28 مرداد 1396 اخبار روز سیاسی - اخبار روز ،

موشکافی جذب سرمایه، طرح ها و وضع نیروی انسانی نفت در بررسی صلاحیت زنگنه

 موشکافی جذب سرمایه، طرح ها و وضع نیروی انسانی نفت در بررسی صلاحیت زنگنه

به گزارش پایگاه عدالت خواهانبررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی که از سه شنبه هفته گذشته آغاز شده بود، امروز (شنبه) وارد چهارمین روز کاری شد.
عصر امروز، نوبت به وزارت نفت رسید که پس از سخنرانی نمایندگان مخالف و موافق گزینه پیشنهادی، «بیژن زنگنه» به پرسش ها پاسخ گفت و برنامه خود را در محورهای مورد خواست، تشریح کرد.

** مخالفان
«محمدجواد ابطحی»، «هدایت الله خادمی» و «احمد انارکی محمدی» نمایندگانی بودند که در مخالفت با زنگنه و برنامه های وی سخن گفتند.

- باید به جوانان میدان داد
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد باید به جوانان میدان داد اما اکنون فارغ التحصیلان صنعت نفت پشت در مانده اند و منتظر استخدامند.
«محمدجواد ابطحی» گفت: باید به تضاد منافع بخش خصوصی و دولتی توجه کرد، زیرا این موضوع می تواند فسادآور باشد.
وی یادآوری کرد: بر اساس قانون اساسی، نباید رییس جمهوری، وزیران، مدیران عامل و کارمندان دولت بیش از یک شغل داشته باشند.
ابطحی به تشکیل باشگاه نفت و نیرو در سال 1394 اشاره کرد و گفت: مدیرعامل شرکت ملی نفت، رییس دفتر وزیر نفت و معاونان این وزارتخانه در این باشگاه عضویت دارند که تصمیم های راهبردی صنعت نفت را می گیرد.
وی به سخنان وزیر نفت مبنی بر کنار رفتن گروهبان ها و آمدن ژنرال ها اشاره کرد و خطاب به زنگنه گفت: شما خودتان در 28 سالگی معاون وزیر و در 30 سالگی وزیر شده اید.
ابطحی با بیان اینکه شما در سال 1392 تصمیم گرفتید پول خوراک پتروشیمی ها به ارز مبادله ای اخذ شود، اضافه کرد: چرا در سال 1392، قرارداد چینی ها در میدان نفتی آزادگان را شبانه فسخ کردید اما اکنون بحث مشارکت دوباره آنها در این میدان مطرح است؟

- برای تولید و صادرات نفت باید از تیم دیپلماسی تشکر کرد
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت گفت: درباره میزان تولید و صادرات نفت در قبل و پس از تحریم بزرگنمایی غیر واقعی شده است.
«هدایت الله خادمی» افزود: من به عنوان یک کارمند وزارت نفت با 30 سال سابقه و دهها سال مدیرعامل شرکت های نفتی و نایب رییس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی می گویم که افزایش تولید نداشته بلکه برگشت به تولید داشته ایم؛ اینها با هم تفاوت دارند.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم موضوع را ساده توضیح دهیم، دقیقا مثل این است که تصمیم گرفته ایم به مسافرت برویم، شیر آب و گاز را می بندیم و وقتی از مسافرت برمیگردیم شیرها را دوباره باز می کنیم.
خادمی اضافه کرد: اگرچه برای اینکه چاه ها صدمه نبینند و از تولید نیفتند تولید چرخشی از چاه ها خواهیم داشت، این کاری معمول است که در شرایط عادی هم انجام می شود. یک توان بالفعل وجود داشت که آن را صادر می کردیم، تحریم ما را متوقف کرد و نتوانستیم تولید در دسترس را بفروشیم؛ با همت دولت، تیم دیپلماسی تحریم ها برداشته شد، ولو ها(شیرها) را باز کردیم و نفت فروختیم.
وی گفت: بنابراین در اینجا باید از تیم دیپلماسی، رییس جمهوری و ظریف تشکر کرد؛ فکر می کنم در اینجا وزیر امور خارجه هم مظلوم واقع شده است؛ پس بزرگترین دستاورد وزارت نفت آن هم با وزیری قوی با سه دهه وزارت نباید فقط متاثر از دیپلماسی وزارت امور خارجه، تیم مذاکره، نظام و رییس جمهوری باشد؛ نباید بازگشت به تولید و قبل از تحریم را به حساب وزارت نفت گذاشت؛ بلکه باید به حساب نظام، وزارت امور خارجه و رییس جمهوری گذاشت.
وی گفت: در چهار سال گذشته وزارت نفت 50 میلیارد دلار بدهکار شده است؛ یعنی 50 میلیارد دلار وام بدون بهره برای اجرایی کردن پروژه های اساسی به نفت داده اند؛ یعنی 50 میلیارد دلار فاینانس داخلی بدون بهره که جای قدردانی دارد.
خادمی افزود: با بخشی از این منابع مالی فازهای 12، 15 و 16 پارس جنوبی تا شهریور 1392 به میزان 93 درصد پیشرفت داشته اند؛ فازهای 17 و 18 به میزان 85 درصد و فازهای 19، 20 و 21 بالای 66 درصد و یک سال پس از حضور وزیر نفت، تکمیل و باعث شد برداشت از مخازن پارس جنوبی برای نخستین بار برابر و یا بیشتر از قطر شود.
وی بر لزوم تامین مالی طرح تامین آب ایذه و باغملک تاکید کرد و گفت: برنامه ارایه شده همان برنامه سال 1392 است که آمایش سرزمینی و دهها مورد دیگر در آن دیده نشده است و فقط 28 درصد برنامه های پیشنهادی با ارکان و اسناد بالادستی منطبق است.
این نماینده یادآوری کرد: در آن برنامه اعلام کرده بودید تا سال 1394 به خودکفایی بنزین دست خواهیم یافت اما الان روزانه 10 میلیون لیتر بنزین وارد می شود؛ در آن برنامه اعلام کرده بودید مدیریت مصرف سوخت را سامان می دهید اما میزان مصرف بنزین به 80 میلیون لیتر در روز رسید.
خادمی اضافه کرد: در آن برنامه اعلام کرده بودید تا سال 1396 و در شرایط تحریم می توانید تولید نفت و میعانات گازی را به 5.7 میلیون بشکه برسانید اما نشد؛ در آن برنامه اعلام کرده بودید پرونده پارس جنوبی را در پایان دولت یازدهم می بندیم اما نبستید.
خادمی گفت: قرار بود پالایشگاه 480 هزار بشکه ای سیراف تا 96 به بهره برداری برسد ولی هنوز در مرحله خاکبرداری است و متوقف شد؛ قرار بود پالایشگاه آناهیتا را فعال کنید اما یک درصد هم پیشرفت نکرد؛ گفته بودید قصد افزایش ظریف پالایش نفت به سه میلیون بشکه دارید اما در عمل پالایشگاه خوزستان، آناهیتا و هرمز را هم از مدار خارج کردید.
وی خطاب به زنگنه ادامه داد: گفته بودید اولویت، تزریق گاز به مخازن نفتی است ولی میزان تزریق نسبت به قبل نه تنها افزایش پیدا نکرد، بلکه کاهش یافت؛ گفته بودید ارتباط دانشگاه با وزارت نفت را کلید می زنید اما با وجود قراردادهای همکاری امضا شده این اتفاق نیافتاد؛ فرزاد اِی (A) (میدان گازی فرزاد A ) رها شد، جلوی خام فروشی هم گرفته نشد.
نماینده ایذه و باغملک پرسید: کارگران و پیمانکاران نفت و گاز پارس جنوبی در عسلویه چند ماه است که حقوق نگرفته اند؟
وی ادامه داد: در آن برنامه اعلام کرده بودید که ژنرال ها را جایگزین گروهبان ها می کنید؛ ضمن ایراد به این ادبیات که در صنعت جایگاهی ندارد و از فردی مثل شما انتظار نمی رود، اما همه 6 معاون و قائم مقامی که آوردید، استعفا کردند و رفتند؛ شاید منظور شما از ژنرال ها همان نمایندگان بازمانده در انتخابات مجلس است که هیچ تخصصی متناسب با وزارتخانه ندارند؛ البته تعدادی دیگر هم شاید منتظر استخدام در سه سال آینده اند!
خادمی خطاب به زنگنه گفت: شما فقط یک نفر را اسم ببرید که ژنرال نفتی بوده و وارد نفت کردید تا همه نفتی ها بدانند ژنرال کیست؛ آقای وزیر، لطفا از این به بعد نمایندگان مجلس را استخدام نکنید تا نمایندگان به رسالت ذاتی و نظارتی خود اقدام کنند و به فکر مردم محروم باشند.
نماینده ایذه و باغملک خطاب به رییسان سه قوه گفت: لطفا جلو این مفسده و رانت دوطرفه را بگیرید؛ اگر امید به استخدام ها و غیره نبود، آن وقت وزیران پیشنهادی، موافقان و مخالفان واقعی خود را می دیدند.
این سخنان خادمی در انتها با واکنش علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی روبرو شد؛ لاریجانی گفت: شما نکته ای را گفتید که حتما سوءتفاهم در کشور ایجاد می کند؛ گفتید آقای زنگنه شما نمایندگان مجلس را استخدام نکنید؛ شما یک مورد بگویید از نماینده های موجود که استخدام کرده باشند؟
خادمی پاسخ داد که منظورم «بازمانده» ها بود که لاریجانی در این ارتباط افزود: نماینده مجلس یعنی افرادی که در اینجا نشسته اند؛ به آنها که بیرونند نماینده نمی گویند، باید بگویید کاندیدا بودند یا هر چیز.
وی ادامه داد: آقای زنگنه اگر این دوره رای آوردید که حتما رای می آورید، بهتر است خانه تکانی کنید، واقعیت ها را ببینید، افراد منافع طلب را از نفت دور و چنان عمل کنید که وقتی بازنشسته شدید مردم بخشی از توسعه کشور را از عملکرد شما بدانند.
لاریجانی در ارتباط با این سخنان خادمی نیز گفت: شما از کجا می دانید که حتما رای می آورند؟

- سرمایه های در گردش مردم به صنعت نفت تزریق شود
نماینده مردم رفسنجان و انار درمجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی برای وزارت نفت پرسید: جذب سرمایه های خارجی برای توسعه میدان های نفت وگاز بویژه در میدان های مشترک با برنامه پنجساله پنجم توسعه متناسب نیست و چرا از سرمایه های در گردش مردم در صنعت نفت استفاده نمی شود؟
«احمد انارکی محمدی» افزود: انتظار این بود که پس از موافقت مراجع قانونی با الگوهای قراردادهای نفتی، شاهد جذب سرمایه های خارجی بیشتر برای توسعه میدان های نفت و گاز بویژه در میدان های مشترک باشیم، اما همسایگان ما به سرعت در حال برداشت از میدان های مشترکند.
وی با تاکید بر اینکه با دانش و فناوری قدیم نمی توان انتظار معجزه داشت، افزود: با یک درصد افزایش ضریب بازیافت میدان های نفتی، تولید نفت دهها و صدها هزار بشکه افزایش می یابد، اما این امر در اولویت شرکت های داخلی نیست.
این نماینده مجلس با اشاره به برنامه ارایه شده زنگنه گفت: شما برای مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز بر انتخاب مشتریان راهبردی تاکید کرده اید. آیا منظور شما چند کشور محدود است که امنیت سرمایه گذاری به خطر می افتد؟! همچنین افکار عمومی خاطره خوبی از مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش ندارند؛ برنامه شما برای جلوگیری از فسادهای مالی در این زمینه چیست؟
وی ادامه داد: به جای حمایت از تاسیس شرکت های غیردولتی برای سرمایه گذاری در فعالیت های اکتشاف، توسعه، بهره برداری از میدان ها که در برنامه خود آورده اید، بهتر نیست به توانمندسازی شرکت های موجود بپردازید؟
انارکی محمدی راهکار ارایه شده در برنامه زنگنه برای کمبود شدید مالی مبنی بر «تنظیم دوباره روابط مالی و پولی بین دولت و شرکت نفت» را دارای ابهام بسیار اعلام کرد و گفت: با 50 میلیارد دلار بدهی شرکت نفت به دولت اگر بخواهیم با 14 درصد درآمد از محل نفت 10 سال طول می کشد بدهی پرداخت شود.
وی با تاکید بر لزوم توجه به کارکنان وزارت نفت، ادامه داد: در بخش نیروی انسانی با 2 مشکل خروج نیروی های باتجربه به سبب بازنشستگی و جذب نیروهای غیرمتخصص در دوره گذشته با هدف اشتغالزایی روبروییم. برنامه شما برای حل این مشکل چیست و با این مشکلات چگونه می خواهید ساختار وزارتخانه را به روز برسانید؟
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه صنعت نفت باید به روز شود، ادامه داد: بخش زیادی از بودجه طرح های پالایشگاهی و پتروشیمی صرف خرید فناوری و دانش می شود. برای تعریف یک رابطه نظام مند با مرکزهای علمی چه برنامه ای دارید؟
وی از توسعه گازرسانی به شهرها و روستاها تشکر کرد و تحقق این امر در استان های جنوبی و شرقی را خواستار شد.
این نماینده صادرات نفت خام را سبب از بین رفتن فرصت های اشتغالزایی و ارزش افزوده نفت دانست و افزود: این بخش می تواند صنعت کشور را متحول کند و با فعال شدن آن دهها صنعت کوچک و بزرگ فعال شود اما این اتفاق نیفتاده است. برنامه شما برای حمایت از صنایع و تولیدات داخلی چیست؟
این نماینده مجلس از زنگنه خواست برنامه های خود را برای اقتصاد مقاومتی، افزایش توان مهندسی شرکت های داخلی، راهکارهای عملیاتی برای صادرات مواد دارای ارزش افزوده بالا، راه اندازی فازهای باقیمانده پالایشگاه ستاره خلیج فارس، صادرات گاز با توجه به روند صعودی مصرف داخلی، هماهنگی با سایر نهادها درباره طرح های بهینه سازی مصرف سوخت و نتایج حاصل از این طرح تاکنون تشریح کند.

** موافقان
در ادامه جلسه عصر شنبه «قاسم احمدی لاشکی»، «مهرداد بائوج لاهوتی»، «شهاب نادری» و «اسدالله قره خانی» نیز نظر خود را درباره صلاحیت گزینه پیشنهادی برای وزارت نفت اعلام کردند.

- زنگنه یک برند در اوپک است
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش های زنگنه برای بازگشت صنعت نفت به شرایط پیش از تحریم گفت: وزیر پیشنهادی نفت امروز به یک برند در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تبدیل شده است.
«قاسم احمدی لاشکی» افزود: زنگنه در سال 1356 در مقطع کارشناسی ارشد از رشته عمران دانشگاه تهران با رتبه ممتاز فارغ التحصیل شد؛ آری جوان بود که از گروهبانی به ژنرالی رسید و این امر، از امتیازهای ویژه اوست.
وی یادآوری کرد: زنگنه پنج سال وزیر جهادسازندگی، 9 سال وزیر نیرو و 12 سال وزیر نفت بود و در مجموع 26 سال وزیر است و اگر امروز بار دیگر مورد اقبال نمایندگان قرار گیرد دوره وی به 30 سال می رسد. وی 9 بار از مجلس رای اعتماد گرفت و اگر بار دیگر رای اعتماد بگیرد، یعنی رای اعتماد مجلس به او دو رقمی می شود.
قاسمی لاشکی گفت: پیش از زنگنه تولید نفت 2.8 میلیون بشکه در روز بود اما امروز به 3.9 میلیون بشکه رسیده است.
وی افزود: صادرات نفت به 1.2 میلیون بشکه در روز رسیده بود اما امروز به نزدیک سه میلیون بشکه رسیده؛ یعنی بیش از 2.5 برابر افزایش پیدا کرده است.
وی برنامه ریزی برای برداشت از ذخایر هیدروکربوری حوزه دریای خزر را نقاط مثبت برنامه های زنگنه برشمرد و گفت: در مدت حدود 3.5 سال برای 78 شهر جدید و بیش از 9 هزار روستا گازرسانی شد.
این نماینده موافق زنگنه، در پاسخ به نقد مخالفان مبنی بر اینکه برنامه های زنگنه همان برنامه های سال 1392 وی برای تصدی این وزارتخانه است، گفت: بی انصافی نکنیم؛ وی در برنامه های خود مشکلات را دیده و برای آن راهکار در نظر گرفته است.
احمدی لاشکی درباره انطباق نداشتن برنامه های زنگنه با اسناد بالادستی نیز توضیح داد: بر اساس گزارش معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی این برنامه ها حدود 48 درصد همسو با قوانین فرادستی و بالای 40 درصد منطبق با این اسناد بوده و 13 درصد دیگر بیشتر در حوزه تشکیلات و ساختار وزارتخانه است.
وی گفت: می خواستم اگر مخالفان به بحث قرارداد توتال ورود کنند، نتایج نشست های خود را با رییس کمیسیون انرژی مجلس و گزارش های اخذ شده از کمیته هفت نفره بررسی توتال و دیگر مراجع ارائه کنم. قرارداد توتال نه فقط مغایرتی با سیاست های کلی کشور ندارد، بلکه بر مبنای محورهای 15 گانه ای که رهبری ترسیم کرده اند، تدوین شده است.
احمدی لاشکی از زنگنه خواست در صورت تصدی دوباره وزارت نفت تلاش کند زنگنه های دیگری تحویل نظام شوند و او تنها نماند.

- صادرات روزانه بیش از 2.5 میلیون بشکه نفت افتخاری برای زنگنه است
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: صادرات روزانه بیش از 2.5 میلیون بشکه نفت، پیشی گرفتن از قطری ها در پارس جنوبی و گاز رسانی به بیش از 9 هزار روستای کشور بویژه سیستان و بلوچستان از افتخارات زنگنه در دولت یازدهم است.
«مهرداد بائوج لاهوتی» افزود: در زمان تحریم ها و فشارهای اقتصادی، در زمینه نفت در شرایط بحرانی بودیم و کمتر از یک میلیون بشکه در روز صادرات داشتیم، زنگنه با روی کار آمدن مجدد در دولت یازدهم هم باید تولید و هم باید مشتریان از دست رفته را در طول آن سال ها پیدا می کرد.
به گفته وی، با زحمات ظریف در به ثمر نشستن برجام، کار زنگنه آغاز شد.
لاهوتی خطاب به نمایندگان مجلس پرسید مگر 220 تن از شما نمایندگان با امضای نامه ای از آقایان روحانی و زنگنه حمایت نکردید؟ و یادآوری کرد: پنج فاز از 11 فاز میدان پارس جنوبی در زمان وزارت زنگنه به بهره برداری رسید و برداشت مان از قطری ها بیشتر شده است.
نماینده مردم لنگرود ادامه داد: با حضور زنگنه در مقوله پتروشیمی رشدی 24 درصدی را شاهد بودیم و تولید از 40 به 50 میلیون تن افزایش یافت.
وی با اشاره به سوال یکی از نمایندگان که چرا در تولید بنزین به خودکفایی نرسیدیم؟ تصریح کرد: امسال این مهم محقق خواهد شد و به خودکفایی دست خواهیم یافت.
لاهوتی گفت: ما نمایندگان از دولت خواستیم 65 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در این صنعت باید داشته باشد و آقای زنگنه تلاش کرد و تاکنون پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری از امضای این قرارداد شکل گرفته است.
وی تصریح کرد: در حالی که تا پیش از سال 1392 روزانه 6 میلیون مترمکعب گاز وارد کشور می کردیم، اما امروز روزانه 13 میلیون مترمکعب صادرات داریم.

- قدردان زنگنه برای بازپس گیری سهم ایران در اوپک باشیم
نماینده مردم پاوه و جوانرود در مجلس شورای اسلامی در موافقت با گزینه پیشنهادی برای وزارت نفت گفت: بی انصافی است قدردان زحمات «بیژن زنگنه» در افزایش تولید نفت و بازپس گیری سهم ایران در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نباشیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «شهاب نادری» بیان داشت: دفاع از زنگنه، دفاغ از مکتب کارآمدی و پاکدستی است و زنگنه جزو پاکدست ترین وزیران دولت های مختلف به شمار می رود.
نادری تاکید کرد زنگنه در چهار سال گذشته، مکتب اعتماد به نقس ایران را پایه گذاری کرد و ادامه داد: زنگنه توانست با دیپلماسی خود، مانع تحقق توطئه آمریکا و عربستان در کاهش سهمیه ایران در اوپک شود.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم، افزایش تولید و صادرات نفت را لمس کردیم، به طوری که صادرات نفت بیش از 2 برابر افزایش یافت.
نادری تاکید کرد نمی توان افزایش تولید نفت از میادین مشترک را نادیده گرفت و افزود: در این دولت به 9 هزار روستا و 78 شهر گازرسانی شد و صنعت پتروشیمی نیز توسعه یافت.
نماینده مردم پاوه و جوانرود در مجلس ادامه داد: 87 درصد برنامه ارایه شده وزارت نفت با اسناد بالادستی انطباق دارد.

- کارنامه درخشان زنگنه
نماینده علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی گفت: کارنامه درخشان 26سال وزارت زنگنه از جمله اجرای طرح های بزرگ در دولت یازدهم، قوی ترین سند گویا بر صلاحیت و شایستگی مدیریت وی برای تصدی پست وزیر نفت در دولت دوازدهم است.
«اسدالله قره خانی» ادامه داد: برای نخستین بار در کشور با بهره برداری از خطوط لوله گاز دامغان- ساری- نکا در موعد مقرر، سایه شوم قطع گاز ترکمنستان در زمستان برای همیشه از سر مردم شمال رخت بربست.
وی درباره میدان مشترک پارس جنوبی گفت: در آغاز به کار دولت یازدهم سهم ایران در این میدان روزانه 280 میلیون مترمکعب گاز بود که با بهره برداری از همه ظرفیت ها و افتتاح پنج فاز 17 تا 21 تا پایان سال 1395، برخورداری سهم ایران به 575 میلیون مترمکعب در روز رسید و برابر با قطر شد.
نماینده علی آباد کتول یادآوری کرد پس از تصویب برجام دشمنان با توطئه ای دیگر طرح فریز نفتی و کاهش سهم ایران را در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش کشیدند و می خواستند کشور را از درآمدهای نفتی پس از برجام محروم کنند اما زنگنه با استفاده از ظرفیت دیپلماسی، خواسته های آنان را نپذیرفت و سهم ایران در همان 2 میلیون بشکه در روز تثبیت شد.
قره خانی اضافه کرد: پس از برجام وزارت نفت به منظور صیانت از منافع ملی و با توجه به عیوب قراردادهای EPC، EPCF و ByBack تصمیم به شیوه جدید سرمایه گذاری با عنوان IPC (قرارداد ایرانی نفت) گرفت که گرچه در آغاز توفیقی نداشت و یک سال و نیم به طول انجامید اما در نهایت و با انجام اصلاحات، مغایرت نداشتن قراردادهای IPC با قوانین فرادستی و وزارت نفت مورد تاکید قرار گرفت و برای اجرا از سوی مجلس به دولت ابلاغ شد.
وی تصریح کرد: پس از تعیین تکلیف IPC و مبنا قرار گرفتن برای قراردادها، مذاکرات با شرکت فرانسوی توتال و کنسرسیوم CNPCI چین برای سرمایه گذاری در فاز 11 پارس جنوبی آغاز شد.
به گفته این نماینده مجلس، در مدل قراردادهای جدید مباحث انتقال فناوری، اعمال مدیریت حاکمیتی، استفاده از حداکثر ظرفت داخلی، انجام 100 درصدی سرمایه گذاری از سوی خارجی ها، رازداری و محرمانگی و افزایش ضریب بازیافت کاملا مشهود است.
قره خانی یادآوری کرد: برای نخستین بار در دولت یازدهم با پهلو گرفتن کشتی نفتی ترکمنستانی، مقوله سوآپ نیز احیا شد.

** دفاع زنگنه
پس از سخنان نمایندگان مخالف و موافق، نوبت به گزینه پیشنهادی دولت دوازدهم برای وزاررت نفت رسید تا به مدت نیم ساعت به پرسش نمایندگان پاسخ دهد و از برنامه های خود دفاع کند.
زنگنه تاکید کرد برنامه ای که به مجلس ارایه کرده ام روشن و منسجم است و مغایرتی با اسناد بالادستی ندارد و افزود: بر اساس آنچه معاونت نظارت ریاست مجلس بررسی کرده است، 47 درصد با احکام بالادستی منطبق و 40 درصد همسو بوده و در هیچ موردی مبنی بر مغایرت برنامه ها با اسناد بالادستی یافت نشده است.
وی افزود: البته باید توجه داشت وزیر نمی تواند برنامه بدهد، زیرا برنامه باید در قانون تصویب شود و ما آن را اجرا کنیم.
به گفته وی، نفت دارای ابعادی اقتصادی، سیاسی، سیاست خارجی، بازرگانی خارجی، فنی، صنعتی و امنیت ملی است. حتی در مسیر توسعه اقتصاد غیرمتکی به نفت نیز صنعت پتروشیمی نقشی تعیین کننده دارد؛ نزدیک به 98 درصد از انرژی اولیه کشور از نفت و مشتقات آن تهیه و بخش عمده منابع ریالی بودجه کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم از نفت تامین می شود.
زنگنه گفت: در کمیسیون ها و فراکسیون ها و اجتماع های مختلف بر نکاتی از جمله توسعه میدان های مشترک، تسریع انعقاد قراردهای نفتی، پرهیز از خام فروشی، مدیریت نیروی انسانی، حمایت از ساخت داخل تاکید شد.
وزیر نفت به امضای قراردادهای جدید نفتی اشاره کرد و ادامه داد: در مدت پنج سال، باید 200 میلیارد دلار در صنعت نفت ایران سرمایه گذاری شود که حدود 120 میلیارد دلار آن باید از منابع خارجی باشد.
وی تاکید کرد برای ایجاد رونق و حرکت خوزستان باید برای طرح های بازیافت نفت در میدان ها دهها میلیارد دلار سرمایه گذاری شود.
زنگنه اتمام فازهای پارس جنوبی، بازسازی و نوسازی صنعت نفت، ساخت پایانه نفتی در دریای عمان و توسعه صنعت پتروشیمی را از برنامه های خود نام برد و یادآور شد: در سال 1376، ارزش تولیدات پتروشیمی کشور حدود یک میلیارد دلار بود اما مدتی پس از پایان وزارت من در سال 1384، میزان تولید به 20 میلیارد دلار افزایش یافت.
وزیر پیشنهادی نفت اضافه کرد: در دولت یازدهم میلیون تن به ظرفیت محصولات پتروشیمی کشور اضافه شد و قصد داریم ارزش تولید محصولات پتروشیمی را به 40 میلیارد دلار افزایش دهیم.
زنگنه ادامه داد: طرح هایی برای جمع آوری گازهای همراه نفت در دست اجراست که از جمله آنها می توان به ساخت پالایشگاه بیدبلند 2 با سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری اشاره کرد.
زنگنه اعلام کرد به تازگی میزان تولید گاز ما بالا رفته است و افزود: در نتیج، صادرات گاز به عراق را آغاز کرده ایم و طرح دوم صادرات گاز به این کشور نیز تا پایان امسال آغاز می شود.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: برای حمایت از ساخت داخل، کارهای بزرگی انجام شد که آخرین آنها امضای قرارداد 600 میلیون دلاری برای ساخت خط لوله های انتقال ضد خوردگی بود.
زنگنه گفت: در دولت های قبل به 14 هزار روستا گازرسانی شد اما دولت یازدهم به تنهایی به 9 هزار روستا گاز رسانی کرد و گازرسانی به پنج هزار روستا نیز در دست اجراست.
وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم افزود: وقتی نفت را ترک می کردم 120 هزار نفر استخدام بودند اما وقتی بازگشتم تعداد نیروی شاغل در نفت به 220 هزار نفر رسیده بود، در حالی که پتروشیمی ها و پالایشگاه ها واگذار شده و حجم کار در این وزارتخانه کمتر شده بود. همچنین برنامه هایی را نیز برای بورس، جذب سرمایه و حمایت از اشتغال آفرینی داریم.
زنگنه با تاکید بر لزوم توجه به منافع ملی، افزود: می شود که مخالف یکدیگر باشیم اما در حوزه منافع ملی باید همراه هم باشیم؛ باید در سایه رهبری رهبر معظم انقلاب، با هم همدلی و همراهی داشت.
وزیر نفت یادآور شد: ما دشمنان بدذات و سرسختی را در منطقه و جهان داریم، باید از طریق همدلی بر مشکلات غلبه کرده و کشور را جلو ببریم.
وزیر پیشنهادی نفت در دولت دوازدهم اضافه کرد: قرار بود باشگاه نفت و نیرو که در سال 1391 با همکاری شماری از کارشناسان و مسوولان پیشین وزارت نفت تاسیس شد، یک اتاق فکر برای ارایه راه حل برای رفع مشکلات صنعت نفت باشد. من اکنون در این باشگاه فقط عضو هیات موسسم و اگر ایجاد این باشگاه، ایرادی داشت و خلاف قانون بود، باید چهار سال پیش آن را به قوه قضاییه اعلام می کردید تا رسیدگی کند.
وزیر نفت خاطر نشان کرد: ادعای وام بی بهره به وزارت نفت درست نیست، بانک مرکزی 30 میلیارد دلار به وزارت نفت داد که با بهره آن به 50 میلیارد دلار رسیده است.
زنگنه درباره ادعای یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه پس از رفع تحریم ها، تولید را اضافه نکرده اید و فقط تولید قبل از تحریم را بازگردانده اید، گفت: اگر می خواهید با من مخالفت کنید، چرا با همه کارکنان صنعت نفت برخورد می کنید؟ تصور می کنید تولید نفت مانند شیر آب است که ببندیم و باز کنیم تا نفت تولید شود؟
وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم به تلاش های وزیر امور خارجه اشاره کرد و بیان داشت: من دست ظریف را می بوسم زیرا ما را از چاه بیرون آورد و دست ما را باز کرد تا بتوانیم تولید کنیم.
وی درباره انتقاد یکی از نمایندگان از بکارگیری نمایندگان ادوار مجلس در وزارت نفت، گفت: پس از پایان هر دوره مجلس، یکی از دغدغه های هیات رییسه این است که برای برخی نمایندگان پیشین، کاری فراهم شود.
وزیر پیشنهادی نفت در دولت دوازدهم ادامه داد: آیا باید نمایندگان را در جامعه رها کرد؟ اگر نماینده ای نگران شغل آینده خود باشد، هزاران مفسده ایجاد می شود.
وزیر نفت درباره جوانگرایی نیز گفت: من اصرار کردم تا فرد دیگری به عنوان وزیر نفت معرفی شود اما تنها ماندم و همه پشت من را خالی کردند و خواستند وزیر شوم، فرزندان شهدا نیز از من خواستند وزیر شوم و من در مقابل آنان حرفی برای گفتن ندارم.
وی به خاطره ای از «رسول خادم» کشتی گیر باسابقه کشور اشاره کرد و گفت: باید برای اعتلای کشور تلاش کنیم و از خود بگذریم.
به گزارش ایرنا، معاون امور مجلس رییس جمهوری هفدهم مردادماه نام 17 وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.
به گفته «محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که نام وی به عنوان رییس دفتر رییس جمهوری در دولت دوازدهم مطرح شده، قرار است نام یک وزیر پیشنهادی باقیمانده (برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) در آینده اعلام و فعلا برای این وزارتخانه سرپرست تعیین شود.
طبق ماده 205 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، یک هفته پس از معرفی دولت، برای بحث و بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت و اخذ رای اعتماد برای هیات وزیران جلسات مجلس به‏ طور متوالی تشکیل می‏‌شود.
بیژن زنگنه که به عنوان گزینه پیشنهادی دولت دوازدهم برای وزارت نفت معرفی شده، از سال 1364 تا 1396 در دولت‌های مختلف به عنوان وزیر حضور داشته است.
وی ملقب به «شیخ الوزرا» با 65 سال سن از سال 1364 تا 1396 در دولت‌های مختلف به عنوان وزیر حضور داشت.
زنگنه سابقه یک دوره تصدی وزارت جهاد سازندگی، 2 دوره وزارت نیرو و سه دوره وزارت نفت را در کارنامه کاری خود دارد.
وی همچنین به مدت 15 سال (90-1375) عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و اکنون عضو هیات علمی انستیتو مهندسی نفت پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران است.
تغییر رویکرد از صادرات نفت خام به صادرات فرآورده های دارای ارزش افزوده بالا، افزایش ظرفیت پالایشی کشور، ادامه توسعه جدی میدان های مشترک گازی و نفتی، عقد قراردادهای جدید نفتی با هدف توسعه میدان های مشترک و نیز افزایش ضریب بازیافت از مخازن نفت کشور با بکارگیری فناوری های نوین و جذب سرمایه گذاری خارجی و ایجاد اشتغال، تکمیل شبکه سراسری (خطوط اصلی) گازرسانی کل کشور و اتمام طرح های گازرسانی به شهرهای کوچک و روستاهای باقیمانده از برنامه های زنگنه برای دوره جدید وزات نفت است./ایرنا

انتهای پیام/

برچسب ها: زنگنه صلاحیت بررسی طرح ها و وضع نیروی انسانی نفت موشکافی جذب سرمایه

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه
1
دیدگاه شما :
پای میلیاردها تخلف درمیان است/چرا برای قطع رانت و تبانی عده ای در سازمان نظام مهندسی استان گلستان اقدام قاطع صورت نمی گیرد؟واقعا چرا؟ اعتبار کالابرگ بر اساس کدملی سرپرستان خانوار شارژ می‌شود/خرید با کالابرگ، جدای از اعتبار تخصیصی و پرداختی بابت یارانه ماهانه آیت الله خامنه ای تنها مسئول در جمهوری اسلامی بخش دوم/سخنی با مسولین ارشد استان سیاست زده گلستان/ 48 درصد مردم استان سیاست زده گلستان زیر خط فقر زندگی می کنند شما آقایان چه راحت شب را با خیالی آسوده به صبح میرسانید!! بخش اول/سخنی با مسولین ارشد گلستان/ 48 درصد مردم استان سیاست زده گلستان زیر خط فقر زندگی می کنند شما آقایان چه راحت شب را با خیالی آسوده به صبح میرسانید!! عکس/داشتن دو مسولیت همزمان جناب شهردار /کدامیک قانون را نادیده می گیرند ، نظام مهندسی گلستان یا شهردار؟ یا هردو؟+سند پیشنهاد عجیب یک گروهک پس از استعفای ظریف! روحانی و جهانگیری هم محاکمه خواهند شد؟/ اتلاف ۱۸ میلیارد دلار از منابع ارزی/همتی هم محاکمه خواهد شد؟ ضعف فضاسازی استان گلستان در ماه مبارک رمضان؛ مسئولان پیگیری نمی‌کنن سوءاستفاده از بیت‌المال محاربه با خدا عدو شود سبب خیر/ ترامپ جیره کدام معارضان ضدانقلاب را قطع کرد؟ تجمع دانشجویان در اعتراض به کشته‌شدن قتل امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران +فیلم آقای بی وجدان فرصت طلب بفکر آبروی انقلاب باشید عکس/آیا رئیس‌جمهور این فرد را که برای عکس گرفتن در کنارش قرار دارد را می‌شناسد؟/ آیا پزشکیان از هویت او مطلع بود یا نبود؟ عکس/انتصاب با سوابق هتاکی و فحاشی به شهدای جان فدای مردم ایران؛ به مدیرعاملی ابر پالایشگاه نفت و بزرگترین شرکت قیرسازی در ایران و خاورمیانه اصرار رسانه‌های اصلاح‌طلب بر مذاکره با امریکا/ اگر می‌توانی بزن، اگر نمی‌توانی، صبر و پایداری کن؛ و اسیر هیجان مشو فیلم، جزئیات و تصاویر/ سوال از رئیس جمهور؛ عناصر بدسابقه در دولت روز به روز بیشتر می‌شوند؟! خوابگاه دانشجویی دختران مجدد دچار آتش سوزی شد +بسته عزاداری به مناسبت رحلت جانسوز پیامبر مهربانی و شهادت امام مجتبی(ع)/ چرا امام‌ حسن(ع) شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام است؟ افشای بازدید مالک تلگرام از مرکز صهیونیستی در باکو چگونه موساد در لبنان با تلفن همراه جاسوس جذب می‌کند؟ جزئیات دستگیری یکی از عوامل گروهک جیش‌الظلم شماره موبایل محسنی اژه‌ای شماره موبایل آقای اژه ای شماره موبایل شخصی آقای اژه ای شماره تماس مستقیم آقای اژه ای شماره موبایل آقای محسنی اژه‌ای تماس مستفیم با اژه ای ارتباط و تماس واکنش حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به اظهارات اخیرپزشکیان جزئیات تازه از ماجرای مرگ مرحوم میرموسوی متهم فوت شده در لاهیجان اقدام اسپانلو دادستان انقلابی و تلاشگر استان گلستان در راستای حفظ چند صد میلیارد پول بیت المال در شهرداری گرگان طرز درست کردن عصاره لیمو سیر و جعفری برای درمان پاکسازی و سم زدایی کبد و گرفتگی عروق قلب/طب سنتی, نحوه تهیه عصاره سیر لیمو جعفری, نحوه تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره سیر لیمو جعفری عکس اسناد/ درخواست مطالبه گران انقلابی گلستان از وزیر راه و شهرسازی در راستای دهمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان گلستان انتصابات افراد مسئله دار مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور و رئیس چهاردمین دولت جمهوری خانم ترک فرماندار کردکوی! مگر بیت المال شهرداری ارث پدرتان است؟ ظریف را بیشتر بشناسید/ از شانتاژ و جنجال تا ژست استعفا محمد جواد ظریف رئیس شورای موسوم به «شورای راهبری کابینه» پیدا و پنهان رای اعتماد نمایندگان به لیست رئیس جمهور عکس/بازگشت تیم زنگنه به وزرات نفت فیلم و عکس/سخنان کامل رهبرانقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم قرار است، تیم اقتصادی مسعود پزشکیان چگونه مشکلات اقتصادی را حل کند؟ مداحی و فیلم/به مناسبت اربعین/ ابا عبدالله الحسین؛ این راه، راه عشق است فیلم و عکس/ انتقاد خادملو مطالبه گر گلستانی به ایجاد کانال اتصال خلیج گرگان به دریای خزر در بستر شن روان/ پیش بینی خشک شدن کانال ایچاد شده تا 4 سال دیگر در شهرداری شهرستان کردکوی چه خبر است ؟ _ ۱ اسناد/آزمون بزرگ برای مدیرکل راه و شهرسازی و نهادهای نظارتی در تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات نظام مهندسی استان گلستان عکس/صدور مجوزهای کیلویی و بدون حساب و کتاب برای استخراج ید از اراضی شمال گلستان فیلم/این موشک ضد موشک ندارد آسیب شناسی مدیریت / مدیران استان گلستان برخلاف دولت انقلابی , مردمی ,سخت کشی و فسادستیزی شهید رئیسی , انتصاب باندی و ناکارآمد , کار نمایشی , صددرصد انتقادپذرنبودن , عدم مبارزه با فساد, برکناری کارکنان جریان انقلابی و مطالبه گر,, ریخت پاش بیت المال و ... از جمله عملکرد آنان میباشد مطالبه گری/مطالبه گری از دیدگاه اسلام و در کلام رهبران انقلاب/مطالبه گری چیست؟/هدف مطالبه گری/ مطالبه گری در کلام رهبری مطالبه گری در نهج البلاغه مطالبه‌گری‌ها منطقی دلیل ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس مشخص شد +جزئیات ترور اسماعیل هنیه در تهران/ علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد. كساني كه كار را نمي‌شناسند ولي مسئوليت قبول مي‌كنند، خائن هستند. پرونده پولشویی موسسه نور روی میز حجت الاسلام محمدرضا مزیدی رئیس پاک دست و عدالت محور دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در استان گلستان فیلم/دلیل شهادت مصطفی نوروزی و مهدی جهانتیغ و محسن جعفری/لحظه پیدا شدن پیکر شهیدان وزارت اطلاعات(مصطفی نوروزی،مهدی جهانتیغ،محسن جعفری) از آب های دریای عمان انتشار لیست ثبت نام کنندگان انتخابات هیت مدیره نظام مهندسی استان گلستان قبل از تایید صلاحیت+اخبار نظام مهندسی ساختمان استان گلستان