علی نذیری امروز در گفتوگو یی اظهار داشت: مهمترین ابزار برای مقابله با معضلات اجتماعی، برنامهریزی و بهرهگیری از توانمندی تمامی دستگاههای اجرایی، فرهنگی و رسانهای استان و استفاده از قابلیت تشکلهای مردم نهاد به عنوان سرمایه اجتماعی است.
وی خاطرنشان کرد: کار فرهنگی و اجتماعی در موضوع آسیبهای اجتماعی باید مبتنی بر علم و مطالعه باشد تا بتوان براساس یافتههای علمی، ظرفیت و حساسیت جامعه، برنامههای عملیاتی را در این عرصه اجرایی ساخت.
نذیری با اشاره به مهمترین آسیبهای اجتماعی استان تصریح کرد: طلاق و اعتیاد از مهمترین معضلاتی است که استان با آن روبهرو است.
وی متذکر شد: به طور میانگین سالانه سه هزار طلاق در گلستان ثبت میشود که این موضوع به عنوان یک آسیب اجتماعی مهم در گلستان نیازمند توجه جدی است.
نذیری با اشاره به اینکه نمیتوان گفت: بیشترین میزان طلاق به کدام شهر استان اختصاص دارد، اذعان داشت: بسیاری از طلاقها به دلیل ماهیت ناخوشایند آن در همان شهر ثبت نمیشود و زوجین برای این موضوع به دادگاه خانواده در شهرهای مجاور یا مرکز استان مراجعه میکنند.
وی یادآور شد: براساس گزارشهای دریافتی، به نظر میرسد میزان طلاق در شرق استان نسبت به دیگر بخشهای استان بیشتر باشد.
بیکاری، اعتیاد و ازدواج های اجباری عامل اصلی طلاق در گلستان
وی ادامه داد: عامل اصلی این عمل مکروه دینی و مذموم اجتماعی، بیکاری، اعتیاد و ازدواجهای اجباری دختران گلستانی است.
این مسئول گلستانی با اشاره به آسیبهای اجتماعی ناشی از طلاق در استان اضافه کرد: وقوع سههزار طلاق به طور سالانه در استان به طور مستقیم، موجب آسیب روحی و روانی ششهزار نفر میشود که این تعداد افراد برای استانی مانند گلستان، جمعیت قابل توجهی محسوب میشود.
نذیری خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، کودکان طلاق نیز از دیگر عناصر انسانی آسیبدیده این معضل اجتماعی به شمار میروند، که آینده و سرنوشت نامعلومی برای آنان ترسیم میشود.
به گفته وی جدا از تاثیر این موضوع در زندگی فردی و شخصیت اجتماعی فرزندان طلاق، این موضوع تلخ سببساز ناهنجاری و کجرویهای دیگر اجتماعی است.
نذیری افزود: همه این مشکلات و دیگر معضلات اجتماعی و فرهنگی ایجاب میکند تا با برنامهای حسابشده، معقول و علمی به دنبال تدبیر، رفع نقایص و حل مشکلات استان در این حوزه مهم و حساس باشیم.