پایگاه عدالت خواهان گلستان"مهدی حسنزاده، عضو شورای مرکزی «انصار حزبالله» گلستان که بیانیه منتسب به جریان وی خطاب به حجج اسلام حسن خمینی و ناطق نوری، جنجالآفرین شد، بیانیه را تکذیب میکند، اما همچنان برای برگزاری تجمعات یا نشستهای سیاسی در استان، اما و اگرهایی مطرح میکند. این تکذیب در حالی است که به تصریح سایت «گلستان ما» به عنوان مبدأ انتشار بیانیه، لحن، ادبیات و شاکله این بیانیه، شبیه سایر بیانیههای این تشکل بوده و همین نیز آنان را به انتشار آن واداشته است. حال نیز حسنزاده، علاوه بر تکذیب بیانیه، از تمکین به قانون میگوید، اما این تبصره را نیز اضافه میکند که برداشت خاصی از قانون مد نظر آنان است، برداشتی که پشت عباراتی چون «معقول» بودن مطرح میشود.
گفتوگو با این عضو شورای مرکزی «انصار حزبالله» گلستان در حالی انجام شد که دادستان عمومی و انقلاب گرگان نیز از ورود دستگاه قضایی استان به موضوع انتشار بیانیه خبر داد. سیدمصطفی حقی به ایرنا گفت: «به دنبال آن هستیم تا بدانیم چه شخصی و به چه دلیل نخستین بار این بیانیه را انتشار داده است و اجازه نخواهیم داد هیچ کس خلاف قانون عمل کند.» گفتوگو با حسنزاده را میخوانید.
آقای حسنزاده! چرا میان انتشار بیانیه و تکذیب آن، 5 روز فاصله افتاد؟
من ظهر چهارشنبه از طریق یکی از دوستان متوجه انتشار چنین خبری شدم. بلافاصله پیگیری کردم و دیدم که منبع خبر سایت محلی «گلستان ما» بوده است. با یکی از خبرنگاران که سابقاً با این سایت کار میکرد، تماس گرفته و از وی شماره سردبیر و خبرنگار سایت را گرفتم. تماس گرفتم، اما کسی پاسخ نداد. 11 شب، بعد از منبری که داشتم، سردبیر «گلستان ما» با من تماس گرفت و من از ایشان پرسیدم منبع خبر شما کجاست و چرا این بیانیه را منتشر کردید؟ گفتند اطلاعیهای در دفتر ما انداخته شد و ما کار کردیم. از وی گله کردم که شما با من آشنا بودید و شمارهام را نیز داشتید، چرا تماس نگرفتید؟ در ثانی، تمام بیانیههای انصار حزبالله گلستان و گرگان با سربرگ، شماره نامه، مهر و حتی امضای مسئول روابط عمومی است، شما چطور این را منتشر کردید؟ گفتند که چون ادبیات بیانیه با ادبیات سایر بیانیههای انصار حزبالله یکی بود، منتشر کردیم. گله کردم و تأکید کردم که من شکایت از شما را حق خودم میدانم. درخواست کردم که در اولین فرصت در مصاحبهای، تکذیبیه را منتشر کند. قبل از ایشان، عصر چهارشنبه نیز نمایندگی خبرگزاری فارس با من تماس گرفت و من در مصاحبه با ایشان، موضعگیری کردم، اما این خبر روی خروجی خبرگزاری قرار داده نشد. تا ساعت 11 شب مرتب از ایشان پیگیری میکردم و ایشان هم گفت که پنجشنبه خبر منتشر میشود که تا پنجشنبه ظهر هم خبر منتشر نشد و تنها در ساعات انتهایی شب پنجشنبه، خبر البته به صورت ناقص در خبرگزاری منتشر شد. گرچه در این مدت چند رسانه محلی دیگر تکذیبیه را منتشر کردند. متأسفانه در همین فاصله، یعنی بعد از ظهر چهارشنبه آقای سیدحسن خمینی هم موضعگیری کردند که پنجشنبه دیدیم، داستانی شروع شد و این به تیتر یک رسانهها تبدیل شد.
پس تکذیب بیانیه از سوی شما ربطی به اظهار نظر سیدحسن خمینی نداشت؟ چون این طور به نظر میرسید که بعد از اظهار نظر ایشان، شما تکذیب کردید؟
اگر موضع ما این بوده باشد، با انتقاد آقای سیدحسن خمینی که نباید موضع ما برگردد. اگر به بیانیههای انصار حزبالله گرگان مراجعه کنید، میبینید که تمام مواضع ما شفاف بوده و هرجا موضعگیری کردیم، تا آخرش هم روی موضع خود ماندیم.
برخی اعضای سایت «گلستان ما» عنوان کردند که آرم انصارحزبالله روی بیانیه بوده است، دلیل دیگری که عنوان کردند این بود که شاکله و متن بیانیه شبیه بیانیههای دیگر شما بوده است.
سربرگ انصار را که به راحتی میشود کپی کرد. البته هنوز هم این شبنامه را به من نشان ندادند که ببینم چه شکل و شمایلی داشته است. اما بینی و بینالله، این کمال بی تقوایی جریانی است که به خاطر یک موج سازی و موجسواری رسانهای، این موضوع را ترتیب دادهاند. ما در گذشته درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی، شدیداللحنترین بیانیه را نوشتیم و پای آن هم ایستادیم یا به رئیس مجلس و رؤسای دولت، نامه نوشتیم. زمانی هم احساس میکردیم که مدیرکل ... استان اشتباهات فاحشی دارد که نباید از کنار آن گذشت، براساس مراتب و شیوههای امر به معروف و نهی از منکر، اول به وی تذکر لسانی دادیم و وقتی دیدیم جواب نمیدهد، هشدار دادیم که با مردم در جریان میگذاریم. حتی درباره امام جمعه گرگان که نماینده ولی فقیه هم هست، شاید بیش از 10 بیانیه نوشتیم، با وجود اینکه ما را به دادگاه ویژه روحانیت هم کشاندند. برای من 14 پرونده در دادگاه ویژه روحانیت تشکیل شد. در همه این موارد، در دادگاه میگفتند که یک نامه کوتاه بنویس و بگو این موضع ما تند بوده است. هرچه میگفتند؛ گفتم نه، زیرا احساس میکنم که این تکلیف ماست و ذرهای کوتاه نمی آییم. اما در مسأله آقای سیدحسن خمینی، بینی و بین الله ما موضعی درباره ایشان نداشتیم که ایشان بخواهند میهمان استان باشند و این بیانیه را فرار رو به جلوی یک جریان فکری میدانم که حیات سیاسی خود را در همین جنجالهای سیاسی میداند.
در بخشی از تکذیبیه، از برگزاری مراسم یادمان سانحه سقوط «یاک 40» انتقاد شده بود. نظر شما درباره این مراسم چیست؟ اصولاً اگر مراسم مجوزی قانونی داشته باشد، شما برگزاری بدون تنش آن را میپذیرید؟
اشکالی که ما به این برنامه داریم، سوء استفاده از بیتالمال است. اینکه از بودجه عمرانی شورای شهر و شهرداری گرگان به جلسهای اختصاص داشته باشد که تماماً میتینگ سیاسی است. از اسم نمایندگان فقید استان سوء استفاده میکنند. سال گذشته در همین مراسم، آقای مطهری حرفهای تأملبرانگیزی گفت و یک کلمه از نمایندگان فقید استان اسم نبرد و تمامش حرفهای سیاسی زد که بخش زیادی از آن هم هنجارشکن بود. ما به اینها اشکال داریم و الا تمام احزاب و تشکلهای سیاسی حق دارند اظهارنظر و اعلام موضع کنند و استان گلستان در این زمینه مشکلی ندارد.
غیر از این برنامه، موضع تشکل شما درباره سفر و سخنرانی فعالان سیاسی به استان چیست؟
هیچ کس در هیچ جایگاهی، حق ندارد به کسانی در قالب احزاب سیاسی درون نظام که قانون اساسی و ولایت فقیه را قبول دارند و فعالیت میکنند، تعرضی کند. اما حوادث سال 88 امتحان بزرگی بود و متأسفانه برخی از این امتحان مردود بیرون آمدند و چوب حراج به حیثیت نظام زدند. این افراد، هنوز هم به آن رویه غلط ادامه میدهند. اگر کسی در آن وقایع جرمی را مرتکب شده یا باز هم همان رویه غلط خود را ادامه بدهد، نمیتوانند براحتی هرجایی، کرسی و تریبون داشته باشد. حتی در امریکا که به اصطلاح مهد آزادی است، اجازه میدهند برخلاف خطوط قرمز، اقدامی انجام شود؟
شفاف و روشن بگویید کسانی که در مراجع قانونی محکوم نشده و مجوز قانونی لازم را هم دریافت میکنند، آیا باز هم با اختلال انصارحزبالله در مراسم قانونی خود مواجه خواهند شد یا خیر؟ آیا یک تشکلی میتواند فراتر از مراجع قانونی و رسمی؛ خود را ملاک ارزیابی نقش افراد در وقایع سال 88 بداند و با برداشت خود، در مراسم مجوزدار؛ اختلال ایجاد کند؟
امسال، سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری شده است. انتظار است دولتمردان به مطالبات و انتظارات مردم توجه کنند و شعارهای انتخاباتی روحانی به مردم، عملی شود.
فراجناحی بودن، یکی از آن شعارها بود. اما اکنون در استان گلستان، وقتی انتصاب فردی محل تأمل است؛ اگر او بخواهد استان گلستان را به حیات خلوت اپوزیسیون تبدیل کند، باز هم باید انتظار داشت که چون مسئولی مجوز داده، مردم هیچ انتقاد یا اعتراضی نکنند؟
انتقاد یا حتی اعتراض جای خود، آیا گروههایی مثل شما حق دارند تجمعات را به هم بزنند یا مانع سخنرانی کسی شوند؟
امام(ره) در بند «م» وصیتنامه خود فرمودند (نقل به مضمون) که از جوانان حزباللهی عهد و پیمان میگیرم که اگر مسئولان تخلفی کردند، تذکر بدهند و اگر به تذکر عمل نکردند، خودشان وارد عمل شوند.
مگر آقای ربیعی، به اتهام حضور در ستاد انتخاباتی یک نامزد در سال 88، در مراجع قضایی محکوم شدهاند؟
ایشان مواضع بسیار تأملبرانگیزی دارند.
انتقاد و اعتراض جای خود. مسأله این است که فردی مسئولیت دارد و مراجع قانونی هم مجوز میدهند. آیا در این صورت میتوانیم مراسم را به هم برنیم؟
اگر مجوز مراجع قانونی معقول باشد، پذیرفتنی است. ولی اگر یک آدم تندرو و افراطی بخواهد جاده صافکن اپوزیسیون باشد، نمیشود پذیرفت. ملاک و شاخص ما این بود که عرض کردم.
پس قانون چه جایگاهی دارد؟
قانون؛ اگر معقول باشد. اینکه معاون سیاسی استاندار یک انتصاب سیاسی باشد و کسی که در فتنه نقش داشته و حامی آن است و هنوز آن را محکوم نمیکند، بعد بخواهد جاده صافکن یک جریان اپوزیسیون باشد، این میشود قانون؟ آن وقت مردم و کسانی که خون و جان دادند و برای انقلاب زحمت کشیدند، هیچ حق تعرضی ندارند؟ این به نظر من عقلایی نیست.