به گزارش پایگاه عدالت خواهان"به نقل از طوبی گلستان؛ امروزه توجه به محیط زیست در تمامی بخش های کشور بالاخص محیط های روستایی اهمیت ویژه ای یافته است تا در عین بهره برداری مناسب از محیط، هر چه بهتر و بیشتر بتوان از آن محفاظت نمود. مناطق روستایی به واسطه نزدیکی بیشتر به طبیعت و اثرات مستقیمی که بر طبیعت می گذارند و تاثیراتی که از آن می پذیرند، از اهمیت به سزایی برخوردار هستند.
طی چند سال اخیر ضرورت تحقیق و بررسی در محیط زیست روستایی جهت شناخت مشکلات زیست محیطی روستاهای کشور و پیدا کردن راه حل هایی برای برطرف کردن آنها، در میان دانشگاهیان و مسئولان امر به خوبی مشخص شده تا با استفاده از این نتایج بتوانند بهترین برنامه ریزی ها را برای بهره برداری و حفاظت از منابع طبیعی ارائه کنیم.
*مشکلات شناخته شده در روستای امیر آباد از توابع علی آّبادکتول
روستای امیر آباد یکی از نزدیک ترین روستای علی آبادکتول میباشد که به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میشود، جمعیت این روستا حدود 6 هزار نفر و فاصله آن با شهر نزدیک 4 کیلومتر است، متاسفانه با وجود هم جواری و نزدیکی این روستا به شهرستان از کمترین امکانات فرهنگ و سواد آموزی بهره نبرده و همچنان فرزندان این روستا با نزدیک شدن به سن دبیرستان به دلائل عدیده ای هنوز مشغول به تحصیل نشده اند.
روستای امیر آباد با توجه به نتایج تحقیقات و اطلاعات بدست آمده نشان می دهد که مشکلاتی چون نبود مدرسه راهنمایی، بی سوادی مردم، هویت فرزندان، نبود مراکز دفع زباله، عدم احداث تاسیسات فاضلاب به همراه مشکلات ناشی از کمبود آب و آلودگی منابع آب موجود از جمله مواردی هستند که در این روستا با آن دست به گریبانند اما موضوع به همین جا ختم نمی شود و باید مباحث دیگری همچون تغییر کاربری اراضی، آلودگی هوا محیط های روستایی به خاطر شهرک صنعتی که در جوار این روستا قرار دارد و عدم جذب نیرو شهرک صنعتی از این روستا را نیز به آنها اضافه نمود. نیرو های جوانی که همگی به خاطر وضعیت شغلشان باید روستای خودشان یا شهرشان را ترک کنند.
اما نکته حائز اهمیت این است که تا امروز، انرژی افراد، فقط برای شناخت مشکلات صرف نشده، بلکه راه حل های بسیار خوبی هم ارائه داده اند، که با عملی شدن آنها می توان معضلات را یکی پس از دیگری رفع کرد. راه حل هایی چون آبرسانی مناسب،آسفالت کشی،کشیدن جداول مورد نیاز جهت دفع فاضلاب، بهره برداری بهینه از منابع آبی با اصلاح کانال های آبیاری و اجرای طرح های توسعه فیزیکی روستایی و افزایش کارایی منابع موجود برای برخی از آنها پیشنهاد می شود.
بعد از بررسی و گزارشات بدست آمده از این روستا، سازمان بسیج طلاب درصدد این آمده تا قسمتی از موانعی که قابل حل از طریق نیروی انسانی است را تا بخشی از این کاستی ها را بهبود بخشیده و با راه اندازی اردوهای جهادی قسمتی از معضلات را پوشش دهد و پگیری نماید، بزرگترین اهداف این تیم های جهادی ریشه کن کردن بی سوادی، ترویج فرهنگ، آموزش احکام مبتلی به و توسعه و آبادانی را میتوان نام برد.
متاسفانه در همین روستا که دچار فقر شدید فرهنگی، سواد و مشکلات عمرانی هستند برخی از این مسئولین هم مانع اجرای این اهداف بزرگ و مهم در جهت رشد و آبادانی این روستای امیر آباد شده اند، گویا هیچ دغدغه ای برای حراست از محیط زیست و بالابردن سطح علمی و فرهنگی این روستا ندارند، ساخت خانه عالم و استقرار روحانی برای روستا جهت بهود وضعیت فرهنگی و اعتقادی میتوان بسیار مثمرثمر باشد.
برخی از این مشکلات و موانع موجود در روستای امیر آباد با همکاری مسئولین و دست اندرکاران امکان پذیر میباشد، مشکلی همچون هویت دار شدن بچه های این روستا، ساخت خانه عالم، ترمیم آسفالت جاده داخل روستا و جدول کشی، سیستم برق و آبرسانی مناسب، احداث مدرسه راهنمایی، شبکه بهداشت و احداث پارک و فضای مناسب برای تفریح کودکان را از مهمترین کمبود های این را روستا میتوان نام برد، که انجام آن نیاز به همکاری مسئولین و دهیار روستا را دارد.