به گزارش پایگاه عدالت خواهان"اقتصاد مقاومتی، راهبردی عقلانی و خردمندانه است که اگر از سطح بهبه و چهچه های تکراری و ملالآور بگذرد و به صورت کاربردی و عمیق در دستورکار همه نهادها و مسؤولان قرار گیرد، میتواند حتی در کوتاهمدت هم نتایجی خیرهکننده به دنبال داشته باشد و تحولاتی شگرف رقم زند.
لازمه این مهم، باورقلبی تصمیمسازان و تصمیمگیران برجسته به واقعیت اقتصاد مقاومتی و اهتمام همهجانبه آنان برای فراهمساختن پیشزمینهها و درسرلوحه قراردادن مؤلفههای این راهبرد اساسی در ابعاد گوناگون است.
از جمله گامهای مهم برای شعارینشدن اقتصاد مقاومتی و تحقق آثار آن به صورت ملموس، برخورد با عوامل مخل و موانع خدشهآفرین است که در این میان، مبارزه با انحای گوناگون ویژهخواری و فساد اقتصادی نقشی بیبدیل دارد؛ چه اینکه بروز و استمرار فساد و ویژهخواری چونان موریانههایی پایههای بنیان اقتصاد را از درون متلاشی میکند و کاهش اثرگذاری برنامهریزیها و تلاشها را موجب میشود.
رهبر فرزانه انقلاب نیز بارها بر مقابله با فساد اقتصادی تاکید کردهاند؛ از جمله در سخنان نوروزی خود در سال جاری، مبارزه جدی با فساد را خواستار شده و فرموده بودند: «با فساد مبارزه جدّی بشود، با ویژهخواری مبارزه جدّی بشود، با قاچاق مبارزه جدّی بشود؛ اینها دارد به اقتصاد کشور لطمه میزند و ضررش را مردم میبرند.
اگر ما در مقابل آن مجموعهای که فرض بفرمایید با زدوبستهایی در زمینه مسائل اقتصادی ویژهخواری میکنند، خودشان را از امتیازات ویژه برخوردار میکنند و یا دچار فساد پولی و مالی و اقتصادی میشوند، سهلانگاری کنیم، قطعاً کشور ضرر خواهد کرد؛ نباید سهلانگاری بشود.»
تاکیدهای مکرر رهبر معظم انقلاب بر برخوردهای قاطع و بدون ملاحظهکاری با فسادهای اقتصادی، اهمیت این مؤلفه در شکوفایی اقتصادی و پیشبرد اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی آن را نشان میدهد.
برخورد با عوامل فساد اقتصادی و ویژهخواری در هر مقام و موقعیتی، بدون رودربایستی و مصلحتسنجیهای آزاردهنده، امید را در دلهای متصدیان و قشرهای گوناگون جامعه برای جدیگرفتن اقتصاد مقاومتی و تحقق نتایج موردانتظار بارورتر میسازد و انگیزهها را در مسیر التزام به لوازم این استراتژی بنایی تقویت میکند.دراین میان، برخورد قاطع با عوامل و مظاهر فساد و ویژهخواری، گاه مستلزم پرداخت هزینههایی از جنس آبرو و تحمل هجمههای آنچنانی و شانتاژهای کذایی است؛ چه اینکه بسیاری از اصحاب فساد و ویژهخواری، مستظهر به پشتیبانی جریانهای فرصتطلب و رسانههای خاص هستند و هرگاه «منافع غیرقانونی» خود را در معرض خطر ببینند، با توپخانه تخریب و هجمههای ناجوانمردانه به جنگ مسؤولان و نهادهای انقلابی مصمم در برخورد با فساد و ویژهخواری میروند.
فراموش نکردهایم که مقام معظم رهبری سالها پیش در بخشی از فرمان هشت مادهای معروف خویش فرموده بودند: «با آغاز مبارزه جدی با فساد اقتصادی و مالی، یقینا زمزمهها و به تدریج فریادها و نعرههای مخالفت با آن بلند خواهد شد.
این مخالفتها عمدتا از سوی کسانی خواهد بود که از این اقدام بزرگ متضرر میشوند و طبیعی است بددلانی که با سعادت ملت و کشور مخالفند یا سادهدلانی که از القائات آنان تأثیر پذیرفتهاند، با آنان همصدا شوند.» در این باره گفتنیها فراوان است. این سخن بگذار تا وقت دگر!
نویسنده : فاطمه فائزی