به گزارش پایگاه عدالت خواهان" خلاصه ایی از سخنان قرهجه طیار در نخستین جلسهای شورای اداری شهرستان گنند کاووس بدین شرح است "
با سلام و درود به روح ملکوتی امام شهدا و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام رحمت ا... علیه و روح بلند همه شهدای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تحیت به حضور مقام عظمای ولایت و رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و آرزوی طول عمر با برکت برای ایشان
سلام و درود به علمای عظام، روحانیت معظم و ائمه جمعه بزرگوار، مسئولین و مدیران شهرستان
در اولین جلسه شورای اداری شهرستان جا دارد از لطف و مرحمت شهروندان عزیز حوزه انتخابیه گنبدکاووس و بخش داشلی برون که با حسن اعتماد خود رسالت و وظیفه سنگینی را بر دوش بنده گذاشتند ؛ تشکر و سپاسگزاری نمایم.
انشاا... با الطاف الهی و راهنمایی و ارشاد شما بزرگواران بتوانم از این امتحان الهی سربلند بیرون آمده و نماینده ای در خور مردم بزرگ و شریف گنبد و داشلی برون باشم.
* بنده در یک مقطع زمانی ناخوشایندی از نظر اقتصادی به خدمتگزاری انتخاب شدم در مقطعی که رکود اقتصادی ، تورم ، کاهش قدرت خرید مردم ، تعطیلی و نیمه تعطیل شدن هزاران واحد تولیدی ، بیکاری ، کاهش شدید صادرات غیرنفتی همه و همه کشور و مردم را تهدید می کند و بسیاری از این معضلات ، ناشی از سیاست های ظالمانه تحریم چندین ساله جمهوری اسلامی ایران به بهانه های مختلف از جمله هسته ای بود.
مقام معظم رهبری با درک صحیح این شرایط بود که در ترسیم خط مشی مجلس دهم فرمودند مسایل اقتصادی و معیشت مردم باید در رأس امور مجلس دهم باشد.
رکود اقتصادی و اشتغال به عنوان بزرگ ترین معضل کنونی کشور از طریق رونق تولید داخلی ، جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی ، تسهیل صادرات ، فراهم کردن زمینه آزادی بیشتر اقتصادی ، مبارزه واقعی با قاچاق کالا و ارز ، جلوگیری از ورود و خروج کالا از مبادی غیر مجاز و موارد دیگر امکان پذیر است و باید در اولویتهای کاری مجلس دهم باشد.
* در دیداری که همین هفته نمایندگان مجلس دهم با معظم له داشتیم ؛ ایشان در موضوع آسیب های اجتماعی و فرهنگی نیز به وجود نوعی ولنگاری اشاره کردند و فرمودند مسئلهی اقتصاد، اولویت فوری و کنونی کشور است اما فرهنگ در بلندمدت از اقتصاد نیز مهمتر است.
اصولاً فرهنگ زیربنای فکری، اساس بینش و جهان بینی یک ملت را تشکیل می دهد. شکل گیری نادرست فرهنگ جامعه که خود ناشی از متغیرهای زیادی است ؛ موجب بروز آسیب های اجتماعی متعددی از قبیل اعتیاد ، طلاق ، فساد و بی بند و باری ، تغییر خلق و خوی مردم ، درگیری های فیزیکی ، تشدید فعالیت نهادهای بازدارنده از جمله نیروی انتظامی ، دادگاه ها و زندان ها و صرف بودجه عظیمی در این راه ناصواب می شود.
به عنوان مثال به گفته رئیس قوه قضائیه ، سالانه 15 میلیون پرونده در مراجع قضایی تشکیل می شود که این یک فاجعه است. اگر در هر پرونده فقط 2 نفر به عنوان شاکی و متشاکی درگیر باشند؛ حداقل پای 30 میلیون ایرانی و قریب به نیمی از مردم به دادگاه ها کشیده می شود که در یک نظام دینی و اسلامی به هیچ عنوان مطلوب و قابل قبول نیست.
* یکی از توصیهی رهبر معظم به نمایندگان مجلس دهم، «انقلابی بودن، انقلابی ماندن و انقلابی عمل کردن» است و این توصیه نه تنها در بعد قانون گذاری بلکه در بعد نظارت بر عملکرد دولت و مجریان دولتی در سطح استان و حوزه انتخابیه نیز صادق است و بنده به تبعیت از فرمایشات ایشان وظیفه دارم برای حسن اجرای قوانین و مصوبات مجلس و دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی و رفع رکود اقتصادی و بهتر شدن معیشت مردم عزیز ، با تمام توان با مدیران و مسئولین اجرایی کشور ، استان و شهرستان همکاری و همفکری کنم.
هم زمان با تشریک مساعی همه جانبه با مدیران عزیز شهرستان و استان ، با توجه به جایگاه حقوقی و قانونی خود و رسالت بسیار سنگینی که مردم شریف حوزه انتخابیه بر دوش بنده گذاشتنه اند ؛ وظیفه دارم به قول مقام عظمای رهبری ، با عمل انقلابی با کم کاری ها ، ناراضی تراشی ها و قصورهای احتمالی مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان و استان نیز برخورد نمایم. بنده تا هفته قبل یک شخصیت حقیقی بیشتر نداشتم ولی امروز بر مبنای شخصیت و جایگاه حقوقی نمایندگی مجلس و سوگندی که در پیشگاه خداوند متعال یاد کردم ، علیرغم تمام دوستی ها و ارادتی که به یکایک شما عزیزان دارم ؛ با هر نوع کم کاری مقابله خواهم کرد. همه واقفید که نظارت و تذکر در ذات نمایندگی مجلس است.
لذا از دوستان انتظار دارم برداشت شخصی نکنند و بنده را در اجرای وظایف نمایندگی ام یاری کنند. البته مطمئنم که مدیران عزیز در ارائه خدمات و حل مشکلات مردم در حد توان کوشا بوده و هستند و انشا ا... زمینه ای برای تذکر و برخوردهای احتمالی پیش نخواهد آمد.
* رهبر انقلاب در دیار با نمایندگان فرمودند: قانون باید «با کیفیت» ، «همهجانبهنگر»، «ضد فساد» ، «برگرفته از دیدگاههای کارشناسی » و «دربردارندهی مصالح ملی به جای مصالح محلی» باشد.
تصویب قوانینی با این مشخصات و اجرای صحیح قوانین از نکات اساسی و زیربنایی در اداره کشور است. قانون همه جانبه نگر و رعایت مصالح ملی به جای مصالح شهری و محلی تضمین کننده منافع ملی و توسعه متوازن خواهد بود.
یکی از مشکلات کشور در اجرای اقتصاد مقاومتی نبود قابلیت به فعل درآوردن پتانسیل های مناطق مختلف کشور در راستای منافع ملی و تحکیم اقتصاد ملی است. اختصاص امتیازات و فرصت های توسعه صنعتی ، تجاری و صرف اعتبارات کشور در چند استان و یا شهرهای محدود ، باعث رشد نامتوازن استان ها و مناطق کشور و مهم تر از آن ، باعث عدم استفاده از توانمندی ها و پتانسیل های همه استان ها و مناطق کشور شده است.
به عنوان مثال 5 استان به تنهایی 53% تولید ناخالص داخلی کشور را دارند و این در حالی است که سهم 15 استان دیگر هر کدام کمتر از 1% است. این آمار حاکی از تجمیع بیشترین فرصت ها و امکانات تولید در 5 استان مورد نظر است.
از نظر تولید ناخالص داخلی استان گلستان در بین 31 استان کشور در ردیف 24 ثبت شده که این مقدار هم به لطف زحمات کشاورزان عزیز استان و تولیدات کشاورزی است نه توسعه صنعتی و استقرار صنایع تولیدی.
ولی از نظر درآمد سرانه گلستان در بین 31 استان در ردیف 30 قرار دارد و این در حالی است که گلستان چهاردهمین استان پرجمعیت کشور محسوب می شود. به عبارت دیگر 10 استان کم جمعیت تر از نظر تولید ناخالص داخلی وضع بهتری از گلستان دارند و 16 استان کم جمعیت از درآمد سرانه بیشتری نسبت به ما برخوردارند.
حال اگر ملاک سنجش استان ها تنها بخش صنعت باشد بدون تردید جایگاه استان ما بسیار پایین تر و بدتر خواهد بود.
این آمار بیانگر این نکته مهم است که در سال های گذشته توزیع فرصت ها ، امتیازات ، امکانات و اعتبارات با نگاه همه جانبه و با رعایت منافع و مصالح ملی نبوده و مصالح استانی و منطقه ای و محلی در اولویت بوده است.
* متأسفانه در داخل استان نیز چنین سیاست و دیدگاه تبعیض آمیز و نادرستی وجود دارد که در پروژه های بزرگ ملی و استانی از قبیل راه آهن گرگان – گنبد – اینچه برون ، منطقه ویژه اقتصادی اترک ، پتروشیمی گلستان و اخیراً در منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه برون مشهود است.
صراحتاً عرض می کنم با این سیاست ها نمی توان به منافع ملی و اقتصاد مقاومتی دست یافت. همان گونه که از نام منافع ملی برمی آید ، برای دست یابی به آن باید از پتانسیل ها و توانمندی های ملی ، یعنی همه استان ها و همه شهرستان ها و حتی بخش ها استفاده کرد. با محروم ساختن بخشی از کشور از زیرساخت ها و فرصت های توسعه ، نمی توان از امکانات بالقوه آن منطقه در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی بهره برداری کرد ، بالعکس نبود زیرساخت ها باعث صرف هزینه های زیادی برای امور جاری آن منطقه می شود که دقیقاً در جهت عکس اقتصاد مقاومتی و حتی مانعی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
به عنوان مثال در صورت عبور خط آهن گرگان به گنبد در مسیر اتصال به اینچه برون، نه تنها بخشی از پروژه مصوب گرگان – مشهد اجرا می شد که صرفه جویی اقتصادی عظیمی برای کشور بود ، بلکه از تردد روزانه 42 هزار خودروی سبک و سنگین بین گرگان و گنبد جلوگیری می شد. 42 هزار خودرویی که تردد آنها باعث مصرف هزاران لیتر بنزین ، گازوئیل ، لاستیک ، استهلاک وسائط نقلیه ، استهلاک آسفالت شهرها و جاده ها ، آلودگی هوا و حوادث رانندگی را به دنبال داشته و تداوم این امر به هیچ وجه در راستای اقتصاد مقاومتی و منافع ملی ، استانی و منطقه ای نیست.
ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه برون نیز در همین راستا تعریف شده است به شرطی که باز هم دیدگاه های بسته و دگم مسیر آن را منحرف نسازد !
در نگاه کلان ملی و کشوری ، ایجاد منطقه آزاد در حوزه داشلی برون ، اینچه برون شهرستان گنبدکاووس و یا شهرستان آق قلا و یا گمیشان هیچ توفیری نمی کند و همه این مناطق ، بخشی از سرزمین ملی ایران محسوب می شوند ولی در نگاه برخی از مدیران استانی موضوع متفاوت است و تلاش شده و می شود تا این امکان و فرصت طلایی را همانند فرصت بی نظیر خط آهن گرگان – اینچه برون ، باز هم از حوزه شهرستان گنبد دریغ شود که جای تأسف و نگرانی دارد !
* اولین پروژه بزرگی که برای استان گلستان و گنبدکاووس پیگیر آن خواهم بود ؛ تصویب و اجرای منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه برون است که با توجه به ترکیب نمایندگان مجلس دهم و هم سویی بیشتر مجلس با دولت ، امید بسیار زیادی به تصویب آن در سال جاری دارم.
* پروژه مهم دیگری که به شدت پیگیر آن خواهم بود ؛ پروژه راه آهن گرگان – گنبد است که سعی خواهم کرد با کمک مجمع نمایندگان استان و همراهی نمایندگان استان های خراسان رضوی و شمالی و سمنان ، انتظار دارم در سال آتی جزو طرح های اجرایی راه آهن کشور گنجانده شود.
* جاده نفت طرح مهم دیگری است که فاصله شهر گنبد به اینچه برون و گمرک مرزی را 38 کیلومتر کوتاه تر می کند و در طرح توسعه ترانزیت محور شرق کشور از بندر چابهار شروع و به اینچه برون ختم میشود نیز تعریف شده است.
جالب این که استانداران 6 استان شرقی کشور از جمله سیستان و بلوچستان ، خراسان جنوبی ، خراسان رضوی ، خراسان شمالی ، کرمان و یزد در نشست منطقه ای اخیر خود در 8 خرداد ماه سال جاری بر نقش راهبردی محور ترانزیتی چابهار به اینچه برون تأکید کرده و در دوران پسابرجام خواهان اجرایی آن شدند.
استانداران 6 استان منطقه 5 کشور، بر فعال شدن محور ترانزیتی چابهار به اینچه برون تأکید کردند و لزوم و ظرفیت های حمل و نقل چند وجهی اعم از ریلی، هوایی و دریایی را برشمردند و این کمک بزرگی برای اجرای این طرح خواهد بود و فعال شدن منطقه دورافتاده شمال گنبد.
* پروژه های مهم دیگری که در تأمین زیرساخت ها برای توسعه متوازن و همه جانبه استان و شهرستان ضروری است از قبیل زهکشی اراضی بخش داشلی برون ، توسعه صنعتی به ویژه صنایع تبدیلی ، توسعه ورزشگاه ها و اماکن ورزشی ، توسعه مراکز آموزشی و بهداشتی ، آب شرب روستاهای فاقد اب آشامیدنی سالم ، فاضلاب شهری گنبد ، تقویت اقتصاد روستاییان عزیز به عنوان نیروهای مولد منطقه و سایر طرح ها و نیازمندی های شهرستان ، با مساعدت و همراهی شما عزیزان پیگیری و انشاا... به ثمر خواهد نشست.
* در پایان اعلام می کنم که در انتظار همفکری ، راهنمایی و ارشاد یکایک شما دوستان و سروران برای رسیدن به منویات مقام معظم رهبری ، جلب رضایت و شفاعت مردم عزیز به عنوان ولی نعمتان همه مدیران و مسئولین هستم و این بار به سرمنزل مقصود نخواهد رسید مگر با وحدت ، همدلی و همراهی همه مردم و مسئولین عزیز !