محمدرضا عارف به دعوت شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان آذربایجانشرقی در سفری یک روزه عصر دوشنبه در تبریز حضور یافته و در سالن چیچک به سخنرانی خواهد پرداخت.
وی برای حمایت از کاندیداهای لیست امید در شهرستانهای سراب، اهر، هریس و مرند نیز حضور خواهد یافت.
محمدرضا عارف ساعت 21:30 روز دوشنبه در مسجد حضرت ابوالفضل شهرستان سراب برای مردم سخنرانی خواهد کرد.
محمد صادق خرازی در سالن آمفی تئاتر هتل شهریار تبریز با بیان اینکه مردم آذربایجان با ناجوانمردی روبرو شدند، اظهار داشت: افرادی مثل مولوی، مجاهد آزاده با تمامی ناملایمتیها که در حقش شد نشسته و عزت و آزادی را با سکوت پیوند زده است.
وی ادامه داد: مردم ایران منظر حماسهی آذربایجانیها در روز جمعه هستند، هر نفر باید یک رسانه باشد؛ در اواخر دوران اصلاحات اشتباهاتی موجب قهر شد که در نتیجه آن، زوال و ناامنی را بر این مردم تحمیل کردند.
مشاور رئیس دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه مردم دیگر نمیگذارند تفکرات احمدی نژادیسم بر کشور حاکم شود، ابراز کرد: ما میخواهیم ایرانی جماعت در دنیا نقش خود را ایفا کند، میزان شعور یک دهه به صدها سال شعور و آگاهی تنه زده است.
وی افزود: عدهای چگونه به خود اجازه میدهند که به قافله اصلاحات که نظر اکثریت مردم است، اهانت کنند؟
این فعال سیاسی اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را آغاز حرکتها دانست و بیان داشت: مردم منتظر تکرار نقش آفرینیهای نخبگان هستند، اصلاحات باید الگوی مردم جهان باشد، بزرگترین پیام و رسالت اصلاحطلبان احیاء مدینهالنبی میباشد .
وی تصریح کرد: ما نمیخواهیم برخیها کلمه عدالت را لقلقه کنند؛ ما نمیخواهیم عدهای به وسیله شورای نگهبان در برابر مردم بایستند، ما نیز خواهان نهاد نظارتی هستیم اما باید طبق اصول رفتار شود.
عضو حزب ندای ایرانیان شورای نگهبان را متهم به مقابله با یاران امام و رهبری کرد و گفت: چرا از عکس کسی که بر قلبها حکومت میکند میترسید؟ اصلاح طلبان هم جزوی از این نظام هستند؛ خدای نکرده اگر جنگی رخ دهد خواهید دید که دیگران در خانههایشان مینشینند و اصلاحطلبان لباس رزم بر تن میکنند.
وی اضافه کرد: اگر خاتمی و موسوی اینجا بودند به لیست امید و امثال مولوی رأی میدادند؛ مولوی اگر صلاحیتش تائید میشد کل آذربایجان به وی رأی میداد، مردم باید در روز جمعه پای صندوقهای رأی حاضر شوند و مخالفان آرمانهای رهبری را از تاریخ حذف کنند. در این نظام کسانی بودند که در طول 8 سال، 6 سال به رهبری خون دل دادند!
خرازی با اعلام اینکه وجود حصر زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست، توضیح داد: ما مجلسی میخواهیم که قدرت سخن گفتن و قلم زدن را برای تجلی انقلاب اسلامی داشته باشد، امروز در کوچه پس کوچههای لبنان به احترام امام میایستند؛ امنیت لبنان ضامن امنیت و اقتدار ایران است.
وی بیان کرد: تلاشها و مجاهدتهای مقاومت اسلامی صرفا برای حفظ یک دولت نیست، حکومتهای پادشاهی بویی از دموکراسی نبردهاند و از مردم سالاری خبری نیست.
سفیر سابق ایران در سازمان ملل متحد پیشرفت و آسایش ملت ایران را در گرو تشکیل مجلسی عقیل و هم سو با دولت دانست و اذعان کرد: اگر مردم سال 92 پای صندوقهای رأی نمیآمدند اکنون کسانی در قدرت بودند که در کشور جنگ به راه انداخته بودند، ما دیگر راه برگشت و عقب نشینی نداریم و باید رو به جلو حرکت کنیم.
وی مدعی شد: عدهای به دنبال ایجاد جدایی بین یاران رهبری و امام خامنهای هستند، آرمان خاتمی، هاشمی و اصلاحطلبان این است که رهبر انقلاب کشور را مدیریت کند. برای ما محرز است که شخصیتهایی محبوبی همچون هاشمی در تلاش هستند محبت بین مردم را افزایش دهند.
سیاست یک بام و دو هوایی که عارف در سراب به دنبال آن است!
آنچه که در وهله اول به ذهن می رسد این است که هدف دکتر عارف از حضور در سراب حمایت از کاندیدای اصلاح طلبان است که به دولت بسیار نزدیک بوده و حتی در دولت پست نسبتا بالاتری را نیز گرفته است.
حال جای سوال اینجاست , عارفی که خود به نوعی زخم خورده از سوی دولت است و علی رغم کناره گیری به نفع روحانی در انتخابات ریاست جمهوری که همگان معاون اولی رییس جمهور را سهم او می دانستند برای حمایت از یک فردی که ارتباط نزدیکی با دولت دارد در سراب چه می کند.
البته اختلاف عارف و دولت به اینجا ختم نمی شود بلکه عارف بارها دولت را به باد شدید ترین انتقاد ها گرفته و از بدهی میلیاردی دولت و عدم پاسخگویی دولت به مطالبات مردم , رکود حاکم بر کشور , تغییرات دولت در استانها و حتی توهین روحانی به منتقدان براز نارضایتی کرده که همه نشانگر رابطه ای نه چندان خوب بین دولت و عارف هست.
در بحث ریاست بر مجلس آینده دولت دوباره می خواهد عارف را هزینه اهداف خود کند چرا که اصلاح طلب ها خود نیز می دانند که خدمتی که لاریجانی می تواند به آنها بکند از دست عارف بر نمی آید چرا که با قرار دادن لاریجانی ظاهرا مجلس را یک مجلس اصولگرا نشان می دهند تا روحانی همه ناکار آمدی ها و ضعف ها و عدم تحقق وعده هایش را برگردن اصولگرایان و عدم همکاری مجلس با دولت بیاندازد تا بتواند کاندیدای رقیب خود با چسباندن به مجلس دولتی ظاهرا اصولگرا را در موضع اتهام و دفاعی قرار دهد تا بتواند با مظلوم نمایی رای جامعه را کسب نماید.
با آنچه که ذکر شد سیاست یک بام و دو هوای در حمایت از یک فرد دولتی با همه این اختلافات به خوبی نمایان است, ولی در این میان تلاش عارف برای تصاحب کرسی ریاست مجلس با حمایت از کاندیداهای اصلاح طلبان و بهره برداری از پیروزی آنان دور از انتظار نیست که در آن صورت نیز بنابه آنچه که گفته شد باید شاهد اختلافات بین دولت روحانی و مجلسی باشیم که ریاست آن را عارف عهده دار است , البته هر چند اختلاقی هم باشد قابل بهره برداری برای دولت نخواهد بود.
البته خبرهای حضور عارف در دیگر شهرستانهایی که به دور دوم کشیده شده حکایت از آن دارد که عارف با حضور در سراب نیز با توجه به تجربه موفق در استفاده از فضای مجازی در دور اول در اتاق فکر اصلاح طلبان به بهره برداری از این گزینه تاکید کند .