به گزارش عدالت خواهان گلستان "سیمین بهبهانی شاعر ایرانی و عضو کانون منحله نویسندگان در حالی روز گذشته بر اثر ایست قلبی از دنیا رفت که شاید پیش از همه باید این غم بزرگ را به وزارت خارجه آمریکا تسلیت گفت! چرا که این وزارتخانه چندی قبل و بنابر انتشار خبر کذب فوت وی، چنان غمزده و ناراحت شده بود که سریعا و بدون هیچگونه بررسی مبنی بر صحت یا عدم صحت خبر وفت بهبهانی، اقدام به انتشار پیام تسلیت به مناسبت درگذشت وی کرده بود.
به گزارش عدالت خواهان گلستان" اما فوت «سیمین بهبهانی» که در ایام فتنه88 نیز از هیچ تلاشی برای تضعیف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دریغ نکرد، این سوال را در ذهن بجود میآورد که آیا علی جنتی به عنوان فرد اول فرهنگ دولتی کشور در مراسم تشییع جنازه یا ختم این شاعره ایرانی شرکت کرد یا خیر؟!
برای تقریب اذهان به پاسخ این سوال کافی است نگاهی کوتاه و گذرا داشته باشیم به رفتار جنتی با هنرمندان حاتمی فتنه طی یک سال گذشته و مدت تصدی وی بر کرسی وزارت ارشاد!
علی جنتی و محمدرضا شجریان!
شاید بتوان چراغ سبز جنتی به فعالیت شجریان در داخل کشور که در اسفندماه سال گذشته و در حاشیه دیدار با اعضای اتاق بازرگانی گفته بود: «ما تا آنجا که بتوانیم قصد کمک در این زمینه داریم چرا که این امر را در راستای توسعه فرهنگی کشورمان میدانیم. استاد شجریان یک چهره بینالمللی هستند. در مورد آقای شجریان هم سیاست دولت تا آنجایی که به وزارت فرهنگ مربوط میشود آن است که ایشان بتواند کار کند و دوستان و طرفدارانش بتوانند از وجود ایشان بهره ببرند.»
این اظهارات جنتی در رابطه با شجریان و بینالمللی بودن هنر او در حالی است که آقای وزیر ارشاد هیچ اشاره ای به سوابق این استاد موسیقی در ایام فتنه نمی کند و صرفا با نگاه محبوب شدن در بین اهالی هنر سخن می راند!
اما حمایت جنتی از شجریان به همین جا ختم نشد. چندی قبل مراسم جشن دهمین سالگرد تاسیس صندوق حمایت از هنرمندان، خبرنگاران و نویسندگان با حضور علی جنتی در تالار وحدت تهران برگزار شد و خبرگزاری دولت-ایرنا- درباره این مراسم نوشته است: «وزیر ارشاد با گذشت تقریبا نیم ساعت از شروع برنامه به همراه استاد محمدرضا شجریان وارد سالن اجرای برنامه شد. این اقدام وی با تشویق حاضران مواجه شد. حضور همزمان وزیرارشاد با استاد آواز ایران باعث شد تا سید فرید قاسمی پیشکسوت حوزه رسانه برای لحظاتی سخنرانی خود را قطع کند تا فضای سالن و صدای شور و اشتیاق هنرمندان آرام شود.»
نکتهی جالب همراهی وزیر ارشاد توسط محمدرضا شجریان و رفتن وی روی سن هم این است که حضور شجریان در این مراسم وجهی نداشته و این را باید تنها اشارهی وزیر ارشاد به همراهی و همسویی با جریان ضدانقلاب تفسیر کرد.
شجریان در اردیبهشت 89 در پاسخ به صادق صبا رییس بخش فارسی بی بی سی که از او پرسید " اصولا نگران نیستید که حکومت ایران بخواهد با شما برخورد کند یا شما را بازداشت کند"، جواب داد: «نه، چه برخوردی بکنند؟ اصلا از زندان و بازداشت هراسی نیست!» و در سال ۸۹ در موضعی رسمی علیه انقلاب گفت: «در طول ۳۱ سال گذشته حتی یک هفته یا یک روز هم احساس شادی نکردم!»
اما حالا وی مورد حمایت وزیری قرار میگیرد که کمتر از ده روز قبل گفته بود: «ما از هنرمندان انقلاب حمایت میکنیم اما اینکه گفته میشود ما از هنرمندانی که با منافع انقلاب منافات دارند نیز حمایت میکنیم، درست نیست.!» و از آن روز به این طرف هر روز نشانه و دلیلی بر دوگانگی رفتار و گفتارش مشاهده میشود. وزیری که در حرف ظاهرا طرف انقلاب است و در عمل طرف دیگر.
وزیر ارشاد و محمود دولت آبادی!
محمود دولت آبادی یکی از اعضای کانون منحله نویسندگان و نویسنده رمان «کلنل» هست که حمیدرضا مقدمفر معاون فرهنگی سپاه پاسداران در واکنش به زمزمه های مجوز به انتشار این رمان از سوی وزارت ارشاد گفته بود: «کلنل ضدانقلابی ترین رمان پس از انقلاب است.»
رابطه دوستانه جنتی و دولت آبادی به ماجرای مجوز رمانی که حتی به زبان عِبری نیز ترجمه شده است محدود نمی شود. انتشار یک عکس از جنتی و دولت آبادی و گپ و گفت این دو فرد، حاشیه های زیادی را بین اهالی رسانه براه انداخت و نشان داد که گویا اصولا آقای وزیر رابطه بدی با «فتنه گران» ندارد!
ارائه مجوز به کتابها و ناشران مساله دار
اما جدای از برخود خوب و صمیمی آقای وزیر ارشاد با برخی هنرمندان حاتمی فتنه88، ارائه مجوز به کتابهای مسئلهدار نیز بُعد دیگری از ابعاد فکری وزارت ارشاد تحت مدیریت جنتی را افشا می کند. ابتدا کتابی در تکریم «اسماعیل خوئی» شاعر ضددین و فراری به بازار عرضه شد و سپس چند کتاب از «رضا براهنی» نویسنده ضدانقلاب مجوز نشر دریافت کرد و در بین ناشرانی که پس از مدت ها تعطیلی به لطف علی جنتی توانستند به حیات خود ادامه دهند، شاید بتوان «نشر چشمه» را به عنوان مطرح ترین آنها نام برد.
و اکنون سیمین بهبهانی...
و اما حالا سیمین بهبهانی که برای یافتن سابقه فعالیت های ضدانقلابی او تنها به یک جستوجوی کافی در فضای مجازی نیاز است، از دنیا رفته و باید منتظر ماند و دید مرگ او با چه برخوردی از سوی آقای وزیر برخوردار خواهد شد.
آیا رفتاری که با شجریان و دولت آبادی صورت گرفت، اینبار با بهبهانی نیز صورت خواهد گرفت یا آقای جنتی در عمل ثابت خواهد کرد که «اینکه گفته میشود ما از هنرمندانی که با منافع انقلاب منافات دارند نیز حمایت میکنیم، درست نیست!»