به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" زهرا شجاعی فعال اصلاح طلب و رئیس امور مشارکت زنان ریاستجمهوری در دولت اصلاحات معتقد است که اصولگریان نسبت به اصلاحطلبان حمایت بیشتری از زنان انجام میدهند و در عوض اصلاحطلبان موقع انتخابات از زنان استفاده میکنند و بعد کاری برایشان نمیکنند.
به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" ، گزیده اظهارات این فعال اصلاح طلب و رئیس امور مشارکت زنان ریاستجمهوری در دولت محمدخاتمی در گفتگو با روزنامه آرمان به شرح ذیل است:
*چالش مهم امروز جریان اصلاحات این است که برخی کلیت جریان اصلاحات را در قامت برخی از افراد که به جریان اصلاحات منتسب هستند گره زدهاند. گستره جریان اصلاحات بسیار وسیعتر از این است که برخی از منتسبان این جریان درباره آن اظهارنظر میکنند. در شرایط کنونی مردم از برخی از چهرههای منتسب به جریان اصلاحات خسته شدهاند و نه از جریان اصلاحات. مردم از فرصتطلبی و قدرتطلبی این افراد خسته شدهاند وگرنه همچنان دل در گرو جریان اصلاحات دارند و آن را تنها راهحل مشکلات قلمداد میکنند. کسب قدرت و میل به قدرت برای یک اصلاحطلب اصیل هدف و غایت نیست. این در حالی است که برخی از اصلاحطلبان میل به قدرت را به هر چیزی ترجیح میدهند.
* تودههای مردم شرایط کشور و جریان اصلاحات را خوب درک میکنند، برای مثال تودههای مردم با یک جمله «تکرار میکنم» رئیس دولت اصلاحات به صحنه آمدند و نتیجه انتخابات را تغییر دادند.اگر امروز در یک نظرسنجی از تودههای مردم درباره میزان مقبولیت رئیس دولت اصلاحات صورت بگیرد بدون شک مردم با درصد بالایی مقبولیت ایشان را تائید میکنند. اشتباه مهمی که برخی از اصلاحطلبان انجام میدهند این است که خروجی رسانهها و بهخصوص فضای مجازی را بهعنوان واقعیتهای جامعه میپذیرند. این در حالی است که فضای مجازی هم محدود است و هم بخشهایی از آن به شکلهای مختلف مدیریت میشود. به همین دلیل نباید این خروجی فضای مجازی را نماینده و معدل افکار عمومی جامعه در نظر گرفت. اگر فضای مجازی را کنار بگذاریم و بین تودههای مردم برویم متوجه میشویم که شرایط به شکلی دیگری است و با فضای خروجی فضای مجازی متفاوت است.
* برخی افراد در آستانه انتخابات مجلس دهم خود را به جریان اصلاحات نزدیک کردند تا وارد مجلس شوند اما پس از ورود به مجلس راه خود را جدا کردند و رویکرد دیگری در پیش گرفتند. اغلب این افراد در تصمیمگیریهای مهم مجلس پشت اصلاحطلبان را خالی کردند. نمونه بارز این مساله اننخاب رئیس مجلس و حتی لایحه افزایش تعداد زنان مجلس بود که در هفتههای اخیر در مجلس مطرح شد و رأی کافی را به دست نیاورد. جریانی که در انتخابات اخیر همواره مورد حمایت زنان جامعه بهعنوان نیمی از جمعیت جامعه بوده به لایحه افزایش تعداد زنان جامعه تنها63رأی میدهد که آن هم هنوز مشخص نیست آیا همگی از جریان اصلاحات بوده و یا خیر. نکته جالب اینکه انتخابات خانه احزاب نشان داد اصولگریان نسبت به اصلاحطلبان حمایت بیشتری از زنان انجام میدهند. در این انتخابات اصولگرایان نسبت به اصلاحطلبان به خانم مولاوردی برای حضور در هیاترئیسه خانه احزاب رأی بیشتری داده بودند. این مساله بهخوبی نشان میدهد بین شعارهای اصلاحطلبی و عمل اصلاحطلبان فاصله افتاده است. رد لایحه افزایش تعداد زنان مجلس بهخوبی نشان داد اصلاحطلبان هنگامی که به رأی زنان نیاز دارند دست کمک بهسوی زنان دراز میکنند اما هنگامی که باید درباره وضعیت زنان اقدامات موثری انجام بدهند و از سرمایه زنان در مدیریت جامعه استفاده کنند بیمعرفتی کرده و از این کار خودداری میکنند.
* اصلاحطلبان همچنان براین باورند تنها راهحل مشکلات کشور صندوق رأی است. تفکر اصلاحطلبی همواره بهدنبال حل مشکلات با گفتمانسازی و مذاکره بوده و به همین دلیل همواره از روشهای مسالمتآمیز و دموکراتیک حمایت کرده است، اما اگر شرایط کشور بهشکلی پیش نرفت که مورد دلخواه اصلاحطلبان باشد این جریان بهصورت هزینه و فایده درباره آینده تصمیمگیری خواهد کرد و در مسیری حرکت خواهد کرد که در مرحله اول به سود منافع ملی باشد و سپس منافع جریان اصلاحات را نیز تامین کند. با این وجود تحریم انتخابات و قهر با صندوق رأی تحت هیچشرایطی در دستور کار اصلاحطلبان قرار نخواهد گرفت.