حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای روز دوشنبه در شصت و ششمین نشست قوه قضائیه اظهار داشت: جنایت وحشیانه رژیم صهیونیستی را محکوم می کنیم؛ متاسفانه رژیم جعلی اشغالگر و آدمکش به جنایت و قتل کودکان و زنان بی دفاع ادامه می دهد و جوامع بین المللی و عربی نیز هیچگونه اقدام شایسته ای انجام نمی دهند.
وی ادامه داد: امیدواریم با پیروزی نهایی مقاومت هرچه زودتر جنایتکاران و حامیان به دست مقاومت و مردم خوب محاکمه شوند.
جلوگیری از ساخت و ساز در حریم رودخانه ها و تخریب محیط زیست
اژه ای در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه درحال حاضر در حوزه محیط زیست با تخریب جنگلها، اشغال حریم رودخانه، ساحل دریا یا تغییر کاربری و ساخت ساز غیرمجاز روبرو هستیم افزود: از سازمانها و مقامات دولتی از جمله جنگلبانی، محیط زیست، شهرداری و اداره منابع طبیعی می خواهیم که اجازه دهند محیط آلوده و تخریب و در حریم رودخانه ها ساخت و ساز انجام شود.
به گفته سخنگوی قوه قضائیه، گاهی ناهماهنگی هایی میان دستگاههای دولتی وجود دارد و یک دستگاه مجوزی را صادر می کند و سپس محیط زیست در خصوص آن اعلام شکایت می کند. اگر هماهنگی وجود داشته باشد مشکلات کمتر می شود و بهتر است ابتدا از تصرف غیرقانونی جلوگیری شود یا دستگاهها همان ابتدا شکایت خود را مطرح کنند.
صدور 100 مورد دستور قضائی برای ساخت و ساز غیرمجاز در بستر رودخانه ها
اژه ای با بیان این که از بهمن ماه سال گذشته تا کنون 100 مورد حکم قضائی برای تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودهای پایتخت صادر شده است، تاکید کرد: در همین حال 70 مورد دستور تخریب کاربری غیرمجاز در پایتخت صادر شده است اما مسئولان در این رابطه اقدامی نکرده اند و استاندار تهران گفته است باید شورای تامین تشکیل شود و پس از آن در مورد تخریب تصمیم گیری شود.
وی ادامه داد: در آخرین مورد نیز رئیس قوه قضائیه در مورد معدن قله دماوند دستوراتی را صادر کرد که پس از بررسی مشخص شد بهره برداری از این معدن خلاف قانون بوده و محیط زیست نیز با آن مخالف است.
برخورد با اشرار و بر هم زنندگان نظم و امنیت جامعه
اژه ای در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که قوه قضائیه با اشرار و کسانی که با تعدی به اموال و نوامیس مردم امنیت جامعه را بر هم می زنند برخورد قاطع کرده و رسیدگی به این پرونده ها در اولویت است، تاکید کرد: عده ای نباید بی جهت با مدعیان دروغین حقوق بشر همنوا شوند که این موضوع ما را نگران می کند. با کسانی که اموال و نوامیس مردم تعدی کنند برخورد لازم انجام شده و گاهاً به اشد مجازات می رسند. روز گذشته سه نفر در شیراز به جوخه اعدام سپرده شدند و در سمنان نیز یک متجاوز به دار مجازات آویخته شد. این در حالی است که در تیرماه تنها در اصفهان با همکاری وزارت اطلاعات چندین باند قاچاق مواد مخدر شناسایی و منهدم شد.
قطعی شدن حکم 20 کارمند یا مدیر بانک ملی در پرونده فساد بزرگ مالی
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه 20 نفر از کسانی که کارمند یا مدیر بانک ملی بودند پرونده شان در رابطه با فساد بزرگ بانکی قطعی شده است افزود: 18 نفر از این افراد در زندان هستند و حکمشان اجرا شده است.
مزایده اموال مهرگان امیرخسروی به زودی
وی با بیان این که برادر مه آفرید به صورت غیابی محاکمه و حکمش قطعی شده است گفت: در حال شناسایی اموال مهرگان امیرخسروی هستیم و پس از کارشناسی به زودی این اموال به مزایده گذاشته می شود.
آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی
وی در مورد آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی نیز گفت: 5 نفر از جمله این فرد در بازداشت هستند و ردیابی اموال ادامه دارد. امیدواریم همان گونه که معاون اول دولت اعلام کرده است وزارت نفت اموال شناسایی شده را به جای طلبش بردارد تا بار این پرونده سبک تر شود.
محاکمه غیابی 38 نفر از متهمان فتنه
اژه ای با بیان این که برای 38 نفر از متهمان فتنه سال 88 کیفرخواست صادر شده است و پرونده به دادگاه ارسال شده افزود: برای 14 نفر از این افراد حکم قطعی صادر شده که برای اجرا به شعبه اجرای احکام فرستاده شده است. این افراد به یک تا 13 سال حبس محکوم شده اند.
وی در مورد پلمپ دفاتر غیرقانونی شبکه های ماهواره ای گفت: این شبکه ها حتی در هفته وحدت به دنبال ایجاد اختلاف بودند و مسایلی را دنبال می کردند که برخلاف اسلام بود. عوامل اصلی این شبکه ها بازداشت و دفاترشان نیز پلمپ شد.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه برخورد با افراد متخلف در قوه قضائیه جزو برنامه های اولویت دار است، گفت: در چند وقت اخیر 8 قاضی متخلف تحت تعقیب قرار گرفتند که 3 نفر از آنها محکوم، برای 3 نفر کیفرخواست صادر شده و پرونده 2 نفر دیگر نیز هنوز تکمیل نشده است این در حالی است که 12 وکیل متخلف نیز تحت تعقیب قرار گرفته اند که 10 نفر از آنها محکوم شده و 2 نفر دیگر نیز پرونده شان در حال رسیدگی است. این در حالی است که پرونده چند متخلف سازمان ثبت اسناد نیز در حال رسیدگی است.
هشدار دادستان کشور در مورد کلاهبرداری از مردم
وی با هشدار به مردم در مورد کلاهبرداری از آنها گفت: اخیراً عده ای از افراد ادعا دارند ذی نفوذ بوده و می توانند اموالی را که مصادره شده است پس بگیرند این افراد در ابتدا با مالک صلح کرده و تمام اموال را به نام خود می کنند این درحالی است که اگر بتوان کاری را به صورت صحیح انجام داد قوه قضائیه یا وکیل آن فرد می تواند آن را انجام بدهد. این اقدامات باعث می شود که صاحب مال متضرر شود.
اژه ای ادامه داد: گاهی ممکن است با گذشت زمان اموال توقیفی از توقیف در آید یا اینکه با اعمال ماده 18 بتوان آن را رفع توقیف کرد این درحالی است که این افراد بیشتر از 50 درصد مال را از مالک می گیرند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وارد آمدن خسارت به دوربین یکی از عکاسان در نشست قبلی گفت: اگر مشخص شود که قصور از سمت ما بوده است در صورت درخواست آن فرد خسارت را پرداخت می کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با تبریک روز خبرنگار گفت: خبرنگاری کار بسیار سختی است و من به سهم خودم از دقت خبرنگاران در انعکاس برنامه های سخنگوی قوه قضائیه تشکر کرده و راضی هستم.
گزارش تخلفات خودروسازان
خبرنگاری درباره ارایه گزارش تخلفات خودروسازان از سوی مجلس به قوه قضائیه پرسید که محسنی اژه ای در پاسخ گفت: در این زمینه گزارشی به قوه قضائیه ارسال نشده است.
پرونده مهدی هاشمی
خبرنگار دیگری درباره پرونده مهدی هاشمی پرسید که سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ اظهار داشت: بر اساس ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری همه دادگاه ها به صورت علنی برگزار می شود مگر مواردی که در همین قانون به آن اشاره شده است. تشخیص علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه بر عهده قاضی است. در پرونده ای که به صورت غیرعلنی رسیدگی شود کیفرخواست در اختیار رسانه ها قرار نمی گیرد. البته این را بگویم که اگر دادگاهی به صورت غیرعلنی آغاز شد الزامی وجود ندارد که تا پایان به صورت غیرعلنی باشد. قاضی می تواند بخشی از دادگه را به صورت غیرعلنی و بخشی را به صورت علنی برگزار کند. اطلاعات پرونده هایی که دادگاه آن به صورت غیرعلنی برگزار شود پس از قطعیت حکم در اختیار رسانه ها قرار می گیرد اما درخصوص دادگاه مورد نظر شما باید بگویم که اتهامات این فرد امنیتی و اقتصادی است.
خبرنگاری دیگری پرسید یکی از نمایندگان مجلس در مصاحبه ای اعلام کرده نام برخی از نزدیکان احمدی نژاد در لیست بدهکاران بانکی قرار دارد، آیا این موضوع را تایید میکنید؟ دادستان کل کشور نیز در پاسخ گفت: وقتی دادستانی وارد موضوع معوقات بانکی شد از بانک مرکزی، بانکهای دولتی و خصوصی لیست بدهکاران بیش از 10 میلیارد تومان را گرفت و اطلاعات ما در این زمینه دقیق است. در خصوص پرسش شما برخی سایت ها از 6 نفر نام بردند که به هیچ وجه اسامی این افراد جزو بدهکاران بانکی نیست و مبلغی که در این لیست به آن اشاره شده صحیح نمی باشد.
تفکیک محل کار مردان و زنان
خبرنگار دیگری درباره اقدام شهرداری برای تفکیک محل های کار مردان و زنان پرسید که محسنی اژه ای در این باره اظهار داشت: این اقدام برای کرامت و راحتی زن صورت می گیرد. همه ما باید از این اقدام شهرداری حمایت کنیم. تعجب می کنم برخی افراد به خصوص آنهایی که مسئولیتی نیز دارند از این اقدام شهرداری انتقاد می کنند. این کار به نفع بانوان است و به سهم خود از شهرداری تهران تشکر می کنم.
کاریکاتور غزه
خبرنگاری دیگری پرسید طی روزهای گذشته کاریکاتوری در خصوص غزه منتشر شده که واکنش هایی را به همراه داشته است، دادستانی در این موضوع ورود پیدا کرده است؟ سخنگوی دستگاه قضا نیز در پاسخ گفت: من هنوز کاریکاتور را ندیده ام اما خبر آن را دیده ام امروز موضوع را از طریق دادستانی تهران پیگیری کردم اما موفق نشدم درباره اقدام دادستانی در این باره از مسئول مربوطه سئوال کنم.
پرونده سعید مرتضوی
خبرنگاری دیگری پرسید چرا رسیدگی به پرونده سعید مرتضوی طولانی شده است که وی در پاسخ گفت: پرونده در قوه قضائیه یا با شاکی خصوصی یا از طریق مدعی العموم تشکیل و مورد رسیدگی قرار می گیرد. برخی پرونده ها به دلیل نفس کار نیاز به کار کارشناسی دارد و زمانبر است. بخشی از پرونده مورد نظر شما رسیدگی شده و در مرحله تجدید نظر قرار دارد. بخشی نیز به دادگاه رفته و بعضی از پرونده ها هنوز در دادسرا است. این پرونده ها در یک زمان تشکیل نشده و پرونده هایی که زمانبر است به طور طبیعی برای رسیدگی نیاز به زمان دارد. برای مثال من پرونده آتش سوزی یکی از اتوبوسها در اتوبان تهران - قم را از ابتدا تا کنون پیگیری کردم اما در این پرونده چندین بار کارشناسی صورت گرفته و هر دفعه کارشناسان یک گزارش داده اند.
خبرنگار مهر پرسید قوه قضائیه از مردم درخواست کرده اگر علیه جنایات آمریکا شکایتی دارند به قوه قضائیه مراجعه کنند اما افرادی که در این کشور مورد اقدامات ضد حقوق بشری قرار گرفته اند از روند رسیدگی به پرونده شان به خصوص نبود ضمانت اجرایی برای اجرای حکم گله دارند. قوه قضائیه در این زمینه چه اقداماتی را پیش بینی کرده است.
دادستان کل کشور نیز در پاسخ گفت: طبیعی است که وقتی ادعایی علیه کشور دیگر مطرح می شود پیگیری و اجرای آن با مشکلاتی روبروست. دادگاه و دادسرای ویژه ای برای رسیدگی به این شکایت اختصاص داده ایم و امکان دارد در مقام رسیدگی و اجرا مشکلاتی وجود داشته باشد که این مشکلات را باید به صورت موردی بررسی و حل کرد.
پرسش بعدی خبرنگاران در خصوص اظهارات ناطق نوری درباره شکایت پسرش از احمدی نژاد بود که محسنی اژه ای در این باره گفت: من مطالب منتشر شده در این زمینه را خواندم اما موضوع به دو نوع متفاوت مطرح شده است. جایی اعلام شده که وکیل گرفتیم و وکیل به ما گفت شکایت در این زمینه به جایی نمی رسد حالا مشخص نیست که در این باره شکایتی در دستگاه قضائی مطرح شده است یا نه. هر شکایت خصوصی که در دستگاه قضائی مطرح شود مورد رسیدگی قرار می گیرد و هیچ الزامی وجود ندارد که رای بر اساس خواسته شاکی باشد. تا الان آن چه من پیگیری کرده ام شکایتی از پسر آقای ناطق نوری علیه آقای احمدی نژاد به دستگاه قضائی واصل نشده است.
وی در ادامه شصت و ششمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اظهارات وزیر بهداشت در مورد وجود روغن در شیر و لبنیات گفت: سلامت جامعه مهم است و اگر مسائلی که به امورجامعه ارتباط داشته باشد دادستان به عنوان مدعی عموم وارد می شود. وزارت بهداشت مسئول بررسی موضوع است و اگر به فرد یا شرکتی برخورد می تواند آنها را به قوه قضائیه معرفی کند.
وی در مورد آخرین وضعیت پرونده دانشگاه ایرانیان نیز گفت: این پرونده هیچ ارتباطی با پرونده رئیس جمهور در شعبه 76 دادگاه کیفری ندارد.
اژه ای در مورد آخرین وضعیت پرونده بیمه توسعه و بانک دی گفت: در خصوص پرونده بیمه توسعه اطلاعی ندارم و موضوع بانک دی نیز در هیات انتظامی بانک مرکزی رسیدگی می شود و پرونده ای به قوه قضائیه ارسال نشده است.
خبرنگاری در مورد آخرین وضعیت پرونده مرتضوی از سخنگوی قوه قضائیه پرسید که وی در پاسخ گفت: برای یک پرونده این فرد حکم صادر شده و در دیوانعالی کشور است. پرونده دیگر این فرد در دادسرا مطرح است.
خبرنگاری در مورد عدم اطلاع خانواده یکی از خبرنگاران بازداشت شده در مورد وضعیت وی از اژه ای سئوال کرد که در پاسخ گفت: این موضوعات خلاف واقع است و خانواده این فرد می دانند که پرونده اش در کدام شعبه بوده و این فرد در کجا بازداشت شده است اما این موضوعات دلیل نمی شود که هر فردی از تمامی جزئیات پرونده های قضایی اطلاع داشته باشد.
اژه ای در مورد آخرین وضعیت پرونده معاون اول دولت احمدی نژاد گفت: جلسه رسیدگی به اتهامات این فرد به پایان رسیده اما هنوز حکم صادر نشده است.
خبرنگاری در مورد ارسال پرونده رانت 650 میلیون یورویی به قوه قضائیه پرسید که دادستان کشور در پاسخ اظهار داشت: هیچ پرونده ای از دیوان محاسبات به قوه قضائیه در این رابطه ارسال نشده است و هنوز قوه قضائیه در این پرونده ورود نکرده است. این فرد هزار میلیارد تومان معوقه بانکی دارد.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد آخرین وضعیت پرونده معوقات بانکی گفت: بانک مرکز ی اعلام کرده که عزم جدی دارد که ما امیدواریم این عزم جدی عملی شود تا بار دیگر شاهد افزایش معوقات بانکی در پایان سال نباشیم.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از او در مورد محاکمه سایر متهمان پرنده مهدی هاشمی پرسید، گفت: در این کیفر خواست فقط این متهم محاکمه می شود اگر چه تعدادی نیز در دوره قبل محاکمه شدند.
دادستان کل کشور در مورد آخرین وضعیت پرونده پتروشیمی اصفهان و فولاد تبریز گفت: در مورد پرونده اصفهان هنوز این پرونده به دادگاه ارسال نشده و کیفر خواستی نیز صادر نشده است. در مورد پرونده آقای (ز) بخشی از معوقات بانکی پرداخت شده و در مورد پرونده دیگر این فرد نیز حکم صادر شده است.
دادستان کل کشور با تایید آزادی یکی از 4 خبرنگار بازداشت شده واشنگتن پست گفت: 4 نفر در این پرونده بازداشت شدند که یکی از آنها با قرار وثیقه در روزهای اول آزاد شد و 3 نفر دیگر همچنان در بازداشت بسر می برند. با توجه به اینکه پرونده در مرحله مقدماتی رسیدگی است نمی تواند توضیح بیشتری ارائه کنم.
اژه ای در مورد فعالیت باند جعل کارت معافیت برای ورزشکاران و موضع دادستانی در این باره گفت: اگر دادستان از این موضوع مطلع شود می تواند افراد را تحت تعقیب قرار داده و پرونده را پیگیری کند. در رابطه با دستگیری افراد مرتبط با این پرونده اطلاعی ندارم.
خبرنگاری پرسید آیا ارائه اطلاعات از داخل دادگاه بین المللی مجاز است که سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ اعلام کرد هر گونه اطلاع رسانی از داخل دادگاههای غیر علنی خلاف است.