به گزارش پایگاه عدالت خواهان" صبح امروز مراسم امضای تفاهمنامه توسعه اشتغال روستایی در قالب اجرای طرح تولید پوشاک در مناطق روستایی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، برخی استانداران و مسئولان منعقد شد. یکی از اهداف این طرح توسعه اشتغال روستایی با تأکید بر سازماندهی زنجیره طراحی، تولید، بازاریابی، فروش با قابلیت رقابت در عرصه بینالمللی است.
حمید پورمحمدی معاون امور تولید سازمان برنامه و بودجه بابیان اینکه این تفاهمنامه و طرح با همکاری سازمان برنامه و بودجه، استانها، سازمان صنایع کوچک، بانک کشاورزی، انجمن صنایع پوشاک خواهد بود و تمرکز بر روی استانهایی است که بیشترین نرخ بیکاری و پتانسیل در صنعت پوشاک است.
وی ادامه داد: این طرح پایلوت (آزمایشی) در 5 استان با 620 کارگاه در نواحی صنعتی ایجاد خواهد شد. برای این چند استان دستکم 20 کارگاه ایجاد خواهد شد که شامل استانهای کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، همدان و گیلان است.
همچنین در این مراسم علی یزدانی معاون وزیر صنعت و رئیس سازمان صنایع کوچک با اشاره به اینکه قاچاق پوشاک آمار بالایی دارد، تصریح کرد: در 31 استان نیز اجرایی خواهد شد و 90 هزار اشتغال مستقیم با اعتباری بالغ بر 2 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: این طرح شامل 31 شرکت پشتیبان و یک شرکت پشتیبان ملی اجرایی خواهد شد و از طراحی مد، برش، تولید، بازاریابی و عرضه را برعهده میگیرد.
همچنین غلامرضا سلیمانی معاون سازمان صنایع کوچک بابیان اینکه در مجموع برای 9 طرح اشتغالزا، 6 هزار میلیارد تومان تسهیلات نیاز است، گفت: سامانه اشتغال پوشاک 27 میلیون تومان است و قطعاً در این طرح بخشی از تولید صادراتی خواهد بود که با قیمتهای رقابتی برای طبقات متوسط طراحی و تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه رقم بالای واردات پوشاک داریم، متوسط رشد این صنعت را 4 درصد دانست و گفت: در سال 2012 مصرف پوشاک ایران 15 میلیارد دلار بوده، سرانه صادرات پوشاک ایران در سال 89 سنت است که این رقم برای چین 80 دلار و ترکیه 140 دلار است.
سلیمانی به گرفتاریهای پوشاک ایران پرداخت و یادآور شد، در توزیع و فروش 70 درصد ارزش رخ میدهد، درحالیکه در دنیا 27 درصد است.
وی افزود: برخورد با قاچاق پوشاک همچنین کاهش تعرفه را در این بخش ضروری دانست./فارس