به گزارش پایگاه عدالت خواهان" پس از فروپاشی عثمانی، قدرتهای استعماری آن روز یعنی انگلستان و فرانسه پیمان استعماری سایکس-پیکو را تنطیم کردند و با تجزیه و تقسیم امپراطوری عثمانی، دولت-ملتهایی ساختگی و بی هویت را در منطقه شکل دادند.
یکی از این دولتهای ملی و البته نفت خیز، عراق بود که سهم بریتانیا شده بود. از آنجایی که ملاک مرزبندی در این قرارداد، منافع دولتهای استعماری و نه منافع مردم عراق بود لذا عراق مولود سایکس پیکو، جمعیتی ناهمگون به لحاظ قومی و مذهبی داشت و تقاطع قومیت های کرد و عرب و ترکمان از سویی و همچنین شیعه و سنی و ایزدی و مسیحی از سویی دیگر، ترکیبی را بوجود آورده بود که اداره آن را تا حد زیادی برای بریتانیا دشوار می نمود.
دیری نپایید که ظلم و بی عدالتی بریتانیا در کنار گماشتگان محلی آن باعث شد تا مردم عراق در تابستان سال ۱۹۲۰م علیه حکومت انگلستان قیام کنند. این قیام به «ثوره العشرین» معروف شد و در تاریخ ۳۰ جولای و پس از فتوای آیتالله شیرازی و اجازه درگیری مسلحانه، مردم و قبائل انقلاب علیه انگلستان را آغاز کردند. هدف این قیام بیرون راندنِ اشغالگران انگلیسی و ایجاد حکومتی مستقل بود و در نهایت سرآغازی شد برای اخراج روباه پیر از عراق آنروزها.
این روزها و پس از یک قرن، خون فرماندهان مقاومت، بار دیگر خون عراقیها را برای اخراج بیگانگان به جوش آورده است. بیگانگانی که گستاخانه تروری بزدلانه و ناجوانمردانه را انجام دادند و همچنان بر اشغالگری خود پافشاری میکنند. خشم و انزجار از واشنگتن خیابانهای بغداد را مملو از جمعیتی کرد که با شعار «ثوره العشرین الثانیه» پیامهای مختلفی را به جهان مخابره کردند؛
رفراندومی بزرگ برای استمرار یا اخراج نیروهای آمریکایی
راهپیمایی روز جمعه در واقع همهپرسی بزرگ و پاسخی دندانشکن به برخی وابستگان و گماشتگان محلی واشنگتن بود که با شیعی خواندن تصمیم پارلمان عراق، خواستار عدم خروج بیگانگان از عراق بودند. از سوی دیگر نیروها و مسئولین دولتی آمریکا نیز طی روزهای اخیر بارها اعلام کردند که آنچه در مجلس عراق در ۱۵ دیماه مصوب شده است، صرفا شامل بخشی از سیاستمداران عراقی و عرب می شود اما راهپیمایی میلیونی ملت عراق نشان داد که تمامی مردم عراق، خواهان اخراج نیروهای اشغالگر آمریکایی از عراق هستند.
پوچ بودن ابزار ارتجاعی تحریم
حرکت بیسابقه عراقیها برای تکرار انقلاب بزرگ ۱۰۰ سال پیش، در حالی است که نسل گذشته با کمبودهای دردناکی درنتیجه سیاست «نفت در برابر غذا» روبهرو بود. نسل جدید اکنون علیرغم تجاربی که پدرانشان در ماجرای تحریمهای وحشیانه داشتند و تهدیدهای ترامپ برای تحریم دوباره عراق، در خیابانهای بغداد فریاد زدند که حاضرند هر مشقت و هزینهای را برای پاکسازی کشورشان از لوث وجود نیروهای تروریستی آمریکایی بپردازند و از فشارهای اقتصادی و تنگناهای معیشتی هراسی به دل راه نمیدهند.
گذر از انشقاق و تفرقه
راهپیمایی ضدآمریکایی روز جمعه، توطئه انشقاق در میان عراقیها را ناکام گذاشت و مواضع گروههای سیاسی این کشور را به یکدیگر نزدیک کرد. مردم، دولت، مجلس، مرجعیت و نیروهای مقاومت عراق، پنج ضلعی تظاهرات میلیونی مردمی عراق هستند که پس از ترور ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی و معاون بسیج مردمی عراق، ابومهدی المهندس شکل گرفته است که می تواند زمینه ساز اخراج نظامیان آمریکایی از عراق و غروب همیشگی غرب در منطقه باشد.