عیسی امامی نماینده مردم گرگان و آق قلا تنها نماینده ایست که هر چه به انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال آینده نزدیک می شویم تعداد نشست های خبری اش با خبرنگاران استان بیشتر می شود . اما وی در اظهار نظر های اخیر صحبتهایی گفته و اختلاف نمایندگان مجلس و استاندار را به گردن سایتها و نشریات محلی انداخته است . مروری بر پیشینه این اختلاف شاید گفته اخیر نماینده گرگان را باطل کند.
اختلاف نمایندگان با استاندار گلستان از همان توافق شبانه با آیت الله نورمفیدی در مهرماه 92 شروع شد که 4 نماینده بدون اینکه 3 همکار خود را همراه داشته باشند با آیت الله بر سر صادقلو بومی به توافق رسیدند که دو تن از این چهار تن یعنی صابری و نظری مهر بعدها جزو منتقدترین نماینده ها به استاندار بودند؛ آقای امامی آیا سایتها مقصر این ماجرا هستند !
عباسی نماینده گنبد اولین کسی بود که جلوی استاندار ایستاد و گفت که فرماندار گنبد باید نوراللهی بماند و بعد از اینکه دید حرفهایش تاثیری در استاندار ندارد به وزارت کشور رفت و وزیر را تهدید کرد تا جایی که توانست با انتقال نوراللهی به مدیریت منایع انسانی استانداری با فرمانداری حمیدی موافقت کند ؛ آقای امامی آیا اینجا هم رسانه ها مقصر هستند !
بعد از آن به گفته خود مسئولان استانداری ، نماینده آزادشهر به دنبال گزینه خودش برای فرمانداری آزادشهر بود که وقتی با مخالفت صادقلو مواجه می شود به دفتر وزیر می رود و تحصن و بست نشینی می کند و آن مصاحبه های جنجالی را ؛ آقای امامی آیا اینجا هم سایتها مقصرند !
بعد از آن نوبت به نظری مهر رسید ؛ نظری مهر بعد از اینکه دید تمام انتصابات از شرق استان است و قافیه انتصابات را از دست رفته می دید شدیدترین انتقادات را متوجه استاندار کرد و حتی گفت در صورت تداوم انتصابات از شرق استان جلوی صادقلو خواهیم ایستاد و در اردیبهشت ماه نیز اعلام کرده بود که تا ماه آینده استاندار را تعویض خواهم کرد ؛ آقای امامی باز هم رسانه ها و سایتها مقصرند !
کم کم شیخ العقلا دکتر سید علی طاهری هم که تا آن زمان مشغول رصد اوضاع بود انتقاداتی در مورد پتروشیمی و اوضاع فرهنگی استان متوجه استاندار کرد و در مورد انتصابات هم هشدارهایی داده بود ؛ آقای امامی باز هم سایتها مقصرند .
آقای امامی می توانم برداشت کنم که منظور شما از افراطی ها احتمالا همکارانتان از جمله نظری مهر ، عباسی و صابری هستند که بیشترین و تندترین انتقادات را متوجه استاندار کردند اما تعجب می کنم که چرا سعی دارید این شکاف عمیق را انکار کنید.
آقای امامی ؛ اختلاف بین استاندار گلستان و نمایندگان اظهر من الشمس بود و هست ، در عجبم که چرا چنین سخنانی از دهان شما به عنوان یک نماینده بیرون آمد ، سخنانی مبتدیانه و به دور از سیاست ورزی و عقلانیت دون شان شماست .
آقای امامی ؛ وقتی در دیدار نمایندگان و وزیر کشور در دفتر وزیر با حضور استاندار گلستان مواجه شدید ، آیا این رسانه ها و سایتها بودند که از جلسه خارج شدند و یا شما نمایندگان بودید که ترک جلسه کردید ؟
شما یکبار طرحی را امضا زدید که مجوز حمل سلاح ، طرح ترافیک مادام العمر و استفاده از پاویون را برای نمایندگان مطالبه کردید ، وقتی از شما سوال کردند چرا چنین نامه ای را امضا کردی ، گفتید که از این دست نامه ها در مجلس زیاد می آید و امضا می گیرند و من حواسم به متن نامه نبود . آیا واقعا یک نماینده باید اینطور باشد؟
بهتر بود جنابعالی به عنوان نماینده مردم یک شهر از یک مشاور رسانه ای و یک فرد اگاه بهره می بردید و فرق دوست و دشمن را تشخیص می دادید که امروز چه کسانی و چه رسانه هایی صف اول دفاع از انقلاب و نظام در استان گلستان هستند و چه کسانی به دبنال سوء استفاده از چایگاه شما و مطالبات سیاسی خود ؟
نهایت امر اینکه بعد از این همه اختلافات حلقه مشاوران استانداری با توجه به صعب العبور بودن نمایندگانی چون طاهری ، عباسی ، نظری مهر تصمیم گرفتند از در دوستی و تعامل وارد شوند و بین نماینده ها شکاف ایجاد کنند و به این ترتیب به برخی نمایندگان بیشتر نزدیک شدند و احتمال توافق هایی هم وجود دارد .
وجود چنین چرخش هایی در عالم سیاست زیاد است ولی بیچاره مردم که همواره قربانی سیاست های نادرست مسئولین و سهم خواهی های فردی و جناحی بوده اند و از کنار نمایندگان و مسئولین بهره ای اندک هم نبرده اند و ای کاش همه نمایندگان به قسمی که در روز تحلیف می خورند ، پایبند بمانند.
پاورقی :
عنوان طرح این است : " طرح استمرار حقوق مکتسبه غیرمالی نمایندگان " .
امضا کنندگان : علی محمد احمدی ، یونس اسدی ، عیسی امامی ، مهرداد بائوج لاهوتی ، احمد بخشایش اردستانی ، حبیب برومند داشقاپو ، موسی الرضا ثروتی ، موید حسینی صدر ، حسن خسته بند ، عبدالکریم رجبی ، غلام محمد زارعی ، محمد سقایی ، نوذر شفیعی ، نادر فریدونی ، عباس فلاحی باباجان ، کمال الدین پیرمؤذن ، علیرضا محجوب ، هدایت اله میرمرادزهی ، جبار کوچکی نژادارم ساداتی ، حسین گروسی وعزت اله یوسفیان ملا این طرح را امضا زده اند تا بر طبق آن یک سری امکانات رفاهی را برای نمایندگان مجلس دائمی کنند.
در این طرح آمده است: " در دنیا حقوق غیر مالی که مقامات و مسئولان به اعتبار شغل کسب کرده اند کماکان استمرار می یابد . مثلا عنوان شغلی را با اضافه شدن کلمه گذشته مانند وزیر سابق ، نماینده قبلی ، حقوق مکتسبه غیر مالی مانند مجوز حمل سلاح یا کارت طرح ترافیک یا استفاده از پاویون و ... البته اگر هزینه ای باشد به عهده استفاده کنند است."
مجوز حمل سلاح و طرح ترافیک مادامالعمر میخواهیم !
نظر اداره کل تدوین قوانین مجلس اما در این خصوص منفی است و استمرار حقوق مکتسبه نمایندگان در چنینی شرایطی را خلاف اصل منع تبعیض ناروا (بند 9 اصل سوم قانون اساسی) و اصل کلی حقوق منع دارا شدن غیرعادلانه و سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدالت اجتماعی و فرصت های برابر می داند.
از سوی دیگر گزارش مرکز پژوهش های مجلس نیز اساسا چنین طرحی را خلاف قانون می داند. این مرکز در بخشی از گزارش خود آورده است:به نظر می رسد طرح این مساله نیازمند دلایل متقنی است و تنها تجربه برخی کشورها نمی تواند مستمسک مناسبی برای طرح قانون مشابه در کشور باشد.
هر چند این طرح از سوی دو نهاد بررسی کننده مجلس رد شده است اما نکته اصلی اینجاست که اساسا چرا باید چنین طرحی از سوی نمایندگانی که وظیفه ای جز بررسی و حل مشکلات مردمی که به آنها رای داد اند ندارند مطرح می شود تا این شائبه را ایجاد کنند که تمامی تلاش ها برای ورود به مجلس برای خدمت به خود است نه خدمت به خلق؟
مگر نماینده مجلس چه فرقی با سایر مردم دارد که باید امکانات ویژه ای را به صورت مادام العمر داشته باشد ؟ اگر اصل به خدمت است که از مهندسین گرفته تا پزشکان ، وکلا و کارمندان ساده دفتری همه و همه به نوعی به جامعه خدمت می کنند هم باید از امکانات ویژه ای مادم العمر بهره ببرند وگرنه این اصل مغایر قانون اساسی و عدالت پروری است و معلوم نیست وکلای ملت که خود قانون گذار هستند چگونه این مغایرت را درنیافته اند؟!