به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در حالی صبح امروز به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد که برای روز چهارم دستور کار این جلسه چکشکاری صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم است.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور کشورمان برای دفاع از برنامه و اصول کلی دولت سیزدهم و همچنین جهت بررسی کارنامه وزرای پیشنهادی صبح روز شنبه ۳۰ مرداد ماه در جلسه علنی امروز مجلس حضور یافت. نمایندگان مجلس شورای اسلامی از روز شنبه ۳۰ مرداد ماه بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم را در ۲ نوبت صبح و عصر آغاز کردند و پس از بررسی برنامهها و صلاحیت هر یک وزرا، رأیگیری انجام میشود. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح روز شنبه ۳۰ مرداد ماه با استناد به ماده ۲۰۳ آئیننامه از نمایندگان خواست که درباره برگزاری جلسات علنی در دو شیفت صبح و بعد از ظهر تا پایان زمان رای اعتماد نظر خود را اعلام کنند. نمایندگان با ۲۴۸ رای موافق، ۱۳ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع از مجموع ۲۷۵ نماینده حاضر تصویب کردند که جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و رای اعتماد به آنها در دو شیفت صبح و بعد از ظهر برگزار شود. سازوکار رأیگیری درباره صلاحیت وزرای پیشنهادی طبق آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی مدت زمان رئیسجمهور برای دفاع از کلیات خط و مشی دولت، دو ساعت و نیم است. سپس ۵ نفر نماینده موافق و ۵ نفر نماینده مخالف، هرکدام به مدت ۱۵ دقیقه راجع به این ترکیب صحبت کردند.پس از پایان صحبت موافقان و مخالفان مجلس وارد دستور بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبا خواهد شد. این در حالی است که مجلس طبق آئیننامه داخلی خود، بعد از بررسی کلیات برنامه و خط و مشی دولت رأیگیری نخواهد داشت.
همچنین مجلس پس از بررسی صلاحیت نامزدها هم به صورت مجزا رأیگیری نخواهد کرد و این رأیگیری به صورت یکپارچه و پس از اتمام بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی، انجام خواهد شد. به گفته سخنگوی هیئت رئیسه مجلس این رأی گیری در پایان روز سهشنبه انجام میشود. اسامی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم ۱. آموزش و پرورش - حسین باغیگلی
۲. ارتباطات و فناوری اطلاعات - عیسی زارعپور
۳. اطلاعات - حجتالاسلام سید اسماعیل خطیب
۴. امور اقتصادی و دارایی - سید احسان خاندوزی
۵. امور خارجه - حسین امیرعبدالهیان
۶. بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - بهرام عیناللهی
۷. تعاون، کار و رفاه اجتماعی - حجتالله عبدالملکی
۸. جهاد کشاورزی - سید جواد ساداتینژاد
۹. دادگستری - امین حسین رحیمی
۱۰. دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح - امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی ۱۱. راه و شهرسازی - رستم قاسمی
۱۲. صنعت، معدن و تجارت - رضا فاطمیامین
۱۳. فرهنگ و ارشاد اسلامی - محمدمهدی اسماعیلی
۱۴. علوم، تحقیقات و فناوری - محمدعلی زلفیگل
۱۵. کشور - سردار احمد وحیدی
۱۶. میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - عزتالله ضرغامی
۱۷. نفت - جواد اوجی
۱۸. نیرو - علیاکبر محرابیان
۱۹. ورزش و جوانان - حمید سجادی
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت در مجلس
نمایندگان در جلسه نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی به بررسی صلاحیت سیدرضا فاطمی امین، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت پرداختند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن گزارش این کمیسیون پیرو برنامههای گزینه پیشنهادی وزرات صنعت ،معدن و تجارت را در صحن مجلس قرائت کرد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی گزارش این کمیسیون پیرو برنامههای گزینه پیشنهادی وزرات صنعت، معدن و تجارت را در صحن مجلس قرائت کرد.
اردشیر مطهری در مخالف با صلاحیت وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس گفت: متاسفانه در هشت سال اخیر نرخ رشد سرمایه گذاری نیز منفی شده است که این امر مانع رشد ظرفیت تولید میشود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه میزان خالص سرمایه گذاری در سالهای ۹۸ و ۹۹ نیز منفی شده است، بیان داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور در زمینهی تولید و بازار مهمترین وظیفه را برعهده دارند و وزیری میخواهد که بتواند در این حوزه با شجاعت تصمیم بگیرد.
این نماینده مجلس اظهارداشت:مردم انتظار دارند وزیر پیشنهادی برای تعیین تکلیف قیمت کالاهای اساسی، تنظیم بازار و کنترل قیمت اقلام سفره مردم برنامه داشته باشد، اما آقای فاطمی امین هیچ برنامه اجرایی و عملیاتی در این حوزهها ندارند.
وی با بیان اینکه قیمت میلگرد از ۲۰ هزار تومان گذشته است، اظهارداشت: این در حالی است که هر کیسه سیمان به بالای ۱۰۰ هزار تومان رسیده است از سویی دیگر در شرایط کرونا مردم باید برای تامین کالاهای اساسی و دارو در صف بایستند آیا وزیر پیشنهادی برای اصلاح قیمتها و کنترل قیمت سیمان و میلگرد برنامهای دارد؟ آیا در این وضعیت میتوان سرسری از کنار این وزارتخانه عبور کرد؟
حجتالاسلام سیدکاظم موسوی در موافقت با صلاحیت گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت در صحن مجلس اظهارداشت: گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت یک جوان انقلابی و تحول گرا است و برنامههای اساسی برای رفع مشکلات کشور دارد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر ضرورت افزایش توان رقابت پذیری صنعت ملی، در سیاستهای کلی مربوط به بخش صنعت، ادامه داد: گزینه پیشنهادی وزارت صمت برنامههای خوبی در این زمینه دارد.
این نماینده مجلس افزود: همچنین انسجام و تعادل منطقهای در کشور از طریق ایجاد زیرساختهای متناسب و با رعایت اصول آمایش سرزمینی یکی دیگر از تأکیدات رهبر معظم انقلاب است که گزینه پیشنهادی وزارت صمت در جهت ایجاد توازن منطقهای بر اساس آمایش سرزمینی برنامههای خوبی دارد. علاوه بر این فاطمی امین برنامههای جدی برای رفع مشکلات حوزه خودرو، معادن و فلزات دارد. همچنین مردم در دوران کرونا برای تأمین کالاهای اساسی خود دچار مشکلات زیادی شده اند که وزیر پیشنهادی صمت برنامههایی هم برای تأمین کالاهای اساسی دارد.
خلیل بهروزیفر در موافقت با صلاحیت وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس گفت: فاطمیامین برنامههای خوبی برای رفع مشکلات معیشتی دارد.
وی با بیان اینکه فاطمی امین بسیار خروجیگرا و نتیجهمحور است و حرف کلی نمیزند، بیان داشت: گزینه پیشنهادی وزرات صمت کلیگویی نمیکند و پروژهها را تعریف کرده و پروژهها بر اساس زمان و مکان مشخص شده و از آنجا که پروژهها و برنامهها را تعریف کرده است مجلس میتواند با بعد نظارتی خود تمام این پروژهها را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه فاطمی امین اشراف کاملی بر روی موضوعات اقتصادی دارد، تصریح کرد: وی دارای چارچوب و ضوابط کاری مشخص و با برنامه است و اعتقاد عمیق به سیستم کنترل، نظارت و پایش دارد و همه را برای تحقق این موضوع بسیج میکند.
بهروزیفر بیان داشت: فاطمی امین پاکدست، ساده زیست، مومن، انقلابی، متعهد و متخصص و دارای تجارب بسیاری است. وی هم در بخش صنعت تجربه دارد و هم تجارت، اتکاء قاطعانه به اصول و ارزشهای انقلابی دارد و دارای فرهنگ بسیجی است و دیدگاه وی فرهنگ ایثار، فداکاری، میدانی و جنگ با اقتصاد است. وی دارای روحیه جهادی و فسادستیز است و در مقابل کسانی که در شبکه فساد حضور پیدا کردند، میایستد. لازمه مبارزه با فساد اقتصادی رأی نمایندگان است که وی بتواند با پشتوانه قوی با فساد مبارزه کند.
احسان ارکانی در مخالفت با صلاحیت گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: یکسال قبل به وزیر پیشنهادی صمت روحانی رأی اعتماد ندادیم، الان هم باید ببینیم آیا فاطمی امین کارآمدی اداره وزارت صمت را دارد؟
وی تصریح کرد: در حال حاضر قیمت خودرو و لوازم خانگی افزایش چشمگیری داشته است لذا آقای فاطمی امین در برنامههای خود موضوعات مختلفی را مطرح کرده است که برخی از آنها دارای ابهام است. ضمانت اجرایی برخی طرحها و برنامههای فاطمی امین مشخص نیست.
این نماینده مجلس اظهارداشت: امروز افکار عمومی با دقت و حساسیت دنبال میکنند که مجلسی که با اعتماد آقا تشکیل شده چه خواهد کرد و مشخص میشود که آیا شعارهایی که نمایندگان از ابتدای مجلس انقلابی مبنی بر پاسخگو کردن وزرا دادهاند فقط برای دلخوشی مردم بوده است یا مرد عمل هم هستیم.
فاطمی امین در دفاع از برنامههای خود جهت تصدی وزارت صنعت معدن تجارت در صحن علنی مجلس گفت: با شفافسازی و اصلاح فرایندها دیگر سلطانها و مافیاها و امضاهای طلایی و حیات خلوت جمع خواهد شد و فسادستیزی یکی از شعارهای دولت سیزدهم است و ما انشاالله تجلی آن را در وزارت صمت خواهیم داشت. وی با بیان اینکه امنیت اقتصادی و مبارزه با فساد را در وزارت صمت محقق خواهیم کرد،بیان داشت: همچنین سالهاست که درباره اقتصاد مقاومتی حرف میزنیم و نمایش میدهیم و اما اقدام نمیکنیم؛ اقتصاد مقاومتی دو بعد دارد، بُعد بازدارندگی وتابآوری و این یعنی ما وضعیت اقتصاد را جوری تنظیم کنیم که اگر شوکی وارد شد یا ضربه نخوریم یا زود خود را بازیابی کنیم. گزینه پیشنهادی وزرات صمت با بیان اینکه ما به بازدارندگی توجه نکردیم،بیان داشت: چطور قدرت موشکی برای ما بازدارندگی دفاعی ایجاد کرده، لذا ما باید در حوزه اقتصادی هم بازدارندگی ایجاد کنیم و به عبارتی شرایطی ایجاد کنیم و تحولاتی در صحنه بینالمللی داشته باشیم که ضربه زدن به اقتصاد ایران برای کشورهای متخاصم آسیبزا باشد و ما انشاالله به این مسئله خواهیم رسید. وی اظهارداشت:همچنین موضوع مصالح ساختمانی جزو اولویتهای ماست و برای آن برنامهریزی کردیم .برآورد کردیم که ساخت یک میلیون مسکن چقدر سیمان، فولاد، میلگرد را به خود اختصاص خواهد داد. خوشبختانه ظرفیت داخلی کشور کافی است و اتفاقاً ما در این زمینه مشتاق هستیم؛ به عبارتی اگر بخش مسکن راه بیفتد لوکوموتیو اقتصادی کشور راه میافتد.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم در مجلس
با اتمام بررسی صلاحیت فاطمی امین، وزیر پیشنهادی وزارت «صمت»، مجلس وارد بررسی صلاحیت محمد علی زلفیگل، وزیر پیشنهادی «علوم و تحقیقات، تحقیقات و فناوری» شد.
نماینده مخالف/ وزیر پیشنهادی علوم تجربه کافی ندارد/ زلفی گل موضعاش را در باره فتنه بیان کند
سید علی یزدیخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز صبح مجلس و در جریان بررسی برنامهها و صلاحیت وزرای پیشنهادی رئیس جمهور برای کابینه سیزدهم، در مخالفت با محمدعلی زلفیگل وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: برخی از وزارتخانهها مانند بهداشت یا صنعت، مربوط به زمان فعلی است اما برخی وزارتخانهها مانند آموزش و پرورش و علوم آیندهساز هستند.
وی تصریح کرد: گزینه وزارت آموزش و پرورش که مشخص شد نه کارنامه و نه برنامه و نه تجربه کافی دارد و در باره گزینه وزارت علوم نیز به شخصیت دکتر زلفی گل احترام میگذاریم اما محدوده عمل و تجربه ایشان دانشگاه همدان بوده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: حالا ایشان میخواهد چند میلیون دانشجو و هزاران واحد دانشگاهی را اداره کند و چطور میخواهد با این حوزهها مواجه شود در حالی که تجربه کافی ندارد.
یزدیخواه با بیان اینکه ایشان در صورت انتخاب باید کار سنگینی انجام دهد، اظهار داشت: ما در برنامه ایشان افق و چشماندازی در خصوص مواجهه با مسائل آموزش عالی ندیدهایم و در خصوص تحول در علوم انسانی هم هیچ اشارهای نشده، در حالی که اکثر رفرنسهای ما در این حوزه غربی است.
وی همچنین با اشاره به مسأله کنکور خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی در باره معضلات کنکور برنامه شفاف و روشنی ندارد، در حالی که مجلس دو مرحله مصوبه در این زمینه داشته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مواضع سیاسی گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در 8 سالی که اساتید ما شدیدا تحت فشار بودهاند هیچ جمله انتقادی از ایشان در این زمینه نشنیدهایم و در خصوص مهاجرت نخبگان نیز موضع خنثی دارد و انگیزهای برای متقاعد کردن نخبگان برای ماندن و خدمت کردن ندارد.
یزدیخواه با بیان اینکه تفکر سیاسی آقای زلفی گل شبیه وزیر امور خارجه دولت بی تدبیر است، اظهار داشت: ایشان در خصوص موضوع استکبارستیزی موضع مشخصی ندارد و کمتر از شرح صدر برخوردار است و هر بار که صحبت از اعلام موضع در باره فتنه میشود، عصبانی میشوند؛ آیا به هر حال فتنه به کشور ضربه زد یا خیر؟
وی ادامه داد: ایشان گفته است باید تندیس طلایی همه روسای جمهور سابق غیر از بنی صدر خائن را بسازیم و در پارکها و بوستانها نصب کنیم؛ خوب است ایشان اسامی روسای جمهور سابق را مرور کند و برخی از آنها را ملاحظه کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به همکاری زلفی گل با مصطفی معین در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 84 گفت: ایشان به محض انتخاب رئیس جمهور در سال 84 از معاونت دانشگاه همدان استعفا داده است؛ حالا در همین تریبون برائت خودش را از خاتمی و سران فتنه اعلام کند.
یزدیخواه با بیان اینکه به محض رسانهای شدن معرفی زلفی گل به عنوان وزیر پیشنهادی علوم شور و شعف خاصی در میان گروه اصلاحطلبان ایجاد شده اظهار داشت: ایشان دانشمند محترم و برجستهای است اما اگر بحرانی مانند کوی دانشگاه یا فتنه 88 پیش بیاید آیا ایشان توان مدیریت دانشگاهها را دارد؟