عدالت خواهان گلستان"- "مدرس رای مخالف داد، بقیه جرات پیدا کردند و رای مخالف دادند. ردکردند اولتیماتوم را، آنها هیچ غلطی نکردند یک روحانی بودکه در مقابل یک چنین قدرت بزرگی ایستاد، دیگران هم جرات کردند."
این تصویری است که امام راحل از تاثیرگذار ترین نماینده تاریخ پارلمان ایران به نمایش می گذارد. موضوع به برخورد مدرس در اولتیماتوم 48 ساعته روسیه تزاری در داستان اخراج مورگان شوستر اشاره دارد.
". . . آنها از مدرس ميترسيدند. مدرس يك انسان بود. يك نفري نگذاشت پيش برود كارهاي او را تا وقتي كشتندش، يك نفري غلبه ميكرد بر همهي مجلس، بر اهالي كه در مجلس بودند غلبه ميكرد، يك نفري، يك نفري تا توي مجلس نبود ( من آن وقت مجلس رفتم، ديدم، براي تماشا، بچه بودم، جوان بودم رفتم) مجلس آن وقت تا مدرس نبود مثل اينكه چيزي در آن نيست، مثل اينكه محتوا ندارد. مدرس با آن عباي نازك و با آن عرض بكنم قباي كرباسي وقتي وارد مجلس ميشد ـ يك مجلس ـ طرح هايي كه در مجلس داده ميشد، آن كه مخالف بود مدرس مخالفت ميكرد و ميماساند مطلب را"
2- کمتر موردی را می توان یافت که امام عزیز در خصوص مجلس و نمایندگان آن صحبتی داشته باشند ولی از مدرس یادی نباشد. از زمان مدرس 80 سال و از آخرین فرمایشات امام در این خصوص حدود 25 سال می گذرد.
3- از متن قانون اساسی بر می آید که حفظ استقلال کشور مهمترین وظیفه نمایندگان مجلس است. این نکته تا آنجاست که در متن سوگند نامه پنج سطری نمایندگان دو بار بر این نکته تاکید شده است.
"من در برابر قرآن مجيد، به خداي قادر متعال سوگند ياد ميكنم و با تكيه بر شرف انساني خويش تعهد مينمايم كه پاسدار حريم اسلام و نگاهبان دستاوردهاي انقلاب اسلامي ملت ايران و مباني جمهوري اسلامي باشم، وديعهاي را كه ملت به ما سپرده به عنوان اميني عادل پاسداري كنم و در انجام وظايف وكالت، امانت و تقوي را رعايت نمايم و همواره به استقلال و اعتلاي كشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پايبند باشم، از قانون اساسي دفاع كنم و در گفتهها و نوشتهها و اظهارنظرها، استقلال كشور و آزادي مردم و تأمين مصالح آنها را مدنظر داشته باشم."
4- البته نمایندگان محترم مجلس ماموریت های دیگری نیز بر عهده دارند که از جمله آن مسائل حوزه انتخابیه است که در جای خود وظیفه ای بسیار ارزشمند و مهم می باشد.
5- نکته این جاست که با گذشت زمان اندک اندک این تصور غالب گردیده است که وظیفه اصلی نمایندگان محترم دنبال نمودن مسائل عمرانی است به نحوی که تمرکز و توجه اصلی آنان به ساخت پل، احداث جاده، اجرای آبرسانی و . . . موضوع اصلی فعالیت های روزانه آنان گردیده است.
6- مطلب تا آنجاست که عمده ی نمایندگان محترم هم اکنون به خوبی نسبت اختلاط بتن، راه های پیشگیری از تخریب آسفالت، آرماتوربندی پل، تهیه صورت وضعیت پیمانکار و بسیاری مسائل دیگر فنی را چنان به خوبی می دانند که می توانند تدریس کنند. در یک کلام بسیاری از نمایندگان محترم، هم اکنون مهندس شده اند!
7- از سوی دیگر اگر از نمایندگان محترم در باره قرارداد ژنو، توافق لوزان، مصاحبه با دانشمندان هسته ای، رژیم بازدیدهای آژانس و ده ها موضوع دیگر که مستقیما با استقلال کشور مرتبط است بپرسید آیا چیزی بیش از آنچه رسانه ها انعکاس داده اند خواهید یافت؟ کار تا به آنجاست که برخی مردم کوچه و بازار جزئیات را بیش از نمایندگان محترم می دانند.
8- سپاه مسلمین به فرماندهی سلطان سلیمان قانونی به امپراتوری اتریش یورش برد و به دروازه های وین رسید. در این اثنا کلیسای جامع وین که مرکز دینی آن روز محسوب می شد شاهد یکی از جنجالی ترین بحث های تاریخ خود بود. موضوع بسیار مهم و حیاتی بحث، این بود:"ملائکه الله مذکراند یا مونث؟"
9- آیا نمایندگان محترم مجلس، ائمه بزرگوار جمعه، مسئولین رده های مختلف کشوری و لشکری و مهم تر از همه، جریان بزرگ حزب اللهی کشور پس از انبوه تاکیدات رهبر انقلاب، چه مصلحتی می بیند که دم بر نمی آورد؟ آیا این طیف گسترده، اولویت های خود را با توجه ویژه به شرایط سرنوشت ساز امروز کشور، درست تعریف کرده است؟
10- شاید بیش از هر زمان دیگری اکنون که مذاکرات ایران و نظام سلطه به مراحل سرنوشت ساز خود نزدیک شده است جای خالی این سوال احساس می شود که: امام از نمایندگان مجلس چه در خواستی داشت "مدرس باشند یا مهندس؟"
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، وقت آن فرا رسیده است که تنها به یک سوال که مستقیما به استقلال کشور مربوط است پاسخ دهید:"مدرس هستید یا مهندس؟"
تاریخ قضاوت خواهد کرد!
منبع:جمعیت 1=1