" نمازجمعه این هفته شهرستان بندرگز همچون هفته های گذشته به امامت حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی محمدی امام جمعه انقلابی بندرگز برگزار گردید
وی در خصوص ملاک و شاخصه کلی گزینش مدیران و کارگزاران حکومت علوی گفت: ایمان به اهداف امام و پایبندی به مبانی انقلاب و دوری از فتنه و فتنه گران است .نباید کسانی که تا دیروز پارچه سبز بر مچ دستانشان بسته بود و جوانهای مردم را علیه نظام ،علیه ولایت ،علیه اهداف امام ،علیه انقلاب اسلامی تحریک می کردند امروز تو این نظام مسئولیت داشته باشند.
که امروز ما می بینیم شش سال بعد از فتنه 88 مایکل لدین مشاور سابق شورای امنیت ملی امریکا و دستیار رامسفلد وزیر دفاع اسبق امریکا پرده از ارتباط فتنه گران با امریکا و خیانت آنها به جمهوری اسلامی برمی دارد که سران فتنه در آذر ماه 88 در نامه ای به کاخ سفید با اهانت به جمهوری اسلامی از امریکا خواسته اند که کشور را به جنگ داخلی و تجزیه بکشانند .نوشتند حکومت در ایران قابل اصلاح نیست اگر می خواهید جنبش سبز به پیروزی برسد ایران را تحریم اقتصادی کنید چون ایران می خواهد بمب اتم بسازد.(نبینید این بلاهایی که امروز برسر ما می آید از گراهایی است که اینها در دوران اصلاحات ،در دوران فتنه دادند)بعد نوشتند.با تحریم ایران ،فشار اقتصادی به مردم بیاورید مردم را از حکومت جدا کنید تا مردم به سوی ما بیایند و از ما حمایت کنند و در مقابل جمهوری اسلامی قرار بگیرند.با فشار اقتصادی بر جمهوری اسلامی و مردم و حمایت از جنبش سبز زمینه براندازی نظام را فراهم کنید.
بعد از افشای این سند رسوایی ارتباط فتنه گران با امریکا ،کسانی که با جنبش سبز ارتباط داشتند بدانند ،کسانی که تا دیروز دستبند سبز به دست می بستند امروز در مسند و مسئولیت قرارگرفته اند بدانند ،کسانی که بعد از این همه سال هنوز از فتنه گران اعلام برائت نکرده اند و هنوز کلمه فتنه را بر زبان جاری نکرده اند و خود را جزء خواص جامعه می دانند بدانند که فتنه گران خائنین به مملکت و نظام و مردم بودند و امروز همه شما باید از مردم ولایت و رهبری عذرخواهی کنید(تکبیرحضار)
این سیاه رویی برای سران فتنه و حامیانش در تاریخ انقلاب و جهان مانده است که آنها دشمن دیرینه را برای براندازی نظام و تحریم اقتصادی علیه مردم ایران تحریک می کردند مورد لعن و نفرین هر ایرانی باشرفی هستند که حتی صادق خرازی معاون وزیرخارجه دولت اصلاحات می گوید: در دورانی که من سفیر بودم کسانی را به یاد دارم که در دوران اصلاحات با خارجی ها با مقامات ارشد امریکایی پنهانی مذاکره می کردند به دشمن گراه می دادند و علیه نظام تحریک می کردند خودشان را اصلاح طلب می دانستند اما من آنها را اصلاح طلب نمی دانم و اگر بخواهم اسامی آنها را بدهم به قوه قضائیه نمی دهم به مردم اعلام می کنم.
متن کامل خطبه دوم نماز جمعه این هفته بندرگز بدین شرح میباشد
وجود نازنین امیرالمومنین در توصیه به دولتمردان فرمودند:
اگر با مقام و قدرتی که دارید دچار تکبر یا خودبزرگ بینی بشوید به بزرگی حکومت پروردگار که برتر و بزرگتر از تو است نگاه کنید.که این توجه تو را از سرکشی نجات می دهد و تندروی را در تو فرو می نشاند و عقل و اندیشه ات را به جایگاه اصلی اش باز می گرداند.
خوب این حاصل نمی شود مگر اینکه حاکمان اسلامی، دولت را امانت الهی بدانند .قران کریم حاکم و سرپرست اجتماع را امین و نگهبان آن جامعه می داند .
آقا امیرالمومنین در نامه ای به اشعث بن قیس حاکم آذربایجان می نویسد : وَ إِنَّ عَمَلَكَ لَيْسَ لَكَ بِطُعْمَةٍ وَ لَكِنَّهُ فِي عُنُقِكَ أَمَانَةٌ مبادا فکر کنی حکومتی که به تو سپرده شد یک طعمه است به جایگاه و مسئولیت خودت مثل یک طعمه نگاه نکن .
مبادا حکومت و صندلی و مقامت را مانند یک شکاری نگاه کنی که به چنگ تو افتاده است بلکه این امانتی است بر گردن تو افکنده شده است این یک ودیعه ای است بر گردنت گذاشته شده است و بالا دست تو حفظ و حقوق مردم را می خواهد.نکند مقام و صندلی و ریاست جمهوری و نمایندگی مجلس و فرمانداری و بخشداری و شورایی شهر و روستا و شهرداری و مسئولیت اداره خود را وسیله ای برای تامین مالی آینده خودت قرار بدهی که این بزرگترین خیانت است.مقام و صندلی و مسئولیت را باید جایگاه خدمت بدانی توفیقی است که خدا عنایت می کند تا بتوانی به مردم خدمت کنی و باید این توفیق خدمت را قدر بدانی و اگر از این جایگاه و از این مسئولیت به مردم خدمت نکنی فردای قیامت در پیشگاه عدل الهی باید پاسخگو باشی .
در دیدگاه آقا امیرالمومنین فلسفه حکومت احیای حق، انهدام باطل و رساندن انسان از خاک به خدا است نه اینکه بگویند بهشت و جهنم مردم به ما ربطی ندارد ،بلکه سعادت مردم و به خدا رساندن مردم وظیفه حاکمان نظام اسلامی است و این آرمان والا فقط با حکومت صالحان تحقق پیدا می کند.بخاطر همین است که حاکم باید کارگزاران خویش را از صالح ترین و بهترین و نخبه ترین مردم انتخاب کند تا اشتباهات و انحرافات احتمالی به حداقل برسد از این رو نخستین اقدام حکومتی آقا امیرالمومنین پس از بیعت با مردم جابجایی و عزل و نصب وسیع مدیران اجرایی پیشین بود که ملاک و شاخصه کلی گزینش مدیران و کارگزاران حکومت علوی چند چیز است که شایسته است در نظام اسلامی به طور دقیق و سنجیده از این شاخصه در انتخاب مدیران استفاده شود.
شاخصه اول : ایمان و تقوا است که برحسب نوع مسئولیت باید تقوا و ایمان افراد ملاک قرار بگیرد زیرا ایمان به خدا تسلیم در برابر او آنچنان تعهد و الزاماتی در انسان ایجاد می کند که از کوچک ترین عمل خلاف دوری می کند .آنکس که تقوا دارد ،آنکس که ایمان دارد از مسئولیتش سوءاستفاده نمی کند .
شاخصه دوم : آزمایش لیاقت در گزینش افراد است یعنی افراد را باید براساس تعهد و نوع تخصص و توان اجرایی انتخاب کرد هیچ گاه نباید روابط جای ضوابط را بگیرد ،نباید لیاقت ها ،شایستگی ها قربانی دوستی ها بازی های جناحی و حزبی و مسائل خویشاوندی و فامیل بازی و باندبازی بشود که بسیار در کشور ما دیده می شود باید نخبه سالاری و شایسته سالاری باشد نه حزب سالاری و جناح بازی باشدکه در منطق اسلام آمده است اگر کسی لیاقت یک جایگاه یا لیاقت پستی یا لیاقت مسئولیت را ندارد و آن مسئولیت را قبول کند خیانت کرده است آن جایگاه را غصب کرده است باید آن مسئولیت را ترک کند و یا در اسلام آمده است اگر کسی مسئولیتی را به او داده اند لایق آن مسئولیت هم هست اما می بیند دیگری از او لایق تر است باید آن مسئولیت را ترک کند و به شخص لایق تر بسپارد .
شاخصه سوم :صلاحیت اخلاقی است .اصولا جایگاه ارزشی فرد در اجتماع بر اساس اخلاقش مشخص می شود یعنی اخلاق هرکسی معرف جایگاه و شخصیت او است .در گزینش افراد برای تصدی امور جامعه باید صفات وافعال اخلاقی انسان را در نظر گرفت که برخی از صفات از ضروریات مدیران و کارگزاران نظام اسلامی است.مثل سعه صدر و نقد پذیری ،صداقت و امانتداری ،گشاده رویی و مردم داری ،تواضع و فروتنی ،حسن خلق و خوش اخلاقی و حتی گفته اند در گزینش مدیران اصالت خانوادگی را در نظر بگیرند.
شاخصه چهارم:حسن شهرت است .در گزینش افراد قضاوت مردم می تواند ملاک خوبی باشد ،چون خوبی و بدی افراد از مردم پوشیده نمی ماند مردم اگر شخصی را به صفات خوبش ستایش می کنند از او به نیکی یاد می کنند می شود به او اعتماد کرد یا کسی را که مردم به صداقت و دیانت و امانتداری یاد می کنند و به صداقت و دیانت و امانتداری در بین مردم معروف است وقتی در جایگاهی قرار بگیرد اعتماد و همکاری مردم را به سوی خودش جلب و جذب می کند.
شاخصه پنجم : سابقه خوب یک مدیر است باید دید این شخص در جایگاه قبلی چه کرده است در دولت های قبلی چه گلی به سر مردم زده است ایا زدوبند نداشت؟ آیا رشوه خواری نکرده است ؟ آیا قراردادی نبسته بود که به مردم و نظام خسران وارد کند؟ اگر شخصی در دولتهای قبلی خوب کار کرد و خیانت نکرد امروز بکارگیری شود و گرنه بکارگیری نشود ،مثلا آن کسی که در قرارداد کرسنت گفته اند صدوشصت هزارمیلیارد بیشتر و کمتر به مملکت ضرر زده است امروز اگر بکارگیری شود آیا می تواند به مردم خدمت بکند؟!!
شاخصه ششم : پاسخگویی مدیران است .گزارش دهی صحیح لازمه کار مدیران است که چه کاری کرده اند؟ چه برنامه ای دارند ؟ چه می کنند؟ چه پروژه ای داشته اند؟ چه پروژه ای را انجام دادند؟ چه پروژه ای را می خواهند انجام بدهند؟ گزارش بدهند .البته گزارش دروغ و آمارهای غلط بسیار بد است .
برخی در این شهرستان مسئولیت دارند هیچ وقت به مردم گزارش نمی دهند و پاسخگو نیستند!! ما برای این شهرستان طرح و برنامه و پروژه قابل اعتنایی ندیدیم چه از طرف دولت یا شورای شهر تعریف شده باشد ،سفر استانی هم که انجام شده ، آورده قابل اعتنایی برای این شهرستان نداشته است.
البته شاید یکی از علتهایش این باشد که مسئولین شهرستانی مدیران شهرستانی پروژه و طرح و برنامه ای نداشتند تا دولت برایش اعتباری در نظر بگیرد تا ما طرحی برای شهرنداشته باشیم تا برنامه نداشته باشیم دولت چگونه برای ما بودجه اعتبار در نظر بگیرد؟! بیمارستان نودوشش یا صدوشش تختخوابه که از دولت قبلی بوده کارهای زیادی صورت گرفته برای تکمیلش کار زیادی نمانده بود اما هرساله به سال بعد و به مناسبت بعدی افتتاحش را تاخیر انداختند ،باید مسئولین پیگیری کنند.
نماینده مجلس پیگیر باشد پاسخگویی و گزارش دهی را رهبری معظم تاکید داشتند این مخصوص دولتمردان نیست هر اداره ای باید پاسخگو و گزارش عملکرد داشته باشد.نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی باید پاسخگو باشد گزارش عملکرد داشته باشد شوراهای شهر و روستا که نیمی از عمر دوران جدید خدمتی آنها گذشته است، شهرداری ها و دهیاری ها برای مردم گزارش بدهند که چه برنامه ای داشته اند؟ ،چه پروژه ای داشته اند؟ چه کارنامه ای دارند؟ چه پروژه ای را انجام دادند ؟ چه برنامه ای برای دوسال آینده دارند؟ چه پروژه ای برای سال بعد دارند؟ مردم بدانند مسئولین این شهرستان چه می کنند؟ نکند دچار روزمرگی شدید و هیچ برنامه ای ندارید که این مدت هم بگذرد و دورانی تمام شود و دورانی جدید آغاز شود و باز هم مردم به شما رای بدهند! اگر برنامه ای داشتید اگر پرژه ای داشتید دوسال از عمر شورا گذشته چه شورای روستا و چه شورای شهر چه شورای بخش و چه شورای شهر و چه شورای استان ؟! بیائید به مردم گزارش بدهید که چه کارهایی را انجام دادید تا مردم دلگرم بشوند وقتی به شهرهای دیگر گذر می کنیم هر روز تغییراتی را مشاهده می کنیم اما ما سه سال و اندی در این شهرستان هستیم تغییری مشاهده نکردیم ،مردم را با تغییر و تحول و اجرای پروژه ها دلگرم کنید اگر کاری کردید به مردم اعلام کنید که در این سالها چه کردید ما بدانیم .
شاخصه هفتم: اینکه مدیران جامعه باید مردمی باشند مردمی بودن، مردم داری و توجه به محرومان جامعه باید از خصوصیات کارگزاران باشد .یکی از آسیب هایی که حاکمان را از مسیر اصلی حکومت منحرف می کند جدایی کارگزارن و مردم است.حاکمان و دولتمردان باید در میان مردم باشند .درد مردم را لمس کند نه اینکه در انتخابات شعارشان رفع مشکل اقتصادی باشد و بگویند تورم را جیب مردم نشان می دهد اما بعد از انتخابات آب و برق و گاز و انرژی و سوخت همه چیز را گران کنند و تورم نقطه به نقطه به مردم نشان بدهند.این آن لمس درد مردم نیست اگر تورم را جیب مردم نشان می دهد امروز هم بیائید جیب مردم را اندازه بگیرید .
شاخصه هشتم : ایمان به اهداف امام و پایبندی به مبانی انقلاب و دوری از فتنه و فتنه گران است .نباید کسانی که تا دیروز پارچه سبز بر مچ دستانشان بسته بود و جوانهای مردم را علیه نظام ،علیه ولایت ،علیه اهداف امام ،علیه انقلاب اسلامی تحریک می کردند امروز تو این نظام مسئولیت داشته باشند.
که امروز ما می بینیم شش سال بعد از فتنه 88 مایکل لدین مشاور سابق شورای امنیت ملی امریکا و دستیار رامسفلد وزیر دفاع اسبق امریکا پرده از ارتباط فتنه گران با امریکا و خیانت آنها به جمهوری اسلامی برمی دارد که سران فتنه در آذر ماه 88 در نامه ای به کاخ سفید با اهانت به جمهوری اسلامی از امریکا خواسته اند که کشور را به جنگ داخلی و تجزیه بکشانند .نوشتند حکومت در ایران قابل اصلاح نیست اگر می خواهید جنبش سبز به پیروزی برسد ایران را تحریم اقتصادی کنید چون ایران می خواهد بمب اتم بسازد.(نبینید این بلاهایی که امروز برسر ما می آید از گراهایی است که اینها در دوران اصلاحات ،در دوران فتنه دادند)بعد نوشتند.با تحریم ایران ،فشار اقتصادی به مردم بیاورید مردم را از حکومت جدا کنید تا مردم به سوی ما بیایند و از ما حمایت کنند و در مقابل جمهوری اسلامی قرار بگیرند.با فشار اقتصادی بر جمهوری اسلامی و مردم و حمایت از جنبش سبز زمینه براندازی نظام را فراهم کنید.
بعد از افشای این سند رسوایی ارتباط فتنه گران با امریکا ،کسانی که با جنبش سبز ارتباط داشتند بدانند ،کسانی که تا دیروز دستبند سبز به دست می بستند امروز در مسند و مسئولیت قرارگرفته اند بدانند ،کسانی که بعد از این همه سال هنوز از فتنه گران اعلام برائت نکرده اند و هنوز کلمه فتنه را بر زبان جاری نکرده اند و خود را جزء خواص جامعه می دانند بدانند که فتنه گران خائنین به مملکت و نظام و مردم بودند و امروز همه شما باید از مردم ولایت و رهبری عذرخواهی کنید(تکبیرحضار)
این سیاه رویی برای سران فتنه و حامیانش در تاریخ انقلاب و جهان مانده است که آنها دشمن دیرینه را برای براندازی نظام و تحریم اقتصادی علیه مردم ایران تحریک می کردند مورد لعن و نفرین هر ایرانی باشرفی هستند که حتی صادق خرازی معاون وزیرخارجه دولت اصلاحات می گوید: در دورانی که من سفیر بودم کسانی را به یاد دارم که در دوران اصلاحات با خارجی ها با مقامات ارشد امریکایی پنهانی مذاکره می کردند به دشمن گراه می دادند و علیه نظام تحریک می کردند خودشان را اصلاح طلب می دانستند اما من آنها را اصلاح طلب نمی دانم و اگر بخواهم اسامی آنها را بدهم به قوه قضائیه نمی دهم به مردم اعلام می کنم.
این را خودشان دارند می گویند .ما هم خواستار افشای لیست خائنین به نظام هستیم تا اگر مسئولتی در نظام دارند از مسئولیت خلع گردند تا نتوانند باردیگر به مرد و نظام خیانت کنند تا فتنه دیگری را رقم بزنند.
شاخصه نهم : مجاهده با دشمنان است.دشمنان دین در کمین هستند تا از هر فرصتی استفاده کنند تا بر پیکره حکومت اسلامی ضربه وارد کنند آن را ناتوان کنند همه مردم باید هوشیار باشند در راس همه حاکم و کارگزار نقش و مسئولیت سنگین تری دارد باید در مقابل ترفندهای دشمن هوشیارتر باشد چون دشمن به دنبال نفوذ در بدنه جامعه اسلامی است به دنبال ایجاد و اختلاف و دودستگی است که رهبری معظم انقلاب اسلامی بی توجهی مسئولان به دشمنی دشمنان به خصوص امریکا را خطر جدی شمردند که به واسطه مسئله هسته ای دشمنی دشمنان نباید غافل شد.که دشمنی دشمنان هیچ وقت تمام شدنی نیست دشمنی دشمنان ،تمام نمی شود در حرف ها و نوشته های آنها قابل لمس است.در فکر نفوذ به داخل کشور هستند باید در مقابل دشمن حساسیت داشته باشیم مواضع انقلابی داشته باشیم که رهبری تاکید داشته اند که مسئولان در زمین دشمن بازی نکنند به تعبیر دیگر پازل دشمن را تکمیل نکنند اقدامی نکنند که برنامه دشمن باشد و برنامه دشمن را اجرا کرده باشند رهبری به صراحت فرمودند: روشهای دشمنی و ضربه زدن ممکن است نو و جدید شود همه مسئولان سیاسی و اقتصادی و فرهنگی باید توجه کنند که مطلقا در نقشه طراحی شده دشمن قرار نگیرند و در تصمیمات خواسته و ناخواسته به اجرای بسته مورد نظر بیگانگان کمک نکنند.این صراحت بیان رهبری است.
درباره فتنه جدید با حضور روباه پیر و بازگشایی سفارت انگلیس باید دغدغه داشت که انشاالله هفته آینده بیشتر به آن می پردازم.
لذا هفته دولت به نام دو مجاهد و مبارز راه حق مزین شده است 8 شهریور سالروز انفجار دفتر نخست وزیری و شهادت دویار دیرین امام و انقلاب که اسوه علم و تقوا شهید محمدعلی رجایی رئیس جمهور و شهید محمدجواد باهنر نخست وزیر که نمونه ای از دولتمردان مردمی بودند شخصیت هایی که با مردم بودند و به مردم خدمت می کردند و متعهد و خدمتگذار و معلم اخلاق بودند.زندگی ساده ای داشتند اموال بیت المال را در زندگی شخصی استفاده نمی کردند نه اینکه مثل بعضی از مسئولان اموال بیت المال را اموال شخصی خود بدانند در هر جایی و به هر نحوی حیف و میل و استفاده کنند آنها از کسانی بودند که برای استخر و سونای و جکوزی و تعمیرات دفتر خود هزینه میلیاردی نمی کردند بخاطر شهادت این انسانهای صالح و مخلص که فقط به تکلیف خود عمل می کردند خود را در برابر خدا و مردم مسئول می دانستند این هفته را هفته دولت نام گذاری کردند که به دولتمردان به همه کسانی که از بدنه دولت هستند و همه کسانی که زحمت می کشند و تلاش می کنند تبریک می گوییم و از تلاش همه عزیزان و همه دولتمردان تشکر می کنیم و باید تشکر کرد چون اداره کشور کار بسیار سختی است .
رهبرمعظم انقلاب توصیه هایی نسبت به دولت مردان داشتند که به اختصار به برخی از آنها اشاره می کنم:
1-حفظ شتاب علمی کشور و جلوگیری از توقف این حرکت که در دوسال اخیر شتاب علمی کشور کند شده و رشدی نداشتیم.
2-برنامه ریزی جهت اقتصاد مقاومتی و بکارگیری همه ظرفیت ها برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی .
3-جلوگیری از واردات محصولات کشاورزی و تولیدات صنعتی و ماشین آلات در کشور که نباید کشور را تبدیل به بازار کالای کشورهای دیگر کرد .
4-باید مراقب بود که حرکت اقتصادی موجب فاصله طبقاتی نشود و فقرا پایمال نشوند
5-در مسئله فرهنگی که حضرت آقا فرمودند: مشکلات فرهنگی گاه خواب را از چشم انسان می گیرد و دوکار اساسی باید در مسئله فرهنگ انجام داد اول :تولید محصولات فرهنگی سالم دوم:جلوگیری از تولیدات مضر فرهنگی اگر تولیدات فرهنگی نمایشی مثل فیلم و تاتر موسیقی و مکتوبات مثل کتاب و نشریات با مبانی اصول اسلامی و انقلابی در تضاد باشند باید بدون رودربایسی جلوی آنها را گرفت که ائمه جمعه و جامعه مذهبی ما در این باره رودربایسی با کسی ندارند اگر چه وزیر ارشاد گفت مشکل ما مذهبی ها و ائمه جمعه هستند که جلوی برخی از کارهای فرهنگی را می گیرند سئوال ما این است مگر شما مذهبی نیستید ؟ مگر دولت شما دولت اسلامی نیست؟ که مشکل شما مذهبی ها هستند .
جامعه ما جامعه مذهبی و دینی است دولت ما دولت اسلامی است مردم ما دغدغه دین را دارند مگر ائمه جمعه را نمایندگان و منصوبان رهبری نمی دانید آنها کارشناسان دین هستند اگر می گویند که این برنامه به درد مردم نمی خورد حتما چیزی می فهمند ما می گوییم نباید عرصه فرهنگی رها شود و جولانگاه لیبرالها گردد که رهبری فرمودند: عرصه فرهنگی باید براساس مبانی و شعارهای امام و انقلاب مدیریت شود و خوراک فرهنگی سالم برای جامعه تولید شود ما ائمه جمعه همین را می خواهیم جامعه مذهبی ما غیراز این نمی خواهد که متاسفانه وزیر ارشاد در اظهاراتی قبلا بیان داشتند که امید دارم بتوانم در وزارت ارشاد ادامه دهنده راهی باشم که سیدمحمدخاتمی آغاز کرده است وقتی کارنامه عملکرد فرهنگی خاتمی را در دوران وزارت ارشاد و دوران ریاست جمهوری او را نگاه می کنیم باید بگوییم اگر وزیر ارشاد دولت یازدهم همان مسیر را بخواهد طی کند باید اسلام را ببوسد وکنار بگذارد که خواب از چشم هر مسلمانی خواهد گرفت.باید در باب فرهنگ دغدغه داشته باشیم که دغدغه حضرت آقا دغدغه فرهنگی و مسائل مذهبی کشور است که انشاالله همه مسئولین این دغدغه را داشته باشند.