به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان "یدالله وفایی عصر امروز در پنجمین جلسه کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان در سال جاری اظهار داشت: با توجه به مباحثی که در سطح کلان کشور در خصوص اجرای «طرح شبنم» (شبکه نظارت مردمی) مطرح است هم بازاریان و هم بازرسان ما با ابهامات و سؤالاتی در این خصوص مواجه شدهاند که منتظر هستیم دستورالعمل جامعی در این زمینه تهیه شود تا به استناد آن در این حوزه تعیین تکلیف صورت گیرد.
وی با بیان اینکه 39 کارگروه اجرای «طرح شبنم» در سطح استان از ابتدای سال جاری برگزار شده است، افزود: در این جلسات ریشهیابی مشکلات اجرای این طرح، در جهت رفع آنها و تبادلنظر با مجامع صنفی و اتحایههای استان صورت گرفته است.
استقرار بازرس اقتصادی در ایست بازرسیهای ورودی گلستان
وفایی ادامه داد: طی خطمشی ارسالی از دبیرخانه کشوری در حوزه کمیته پیشگیری و ساماندهی اقتصادی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از ابتدای سال تاکنون شش جلسه تخصصی برگزار شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان به بیان اقدامات صورت گرفته طی هشت ماهه اول سال در کمیته پیشگیری و ساماندهی اقتصادی پرداخت و بیان داشت: استقرار بازرس اقتصادی در ایست بازرسیهای ورودی استان با همکاری نیروی انتظامی، ایجاد غرفه کالاهای قاچاق مکشوفه در نمایشگاه فروش پاییزه و برگزاری هشت دوره و کارگاه آموزشی برای ارتقاء سطح آگاهی بازرسان و صنوف از جمله اقدامات صورت گرفته در این حوزه است.
وی ادامه داد: شناسایی تمام انبارها و الزام صاحبان این انبارها به ثبت نام و اخذ شناسنامه برای ورود و خروج کالا، بازدیدهای میدانی و مستمر از داروخانههای سطح استان در قالب گشتهای مشترک با دستگاههای مرتبط، اجرای طرح نظارتی طلا و جواهر برای ارزیابی عرضه قاچاق آن و استقرار بازرس در بازارچههای هفتگی استان از دیگر اقدامات انجام شده در کمیته پیشگیری و ساماندهی اقتصادی، کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان است.
تشکیل پرونده برای 391 متخلف صنفی در گلستان/ 2 میلیارد و 300 میلیون ریال ارزش کشفیات
وی تعداد بازرسیهای صورت گرفته را در سطح استان، 359 مورد از باربریها و انبارها، 942 مورد عمدهفروشی، 9 هزار و 294 مورد مغازهها و سایر عنوان کرد که جمعا از ابتدای سال تاکنون 10 هزار و 595 مورد بوده است که طی این بازرسیهای به عمل آمده 391 مورد تخلف مشاهده و تشکیل پرونده شده است.
وفایی عمده آمار کشفیات را شامل پوشاک، رایانه و ملحقات، لوازم بهداشتی و آرایشی، سیگار، تلفن همراه و لوازم جانبی، کود و سموم شیمیایی، محصولات شیلاتی، دارو و مکملهای غذایی، لامپهای کممصرف، چای و ... عنوان کرد و افزود: ارزش ریالی پروندههای تشکیل شده در این موارد بیش از 2 میلیارد و 300 میلیون ریال بوده است.