
پس از اینکه مقام نیاوردم، تمرینات زیادی انجام دادم و زحمات زیادی کشیدم و در رنکینگ لیگ جوانان کشور عنوان های دوم و سوم را کسب کردم و در مسابقات قهرمانی کشور نیز یک عنوان نایب قهرمانی و دو عنوان سومی به دست آوردم، البته در رقابت های دوگانه جوانان کشور نایب قهرمان شدم و در تیم ملی حضور داشتم. در نخستین سال ورودم به رده سنی امید سوم کشور شدم و اکنون در عضویت تیم ملی امید قرار دارم.
* تاکنون در سه دوره مسابقات آسیایی حضور داشتی، این مسابقات چطور بود؟
رقابت های قهرمانی جوانان آسیا در قزاقستان نخستین مسابقات برون مرزی بود که در آن شرکت می کردم و تیم ایران پنجم شد. در بازی های ساحلی آسیا در تایلند هفتم شدم که بهترین عنوان ایران در این رقابت ها بود و ابتدای سال جاری نیز در مسابقات قهرمانی امیدهای آسیا در چین تایپه، تیم ایران برای نخستین بار عنوان سوم را کسب کرد که افتخار بزرگی بود.
* در حال حاضر عضو تیم پدافندهوایی هستی، شرایط لیگ چگونه است؟
تاکنون دو مرحله از لیگ سه گانه کشور گذشته که در مرحله نخست، هفتم شدم و در مرحله دوم نیز یازدهم شدم. مرحله سوم و پایانی آذرماه برگزار می شود.
* تمریناتت را در حال حاضر کجا و زیر نظر چه کسی پیگیری می کنی؟
در حال حاضر با آقای منصورزاده سرمربی تیم ملی تمرین می کنم که به دلیل سردی هوا، سه هفته در ماه به جزیره خارک می رویم و آنجا تمرین می کنیم.
* از هزینه های ورزش سه گانه بگو؟
واقعا هزینه های این ورزش کمرشکن است. اگر کسی بخواهد سه گانه را شروع کند باید حدود ۱۵ میلیون تومان سرمایه داشته باشد تا دوچرخه، تجهیزات شنا و دو، تهیه کند. من تقریبا ماهی دو میلیون تومان از جیب خودم هزینه می کنم.
* مبلغ قراردادت با تیم پدافندهوایی چقدر است؟
سال گذشته مبلغ قراردادم سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود، اما امسال کمی وضعیت بهتر شده و پنج میلیون تومان قرارداد بسته ام. اما واقعا این مبلغ بسیار کم است و جبران هزینه های زیادی که انجام می دهم، نمی شود.
* مسئولان ورزش استان و هیئت سه گانه چه کمکی به تو کردند؟
اداره کل ورزش و جوانان ۴۰۰ هزار تومان و هیئت سه گانه ۳۰۰ هزار تومان کمک کردند. شورای شهر گرگان نیز قرار بود نیم سکه بدهد، اما این اتفاق رخ نداد. آقای حاجی آبادی رئیس اداره ورزش و جوانان گرگان زحمات زیادی طی این مدت کشیدند و بخشی از نیازهایم را برطرف کردند و قرار است کمک های شان ادامه داشته باشد.
* درخواستت از مسئولان ورزش استان چیست؟
مشکل اصلی من نداشتن دوچرخه مناسب است. دوچرخه ای که در حال حاضر با آن تمرین می کنم در سطح آسیا نیست و زمانی که به رقابت های آسیایی می رویم، مانند این است که با پراید باید بنز را شکست بدهیم که غیرممکن است. آقای طیبی مدیرکل ورزش و جوانان قول هایی داده که برای تهیه دوچرخه به من کمک کند. امیدوارم مسئولان به ورزشکارانی از استان که در مسابقات آسیایی و جهانی افتخارآفرینی می کنند، توجه بیشتری کنند و آنها را تنها نگذارند.
* چه هدفی را در سه گانه دنبال می کنی؟
طی دو سال اخیر زیر نظر آقای منصورزاده سرمربی تیم ملی بزرگسالان و مدیر تیم های ملی پیشرفت زیادی کرده ام و هدف کوتاه مدتم موفقیت در مسابقات قهرمانی امیدهای آسیا که اردیبهشت سال آینده در ژاپن برگزار می شود و هدف بلند مدتم حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو است. متاسفانه در ایران به سه گانه که ورزشی المپیکی است توجهی نمی شود و اسپانسرها سمت آن نمی آیند. من برای ادامه این ورزش نیاز شدید به اسپانسر دارم و اگر این اتفاق نیفتد، مجبور می شوم برخلاف میل باطنی ام سه گانه را رها کنم.
* آیا از برنامه های فدراسیون سه گانه رضایت داری؟
فدراسیون باید در کنار اعزام به مسابقات قهرمانی آسیا، برنامه ای برای اعزام به مسابقات آزاد و بین المللی هم داشته باشد، تا بتوانیم تجربه بیشتری کسب کنیم. خوشبختانه سردار صبور به عنوان نایب رئیس کنفدراسیون سه گانه آسیا و دبیرکل فدراسیون سه گانه غرب آسیا فعالیت می کند و امیدواریم موجب تحول این ورزش در ایران شود.
* ورزشکار سه گانه تا چه سنی می تواند فعالیت کند؟
ورزش سه گانه شامل ۱۵۰۰ متر شنا، ۴۰ کیلومتر دوچرخه سواری و ۱۰ کیلومتر صحرانوردی است و سخت ترین قسمت آن زمانی است که باید پس از ۴۰ کیلومتر رکاب زدن، ۱۰ کیلومتر دیگر بدوید. استقامتی بودن این ورزش موجب می شود که بتوان تا ۴۰ سالگی به صورت حرفه ای آن را ادامه داد و قهرمان المپیک و جهان نیز فردی ۳۳ ساله است.
* حرف پایانی؟
باید از خانواده ام، امیر خمر و آقای میرابی، رئیس و دبیر هیئت سه گانه استان، سرهنگ باباتبار رئیس هیئت سه گانه گرگان، آقای خسروی نیا مربی هیئت استان و آقای حاجی آبادی رئیس اداره ورزش گرگان تشکر کنم و از آقای سرحدی که مساعدتی به من داشتند و همچنین از مسئولان آموزشکده فنی و حرفه ای علی آباد کتول که همیشه همکاری لازم را دارند، سپاسگزارم.
خبرنگار: محمد صالحی