به گزارش پایگاه عدالت خواهان" احمد توکلی و حسین راغفر مهمان برنامه «اینجا جمهوری اسلامی» در شبکه چهار سیما شدند.
«اینجا جمهوری اسلامی» این برنامه به صورت زنده از شبکه چهار سیما روی آنتن رفت.
موضوع مورد بحث این قسمت از برنامه «اینجا جمهوری اسلامی» شفافیت؛ چالش های ساختاری و فرهنگی بود.
حسین راغفر در این برنامه گفت:بزرگترین سرمایه هر کشوری صرف نظر از نوعش ، مردمش هستند.به همین جهت پایداری و ثبات سیاسی و اجتماعی در هر جامعه ای به پیوند حکومت و مردم مرتبط است.
وی ادامه داد: سرمایه اجتماعی در دو سوی افقی و عمودی معنا دارد. اعتماد مردم با هم و اعتماد مردم به حکومت.اهمیت مساله سرمایه اجتماعی بر اساس اعتماد مردم به حکومت زمینه مشارکت عمومی و همکاری های جمعی را فراهم می سازد.
راغفر با ذکر مثالی در این مورد گفت :وقتی مسئولان بانک مرکزی به مردم بگویند قیمت ارز پایین خواهد آمد و بعد مردم اعتماد کنند اما صبح فردا با افزایش 30 درصدی قیمت ارز مواجه شوند دیگر اعتمادی میان مردم و مسئولان بانک مرکزی باقی نخواهد ماند.
راغفر ادامه داد: اعتماد سرمایه اصلی هر حکومتی است .
راغفر درباره مکانیزم ایجاد این اعتماد عمومی مبتنی بر شفافیت گفت :این یک مساله تک بعدی نیست. به عقیده من ریشه بسیاری از نابسامانی ها اجتماعی را باید در نابرابری ها دید. این نابرابری بی عدالتی را رقم می زند. فساد محصول همین نابسامانی هاست. این نابرابری و بی عدالتی مردم را به دو بخش برخوردار و نابرخوردار ها تقسیم می کند.نابرخوردارها قربانی نظام تصمیم گیری های اساسی بودند.
در ادامه این برنامه احمد توکلی گفت :حقوق در اسلام دو طرفه است.همان قدر که حکومت باید با مردم راست و شفاف باشد مردم هم باید نسبت به حکومت همراه باشد. امیر المومنین(ع) هم می گویند مردم و حکومت باید وظایفشان را نسبت به هم انجام دهند و اگر این چنین شود اوضاع خوب می شود.
توکلی توضیح داد: اگر مردم سیاست پذیر نباشند کارها پیش نمی رود.مردم باید حکومت را خیرخواه ، با تدبیر و توانا بدانند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود : آقای روحانی از مردم خواست کسانی که وضعشان خوب است از گزفتن یارانه خودداری کنند اما نتیجه چه شد؟ کسی منصرف نشد و همه خواستند که یارانه را بگیرند ؛ این مساله و این بی اعتمادی مساله ای یک روزه نبوده و ریشه در گذشته داشت.
توکلی اظهار داشت :اگر مسئولان حرف های جور واجور بزنند و هر روز یک چیز بگویند هر روز وضع بدتر می شود.
احمد توکلی ادامه داد: دیده بان شفافیت و عدالت را سیاسیونی که مشهورند به سلامت تاسیس کردند.سازمان های مردم نهاد کارهای حکومت را می کنند بدون اینکه هزینه داشته باشند.ما پرونده ثامن الحجج را برای اولین بار رسانه ای کردیم.
وی افزود : یک جوان با فوق لیسانس نمی تواند در زیر پله اش کلید سازی کوچکی به راه بیاندازد و جلوی او را می گیرند یا جوان دیگری وقتی می خواهد در زیر پله خانه اش سبزی فروشی بزند جلوی او را هم می گیرد چگونه است که یک موسسه 483 شعبه در سراسر کشور می زندو کسی نمی بیند؟پرونده ثامن الحجج نمونه ای از یک فساد فراگیر در عرصه بانکی و و مالی است. این موسسات تمام اقتصاد مالی ما را تحت تاثیر قرار دادند . ما در مورد کاسپین هم اعلام جرم کردیم .
توکلی تاکید کرد : وقتی یک دستگاه وظایفش را انجام ندهد و خسارتی به مردم وارد شود آنگاه جرم رخ داده است .در این دادگاه که اکنون شروع شده است بانک مرکزی به عنوان شاکی وارد شده که در اعلام جرمی که ما کردیم متهم است.
گفتنی است این برنامه به تهیه کنندگی مصطفی پورمحمدی و با اجرای محمد لسانی جمعه ها ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه چهار سیما روی آنتن می رود.