9 دی 1393 جریان فتنه ،

ماجرای کوی و تحصن مسجد دانشگاه تهران"اتفاقات دانشگاه صنعتی اصفهان

ماجرای کوی و تحصن مسجد دانشگاه تهران

به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان"در ماجرای تحصن من خودم به آنجا رفتم. این جلسه تقریبا به یک جلسه محاکمه نظام جمهوری اسلامی‌ تبدیل شده بود. ابتدا یک نفر با شال عزا به گردن قرآن خواند. در حالی که در کوی دانشگاه کسی کشته نشده بود. این نکته را هم تا از خاطرم نرفته اضافه کنم که عوامل فتنه فردای کوی دانشگاه در صحن مسجد دانشگاه تهران یک بنر چاپ کردند و روی نرده‌های دانشگاه زدند که این ۲۰ نفر دانشجو دیشب در کوی کشته شده‌اند! جالب آنکه بعد از ظهر‌‌ همان روز صاحبان عکس‌ها آمدند و گفتند ما زنده‌ایم! چه کسی گفته عکس ما را این‌جا بزنید؟ این بنر را انجمن اسلامی دانشگاه تهران چاپ کرده بود که بعدا وقتی مسئولین دانشگاه ایشان را بازخواست کردند، گفتند ما اشتباه کردیم. مسجد کوی دانشگاه هم داشت به مجلس ختم برای کشته شدگان کوی تبدیل می‌شد. چیزی که اصلا واقعیت نداشت. داشتند به سمتی می‌رفتند که خون‌خواهی بکنند و بگویند ما باید انتقام بگیریم.

ناگفته هایی از عملکرد شاخه دانشجویی فتنه در گفت‌وگو با غلامرضا خواجه سروی انجمن تهران ادعا کرد ۲۰ نفر را در کوی کشتند اما آنها آمدند و گفتند ما زنده‌ایم!/ همان‌هایی که بنزین به کوی بردند، همان‌ها گرداننده تحصن مسجد بودند

وی همچنین گفته است: همه این موارد داشت مسجد دانشگاه تهران را به مسجد ضرار تبدیل می‌کرد. فتنه‌گران و عوامل آن می‌خواستند از مسجد علیه نظام استفاده کنند. این آقایان هم که شما اسم بردید همیشه ادعایشان این بود که ما می‌خواستیم اوضاع را کنترل کنیم؛ در حالی که جلسه‌ای که من در آن حضور داشتم جلسه خیلی تندی بود. بحث کنترل نبود. کاملا یک جانبه بود. بسیاری از اساتید دیگر هم بودند که نظر آن‌ها را نداشتند ولی به آن‌ها اجازه صحبت ندادند. جالب است من به چشم خود نظاره‌گر بودم همان‌هایی که بنزین به کوی دانشگاه بردند و صحنه‌گردانی کردند، همان‌ها گرداننده تحصن مسجد بودند. خیلی جالب است! خودشان آتش زدند، خسارت زدند، مسبب وقایع شدند و حالا آمده بودند مجلس ختم برگزار ‌کنند.

متن این گفت‌وگو را بخوانید::

* به عنوان سئوال اول، می‌خواهیم برگردیم به ماه‌های نزدیک انتخابات و در واقع اواخر سال ۸۷ و اوایل ۸۸. در آن مقطع وزارت علوم و دانشگاه چه حال و هوایی داشتند؟ چه جوی از نظر سیاسی بر فضای دانشگاه حاکم بود و مدیران وزارت علوم در این فضا چه اقداماتی را انجام دادند؟

برای این‌که به این سؤال جواب بدهیم باید برگردیم به سال ۸۳ – ۸۴ و وقتی دانشگاه‌ها از دولت هشتم تحویل گرفته شد. آن زمان یک فضای کاملا سیاست‌زده بر وزارتخانه حاکم بود. در کار‌های سیاسی و به کارگیری ظرفیت دانشجویان در این زمینه افراط شده بود. در طول این چهارسال تلاش شد که فضای دانشگاه‌ها در چارچوب‌‌ همان وظایفی که دارد به معنی واقعی کلمه احیا شود. یعنی فضای علمی در دانشگاه تقویت بشود و هر کار دیگری که در دانشگاه صورت می‌گیرد متناسب با شأن دانشگاه، جوهره و محوریت علمی باشد. تلاش شد که از لحاظ سیاسی فضای دانشگاه‌ها منطقی شود و پایه دانایی و آگاهی و علم قرار بگیرد. در سال ۱۳۸۷ یک تحقیق میدانی و سنجش گرایش سیاسی دانشجویان در دانشگاه به عمل آمد که نشان می‌داد که فضای دانشگاه به سمت منطقی شدن جلو رفته است و نقطه نظر‌هایی که دانشجویان سیاسی می‌دهند افراط گرایانه نیست. در آن سال‌ها خصوصا انتخابات ۸۸ نگاه این بود که نباید به عنوان ابزار سیاسی از دانشجویان استفاده شود. نه ابزار مسئولین دولت، نه ابزار سیاسی در اختیار احزاب سیاسی و نه حتی ابزار سیاسی مسئولین وزارتخانه علوم.

* پس از آن‌که در شب ۲۲ خرداد زمانی که انتخابات جریان داشت میرحسین موسوی خود را برنده انتخابات با نسبت آراء بسیار زیاد اعلام نمود، در وزارت علوم چه وضعیتی وجود داشت و شما چه اقداماتی را انجام دادید؟

آن زمان برای برهم زدن فضای دانشگاه‌ها بهانه به قدر کافی وجود داشت. شروع فتنه هم زمان بود با امتحانات آخر ترم. در آن مقطع بحث عدم برگزاری امتحانات مطرح شد. این خواسته، درخواست اقلیتی بود برای اینکه نظم آموزشی دانشگاه را به هم بزند و این خلاف قانون و مقررات بود. دانشگاه‌ها تصمیم گرفتند که امتحان را در موعد مقرر خود برگزار کنند. عده‌ای با همین مقابله کردند و به این بهانه افرادی در دانشگاه‌ها شورش کردند. در حالی که چون من خودم آن زمان مسئولیت داشتم و روزانه تقریبا با کل رئیسان و مسئولین دانشگاه‌ها صحبت می‌کردم، گزارش‌ها موید این بود که اکثریت قریب به اتفاق اساتید و دانشجویان آمده بودند که سرجلسه امتحان بروند. اقلیتی که نمی‌خواهم بگویم لزوما همه آن‌ها سیاسی بودند-شاید هم درس نخوانده بودند- فتنه را بهانه کرده و می‌خواستند به این واسطه نظم آموزشی دانشگاه را به هم بزنند. معدودی از اساتید در برخی از دانشگاه‌ها با این‌ها هم‌راهی کردند. یا از روی دل‌سوزی یا مثلا گرایش سیاسی که داشتند یا حتی برخی‌ از آن‌ها که می‌خواستند با مسئولین دانشگاه لج‌بازی کنند. این‌گونه نبود که همه آن‌ها مثلا آدم سیاسی برانداز باشند.

بالاخره فضای دانشگاه مدیریت و این مسئله حل شد. البته این‌که می‌گویم حل شد، حداقل حدود ۴۰ الی ۵۰ روز طول کشید. هم‌زمان با این قضیه یکی از چیز‌هایی که آن زمان وجود داشت و باز دشمنان و افراد ناآگاه یا ا‌هالی فتنه از آن استفاده می‌کردند، کمبود‌ها و نابه سامانی‌هایی بود که معمولا در شب‌های امتحان در خوابگاه‌ها ایجاد می‌شد. این دیگر در فاز خراب‌کاری بود که در برخی دانشگاه‌ها می‌دیدید که یک شب برق کلا قطع می‌شد و نمی‌شد درس خواند. یا می‌رفتند سراغ اینکه گاز را باز کنند و آتش بزنند یا آب را قطع کنند که نارضایتی درست کنند. در برخی مراکز مانند کوی دانشگاه چندباری این قبیل موارد اتفاق افتاد که البته با تمهیدات صورت گرفته مشکلات حل می‌شد؛ تا نارضایتی شکل نگیرد و بهانه‌ای برای انجام کارهای بعدی نشود. از جمله اتفاقات آن زمان این بود که میانشان بعضی اساتید هم بودند -که البته همیشه اقلیت محض بودند- چون خودشان نمی‌توانستند کاری بکنند، سعی می‌کردند از بیرون دانشگاه افرادی را بیاورند و در دانشگاه شیشه بشکنند و خسارت وارد کنند و دانشگاه را به آشوب بکشند که در چند شهر این اتفاقات افتاد.

* یکی از این اغتشاشات که بسیار مورد توجه قرار گرفت، ماجرای کوی دانشگاه تهران بود. آیا شما اتفاقات کوی را هم معلول دخالت عوامل خارجی برای تحریک دانشجویان می‌دانید؟

شاید ماجرای کوی دانشگاه تهران، مهم‌ترین اتفاقی بود که در آن زمان رخ داد. کوی دانشگاه متأسفانه همیشه مورد طمع و هدف افراد سیاسی و فتنه‌گر بوده؛ چرا که دانشگاه تهران دانشگاه مادر و کانون اخبار است. تعدادی از اعضای یکی از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تهران که موضع اصلاح طلبانه داشت، در آن مقطع به عنوان اتاق فکر عمل کردند و از دانشجویانی که در کوی دانشگاه بودند و شاید خیلی سیاسی هم نبودند، به عنوان پیاده نظام استفاده کردند. برخی از همین اعضای تشکل به کوی دانشگاه بنزین بردند تا در کوی آتش بیافروزند. آنان بعد از این‌که این کار‌ها را طراحی صحنه کردند و تامین امکانات نمودند، خودشان صحنه را ترک کردند و افراد عملیاتی وارد کار شدند. شیشه‌ها را شکستند. ماشین‌ها و امکانات دانشجویی را آتش زدند. این پیاده نظام فتنه، دانشجویانی که خیلی با آنان کاری نداشتند یا برخی از افرادی که مخالف این‌ها بودند را تهدید به قتل کردند و حتی می‌خواستند بعضی از این‌ها را با شیشه نوشابه‌ای که شکسته بودند رگ بزنند. در این فضایی که به وجود آمد متأسفانه کوی دانشگاه را ناامن کردند و باعث شدند که هم به کوی دانشگاه خسارات جبران ناپذیری وارد شود و هم خانه‌های اطراف و شعبهٔ بانک‌ها از گزند خسارات در امان نباشد. ارگان‌های مسئول مثل نیروی انتظامی برای این‌که امنیت را برگردانند و آرامش را برقرار کنند مجبور شدند ورود کنند. متأسفانه دوباره همین ا‌هالی فتنه به جای اینکه خودشان را مقصر بدانند، نیروی انتظامی را مقصر اعلام کردند و گفتند این‌ها بودند که با دانشجویان برخورد کردند.

علاوه بر کوی، در چند دانشگاه دیگر نیز همین عوامل فتنه متأسفانه وقتی دیدند راه به جایی نمی‌برند، رفتند به سراغ این‌که خسارت‌های بزرگی به دانشگاه وارد کنند. مثلا در دانشگاه صنعتی اصفهان عوامل فتنه می‌خواستند یک دانشکده را که زیر آن انبار مواد شیمیایی بود و در آزمایشگاه‌ها استفاده می‌‌شد، به آتش بکشند که اگر موفق می‌شدند و انفجار رخ می‌داد -چون کنار کوی اساتید بود- در یک شب امکان داشت که ۲۰۰ استاد با خانواده‌هایشان از بین بروند. همان‌ها آمدند یک آمفی تئا‌تر دانشگاه را آتش زدند، آمفی تئاتری که به عنوان سینمای دانشگاهی ساخته شده و چند میلیارد مخارج آن شده بود. دوباره آن‌جا هم به هر حال دستگاه‌های مسئول مثل نیروی انتظامی‌ مجبور به ورود شوند تا شورش را کنترل کنند و در آنجا هم عوامل فتنه و رسانه‌هایشان گفتند که نیروی انتظامی چه کارهایی که نکرد. همه این جوسازی‌ها در حالی صورت می‌گرفت که حضور نیروی انتظامی در کوی دانشگاه و در دیگر اتفاقات مشابه دانشجویی بیش از ۲۰ دقیقه نبوده است.

* آقای دکتر، در بحث تحصنی که در دانشگاه تهران صورت گرفت و نقشی که آقایان توفیقی و میلی‌منفرد در تهییج دانشجویان داشتند، شخص شما و دیگر مسئولین چه راهکاری را در جهت آرام کردن فضا در پیش گرفتید؟

واقعیت این است در این حرکتی که در مسجد دانشگاه تهران شروع شد، مسئولین دانشگاه با ما همراهی کردند. مسئولین دانشگاه در جلسات اولیه رفتند و در مسجد نشستند. ما به مسئولین دانشگاه هم امکانات دادیم و هم در جلسات‌شان شرکت کردیم که خودشان بیایند و فضا را مدیریت کنند.

در ماجرای تحصن من خودم به آنجا رفتم. این جلسه تقریبا به یک جلسه محاکمه نظام جمهوری اسلامی‌ تبدیل شده بود. ابتدا یک نفر با شال عزا به گردن قرآن خواند. در حالی که در کوی دانشگاه کسی کشته نشده بود. این نکته را هم تا از خاطرم نرفته اضافه کنم که عوامل فتنه فردای کوی دانشگاه در صحن مسجد دانشگاه تهران یک بنر چاپ کردند و روی نرده‌های دانشگاه زدند که این ۲۰ نفر دانشجو دیشب در کوی کشته شده‌اند! جالب آنکه بعد از ظهر‌‌ همان روز صاحبان عکس‌ها آمدند و گفتند ما زنده‌ایم! چه کسی گفته عکس ما را این‌جا بزنید؟ این بنر را انجمن اسلامی دانشگاه تهران چاپ کرده بود که بعدا وقتی مسئولین دانشگاه ایشان را بازخواست کردند، گفتند ما اشتباه کردیم. مسجد کوی دانشگاه هم داشت به مجلس ختم برای کشته شدگان کوی تبدیل می‌شد. چیزی که اصلا واقعیت نداشت. داشتند به سمتی می‌رفتند که خون‌خواهی بکنند و بگویند ما باید انتقام بگیریم.

همه این موارد داشت مسجد دانشگاه تهران را به مسجد ضرار تبدیل می‌کرد. فتنه‌گران و عوامل آن می‌خواستند از مسجد علیه نظام استفاده کنند. این آقایان هم که شما اسم بردید همیشه ادعایشان این بود که ما می‌خواستیم اوضاع را کنترل کنیم؛ در حالی که جلسه‌ای که من در آن حضور داشتم جلسه خیلی تندی بود. بحث کنترل نبود. کاملا یک جانبه بود. بسیاری از اساتید دیگر هم بودند که نظر آن‌ها را نداشتند ولی به آن‌ها اجازه صحبت ندادند. جالب است من به چشم خود نظاره‌گر بودم همان‌هایی که بنزین به کوی دانشگاه بردند و صحنه‌گردانی کردند، همان‌ها گرداننده تحصن مسجد بودند. خیلی جالب است! خودشان آتش زدند، خسارت زدند، مسبب وقایع شدند و حالا آمده بودند مجلس ختم برگزار ‌کنند.

آن چهره‌هایی که در مسجد دانشگاه تهران بودند و بنده دیدم و تظاهراتی که روز قبل و بعدش انجام شد و افرادی که آنجا در رفت و آمد بودند، حاکی از این بود که این‌ها در چارچوب یک پازل دارند به سمت مقابله با نظام حرکت می‌کنند.

به خاطر دارم یک روز که در مسجد دانشگاه حضور داشتم، خانم رهنورد همراه با جمعی از جوانانی که ظاهرشان به مسجد نمی‌خورد وارد مسجد شد. پرده مسجد را کنار زدند. دختران با دست بند سبز با آستین‌های بالازده و مو‌های بیرون آمده و قیافه آشفته و عصبانی که گویی پیش‌تر تحریک شده بودند، شروع کردند شعار‌هایی علیه مقامات کشور دادند. فضای حاکم بر جلسه فضایی منطقی نبود. خانم رهنورد با لشکری که فقط شعار می‌داد آمده بود. قطعا در این فضای هیاهو نمی‌شد مسئله‌ای را حل کرد. خب وقتی در این شرایط آن سمت شعار دهد، این طرف هم شعار می‌دهند. مگر این طرف می‌نشیند و تماشا می‌کند؟ به هر حال آنجا محفلی شده بود برای این‌که آشوب ادامه پیدا کند و دانشگاه متشنج بشود تا نتواند کار خودش را انجام بدهد. در انتهای این ماجرا تعدادی از دانشجویان و اساتید جمع شدند و این جلسه را تمام کردند.

* برخورد وزارت علوم در جریان فتنه با اساتید دخیل در فتنه در دانشگاه‌ها چگونه بود؟

در کل با ا‌هالی فتنه در سال ۸۸ خیلی با تسامح و تساهل برخورد شد. این دیگر آن‌قدر آشکار و روشن است که مردم عادی هم نه راجع به فتنه بلکه در دیگر موضوعات می‌گویند این‌ها از رأفت اسلامی‌ است. یعنی آن‌قدر این نظام رأفت به خرج داده که این به ضرب المثل تبدیل شده است. واقعیتش این است که در دانشگاه‌ها با اساتید دخیل در فتنه برخورد خیلی جدی صورت نگرفته است. در حالی که باید صورت می‌گرفت. به خاطر همین هم هست که همه این آدم‌هایی که شما اسم می‌برید همین آقای توفیقی و امثال این‌ها که عددشان هم زیاد نیست، امروز می‌گویند ما به کدام حکم محکومیم؟ البته از نظر حقوقی درست می‌گویند، اما از نظر جرم مشهود درست نمی‌گویند. جرمشان آن‌قدر مشهود است که حکم هم نداشته باشند افکار عمومی‌ می‌دانند که این‌ها بودند.

* آقای دکتر، به عنوان آخرین سئوال بگویید در شرایط حاضر با گذشت چند سال از فتنه ۸۸ ارزیابی شما از عملکرد وزارت علوم در آن زمان و در حوادث آن ایام چیست؟

قاعدتا این ارزیابی را باید کسی بکند که بیرون از وزارت علوم بوده است. این‌که ما خودمان بگوییم خیلی جالب نیست. بهتر است من ارزیابی دیگرانی را بگویم که به هر حال با آن‌ها سروکار داشتیم. مجموعا نگاه دستگاه‌های مسئول خارج از وزارت علوم نسبت به عملکرد وزارت علوم مثبت بوده و نمره خیلی بالایی گرفته است. منتها نقصش همان‌هایی بود که خدمت شما گفتم. این‌که با ا‌هالی فتنه در دانشگاه‌ها خیلی با تساهل و تسامح برخورد شد و بسیاری از آنان به دانشگاه برگشته‌اند. گویی که هیچ اتفاقی نیافتاده است.

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه
1
دیدگاه شما :
عکس/آیا رئیس‌جمهور این فرد را که برای عکس گرفتن در کنارش قرار دارد را می‌شناسد؟/ آیا پزشکیان از هویت او مطلع بود یا نبود؟ عکس/انتصاب با سوابق هتاکی و فحاشی به شهدای جان فدای مردم ایران؛ به مدیرعاملی ابر پالایشگاه نفت و بزرگترین شرکت قیرسازی در ایران و خاورمیانه اصرار رسانه‌های اصلاح‌طلب بر مذاکره با امریکا/ اگر می‌توانی بزن، اگر نمی‌توانی، صبر و پایداری کن؛ و اسیر هیجان مشو فیلم، جزئیات و تصاویر/ سوال از رئیس جمهور؛ عناصر بدسابقه در دولت روز به روز بیشتر می‌شوند؟! خوابگاه دانشجویی دختران مجدد دچار آتش سوزی شد +بسته عزاداری به مناسبت رحلت جانسوز پیامبر مهربانی و شهادت امام مجتبی(ع)/ چرا امام‌ حسن(ع) شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام است؟ افشای بازدید مالک تلگرام از مرکز صهیونیستی در باکو چگونه موساد در لبنان با تلفن همراه جاسوس جذب می‌کند؟ جزئیات دستگیری یکی از عوامل گروهک جیش‌الظلم شماره موبایل محسنی اژه‌ای شماره موبایل آقای اژه ای شماره موبایل شخصی آقای اژه ای شماره تماس مستقیم آقای اژه ای شماره موبایل آقای محسنی اژه‌ای تماس مستفیم با اژه ای ارتباط و تماس واکنش حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به اظهارات اخیرپزشکیان جزئیات تازه از ماجرای مرگ مرحوم میرموسوی متهم فوت شده در لاهیجان اقدام اسپانلو دادستان انقلابی و تلاشگر استان گلستان در راستای حفظ چند صد میلیارد پول بیت المال در شهرداری گرگان طرز درست کردن عصاره لیمو سیر و جعفری برای درمان پاکسازی و سم زدایی کبد و گرفتگی عروق قلب/طب سنتی, نحوه تهیه عصاره سیر لیمو جعفری, نحوه تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره سیر لیمو جعفری عکس اسناد/ درخواست مطالبه گران انقلابی گلستان از وزیر راه و شهرسازی در راستای دهمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان گلستان انتصابات افراد مسئله دار مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور و رئیس چهاردمین دولت جمهوری خانم ترک فرماندار کردکوی! مگر بیت المال شهرداری ارث پدرتان است؟ ظریف را بیشتر بشناسید/ از شانتاژ و جنجال تا ژست استعفا محمد جواد ظریف رئیس شورای موسوم به «شورای راهبری کابینه» پیدا و پنهان رای اعتماد نمایندگان به لیست رئیس جمهور عکس/بازگشت تیم زنگنه به وزرات نفت فیلم و عکس/سخنان کامل رهبرانقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم قرار است، تیم اقتصادی مسعود پزشکیان چگونه مشکلات اقتصادی را حل کند؟ مداحی و فیلم/به مناسبت اربعین/ ابا عبدالله الحسین؛ این راه، راه عشق است فیلم و عکس/ انتقاد خادملو مطالبه گر گلستانی به ایجاد کانال اتصال خلیج گرگان به دریای خزر در بستر شن روان/ پیش بینی خشک شدن کانال ایچاد شده تا 4 سال دیگر در شهرداری شهرستان کردکوی چه خبر است ؟ _ ۱ اسناد/آزمون بزرگ برای مدیرکل راه و شهرسازی و نهادهای نظارتی در تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات نظام مهندسی استان گلستان عکس/صدور مجوزهای کیلویی و بدون حساب و کتاب برای استخراج ید از اراضی شمال گلستان فیلم/این موشک ضد موشک ندارد آسیب شناسی مدیریت / مدیران استان گلستان برخلاف دولت انقلابی , مردمی ,سخت کشی و فسادستیزی شهید رئیسی , انتصاب باندی و ناکارآمد , کار نمایشی , صددرصد انتقادپذرنبودن , عدم مبارزه با فساد, برکناری کارکنان جریان انقلابی و مطالبه گر,, ریخت پاش بیت المال و ... از جمله عملکرد آنان میباشد مطالبه گری/مطالبه گری از دیدگاه اسلام و در کلام رهبران انقلاب/مطالبه گری چیست؟/هدف مطالبه گری/ مطالبه گری در کلام رهبری مطالبه گری در نهج البلاغه مطالبه‌گری‌ها منطقی دلیل ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس مشخص شد +جزئیات ترور اسماعیل هنیه در تهران/ علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد. كساني كه كار را نمي‌شناسند ولي مسئوليت قبول مي‌كنند، خائن هستند. پرونده پولشویی موسسه نور روی میز حجت الاسلام محمدرضا مزیدی رئیس پاک دست و عدالت محور دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در استان گلستان فیلم/دلیل شهادت مصطفی نوروزی و مهدی جهانتیغ و محسن جعفری/لحظه پیدا شدن پیکر شهیدان وزارت اطلاعات(مصطفی نوروزی،مهدی جهانتیغ،محسن جعفری) از آب های دریای عمان انتشار لیست ثبت نام کنندگان انتخابات هیت مدیره نظام مهندسی استان گلستان قبل از تایید صلاحیت+اخبار نظام مهندسی ساختمان استان گلستان جمعه روز یک انتخاب مهم است/ اکثر دولتمردان روحانی در ستاد این نامزد اصلاح طلب مستقر شدند واکنش‌ها به مناظره دوم جلیلی و پزشکیان با نظرات پزشکیان درباره استادیوم رفتن زنان، فیلترینگ و مزایای نایب رییسی مجلس بیشتر آشنا شوید کاش برادر عزیزمان جناب آقای دکتر جلیلی، خاطرات مستند خود را برای اطلاع عموم منتشر می‌کرد با ستادی ملغمه‌ای و شترمرغی نه می‌توان برنامه اقتصادی منسجمی نوشت و نه می‌توان آن را به اجرا گذاشت. امروزه در نقطه حساس و بزنگاه تاریخی قرار داریم؛ برای ما جای تعارف و درنگ وجود ندارد این همان چیزی است که اصلاح‌طلبان دوست ندارند در مورد آن حرف بزنند./اکنون آن پایگاه رأی کجاست؟ اوضاع کشور در دولت پزشکیان قابل پیش بینی است/ منتظر باک‌های میلیونی بنزین باشیم؟ اولین مناظره مرحله دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری یسعید جلیلی و پزشکیان در تلویزیون جزئیات جدید از قتل پنج نفر در روستای قزلجه از توابع شهرستان رزن همدان با سلاح گرم سند بر وقوع فجایع گسترده ی اقتصادی در مجموعه ی مدیریتی شیلات استان گلستان/ با عبرت از حواشی پرونده سه هزار میلیاردی شیلات بعنوان محصول عملکرد اصلاح طلبان با انتخاب کاندیدای اصلح و فسادستیز به عقب بر نگردیم +سند انتخابات ترسیم مسیر عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد و تجلی عزت و اقتدار کشور است رئیس ستاد انتخابات گلستان: اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در گلستان/ بیش از ۵٩١ هزار تعرفه اخذ رای استفاده شد