عدالت خواهان گلستان"عسل بدیعی متولد ۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۶ ، تهران و درگذشته ۱۲ فروردین ۱۳۹۲ ، تهران ، بازیگر ایرانی سینما و تلویزیون ایران بود .عسل بدیعی دانشآموخته علوم تغذیه از دانشگاه آزاد اسلامی است. فریبرز عربنیا همسر سابق وی بوده است.وی در اولین فیلم خود با نام بودن یا نبودن در نقش دختری ایفای نقش میکند که با کمک قلبی که از یک پسر جوان دچار مرگ مغزی به او پیوند زده میشود از مرگ نجات مییابد. حضور موفقش در این فیلم به حدی تاثیرگذار بود که تمامی اهالی سینما معتقد بودند که یک ستاره جدید در سینما ظهور کرده است. فیلم بعدیاش، دستهای آلوده به کارگردانی سیروس الوند بود که در آن، در کنار ستارههای مشهور سینمای ایران یعنی هدیه تهرانی، امین حیایی و ابوالفضل پورعرب ایفای نقش میکرد. همچنین وی در یکی از آخرین کارهای خود در تلهفیلمی با نام به «سلامت بانو» در نقش زنی به ایفای نقش پرداخت که دچار بیماری غیرقابل درمانی شده و تنها سه هفته بیشتر از عمرش باقی نمانده است.وی در تاریخ ۱۱ فروردین ۱۳۹۲ به حالت کما رفت و پس از انتقال به بیمارستان لقمان در روز ۱۲ فروردین دچار مرگ مغزی شد، در گزارشهای اولیه خبرگزاریها در مورد علت مرگ به مواردی همچون مسمومیت شدید دارویی، ایست قلبی و مشکلات تنفسی اشاره شده بود.در نهایت در روز ۱۳ فروردین پزشک وی علت مرگ مغزی را پارگی عروق مغزی و به دنبال آن خونریزی مغزی و ایست تنفسی عنوان کرد.
پروین میکده متولد 1314 در تهران،پدرش سرهنگ ابوالقاسم میکده علاقه زیادی به موسیقی ایرانی داشت و به همین علت فرزندانش را با آن آشنا کرد. پروین میکده سال دوم دبیرستان را پشت سر گذاشته بود که ازدواج او را از ادامه تحصیل بازداشت، اما در فعالیتهای علمی وهنری شرکت میکرد. او همچنین در «انجمن ایران و فرانسه» در ارتباط با آموزش زبان فرانسه، «تئاتر نصر» در ایفای نقشهای فولکلوریک (محلی شمالی) کار کرده است. بعد از انقلاب، چند تشویق نامه از مراکز هنری دریافت کرد.[۱] وی ۱۹ اسفند ماه ۱۳۹۲ در بیمارستان «شهریار» به دلیل سرطان کبد از دنیا رفت و ۲۱ اسفند ماه در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد.
ژیلا مهرجویی متولد ۱۱ مهر ۱۳۲۴ در تهران ، طراح صحنه و لباس ایرانی بود . وی خواهر داریوش مهرجویی بود .ژیلا مهرجویی در طول سالهای فعالیتش با کارگردان هایی چون داریوش مهرجویی (برادرش)، بهمن فرمان آرا، عباس کیارستمی و رخشان بنی اعتماد همکاری کرد. "اجاره نشین ها"، "هامون"، "بانو"، "سارا"، "لیلا"، "بوی کافور، عطر یاس" و "ننه گیلانه" از جمله فیلم هایی است که او طراحی صحنه و لباس آنها را برعهده داشت.وی که تحت جراحی قلب قرار گرفته بود و در بیمارستان بستری بود، به دلیل افت فشار بامداد جمعه، ۸ آذر ۱۳۹۲ (۲۹ نوامبر) در سن ۶۸ سالگی در تهران درگذشت. پیکر خانم مهرجویی، روز شنبه، از مقابل خانه سینما تشیع شد و در طالقان به خاک سپرده شد.
مازیار پرتو متولد ۲۲ آبان ۱۳۱۱، فیلمبردار، فیلمساز و تدوینگر سینمای ایرانی بود .وی از سینماگران سرشناس و برجسته سینمای ایران است. اگر چه وی در کارنامه هنری خود کارگردانی چند فیلم، و همچنین مشاوره کارگردانان برجسته (به ویژه در کارهای نخستین آنان) را در برنامه ریزی، دکوپاژ و صرفه جوییهای زمانی و اقتصادی داشتهاست، اما او را بیشتر با تصاویری که ساخته میشناسند. مازیار پرتو آثار متعددی نیز در تدوین سینمایی دارد که در نوع خود تاثیر گذار و نشان دهنده تسلط ذاتی او در پرداخت ریتم و پیوستگی تصاویر هستند.
او دایی ویشکا آسایش بازیگر سینما نیز بود.پرتو روز چهارشنبه دوم بهمنماه سال ۱۳۹۲پس از سپری کردن یک دوره طولانی بیماری در کالیفرنیای آمریکا در سن ۸۱ سالگی در اثر بیماری قلبی درگذشت.
جهانگیرجهانگیریمقدم متولد ۱۳۲۵ در انزلی و درگذشته ۸ دی ۱۳۹۲ در تهران ، کارگردان ، تهیه کننده و فیلمنامه نویس سینمای ایران بود .
جلیل شهناز متولد ۱۳۰۰ در اصفهان یکی از سرشناسترین نوازندگان تار و سه تار سدهٔ اخیر در ایران بود .
جلیل شهناز، علاوه برنواختن تار، که ساز اختصاصی او بود، با نواختن ویولون، سنتور و تمبک و اواز -سه تار نیز آشنایی کامل داشت؛ که تمام فایلهای صوتی استاد موجود و در درجه استادانی چون یاحقی -پایور-ووو مینواخت معروف بود .جلیل شهناز پس از یک دوره بیماری صبح روز دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ در بیمارستان آراد درگذشت.
کیومرث، علیرضا، فرشته، فریبا، فروزنده و نوشین از فرزندان استاد شهنار هستند که در کشورهای آمریکا، فرانسه و ایران اقامت دارند.
احمد ابراهیمی متولد ۱۳۰۵ در اورامانات کردستان، استاد آواز ایرانی بود .اکثر اعضای خانواده ابراهیمی دستی در موسیقی داشتند و همین امر سبب شد تا او هم با تشویق خانواده به سراغ موسیقی و یادگیری این هنر برود.ابراهیمی پس از یک سال اجرای برنامههای مختلف موسیقی در رادیو، به سال ۱۳۳۳ به ارکستر مرتضیخان محجوبی، استاد پیانو که با همکاری محمد میرنقیبی اداره میشد، راه مییابد و شکوفایی هنری وی از همین زمان آغاز میشود. همکاری او تا سال ۱۳۳۵ با این ارکستر ادامه داشت.احمد ابراهیمی تیر ماه ۱۳۹۲ در سن ۸۷ سالگی در بیمارستان فرمانیه تهران درگذشت.
احمد اسفندیاری متولد سوم اردیبهشت سال 1301 در محله فخرآباد (دروازه شمیران) تهران است. پدر و مادر وی به هنر، به ویژه موسیقی و شعر علاقه مند بودند. مادرش ویلن می زد و شاگرد ابوالحسن خان صبابود.
پدرش، خط خوب و صدای خوش داشت. مذهبی و شیفته اهل بیت(ع) بود و معمولا هم خودش روضه خوانی می کرد.
پدرش که اشتیاق احمد را به نقاشی دید، او را نزد آقای خردمند که از شاگردان مدرسه کمال الملک بود، برد.احمد اسفندیاری از پیشکسوتان مدرنیسم ایران و از نسل نقاشانی است که در دهه 20، بار سنگین تغییر قالب های بیانی فرسوده گذشته را بر دوش داشته و توانسته است آن را به مقصدی امن ومطمئن برساند.احمد اسفندیاری نقاش پیشکسوت پس از گذراندن یک دوره بیماری شب 29 اسفند سال 1391 دارفانی را وداع گفت.
محمود استاد محمد متولد 3 آبان 1329 ، نمایشنامهنویس ، کارگردان و بازیگر تئاتر ایرانی بود . وی فعالیت نمایشی خود را در نوجوانی پس از آشنایی با استادش محمد آستیم و سپس نصرت رحمانی و عباس نعلبندیان و با بازی در نمایش های بیژن مفید و عضویت در آتیله تئاتر آغاز کرد و در سال ۱۳۴۷ با بازی در نمایش «شهر قصه» (در نقش خر) به شهرت رسید. وی همچنین در سال ۱۳۴۸ در نمایش «نظارت عالیه» به کارگردانی ایرج انور به ایفای نقش پرداخت. وی پس از انحلال آتلیه تئاتر، در سال ۱۳۵۰ به بندر عباس سفر کرد و در آنجا گروه نمایشی «پتوروک» را تشکیل داد. وی در سال ۱۳۵۱ دوباره به تهران مراجعت نمود. محمود استاد محمد پس از نوشتن نمایشنامه های متعدد، در سال ۱۳۶۴ به کانادا مهاجرت کرد. وی در سال ۱۳۷۷ دوباره به ایران باز گشت و فعالیت هنری خود را از سر گرفت. او در صبح پنجشنبه سوم مرداد ۱۳۹۲ به دلیل سرطان کبد در بیمارستان جم تهران درگذشت.
سعدی افشار متولد ۱۳۱۳ ، بازیگر کمدی ایرانی بود که در نمایشهای موسوم به سیاه بازی و یا تخته حوضی به ایفای نقش میپرداخت .او در ۳۰ فروردین ۱۳۹۲ بعداز تحمل یک دورهٔ طولانی بیماری به علت عفونت ریوی و پوکی استخوان در خانه شخصی خود در تهران درگذشت.مراسم بزرگداشت وی در سال ۱۳۸۵ با حضور بسیاری از بزرگان تئاتر در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. همچنین در فیلم تهران ۱۵۰۰ نیز از او یاد شده بود.
محرم بسیم متولد ۱۲۹۹ در باکو و درگذشته ۱۳۹۲ در تهران ، بازیگر اهل ایران بود .پیکر او در پنجم مهرماه ۱۳۹۲ سه روز پس از مرگش در خانهاش پیدا شد. وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
ابراهیم بحرالعلومی ،بازیگر اهل ایران بود .ازجمله منتقدین سینمابود که در چند فیلم سینمایی و سریال ایفای نقش کرده بود. علاوه بر این در سمت مجری طرح، مشاور تولید و مدیر تولید در عرصه سینما نیز فعالیت داشت.همچنین سالها در حوزه مطبوعات سینمایی نیز به کار پرداخت.
وی که برای گذراندن تعیطلات عید فطر به نوشهر در شمال کشور سفر کرده بود، شنبه 19 مرداد سال 1392 بر اثر ایست قلبی درگذشت. پیکرش را به تهران انتقال داده و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپردند.
فریدون حافظی متولد ۱۳۰۱ ، کرمانشاه از نوازندگان موسیقی سنتی ایران است که در ساز تار تخصص داشت بود.و از نوجوانی شیفتهٔ نواختن تار بود و چندان این شیفتگی را به پشتکار و جدیت آراسته بود که هنگامی که برای آزمون ورودی هنرستان موسیقی نزد استادان این هنرستان تار نواخت، ستایش ایشان را برانگیخت و او را به رادیو معرفی کردند. او بعدها برای کامل کردن اندوختههایش از موسیقی به ایتالیا رفت.حافظی همچنین تحصیلات ش را در رشته حقوق پی گرفت و مدتی مدیر کل روابط عمومی وزارت راه بود اما به سبب اشتغالات ش در حوزه موسیقی، از این کار کناره گرفت.حافظی به علت شکستگی استخوان ران در فروردین ۱۳۹۲ زیر عمل جراحی قرار گرفت. اما پس از مرخصی از بیمارستان در ۱۶ خرداد ماه همان سال درگذشت. پیکر ش پس از تشییع در تالار وحدت در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
علی اصغر خواجه افضلی متولد ۱۳۱۷، تهران و درگذشته ۱۰ شهریور ۱۳۹۲، تهران ، دوبلور ایرانی بود که از سال ۱۳۳۹ شروع به فعالیت دوبله نمود و به جای بازیگران مهمی همچون وودی آلن و استن لورل صحبت کرده است.ویژگی صدای او تیپ سازیهای متفاوت کمدی در فیلمها و کارتونها است.از تیپهای كارتونی ماندگار او، میتوان بیگلی بیگلی (در كارتون گوریل انگوری)، وروجک (در سریال وروجک و آقای نجار)، کارآگاه گجت، پرنس جان (در كارتون رابین هود) را نام برد.
علی اکبر رنجبر مدیر شهرک سینمایی دفاع مقدس ، بر اثر انفجار حین فیلمبرداری معراجی ها جان باخت .سال گذشته 18 دی ماه سانحه انفجار در پشت صحنه «معراجیها» به کشته شدن 5 نفر و مجروح شدن 12 مصدوم انجامید. علی اکبر رنجبر؛ مدیرعامل شهرک سینمایی دفاع مقدس؛ جواد شریفیراد، مدیر جلوه های بصری فیلم سینمایی «معراجی ها»؛ رضا فرجی، جانشین تولید فیلم؛ مهدی مرادی، دستیار جلوه های ویژه و یکی از کارگران جلوههای ویژه در این حادثه جان خود را از دست دادند.
فهیمه رحیمیمتولد خرداد 1331 ، نویسنده و رمان نویس معاصر ایرانی بود . وی با داشتن ۷ کتاب در میان ۴۷ کتاب پرفروش پس از انقلاب ۵۷ در ایران ، رکورددار آن فهرست بود .
او تجریه کار در زمینه خبرنگاری ورزشی و ادبیات کودکان دارد. نخستین فعالیت ادبی جدی فهیمه رحیمی نوشتن قطعهای ادبی با عنوان دلم برای پروانه میسوزد در ۹ سالگی بود و اولین کتاب خود را با عنوان بازگشت به خوشبختی در سال ۱۳۶۹ منتشر کرد.
وی ۲۳ عنوان رمان نوشته و منتشر کردهاست که بسیاری از آنها به چاپها بالا (بالای ۱۰) رسیدهاند. رحیمی ۲۳ اثر برای کودکان نوشته که هیچکدام به چاپ نرسیده است.این نویسنده صبح روز ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ در بیمارستان مهر تهران درگذشت.
محمدجواد شریفی راد متولد 1338 و در گذشته 1392دی ، مدیر جلوه های بصری فیلم سینمایی «معراجی ها» بود .
جواد شریفی راد مدیر جلوه های بصری فیلم سینمایی «معراجی ها» درحالیکه گروه آخرین روزهای فیلمبرداری را پشت سر می گذاشت براثر سانحه در حین فیلمبرداری به دیار باقی شتافت.
محمدرضا فتاحی درگذشته دی 1392 ، فتاحی سرودگوی آواز های حماسی هشت سال دفاع مقدس بود و همچنین شیواترین شعرهای دینی ، عاطفی و اجتماعی را به دو زبان فارسی و کردی برای مردم این دیار سرود تا برای همیشه در اذهان دوستداران شعر و موسیقی ماندگار شود .
ناصر فروغ جعفریمتولد 10 آبان ۱۳۲۹ بازیگر سینما اهل ایران بود .
وی با ورود به حوزه هنری و بازی در فیلم «زنگها» محمدرضا هنرمند حرفه بازیگری را آغاز کرد.
دل بیقرار، پنجشنبه آخر ماه، زبان مادری، بایکوت، دستفروش، پوست موز، معبد جان، دوشیزه، نغمه، پاییز بلند و … از جمله فیلمهای این هنرمند است که در آن ایفای نقش داشته است.وی ۱۷ مهر ۹۲ به علت بیماری سرطان، دار فانی را وداع گفت.
طاها کریمیمتولد 1355 در بانه ، فیلمساز و کارگردان بود .کریمی در سالهای گذشته عضو هیأت داوری نخستین جشنواره فیلم کودکان رانیه در شهر رانیه در اقلیم کردستان و همچنین عضو هیأت داوری هفتمین جشنواره فیلم و عکس «ژیار» استان کردستان بود.
کریمی در دو سال گذشته در شهر سلیمانیه سکونت داشت و در حال نگارش فیلمنامه دومین اثر سینمایی خود با عنوان «طلافروش بغداد» بود و قرار بود به همت دوستان هنرمندش، سینما تک سلیمانیه را تأسیس کند.وی چهارشنبه شب (هشتم خرداد) بر اثر سانحه تصادف رانندگی در خیابان ابراهیم پاشای شهر سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق از دنیا رفت.
انوشیروان ارجمند متولد ۲۷ مهر ۱۳۲۰ در زاهدان، هنرپیشه اهل ایران بود.امام علی، روزی روزگاری، مختارنامه و فیلم سینمائی دوئل از مهمترین مجموعههایی بودند که او در آنها ایفای نقش کرد.انوشیروان ارجمند از اواخر دهه ۱۳۴۰ خورشیدی به عنوان بازیگر و کارگردان تئاتر در مشهد فعالیت خود را آغاز کرد.او برادر بزرگتر داریوش ارجمند و همچنین پدر برزو ارجمند و بهار ارجمند است.انوشیروان ارجمند چند مدتی به دلیل بیماری قلبی در بیمارستان پارسیان تهران بستری بود و ظهر روز ۲۳ آذر ۱۳۹۳ بر اثر این بیماری درگذشت.
مرتضی پاشایی متولد ۲۰ مرداد ۱۳۶۳ خواننده، نوازنده و آهنگساز پاپ ایرانی بود.او دانشجوی رشتۀ گرافیک بوده و از کودکی به موسیقی علاقه داشتهاست. موسیقی را از چهاردهسالگی با نواختن گیتار آغاز کرد.پاشایی در سال ۱۳۸۹ با قرار دادن ترانههایش در اینترنت به شهرت رسید. او نخستین آلبوم رسمی خود، «یکی هست» را در سال ۱۳۹۱ منتشر کرد. آلبومهای «گل بیتا» و «اسمش عشقه» دو آلبوم دیگرِ او هستند که تا پیش از درگذشتش بهصورت رسمی منتشر نشدهبودند.در آذر سال ۹۲ پزشکان تشخیص دادند مرتضی پاشایی بیماری سرطان دارد. مرتضی پاشایی عصر جمعه ۱۶ آبان ۹۳ به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد. علت انتقال این خواننده به بخش مراقبتهای ویژه تب شدید عنوان شد. بهدلیل شرایط خاص مرتضی پاشایی، پزشکان ملاقات با وی را ممنوع کردند؛ بااینحال، عصر یکشنبه ۱۸ آبان تعدادی از هنرمندان برای ملاقات با او و افزایش روحیۀ مرتضی پاشایی در بیمارستان بهمن حاضر شدند و لحظاتی کوتاه در کنارش بودند. همچنین در ۲۰ آبان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و مدیرعامل انجمن موسیقی ایران از وی عیادت کردهبودند.وی صبح روز جمعه بیستوسوم آبان ۱۳۹۳ (حدود ساعت ۱۰:۳۰ صبح) در بیمارستان بهمنِ تهران درگذشت.
مرتضی احمدی متولد ۱۰ آبان ۱۳۰۳ تهران،بازیگر سینما و تلویزیون، صداپیشه و خواننده اهل ایران بود.در شانزدهسالگی ورزش باستانی و فوتبال را شروع کرد و به همراه تیم فوتبال دبیرستانش در مسابقات آموزشگاههای تهران رتبههایی به دست آورد. بعدها در تیم فوتبال راهآهن تهران و پس از آن در باشگاه راهآهن بازیکن و مربی (تا سال ۱۳۲۵) شد.احمدی در ۹ مرداد ۱۳۳۴ با یکی از همکارانش در راهآهن به نام زهرا جوانشیر ازدواج کرد که در۲۵ اردیبهشت ۱۳۵۰ بر اثر سرطان درگذشت. احمدی از این ازدواج یک فرزند دختر به نام آزیتا (متولد ۱۳۳۷) و یک فرزند پسر به نام مازیار (متولد ۱۳۴۰) دارد.از ماندگارترین آثار مرتضی احمدی میتوان به کار صدایی (نوعی دوبله) وی در مجموعه پینوکیو اشاره کرد که در آن در نقش «روباه مکار» به خواندن متن میپرداخت.وی در روز ۳۰ آذر ۱۳۹۳ در ۹۰ سالگی به دلیل مشکل ریوی و کهولت سن در منزلش در تهران در گذشت.
ناصر گیتیجاه متولد ۱۳۱۴ خورشیدی در تهران ، بازیگر، تئاتر و تلویزیون ایرانی بوده است.گیتیجاه دارای مدرک آموزش بازیگری زیر نظر رفیع حالتی، مهدی نامدار و اسماعیل مرتاش بود و سال ۱۳۳۷ با فعالیت در «جامعه باربد» و تلویزیون خصوصی و اجرای نمایش زنده، کار هنریاش را آغاز کرد.از سال ۱۳۳۴ بازی در تئاتر را شروع کرد و از سال ۱۳۵۲ شروع به بازی در سینما کرد.او اولین کسی بود که پس از انقلاب نقش شاه سابق را در سریال «طبل توخالی» بازی کرد و پس از آن در تلهفیلم «سقوط» به کارگردانی محمدرضا ورزی بار دیگر این نقش را تکرار کرد.وی در ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ در تهران درگذشت.
مجید بهرامی متولد۱۳۵۶ بازیگر و تئاتر سینمای اهل ایران بود.بهرامی در فیلمهایی چون بدرود بغداد، گیلانه، دانههای ریز برف و تئاتر سیاهها، خانهای در گذشتهٔ ما، عشق آباد و عجایب المخلوقات ایفای نقش کرده است. او به بیماری سرطان مبتلا شد و برای درمان بیماری او و اعزام او به کشور آلمان خانه هنرمندان ایران و انجمن عکاسان تئاتر نخستین اکسپو عکس تئاترایران را برگزار کردند که درآمد حاصل از فروش این اکسپو به درمان بیماری مجید بهرامی اختصاص داده شد.وی که طی چند سال اخیر با بیماری سرطان دست و پنجه نرم میکرد، روز شنبه ۲۴ آبانماه ۱۳۹۳ درگذشت.
علیرضا خورشیدفر متولد ۱۳۲۶ ، از قدیمی ترین نوازندگان ساز کنترباس در ارکستر سمفونیک تهران بود.او اولین تجربههای حرفهای خود را در سال ۱۳۴۶ با فعالیت در ارکسترهای رادیو از جمله ارکستر بزرگ، ارکستر گلها و ارکستر دانشگاه تهران آغازکرد و در سال ۱۳۴۸ به طور رسمی وارد ارکستر سمفونیک تهران شد؛ و با این ارکستر به همکاری ادامه داد که این همکاری تا آخرین روزهای حیاتش ادامه داشت.علیرضا خورشیدفر علاوه بر نوازندگی کنترباس در اجرای سوت با بسیاری از آهنگسازان همکاری داشته است. سوت فیلم معروف از کرخه تا راین ساخته مجید انتظامی را او در استودیو با دهانش نواخت. علیرضا خورشیدفر بیش از پنج دهه سرگروه باسهای ایران بود و در خلق و انتشار آلبومهای زیادی به عنوان نوازنده حضور داشت.علیرضا خورشیدفر صبح روز چهارشنبه پنجم آذرماه ۱۳۹۳، به دلیل سکته قلبی در تهران درگذشت وی روز شنبه از مقابل تالار وحدت تشیع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
مهدی نفر خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس و گزارشگر و مجری برنامه ورزش و مردم ۲۴ مرداد1393 درگذشت.
لطفا برای شادی روح این عزیزان دعا بفرمایید..