به گزارش پایگاه عدالت خواهان"پرویز گرشاسبی پیش از ظهر امروز در مراسم امضای سند همکاری مدیریت آبخیزداری حوزه بالادست سد کارون با آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن (جایکا) که در سازمان جنگلها و مراتع برگزار شد، گفت: یکی از بحثهایی که امروز در حوزه جنگها و مراتع مطرح است این است که در توسعه منابع طبیعی به سمت کارهای مشارکت بینالمللی برویم و تجارب جهانی نشان داده است که بدون کمک دولت نمیتوانیم منابع طبیعی را عهدهدار باشیم.
وی به سابقه همکاری ایران با جایکا از 15 سال پیش اشاره کرد و گفت: پروژههای مشترکی انجام شده است که کنترل سیل و مطالعات در این زمینه یکی از سوابق همکاری مشترک با جایکا بوده است که امروزه به انجام پروژه مدیریت مشارکتی در منطقه بالادست سد کارون منجر شده است.
گرشاسبی با بیان اینکه در برنامه 5 ساله نتوانستهایم به جایی برسیم، تصریح کرد: از دو سال اخیر توانستیم فاز یک مدیریت آبخیزداری را با همکاری جایکا در چهارمحال و بختیاری آغاز کنیم و یا پروژههایی همچون ترسیب کربن را به وجود بیاوریم.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها و مراتع تدوین سند فاز دوم پروژه مدیریت آبخیزداری در حوزه بالادست سد کارون را ماحصل تلاش یک ساله و کار مشترک دانست و افزود: برای کشورهای با آب و هوای گرم و خشک مانند ما باید مدیریت منطقهای و استانی را به سمت مدیریت رودخانهای و آبخیزداری ببریم که نمونه آن انجام پروژه در دو شهرستان استان چهارمحال و بختیاری است.
وی به اهمیت اکوسیستم بزرگ منطقه زاگرس و دو رودخانه پر آب کارون و کرخه اشاره کرد و افزود: 6 استان کشور متأثر از این دو اکوسیستم است و عرصه بزرگ 30 میلیون هکتاری زاگرس را داریم که بنا داریم این گونه مدیریت مشارکتی در حوزه آبخیزداری را در آنجا توسعه دهیم.
گرشاسبی اظهار داشت: شاخصهایی همچون آمایش حوزهای، مشارکت مردم و مشارکت سایر بخشهای دولتی ازجمله مواردی است که همواره مدنظر قرار دارد و اکنون برای جایگزینی مدل جامع آبخیزداری با مدلهای حفاظتی کنونی در مجلس و دولت در حال بحث و بررسی هستیم.
با توجه به مطالعات انجامشده کارشناسان معتقدند به مرور اجرای روشهای نوین مدیریت آبخیزداری با توجه به کمآبی کشور باید جایگزین روشهای حفاظتی مانند سدسازی شود چراکه تبخیر بالای آب پشت سدها و همچنین جمع شدن گل و لای در مسیر عبوری و همچنین افزایش فرسایش خاک از جمله مواردی است که با مدیریت نوین آبخیزداری باید به آن توجه ویژه شود./فارس
انتهای پیام/