حجتالاسلام سید حمید روحانی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت حماسه 9 دی در مسجد جامع گرگان اظهار داشت: ملت ما در روز 9 دی نشان داد که آگاهتر و بابصیرتتر از آن است که با ترفندهای دشمن فریب بخورد و به بیراهه کشیده شود.
وی ادامه داد: ملت در این روز دست رد به سینه نامحرم زد و دشمن را مایوس کرد و حرکت ملت ما در روز هشت و 9دی افضل من عبادت السقلین است.
روحانی تاکید کرد: قیام 9 دی پیامهایی دارد که اولین پیام آن این است که ملت هر زمان که در صحنه حاضر باشد هیچ توطئهای نمیتواند در کشور تحقق پیدا کند و این پیامی است که برای هر نسلی و هر کشوری پندآموز است.
تاریخنگار انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: ای مردم بدانید هر زمان که احساس خطر کردید اگر متحد در صحنه حاضر شوید آن خطر و فتنه به جایی نخواهد رسید.
روحانی اظهار داشت: دومین پیام 9 دی این است که فتنهگران و آنهایی که به دشمن دل میسپارند و آنهایی که برای رسیدن به قدرت به ملت خود پشت میکنند هر مقدار هم که سابقه درخشانی داشته باشند در میان ملت بیاعتبارند و راه به جایی نخواهند برد.
وی ادامه داد: این افراد بر این تصور نباشند چون سابقه مبارزاتی دارند و عنوان یار امام را یدک میکشند میتوانند با آن سوابق هر مسیر انحراف را در پیش بگیرند و میتوانند از این طریق مردم را گمراه سازند، بلکه مردم بیدارند و آن فرمایش امام خمینی را که فرمود میزان حال فعلی افراد است را فراموش نخواهند کرد.
روحانی متذکر شد: مردم به عمل امروز فرد نگاه میکنند و اگر من در خط امام باشم و فرمان رهبری را به درستی انجام دهم مردم به من احترام میگذارند اما اگر به بیراهه بروم به سوابق من توجهی نخواهند کرد.
تاریخنگار انقلاب اسلامی تصریح کرد: پیام سوم حماسه 9 دی این است که کسانی که فکر میکنند در فتنهها خودشان را کنار بکشند و به گونهای حرکت کنند که نه سیخ بسوزد و نه کباب و به نوعی همه را نگهدارند و آرام آرام حرکت کنند بدانند که علامت استفهام بر مقابل چهره آنها قرار میگیرد و مردم یادشان نخواهد رفت که در زمان فتنه کجا بودند.
روحانی بیان کرد: مردم این را فراموش نخواهند کرد و همیشه سوال میپرسند که در آن مقطع حساسی که انقلاب، امام و رهبری و استقلال این کشور مورد خطر قرار گرفته بود کجا بودید و چه کردید و چه موضعی داشتید؟
روحانی ادامه داد: 9 دی برای تمام مردم جهان این پیام را دارد که ملتها بیدار باشید و آگاه باشید که در سایه بیداری هیچ توطئهای نمیتواند شما را به بیراهه ببرد.
کروبی با عملکردش به روحانیت ضربه زد
وی در ادامه در انتقاد تند به عملکرد آقایان موسوی و کروبی خاطرنشان کرد: من این سوال را از آقای کروبی دارم که شما که یک شخصیت روحانی بودید نمیدانستید که حضرت علی(ع) زمانی که احساس کرد که فتنهای در راه است و قصد دارند جامعه مسلمان را به جان هم بیاندازند در آن مقطع از حق خودش گذشت؟ شما که شیعه هستید و پیرو حضرت علی هستید چرا در این راه قدم برداشتید؟
روحانی افزود: شما که ادعای تقلب داشتید بر این فرض محال باشید که حتی به جای 23 میلیون 40 میلیون رای داشتید و رای شما را ندادند؛ یک پیرو علی(ع) در اینجا چه وظیفهای دارد؟ بهتر نبود به عنوان شیعه علی(ع) وظیفه اسلامی خود را اجرا میکردید و میگفتید برای حفظ اسلام و وحدت مسلمانان خودم را کنار می کشم.
تاریخنگار انقلاب اسلامی اظهار داشت: همه ما دیدیم که به گونهای به صحنه آمدی که حاضر بودی ایران به یک ویرانه تبدیل شود و سربازان آمریکایی و اسرائیلی کشور را اشغال کنند که تو به آرزوی نفسانی خودت برسی و بر تخت ریاست بنشینی؛ ننگ بر این عملکرد شما.
روحانی گفت: در هر صورت این روش روشی است که محکوم به فنا است و کسانی که دچار این فتنهها میشوند خودشان را رسوا میکنند و آقای کروبی با این عملکرد خود به روحانیت ضربه زد و برای من که تاریخنویس هستم مایه سرشکستگی است که یک روزی باید به تاریخ به نگارش بیاورم که شخصی که سابقه مبارزاتی داشت، روحانی و مبارز بود، زندان رفته بود و احکام زیادی را از امام خمینی گرفته بود برای رسیدن به قدرت چه کارها که انجام نداد.
وی گفت: عملکرد کروبی مایه سرشکستگی و خجالت است، اینها ضربههایی است که نمیتوان آن را جبران کرد.
کروبی خط امام را نشناخت و دهنبین و زودباور بود
وی در خصوص اینکه چرا کروبی در این راه وارد شد و اینچنین با فتنه همکاری کرد گفت: وقتی من بررسی کردم به این نتیجه رسیدم که آقای کروبی و امسال وی خط امام را نشناخته بود.
روحانی افزود: کروبی با خط امام آشنا نبود و این راه را نشناخت و به امام آنگونه که باید ایمان نداشت و مشکل دوم وی این بود که دهنبین و زودباور بود.
تاریخنگار انقلاب اسلامی تصریح کرد: وی با باور برخی دروغهای خندهدار و مضحک نشان داد که بسیار فرد دهنبینی است و سومین مشکل کروبی این بود که با افرادی در ارتباط بود که افرادی مرموز و شیاد بودند و در ایجاد شک و تردید در وی نقش مهمی داشتند.
روحانی تاکید کرد: وی به این افراد تا آن حد گرایش داشت که در یکی از دورههای انتخابات مجلس در جامعه روحانیت نشسته بود و اسرار داشت که نام بهزاد نبوی هم به عنوان کاندیدا بیاید.
وی ادامه داد: چهارمین اشتباه آقای کروبی این بود که نسبت به ملت دچار خطا شده بود و بر این باور بود که مردم به انقلاب و روحانیت پشت کردهاند، در حالی که نمیدانست روحانیت در دل مردم جای دارد.
روحانی بیان کرد: اینها عواملی بود که کروبی را به خودباختگی وا داشت که این مشکل آقای هاشمی رفسنجانی هم است.
وی ادامه داد: من در گذشته زمانی که گفتم آقای هاشمی رفسنجانی انقلابی نیست برخی انتقاد کردند و گفتند آقای هاشمی با آن سوابق مبارزاتی چگونه انقلابی نیست؟
روحانی متذکر شد: مبارز بودن با انقلابی بودن تفاوت دارد؛ نهضت آزادی هم مبارز بود و مبارزه مفصلی داشت اما انقلابی نبود.
وی در پایان ابراز داشت: آقای هاشمی در کتاب «هاشمی بدون رتوش» صریح گفته است اگر شاه به قانون اساسی عمل میکرد احتیاجی به انقلاب نبود، این روحیه انقلابی نیست و حرف واقعی آقای هاشمی این است که میخواهد بگوید رهبر من بودم و من دستور میدادم و امام اجرا میکرد و خودش را فراتر از مقام معظم رهبری و شخص امام میداند و این روحیه انسان را به روز سیاه مینشاند.