بهگزارش "پایگاه عدالت خواهان ایران" ابوالفضل ابوترابی،در خصوص استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: دو روش در خصوص اصلاح شیوه برگزاری انتخابات مجلس وجود دارد که یک شیوه استانی- شهرستانی شدن میباشد و موضوع دیگر به طور کلی استانی شدن انتخابات مجلس است.
تشریح نحوه انتخاب نمایندگان در شیوه شهرستانی - استانی
عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای مثال استان اصفهان ۲۰ نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که برای انتخاب این ۲۰ نماینده استان اصفهان در مجلس، رای دهندگانی که حوزه انتخابیهشان یک نماینده در مجلس دارد، هنگامی که پای صندوق رای میروند باید یک رای به نماینده حوزه انتخابیه خود بدهند و ۱۹ رای دیگر را برای انتخاب سایر نمایندگان شهرستانهای استان اصفهان به صندوق بیاندازند.
وی افزود: کاندیدای یک حوزه انتخابیه باید حداقل ۲۰ درصد آرا حوزه انتخابیه خود را کسب کند تا آرء این کاندیدا در سطح کل استان نیز شمارش شود.
استانی شدن انتخابات مجلس زمینه ساز تحزب در کشور
ابوترابی ادامه داد: در صورت استانی شدن انتخابات مجلس به سمت لیستی شدن و تحزب میرویم البته بدون اینکه نامی از حزبی شدن بیاوریم، در این صورت نمایندگان از کارهای محلی فاصله میگیرند و به سطح شهرستان و استان میرسند و به ملی شدن نزدیکتر میشوند.
نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اکنون نمایندگان بیشتر وقت خود را صرف کارهای محلی میکنند و از امور ملی غافل شدهاند، گفت: تهیه توپ و تشک ورزشی تا خانه بهداشت از جمله مسائلی هستند که نمایندگان را درگیر خود کرده است و نمایندگان مجلس اکنون نمیتوانند طرحها و لوایح را به خوبی مطالعه کنند.
شیوه فعلی انتخابات مجلس قدرت نظارتی مجلس را تحت شعاع قرار داده است
ابوترابی اظهار داشت: در شیوه فعلی انتخابات مجلس، پیگیری و قدرت نظارت نمایندگان تحت شعاع قرار گرفته ولی استانی شدن انتخابات مجلس برای حل این معضل مفید است.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شیوه دیگری که برای استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی وجود دارد این است که برای انتخاب کل نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی، مردم کل استان باید از بین کاندیداها به ۲۰ نفر رای بدهند، بیان کرد: در این شیوه شهرستانها بطور کلی مدنظر قرار نمیگیرند و متضرر میشوند.
انتخاب نمایندگان به صورت کاملا استانی، عُلقه نماینده با شهرستانها را از بین میبرد و اکثرا افرادی که شهرت بیشتری دارند، در این شیوه از انتخابات به مجلس شورای اسلامی راه پیدا میکنند که البته آفاتی دارد.
انتخاب نمایندگان مجلس به شیوه صرفا استانی عُلقه نماینده با شهرستان را از بین میبرد
وی افزود: انتخاب نمایندگان به صورت کاملا استانی، عُلقه نماینده با شهرستانها را از بین میبرد و اکثرا افرادی که شهرت بیشتری دارند، در این شیوه از انتخابات به مجلس شورای اسلامی راه پیدا میکنند که البته آفاتی دارد.
عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مجلس با بیان اینکه بنظرم طرح شهرستانی- استانی شیوه خوبی است و باید به این سمت برویم ولی با وجود ساختار تمرکزگرای فعلی نباید پا به این عرصه بگذاریم، گفت: باید اصلاحات جدی را در نظام اداری ایجاد کنیم و موضوعات محلی را به پارلمانهای محلی ارجاع دهیم همچنین امورات ملی نیز باید به نمایندگان سپرده شود./
پایان پیام