به گزارش پایگاه عدالت خواهان"،با اینکه حریم رودخانه بشار چندین ماه پیش تعیین و تخلفات حریم آن آشکار شده است اما در تمامی جلسات از این دست، مدیران به رغم گزارش عملکرد بلند و بالا، برای رودخانه بشار هیچ خبر خوشی ندارند.
درنشست صبح امروز مدیر عامل آب منطقه ای از همه نعمت های خدادادی استان گفت. او سهم آب ، خاک و هوای کهگیلویه وبویراحمد را با همه آمارها و جزئیات مطرح کرد اما موضوع رفع تصرفات را به دلیل ضیق وقت فاکتور گرفت.
در ادامه فیلمی تاثر انگیز از رفع تصرف باغ کوچکی پخش شد. جوانی که سروصورتش را با چفیه مستتار کرده،اره برقی به دست از این طرف باغ به آن سمت می رود و درختان یکی یکی بر زمین می افتند.
آن طرف هم جوانی است با پیراهن قرمز که با ماموران اجرای حکم درختانش درگیر است.
لذتی که مرد اره برقی به دست از قطع درختان می برد و ضجه های صاحب درختان سیب ،نفس را بند می آورد.
البته همین اجرای حکم رفع تصرف کافیست تا نفرین آدم های پس زمینه فیلم حواله آنانی شود که روز اول به هر دلیلی مجوزکاشت درخت در این اراضی را صادر کرده اند.
بی مسئولیتی مدیران کار را به رفع تصرف می کشاند
رئیس دستگاه قضا استان نیز با دیدن تاثر حاضران در جلسه می گوید:اگر مدیران ذره ای احساس مسئولیت کنند اجازه نمی دهند کار به اینجا بکشد.
حجت الاسلام و المسلمین مزارعی تاکید می کند:مبارزه با زمین خواری،شجاعت و جسارت می خواهد و اگر مدیری ندارد یا می خواهد گوش به فرمان دیگرانی باشد و با سفارش همه چیز را پیش ببرند ، مسئولیت قبول نکند.
وی ادامه می دهد:برای بستر همین رودخانه بشار در شورای حفظ بیت المال احکامی صادر شد اما ببینید چه بلایی سر آن آورده اند.نه تنها کاری نکرده اند بلکه فاضلاب بیمارستان امام سجاد را که جز خطرناکترین سموم است در بشار رها کرده اند .
رییس دادگستری استان خطاب به مسئولان استانی حاضر در جلسه می گوید: شما کجا بودید وقتی در جاده شیراز از کنار رودخانه تا کوه را درخت کاشتندو کف رودخانه چشمه چنار را تبدیل طرح پرورش ماهی کردند. چرا هیچ مسئولی نیامد گزارش بدهد.قطع کردن این درختها به صورت شبانه که کاری نداشت.
وی اضافه می کند: در این استان ۹۸ درصد پرسنل حکومتی بومی هستند و این بومی بودن در کنار فرصتهایش می تواند آفت باشد چرا که بیشتر سهل انگاریها درباره برخورد با متخلفان و یا گزارش تخلفات به همین موضوع بر می گردد.
گروهی چشمشان را روی تصرف ها بستند
مزارعی تاکید می کند: طبیعی است که قطع درخت ۲۰ ساله یا تخریب خانه سه میلیاردی مقاومت مردمی در پی داشته باشد زیرا در همان روز اول و خشت اول گروهی چشمشان را بستید و با لودر آن را تخریب نکردند.
وی تاکید کرد:دادستان های ما در همه شهرستان ها از دستگاه های متولی مبارزه با تصرف اراضی بیشتر پیگیرند و هر پرونده ای که برای دستگاه قضا ارسال شود به صورت تخصصی روی آن کار می کنند.
اظهارات مزارعی در پاسخ به مطالبه مدیر عامل آب منطقه ای و دو مهمان کشوری گفته شد که معتقد بودند باید شعبه تخصصی مربوط به این دست از جرایم و تخلفات در استاندایر شود.
هزینه رفع تصرف ها بالاست
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای می گوید:رفع تصرف ها هزینه بسیار بالایی را به دولت تحمیل می کند .
علی داوودی مهر اضافه می کند: در پرونده های بخش آب گاهی اظهار نظرهای غیر کارشناسی باعث محکومیت کارفرمایان و ایجاد بار مالی برای دستگاه های اجرایی می شود.
وی ادامه می دهد:غرق شدگی هایی بر اثر سهل انگاری در استان روی می دهد که آب منطقه ای محکوم به پرداخت خسارت های جانی می شود.
به گفته داوودی مهر دستگاه های دولتی مانند راه و شهرسازی بدون استعلام از آب منطقه ای تاسیساتی در بستر و حتی در مسیر رودخانه ها مستقر می کنند که دردسر ساز می شود.
علاقه به زمین داری مقدمه زمین خواری
تریبون را این بار به مدیرکل دفتر مهندسی رودخانه و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران سپرد که او نیز با ارایه مثالهایی از رفع تصرف بستر حریم رودخانه ها در کشور تاکید کرد که مجوزهایی در این استان داده می شود که آب منطقه ای هم نمی تواند آنها را لغو کند و یا جلوی آن را بگیرد.این در حالی است که تجربه کشوری نشان داده باید همه دستگاه های ذیربط برای رفع تصرف بستر رودخانه بشار اتحاد داشته باشند.
غزال جعفری می گوید:اسناد مالکیتی برای اراضی صادر شده که پروسه قانونی را طی نکرده اند و باید نحوه ابطال این اسناد تعیین تکلیف شود.
وی ادامه می دهد: شورای حفظ بیت المال در سطح کشور برای حفظ منابع آب و رفع تصرف ها احکام بسیار خوبی صادر کرده که امیدواریم در این استان هم چنین احکامی به کمک ما بیاید.
وی اضافه کرد:صدور احکام سراسری می تواند راهگشا باشد به گونه ای که با یک حکم کلی به صورت یکپارچه همه منطقه رفع تصرف شود.
جعفری تصریح می کند: زمین داری در کشور ما بسیار اهمیت دارد پس تمایل به زمین خواری بالا می رود.
وی تاکید می کند که با تصرفات زمان داری روبرو هستیم که هم مقاومتهای اجتماعی را در پی دارد و هم بار مالی برای دولت دارد.
وی ادامه می دهد: رفع تصرف در مواردی که منجر به پایین آمدن کیفیت آب،تغییر مسیر عبور سیلاب و برداشت های غیر مجاز آب باید حتما انجام شود.
برخورد با زمین خواران پروسه طولانی دارد
وی می گوید: برخورد با متصرفین و متخلیفین پروسه طولانی دارد که همین باعث می شود یک دفعه با ساختمانهای چندین طبقه چند ده واحدی روبرو شویم که تخریب آنها دشوار است.
وی ادامه داد برای تعیین حریم بستر رودخانه ها دولت هزینه هنگفتی داده است و این طبیعی است که اعتراضاتی مردمی هم داشته باشیم اما برخی کارشناسان دادگستری مطالعات را زیر سوال می برند.
وی یادآورمی شود: سیل که به راه افتد از نظر کارشناس پیروی نمی کند و از طبیعت دستور می گیرد.
در نهایت رئیس دادگستری توپ کم کاری را به زمین خود آب منطقه ای انداخت گفت: بر اساس تبصره ۴ ذیل ماده ۲ شما ضابط دستگاه قضایی هستید وهرجا تصرفی دیدید بدون درنگ برخورد کنید.
موضوع مبارزه با پدیده زمین خواری و رفع تصرف حریم بستر رودخانه ها چندیست به صورت یک مساله اصلی در استان مطرح می شود اما ظاهر امر چنین می نماید که برخورد جدی با این پدیده به دلیل حضور افراد با نفوذ پشت زمین خواران،کار را سخت و هزینه بر کرده است.