پایگاه عدالت خواهان گلستان "مشرق "سهمخواهی در جریان اصلاحات پیچیده شده است و در حوزههای مختلف از جمله صنفی، حزبی و گروهی گسترده است. اینک اما در حوزه جنسیتي ماجرای سهمخواهی زنانه در این جریان مطرح شده است. البته موضوع سهمخواهی زنانه از صندلی مجلس از سوی گروههای مختلف که یک نحله فکری را دنبال میکنند، پیگیری میشود. موضوعی که در درون جریان اصلاحطلبی معلوم نیست هنوز چه جایگاهی دارد و آیا رجال سیاسی این جریان اجازه میدهند که لیستها رنگ جنس دوم را نیز به خود بگیرد یا نه به عنوان یک مطالبه جناحی در این جریان در کل صحنه سیاسی کشور مطرح شده و از سوی اصلاحطلبان با ژست حمایت از حقوق زنان این مساله را تبلیغ میکنند اما درواقع اصلاحات دل به رأی زنان برای پر کردن سبد انتخاباتی خود دارد.
موضوعی که اکبر هاشمی رفسنجانی به دختران خود توصیه کرده که از ظرفیت زنان که 50 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند استفاده کنند.
- سهمخواهی زنانه اما از چند مجاری پیگیری میشود. یک جریان زنانه از داخل جریان اصلاحات به لیدری و سردستگی دختران هاشمی رفسنجاني که فعالیت ویژهای در این زمینه انجام دادهاند و چند همایش زنانه نیز در این راستا برگزار شده است.
- جریانی دیگر از سوی دولت که معاونت امور زنان فعالیت ویژهای در این عرصه با شعار حضور گسترده زنان در اجتماع و ایجاد شغل زنانه و ... تحت پوشش برنامه ششم توسعه انجام میدهد.
- سومین گروه نیز شامل زنان فتنهگر و خارج نشین که به طور اپوزیسیونی عمل میکنند که در حوزه ضد دینی و فرهنگی در حال فعالیت هستند و غالباً شامل روزنامهنگاران فراری و فعالان سیاسی اصلاحطلبی که در زمان فتنه و اصلاحات از کشور خارج شدند میشوند و با مشی فمینیستی و تحت نظر و اتاق فکر غرب علیه ایران فعالیت میکنند.
رسانههای زنجیرهای اصلاحطلب نیز به همراه سایتهای ضدانقلاب در این عرصه فعالیت چشمگیری دارند و به ترویج حضور زنان در فضای سیاسی کشور البته با مشی غیر اسلامی و لیبرالی مبادرت میورزند.
جالب اینجاست که موضوع فعالیت زنان در عرصه سیاسی کشور مورد گروههای مختلف سیاسی است و موضوع مختص به جریان خاصی نیست که از آن حمایت کند و جریانی مخالف آن باشد. زنان سهم خاصی در به ثمر نشستن انقلاب اسلامی دارند اما نوع ورود سیاسی اصلاحات به مسئله مشارکت زنان که رویکرد لیبرالی و فمینیستی در آن مشهود است بیشتر موردانتقاد واقعشده است. از سوی دیگر اصلاحات با نگاه ابزاری و انتخاباتی به موضوع مشارکت زنان در انتخابات توجه دارد و ازاینرو سعی دارد دیگر جریانات سیاسی را مخالف این مسئله نشان دهد تا بیشتر زنان را به خود جذب کند.
خواهران هاشمی جلودار سهمخواهی اصلاحات
موضوع سهمخواهی 30 درصدی اکنون به رویکرد اصلاحطلبان به لیدری خواهران هاشمی بدل شده است. در این راستا فائزه هاشمی که رویکرد فمینیستی وی از زمان مجلس ششم و اداره روزنامه زن در این دوران مشهود است، تلاش ویژهای در این راستا با همکاری فاطمه هاشمی انجام میدهد.
در همین راستا در ماه مبارک رمضان امسال ضیافت افطاری سیاسی توسط زنان اصلاحطلب برگزار شد. حزب غیرقانونی جمعیت زنان مسلمان نواندیش عصر شنبه 20 تیرماه جلسه افطاری برگزار کرد که خروجی آن شعار «پیش بهسوی نهضت ثبتنام حداکثری تا رسیدن به سهمیه ۳۰ درصدی» بود.
شهین دخت مولاوردی، الهه کولایی، فاطمه راکعی، آذر منصوری، بدرالسادات مفیدی، مینو مرتاضی لنگرودی، سهیلا جلودارزاده، شهربانو امانی، اکرم مصوریمنش، فخرالسادات محتشمی و بسیاری دیگر از جمله ابتهاج مسئول دفتر معصومه ابتکار هم به نیابت از رئیس سازمان محیط زیست در این ضیافت شرکت کردند.
ظاهراً رأینیاوردن طرح سهمیه ۳۰ درصدی زنان از مجلس از سوی مجمع تشخیص مصلحت؛ طرحی که برای گنجاندهشدن ذیل سیاستهای کلی انتخابات از سوی معاون امور زنان ریاستجمهوری به مجمع تشخیص ارسال شده بود محور بحثهای این جلسه افطاری زنان اصلاحطلب بود و فائزه هاشمی و شهیندخت مولاوردی از این موضوع انتقاد کردند. [1]
در این جلسه، فائزه هاشمی با خردهگرفتن از رد طرح سهمیه ۳۰درصدی زنان از مجلس در مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که دو نفر در مجمع به این طرح رأی ندادند و عامل ردشدن آن بودند. او گفت: «خودمان هم فکر میکردیم که چون آقای هاشمی بهعنوان رئیس مجمع از این موضوع دفاع کرد حتماً رأی خواهد آورد. ولی رأی نیاورد؛با شرمندگی باید بگویم که یکی از کسانی که رأی نداده، عموی منمحمد هاشمیبوده است.[2]»
این درحالی است که محمد هاشمی از سال ۹۰عضویتی در مجمع تشخیص مصلحت ندارد و مشخص نیست چگونه فائزه هاشمی مدعی شده است که عموی وی به این طرح رأی نداده است و بعدا مشخص شد اين خانم هنوز نمي داند چه كساني عضو مجمع هستند و چه كساني در اين نهاد عضو نيستند..[3]
مولاوردی نیز در سخنانی گفته بود: ما سعی کردهایم که این مسئله را در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرده تا زنان سهمیه ۳۰ درصدی در مجلس داشته باشند که متأسفانه در صحن علنی مجمع با اختلاف دو رأی، رأی لازم را کسب نکرد. بلافاصله با مقام معظم رهبری مکاتبه کردم که امیدوارم در زمان ابلاغ سیاستهای انتخابات مجلس، این مسئله در نظر گرفته شود.
با توجه به این اظهارات مشخص است که این طرح در دولت حسن روحانی و پس از سال ۹۲رأی نیاورده است.
بعد از ضیافت افطاری زنان اصلاحطلب گردهمایی دیگری در درمانگاه تخصصی بیماریهای خاص در تهران برگزار شد که ظرفیت همیاری بیماران خاص را در اختیار یک نهاد کاملاً سیاسی قرار داد.
این نشست که با حضور و سخنرانی برخی از فعالین سیاسی و خانواده محکومین امنیتی همراه بود، به منظور سازماندهی و برنامهریزی برای ورود چهرههای حامی برخی از جریانهای افراطی به عرصه انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی همچنین بازسازی و احیاء زنان مرتبط فعال سیاسی در فتنه 88، تحت پوشش یکی از احزاب کشور برگزار شد. در این نشست نیز موضوع سهم 30 درصدی زنان مجلس به عنوان یک مطالبه مطرح شد.
با توجه به تصاویری که از این نشست منتشر شده است، امکانات مرکز بیماریهای خاص از طرف فاطمه هاشمی که از سوی رسانههای حامی به «بینظیر بوتو اصلاحات» لقب و تبلیغات شدیدی برای ورود وی به عرصه انتخابات صورت گرفته است، در اختیار این گروه بیمجوز قرار گرفت[4].
زنان اصلاحطلب با این نگرش انحرافی و غیرعقلانی که«ناآرامیها و خشونتهایی که در جهان رخ میدهد، توسط مردان انجام میشود و اگر زنان در مدیریت حضور داشته باشند، جهان بیشتر صلح را میپذیرد»، به ترویج مدیریت سیاسی زنان میپردازند و سعی دارند تحت پوشش امور خیریه همچون امور بیماریهای خاص برای خود کسب وجهه کنند؛ این درحالی است که اغلب عناصر این گروه سیاسی غیرقانونی از افراد تندرو سیاسی و عوامل فتنه سال 88 هستند که حتی در این زمینه بازداشت شده و دارای جرائم امنیتی هستند.
فعالیت انتخاباتی معاونت امور زنان
معاونت امور زنان در حوزههایی چون اشتغال بیضابطه بانوان فعالیت گستردهای دارد. شهیندخت مولاوردی که بعضاً در همایشهای جناحی زنان اصلاحطلبان حضور فعالی دارد، نیز پیگیر حضور 30 درصدی زنان در مجلس است.
تشکیل کارگروه «مدیریت و مشارکت سیاسی-اجتماعی» برای حضور فعال زنان در انتخابات یکی از همین تلاشها ست.
این کارگروه برنامههای خود را در چارچوب آموزش و توانمندسازی سیاسی زنان و همچنین برگزاری دورههایی با هدف کمک به زنان برای شرکت در کارزارهای تبلیغاتی و انتخاباتی متمرکز کرده است.
برنامهها و کارگاههای آموزشی برای حضور زنان در کارزار انتخاباتی از جمله تلاشهای مولاوردی در این عرصه است تا وی نشان دهد که در این عرصه سهم ویژهای باز کرده است.[5]
وی بیان داشته که اکنون همه جناحها و گروههای سیاسی به این نتیجه رسیدهاند که نرخ کمتر از سه درصد حضور زنان در مجلس شورای اسلامی زیبنده نظام ما نیست، قیاس ما نه با کشورهای اروپایی بلکه کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه است.[6]
مولاوردی در چهاردهمین نشست مشترک معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران وزرا و دستگاههای اجرایی نیز با اشاره به مشارکت زنان در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: حضور و مشارکت سیاسی زنان در انتخابات آینده را تشویق میکنیم اما این عمل را به عنوان یک فعالیت سیاسی و بدون حمایت از یک جناح خاص انجام داده و باید از این موضوع پرهیز کنیم. اما به نظر میرسد حضور فعال در نشستها و ضیافتهای زنان اصلاحطلب و گرایش وی به این جریان سیاسی فعالیتهای وی و معاونت تحت امرش را به سمت اهداف اصلاحطلبانه هدایت کرده است.[7]
اپوزیسیون فمینیستی خارجنشین
اپوزیسیون زنانه خارج نشین نیز با هدف تغییر نگرش در زنان و سکولاریزه کردن زندگی زنانه در ایران دست به کار شده است و در همین راستا موضوع کشف حجاب را یکی از اصلیترین اهداف خود برای مقابله براندازانه با نظام جمهوری اسلامی ایران قرار داده است و نگرش فمینیستی لیبرالیستی در زنان فراری خارج نشین موج میزند. درواقع پوششدهی فعالیت لیبرالی و فمینیستی زنان اصلاحطلب از بیرون مرزهای کشور از جمله کار ویژه عناصر فمینیستی اپوزیسیون خارج نشین است.
اغلب سایتهای ضدانقلاب نیز در حوزه کاری خود بخش ویژهای برای زنان باز کرده و با گرایشهای لیبرالیستی و فمینیستی که حتی در غرب نخنما شده و موردانتقاد است نسخه فرسودهشدن زندگی زنانه برای ایجاد انومی و ناهنجاری در کشور را به اجرا گذاشته است. موضوع آزادیهای یواشکی و همچنین اعتراضات و ناهنجاری مدنی در این راستا در دستور کار اپوزیسیون زنانه قرار گرفته است.
مشارکت اجتماعی لیبرالی در کنار فراموشی اصل محوری خانواده از جمله حربههایی است که غرب برای از بین بردن و ایجاد ناهنجاری در جوامع هدف مورد استفاده قرار میدهد. این جریان در آشوبهای خیابانی و فتنهسازی نیز از جنس ظریف بهرهبردای تامی را انجام میدهد.
کامبیز محمودی (مدیر بهایی تلویزیون فارسی صدای آمریکا) بخش مهمی از 20 میلیون دلار بودجهٔ دولتی این تلویزیون را به برنامهای روزانه با نام «زن امروز» اختصاص داده که بلندگوی تبلیغاتی فمینیستهای ایرانی است.
در همین راستا مسیح علینژاد که یکی از روزنامهنگاران اصلاحطلب است پروژه آزادیهای یواشکی را کلید زده است که به با هدف تغییر الگوی رفتاری زنان ایرانی این کار انجام میشود و حمایتهای لازم از سوی مجامع غربی از این فعالیت ضدفرهنگی تحت عناوین حقوق بشری انجام میشود. اگر به فعالیت اپوزیسیون خارج نشین نگاهی سطحی هم بیندازیم نیز موضوع زنان و فعالیت متعدد زنانی که در قالب اپوزیسیون فعالیت میکنند به خوبی آشکار است. رسانههای مختلف از جمله بیبیسی فارسی نیز در این عرصه فعالیت چشمگیری دارند.
اصلاحطلبان اخیراً در نشستی که در بنیاد امید ایرانیان به ریاست عارف برگزار شده است نیز به موضوع حضور زنان در مجلس با محور سهم 30 درصدی تاکید کردهاند.
محمدرضا عارف که این روزها به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحات شناخته میَشود با تأکید بر اینکه اصلاحطلبان حضور ۳۰درصدی زنان را در فهرستهای انتخاباتی به عنوان یک واقعیت مطرح کردند و به آن باور دارند، گفت: «ما به دنبال این هستیم که زنان به خاطر آینده و پیشرفت کشور، در عرصه سیاسی و اجتماعی مشارکت کنند و در این زمینه تمام تلاش خود را میکنیم تا بتوانیم شعارمان را عملی کنیم.»
تأکید مکرر اصلاحات در این عرصه به تکرار تبلیغاتی میماند که تجار برای محصولاتشان از این ترفند استفاده میکنند. درواقع اصلاحطلبان به این نتیجه رسیدهاند که برای جذب آرای مردمی بهویژه زنان که 50 درصد آرا را تشکیل میدهند باید وعده انتخاباتی باب طبع آنان ارائه کنند که در این راستا چه وعدهای جذابتر از حضور بیشتر زنان در مجلس.
[1] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/440255
[2]http://www.mashreghnews.ir/fa/news/488990
[3] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/442911
[4] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/488990
[5] http://isna.ir/fa/news/94042111186
[6] http://www.mojnews.com/fa/Miscellaneous/ViewContents.aspx?Contract=cms_Contents_I_News&r=1866415
[7] http://www.entiran.ir/content/show/33709
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی «جدیدترین اخبار» اینجا کلیک کنید
یست مفق، عدالت خواهان گلستان ،عدالت طلبان ، عدالت خواهان ، ترکمن صحرا ، شاعران ، نویسندگان ، هنرمندان ، ترکمن ،حقوق سیاسی قوم ترکمن ، ترکمن های عراق ، تؤرکمنلر ، Türkmenler ، بندر ترکمن، گنبد قابوس، کلاله، آق قلا، گمیشان، نهضت عدالت خواهان ، سایت گلستان ما ، حزب الله ،انصارحزب الله ،شهدای ،ناهی از منکر ، جانباز همراه ،طلبه سیرجانی رهبر، امام خامنه ای ، حضرت آقا ، مبارزه ، با ، رانتخواری ، مفاسد اقتصادی ، زمینخواری ، رشوه ،خواری ، تخلفات ،اختلاص ،دستگاه قضایی ،مافیای ثروت و قدرت ، پرونده ، کرسنت ، مهدی هاشمی ، نظارت مردمی ، مردم ، عدالت ،عدالت خواهی ، مطالبه ، مطالبه گری ، استکبارستیزی ، از دیدگاه ، نظر، رهبرمعظم انقلاب ، امام خمینی ، عملکرد ، استاندار ، فرماندار، بندرترکمن ، محمد جواد ، نظری مهر ،نماینده غرب ،گلستان ، میار، دادستان، بندرترکمن ، تخریب ، نمایشگاه ، شهدا ، صادقلو ، استاندار ، گلستان ، کانون فرهنگی ، سیاسی ، اجتمایی ، خلق ترکمن ، فعالان سیاسی ، مختومغلی ، خون دل ، بندرترکمن ، جانباز محمد خادملو، جریان فتنه ، قالب ، های ،جدید ، حرفه ایی ، مذهبی ، امام زمان ،شهدا ،مناسبتها ، بلگفا ، میهن ،پارس ،آخرین ، جدیدترین ، پربیننده ترین ، خبر، خبرهای ، گزارش ،های ، فوری ، محرمانه ، خیلی محرمانه ، سیاسی ، حوادث ، اجتمایی ، اقتصادی ، ورزش ، ارتش ،سپاه پاسداران ،نیروی هوایی ، زمینی ، دریایی ، اصلاح طلبان ، امریکایی ، فرصت طلبان ، فتنه 88 ، خاتمی ، موسوی ، کروبی ، هاشمی ، دکتر روحانی ، رئیس جمهور ،دولت ، امید و اعتدال ، ولایتمدار، آسیب شناسی ، امربه معروف ، نهی از منکر ، حراست ، مشکلات اقتصادی، تحولات سوریه ، 1+5 ، هسته ای ، جزوات ، دانشگاهی ، گزینه ، انتصابات ، جانبازمحمدخادملو، نیوزبندرترکمن ، هفته نامه صحرا ، اولکامیز، ترکمن سسی ، یوسف قوجق ،عبدالرحمن دیه جی ، نورمحمدعاشوری ، رهبرحزب توده ، ،مختومغلی ، شاعران ترکمن ، قومیت گرایی ، دانلود ترتیل قرآن کریم ، استاد منشاوی ، دانلود صدها کلیپ ، فیلم ، مستند ، شهدا ، دفاع مقدس ،عملیات ، عکس ، های ، کمیاب ، ناب ،رهبر معظم انقلاب ، دفاع مقدس ، دانلود فیلم ، روایت ، های کوتاه ، تصویری ، دفاع مقدس ، درمورد ،هفته دفاع مقدس ، شهدا، مراسم هفته دفاع مقدس ، دانلود مداحی های جدید ، نوحه ، ی ، ترکی ، لری ، رشتی ، اهوازی ، عربی ، زیبا ترکی ،محرم 92 ،91 ،90 ، حاج محمد باقر منصوری ، مقام معظم رهبری ، امام خمینی ، جمهوری اسلامی ، اینترنت ، ستمگر ، غارتگر ، آیت الله ، وزیر کشور ،وزارت کشور ، مشاور ، سوریه ، دشمن ، شرمن ، ظریف ، اشتون ، اتحادیه اروپا ، بشار اسد ، حزب الله ، لبنان ،ایران ، اسرائیل ، عربستان ، قطر ، روسیه ، آمریکا ، سازمان ملل،انتقاد ، مخالفات ،اعتراض تغذیه ، بهداشت ، درمان ، پزشکی ، مسکن مهر، احمدی نژاد ،مشایی ، جریان انحرافی ،جزایر سه گانه ،خلیج فارس ،دکتر ،بنفش ،سبز ،جنسی ، باهنر ،جلیلی ،شیخ ،ماهواره ،حقوق بشر ، ظریف ، مطبوعات ، سرهنگ ، حقوقدان ، شیخ ، فروشی ، لایجانی ، رسایی ، زاکانی ، مطهری ، شریعتی ، سیدعلی طاهری ، احمدتوکلی ، کمسیون ، اصل 90 ،ارسلان فتحی پور،کمیسیون اقتصادی ، مجلس ،ظهور ، امام زمان عج ، فرج ، حضرت ، آقا ، اقتصاد مقاومتی ،تحریم ،لغو تحریم ،دلار،نرخ ،ارز ،بی سواد ،کم سواد ،مذاکرات ،جانباز محمد خادملو ،رئیس جمهور ،اسلام ،نماز ،موشک ،بالستیک ،گزینه روی میز ،احمدی روشن ،ترور ،دانشمند ،راهپیمایی ،قدس ،حماس ،فلسطین ،تیم ملی ،دانشگاه ایرانیان ،افخم ،حاتمی کیا ،تعلیق ،انرژی هسته ای ،غنی سازی ،اجتماعی ،حوادث،شوک ،سیاسی ،اقتصادی ، تمدن ،سبدکالا ،جوان ،ازدواج ،وام،استخدام،کوروش ،ازدواج موقت ،شبکه خبری ، اصولی،تدبیر،تورم ،زر ،زور،خداروند ،کبریا ،کبر ،ریا ،سرزمین کهن ،رسانه ملی ،سینما ،فناوری ،فریدون ،سرخه ،نوبخت ،کنفرانس ،ثروت ،تجملات ،نفت ،یارانه ،بودجه ،مترو ،شهرداری ،شورای شهر ،تهران ،گرگان ،بندرترکمن ،هاشمی ،مناظره ،جنجالی ، تورم ،ناخدا ،تکرار کوروش ،دولت ،خاتمی ،مقاممعظم رهبری ،امام خمینی،جمهوری اسلامی،اینترنت، ، ،