به گزارش پایگاه عدالت خواهان"عیسی غلامی جانباز 70 درصد جنگ تحمیلی و شهید زنده که در کارنامه خود مسئول حفاظت اطلاعات سپاه نینوا گلستان را بر عهده دارد در واکنش به حوادث تروریستی یک ماه پیش تهران اظهار کرد : نکاتی وجود دارد که خوب هست توسط دوستانی که ماموریت و مسئولیت امنیتی و اطلاعاتی در این کشور دارند توجه جدی به آن کنند.
غلامی افزود : به نظر من که توفیق داشتم سه دهه با ماموریتهای امنیتی و اطلاعاتی خدمت می کردم می بایستی هم حاکمیت و نهادها و سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی بنشینند و در خصوص ساختار اطلاعاتی و امنیتی کشور تجدید نظر بکنند.
وی تصریح کرد : اینکه یک گروه تروریستی با کلی سلاح و مهمات به داخل کشور بیاید و خانه تیمی تشکیل بدهد و همه جا را بهم بریزد ، رابطینی را به خودش متصل بکند و به دو نماد مهم کشور حمله مسلحانه انجام می دهد ( نماد سیاسی کشور مجلس و نهاد مذهبی و انقلابی و حاکمیتی کشور حرم مطهر ) جای تامل دارد .
رئیس شورای نگهبان استان گلستان اضافه کرد : درست است ضد انقلاب از ابتدای انقلاب در صدد ضربه زدن به انقلاب اسلامی بودند ولی رویه این بوده که تحرکات آنها رصد می شد، وقتی به نقطه صفر مرزی می رسیدند متناسب با شرایط و اشراف اطلاعاتی که روی تیم ها داشتیم به برخی ها در نقطه صفر ضربه می زدیم و برخی کنترل و مراقبت می شدند و بعد از اینکه عوامل در داخل کشور شناسایی می شدند خانه های تیمی داخل شهر ها نیز کنترل یا دستگیر یا در تعقیب و گریز کشته می شدند، درگیری ها در رسانه ها هم گفته نمی شد تا احساس امنیت مردم حفظ بشود .
وزارت اطلاعات باید تبدیل به سازمان اطلاعات شود
غلامی تاکید کرد : اینکه دو تیم تروریستی بیایند و در پایتخت کشور به ما ضربه بزنند می بایستی مورد توجه سیستمهای اطلاعاتی قراربگیرد ، باید ساختار امنیتی کشور تغییر پیدا کند ، ساختار امنیتی کشور که متولی آن با وزارت اطلاعات است ساختار کارامد و موفقی نیست ، معتقدیم که وزارت اطلاعات باید تبدیل به سازمان اطلاعات شود و مسئولش توسط مقام معظم رهبری مشخص شود تا مجموعه اطلاعاتی دستخوش مشکلات و چالش های سیاسی نشود.
وی یادآور شد: بالاترین نهاد اطلاعاتی و امنیتی ما به اسم وزارتخانه است و قانون آن در سال 62 تصویب شده و آن موقع در تصویب آن دقت نظر امنیتی و سیاسی کمتر داشتند و یا اگر هم داشتند الان بعد از سه دهه گذشته نیاز به بازنگری دارد.
10 تا نماینده می توانند وزیر اطلاعات را استیضاح کنند
این کارشناس مسائل امنیتی گفت: شان وزیر اطلاعات در نظام حقوقی ما مثل شان وزرای محترم دیگر است ، بر اساس قوانین موجود هر یک از نمایندگان مجلس می تواند هر یک از وزرا را به صحن علنی بخواند و از او سوال کند یا ده تا نماینده می توانند طرح استیضاح هر وزیری را به هیئت ریسه بدهند و هیئت رئیسه موظف است که به آن رسیدگی کند و مورد استیضاح قرار بگیرد . وزیر اطلاعاتی که مثل وزیر تعاون و نفت و صنعت از جهت حقوقی در نظام فعلی یکی است ، همین اخیرا تعدادی از نمایندگان از وزیر اطلاعات سوال کردند که چرا مدیران تلگرامی را بازداشت کردید خب با این وضعیت وزیر اطلاعات دیگر ثبات نداره بخواهد سیاستهای امنیتی خودش را پیگیری کند به تبع همین موضوع در استانها ممکن است برخی نمایندگان مجلس بخواهند فشارهایی به همکاران ما در اداره کل اطلاعات وارد کنند و مشکلاتی در روند در کار بوجود بیاورند .
غلامی افزود : در طول سه دهه گذشته شاهد این اتفاقات بودیم به همین جهت وقتی دولتی با آرای مردمی تغییر می کند رئیس جمهور منتخب ممکن است گرایش سیاسی خاصی داشته باشد و وزیر اطلاعات را از خودش انتخاب می کند و با این کار سیاستهای کلان امنیتی وزارت اطلاعات دستخوش تغییرات و تحولات دولتها می شود و باعث می شود چنین نقاط کور و حفره های امنیتی ایجاد شود .
این کارشناس امنیتی با اشاره به اینکه ضد انقلاب در دو برهه ضربه سختی به نظام زد گفت : در دولت خاتمی وزارت اطلاعات دستخوش مسائل سیاسی شد که هم قتل های زنجیره ای صورت گرفت و هم ترورهایی انجام شد، شهید لاجوردی و صیاد شیرازی در سالهای 77 و 78 شهید شدند در دولت خاتمی آن موقعی که وزارت اطلاعات با چالش های سیاسی مواجه بود .
مسئول قتل های زنجیره ای از طیف سیاسی رئیس جمهور وقت بود
غلامی تصریح کرد : در موضوع قتلهای زنجیره ای مسئولین اصلی مجموعه آمدند خلاف قانون عمل کردند و یک عده از سیاسیون که دشمنان بی خطر ما بودند را گرفتند با آن وضع فجیع به قتل رساندند، این فرد که سرتیم این کار بود خودش گرایش سایسی هماهنگ با دولت وقت داشت، فردی بود که خودش مدیر کل اطلاعات استان فارس بود با فشار سیاسی به وزیر وقت دری نجف آبادی تحمیل شد که وزیر هم راضی نبود و سرتیم قتل های زنجیره ای شد البته خواستند گردن نیروهای انقلابی بیندازند ولی موفق نشدند .
وی ادامه داد : یک ماه پیش هم این اتفاق افتاد اگر وزارت اطلاعات رئیسش را مقام معظم رهبری انتخاب می کرد این مشکلات و حفره های امنیتی بوجود نمی آمد ، قوانین مصوبه مجلس را بعد از دو سه دهه تجربه مورد بررسی مجدد قرار می دهند قانون تشکیل وزارت اطلاعات در سال 62 تصویب شد خیلی از همکاران من که صحبت کردم در مجموعه اطلاعات و نهادهای دیگر بخشی به همین جمع بندی رسیدند که ساختار وزارت اطلاعات تغییر کند.
مسئول هیات نظارت بر انتخابات استان گلستان گفت : در نیروهای مسلح چرا ما شاهد پیشرفت هستیم ، صنعت دفاعی ما متصل به نیروهای مسلح است ، صنعت موشکی ما جزو کشورهای برتر هستیم به جهت اینکه متصل به نیروهای مسلح است و فرماندهان نیروهای مسلح ثباتی در آنهاست و با تعویض دولتها انها عوض نمی شوند .
با تغییر دولتها نباید ساختار بالاترین نهاد اطلاعاتی و امنیتی دچار تغییرات شود
غلامی بیان داشت : در مسائل موشکی حرف اول را می زنیم و پاسخ وسیلی محکمی به تروریستها هم زدیم ، صنایع موشکی توسط نیروهای انقلابی و مسلح کشور هدایت می شود خب از این تجربه در جاهای دیگر استفاده کنیم در کشورهای دیگر هم بالاترین نهاد اطلاعاتی ریسش توسط بالاترین مقام کشور منصوب می شود و با تغییر دولتها نباید ساختار بالاترین نهاد اطلاعاتی و امنیتی دچار تغییرات شود.
وی یادآور شد : الان مجلس هماهنگ است ممکنه در دوره های بعد مجلسی تشکیل شود که بخواهد وزیر را استیضاح بکند ، وزیری که دغدغه استیضاح داشته باشد ثبات کار و طرح ریزی ندارد .
غلامی گفت : در هر دو دوره ریاست جمهوری مرحله اول خاتمی و دوره ریاست جمهوری مرحله اول روحانی دو وزارت خانه مشکلاتی بوجود آمد و این ضربات را خوردیم و حتی در مقطعی لاجوردی و صیاد را ترور کردند ، چند مرکز مهم نظام در تهران را از طریق خمپاره 60 و آر پی جی 7 زدند و من آن موقع تهران بودم و دیدم و این زیبینده نیست که منافقین با خمپاره 60 بخواهند مراکز حساس ما را بزنند .
وی در پایان اضافه کرد : اگر ساختار اطلاعاتی و امنیتی کشور منسجم و بدور از تنش ها و رفت او آمدهای سیاسی باشد این مشکلات قطعا بوجود نخواهد آمد .