به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" سید جلال حسینی گفت چین را یک قدرت اقتصادی با درآمد سالانه بسیار کلان دانست و گفت: سند همکاری امضاء شده میان ایران و چین یک توافقنامه نیست و این چنین سندها تنها میان ایران و چین نبوده است و در مورد بسیاری از کشورهای دیگر غیر از ایران هم اتفاق افتاده است.
کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه سرعت رشد اقتصادی چین از آمریکا بیشتر است، افزود: بر اساس برخی از پیش بینی ها، چین تا سال 2035 میلادی بزرگ ترین قدرت اقتصادی جهان خواهد شد و امروز دغدغه اصلی آمریکا، پیشگیری از رسیدن چین به این هدف بزرگ است و در مراحل بعدی هم واهمه از اوج گیری اقتصاد روسیه و ایران دارد.
وی یکی از مباحث بسیار مهم در جنگ اقتصادی را حفاظت اطلاعات دانست و اظهار کرد: چینی ها درخواست محرمانه ماندن جزئیات مفاد سند راهبردی همکاری با ایران هستند و با توجه به قطعی بودن مداخله آمریکا در این موضوع در صورت اطلاع از مفاد سند و احتمال بسیار بالای کارشکنی ها، یک درخواست کاملاً منطقی به نظر می رسد.
حسینی با بیان نظر مثبت رهبر انقلاب در نگاه جدید اقتصادی به شرق در همکاری های راهبردی با چین، ابراز کرد: بنابراین نگاه ما هم نسبت به کلیات این همکاری ها مثبت است و از آنجایی که اگر قراردادی در هر زمینه ای در رابطه با این همکاری ها بخواهد اجرا شود، باید به تصویب مجلس برسد و مجلس این دوره هم در مجموع انقلابی عمل می کند، نگرانی خاصی وجود ندارد.
کارشناس مسائل سیاسی با یادآوری عجله دولت در امضای برجام علیرغم تذکرات رهبر معظم انقلاب و خاطره تلخ از این اقدام عجولانه و غیر منطقی، گفت: دولت برای اینکه بتواند استفاده سیاسی برای انتخابات داشته باشد، در این دام گرفتار شد و خسارت محض برای کشور رقم خورد، اما برای انعقاد قراردادها با چین هیچ عجله ای وجود ندارد.
وی با بیان اینکه همه مجموعه های ضد انقلاب از صهیونیست ها و آمریکا و انگلیس تا سلطنت طلب ها و منافقین خلق مخالف با همکاری های ایران و چین هستند، افزود: همین موضع گیری ها نشان می دهد که این همکاری با چین به اعتراف دوست و دشمن می تواند فرصت خوبی برای برون رفت از برخی مشکلات اقتصادی کشور باشد.
حسینی در ادامه گفت: میزان مناسبت های آمریکا با چین، در حدود 35 برابر ایران است و نیروهای انقلابی نباید همکاری با چین را راه نجات کشور تلقی کنند، چرا که ایران در بحث روابط اقتصادی با چین در رتبه 23 جهانی قرار دارد و حتی حجم روابط عربستان با چین در حال حاضر، بیشتر از ایران است.
این کارشناس افزود: نگاه به ظرفیت های داخلی مهمترین موضوع برای پیشرفت کشور است و در عین استفاده از موقعیت های پیش آمده نباید همه امید خود را به همکاری با یک کشور گره بزنیم، هرچند یکی از راه های بی اثر کردن تحریم ها همین روابط اقتصادی فعال عاقلانه و بر اساس مصالح ملی با کشورهای با پتانسیل بالای اقتصادی است.
انتهای پیام/