15 خرداد 1395 آذربايجان غربي ،

روحانی: احداث مسکن و اتوبان به عهده دولت نیست! آیا روحانی از وظایف قانونی‌ خود برای آبادانی‌ کشور شانه خالی می‌کند؟/ تکرار وعده‌ها این بار در ارومیه

روحانی: احداث مسکن و اتوبان به عهده دولت نیست! آیا روحانی از وظایف قانونی‌ خود برای آبادانی‌ کشور شانه خالی می‌کند؟/ تکرار وعده‌ها این بار در ارومیه

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"سعید ساداتی: حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در آخرین سفر استانی خود به استان آذربایجان غربی گفت:«اصولاً، احداث فرودگاه، کشیدن خط‌آهن، ساخت مسکن یا احداث اتوبان به‌عهده دولت نیست بلکه دولت موظف به بهبود شرایط سرمایه‌گذاری و فضای کسب و کار و ارتقای روابط کشور با دولت‌های خارجی است تا امکانات لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را فراهم آورد.»

آیا روحانی از وظایف قانونی‌ خود برای آبادانی‌ کشور شانه خالی می‌کند؟/ تکرار وعده‌ها این بار در ارومیه
هرچند برخی منتقدان خطاب به آقای روحانی گفتند "امروز و پس از گذشت نزدیک به 3 سال از عمر دولت امید دیگر وقت وعده دادن نیست و باید عملیات اجرا شده را به رخ مردم کشید نه وعده های تکراری را" اما از این بخش مهم از اظهارات وی غافل شدند.

اهمیت این بخش از اظهارات روحانی زمانی بیشتر به چشم می آید که بدانیم و بررسی کنیم روحانی و همکارانش قبل از انتخابات ریاست جمهوری و حتی در دوران جلوس بر این مسند چه وعده هایی در همین حوزه ها به مردم داده بودند.

بخشی از وعده های روحانی در حوزه اشتغال و فضای کسب و کار:

* دولت تدبیر و امید نخواهد گذاشت این همه جوان بیکار در مقابل خانواده و فرزندان شرمنده باشند

* ایجاد شغل نباید با وام باشد که بیکار تبدیل به بیکار بدهکار خواهد شد.

* همین کارخانه‌های موجود در کشور اگر به جای 20 درصد توان با 60 درصد توان کار کنند، بخش عظیمی از مشکلات اشتغال‌زایی در کشور برطرف می‌شود.

* کشور را می‌توان از بیکاری و گرانی نجات داد.

*  ما 3 میلیون و 200 هزار بیکار داریم و اگر تنها 10 میلیون گردشگری وارد کشور شود بیش از 13 میلیارد دلار درآمد ارزی و 4 میلیون اشتغال درست می‌شود، یعنی با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی می‌توانیم بیکاری را حل کنیم، بیکاری که امروز تنها مشکل اقتصادی نیست بلکه مشکل اجتماعی نیز هست و معضلات فراوانی به همراه دارد.

*  مشکل بیکاری سبب شده است از هر 5 ازدواج یکی به طلاق منجر شود، با رونق اقتصادی و ریشه‌کن کردن بیکاری جلوگیری از این کار امکان‌پذیر است.

*  کارخانه‌های کشور بین 20 تا 40 درصد در حال فعالیت هستند، ما باید همه مراکز تولیدی را به فعالیت کامل 100 درصدی برسانیم و این کار امکان‌پذیر است.

* برنامه اقتصادی من حل معضل اشتغال به خصوص برای تحصیل‌کرده‌هاست.

روحانی در حالی امروز "ارتباط با دولت های دنیا را راهکار جذب سرمایه خارجی به کشور" می داند که در روزهای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفته بود: ما باید قبل از جذب سرمایه خارجی ابتدا به فکر جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور باشیم!(1)

وقتی روحانی یک روز بعد حرف خود را رد می کند!

حال اگر از وعده های شیرین رئیس‌جمهور در روزهای پرهیاهوی تبلیغات انتخابات ریاست جمهور گذر کنیم به تناقضات جالبی از عملکرد روحانی تا ادعایی که مطرح کرده می رسیم.

روحانی درحالی با اظهاراتش از زیر بار "احداث فرودگاه، کشیدن خط‌آهن، ساخت مسکن و احداث اتوبان" توسط دولت شانه خالی کرد که در پایان همان سفر دو روزه و در مصاحبه با اصحاب رسانه‌های استانی "بر احداث زیر ساخت های لازم توسعه گردشگری، همچون احداث فرودگاه ها، هتل های مجهز و خط ریلی و زمینی تاکید کرد."(2) احتمالا پاسخ قابل پیش بینی درباره تناقض موجود، این جمله خواهد بود که ساخت همه این بخش ها به طور مطلق به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

وعده ساخت خط آهن در چابهار

مدتی پیش اما رئیس جمهور، در سفر یک روزه خود به چابهار از روند احداث خط آهنی که چابهار را از مسیر زاهدان به مشهد متصل می‌کند، بازدید کرد و بر تسریع  روند ساخت این خط آهن یک هزار و ۳۸۰ کیلومتری تاکید کرد.(3)

وعده احداث فرودگاه بین المللی در جاسک

رئیس جمهور کشورمان در نخستین ماه‌هایی که بر صندلی قوه مجریه کشور تکیه زد (7 اسفند 92)، طی سفری به جاسک و سخنرانی برای مردم ابراز امیدواری کرده بود: برای آبادانی این منطقه مهم و استراتژیک در کنار دریای عمان نیاز به فرودگاه داریم که در همین دولت برای توسعه فرودگاه اقدام خواهیم کرد و قدم به قدم برای طراحی یک فرودگاه بین‌المللی پیش خواهیم رفت.(4)

وعده احداث فرودگاه جدید در اهواز

فروردین ماه امسال نیز مدیرکل فرودگاه های استان خوزستان خبر از احداث فرودگاه جدید در اهواز داده بود.(5)

قانون درباره وظایف قوه مجریه چه می گوید؟/ آیا واقعا دولت برای احداث فرودگاه و خط آهن وظیفه ای ندارد؟

اکنون باید دید قانون درباره ادعای رئیس جمهور چه نظری دارد. به راستی قانون هیچ وظیفه ای در این زمینه برای دولت و قوه مجریه کشور تعریف نکرده است؟

در اصل سوم قانون اساسی آمده است:«دولت‏ جمهور اسلامی‏ ایران‏ موظف‏ است‏ برای‏ نیل‏ به‏ اهداف‏ مذکور در اصل‏ دوم‏، همه‏ امکانات‏ خود را برای‏ امور زیر به‏ کار برد» یکی از این امور در بند دوازدهم این اصل به این شرح است: اقتصادی صحیح و عادلانه را بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه‌های تغذیه، مسکن، کار، بهداشت و تعمیم بیمه، در کشور پی‌ریزی کند.

آیا "احداث فرودگاه، کشیدن خط‌آهن، ساخت مسکن یا احداث اتوبان و .." پی ریزی برای "ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن محرومیت" در جامعه مدرن و پیشرفته امروز تعریف نمی شود و دولت نباید «همه امکانات خود» را برای این آبادانی ها به کار برد؟!

وقتی در اصل چهل و چهارم قانون اساسی «کلیه‏ صنایع بزرگ‏، صنایع مادر، بازرگانی‏ خارجی‏، معادن‏ بزرگ‏، بانکداری‏، بیمه‏، تأمین‏ نیرو، سدها و شبکه‏ های‏ بزرگ‏ آبرسانی‏، رادیو و تلویزیون‏، پست‏ و تلگراف‏ و تلفن‏، هواپیمایی‏، کشتیرانی‏، راه‏ و راه‏ آهن‏ و مانند اینها» به عنوان مایملک عمومی و در اختیار دولت شناخته می شود، پس دولت است که متکفل پیگیری توسعه این بخش هاست. اینکه دولت از توان بخش خصوصی در این بخش استفاده کند، به این معنا نیست که دولت وظیفه ای مبنی بر احداث فرودگاه و کشیدن خط راه آهن و... ندارد. دولت کارفرمایی است که می تواند از توان بخش خصوصی به عنوان پیمانکار استفاده کند.

نمره دولت در وظایفی که روحانی تعریف کرد، نمره قبولی نیست

با فرض اینکه وظیفه دولت احداث فرودگاه، اتوبان، خط آهن و مسکن برای مردم نباشد و تنها وظیفه دولت به اعتقاد آقای روحانی «بهبود شرایط سرمایه‌گذاری و فضای کسب و کار و ارتقای روابط کشور با دولت‌های خارجی است تا امکانات لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را فراهم آورد» باشد، چه نمره ای به کارنامه تلاشها برای انجام این وظایف می شود داد؟

آیا تولیدکنندگان از وضعیت فعلی اقتصاد غرق شده در رکود راضی اند؟ غیر از این است که افزایش واردات بی رویه کالاهای مصرفی، کمر شکسته تولید در دولت قبل را شکسته تر کرد؟

آیا با وجود بهره بالای بانکی و پرداخت سودهای بی دغدغه به صاحبان سرمایه بدون ریسک و با تضمین دولت و از طرفی اوضاع اسف بار تولید و صرفه اقتصادی واردات کالا، می توان به دولت تدبیر نمره قبولی در «بهبود شرایط سرمایه گذاری» داد؟

آیا حقیقتا روابط کشور با دولت های خارجی ارتقا یافته است؟ اگر منظور از ارتقای روابط، صرفا رفت و آمد بی نتیجه اقتصادی طرفهای خارجی به کشور است، قطعا روابط افزایش یافته است، اما کدام یک از این ارتباطات، بر سر سفره اقتصاد کشور قوتی گذاشته و نتیجه ای به عنوان قرارداد اقتصادی حاصل شده است؟ کدام یک از این دید و بازدیدها به انتقال تکنولوژی و رونق کار و اشتغال نیروهای داخلی منجر شده است؟

بخش خصوصی هم این روزها حلوایی است که با نام بردن از آن، دهان مردم شیرین نمی شود. مظلوم ترین نهاد اقتصادی کشور، بخش خصوصی است که همواره حقوقش به درستی ادا نشده و روز به روز ضعیف تر می شود. اصولا فضای کسب و کار در کشور بر ضد رونق بخش خصوصی است و دولت نیز آن قدر عمرش را سرگرم انتظار برای تحقق توافق هسته ای و رفع تحریم کرد که از تلاش برای بهبود کسب و کار در کشور حداقل در بخش آئین نامه ها و ارائه لوایح لازم به مجلس غافل ماند، مسأله ای که هیچ ارتباطی با تحریم نداشت.

رئیس جمهور بعد از 3 سال همچنان وعده می دهد!

اما در پایان بار دیگر تاکید می گردد که عمر دولت روحانی قریب به سه سال رسیده اما مردم همچنان بیش از ارائه گزارش اقدامات، وعده های آقای رئیس جمهور را می شنوند.

حتی اگر فرض را هم بر این قرار دهیم که اظهارات روحانی در ارومیه درست بوده و هیئت دولت وظیفه ای برای احداث فرودگاه و راه آهن و ... ندارد[!]، آیا الان زمان مناسبی است برای اینکه روحانی در جمع مردم بگوید: "دولت موظف به بهبود شرایط سرمایه‌گذاری و فضای کسب و کار و ارتقای روابط کشور با دولت‌های خارجی است تا امکانات لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را فراهم آورد " یا اینکه او امروز و در آستانه پایان عمر دولت 4ساله اش باید رفته رفته اقدامات انجام شده و گزارش عملکرد دولتش را به مردم ارائه دهد؟!

اگر بخواهیم وعده های روحانی در حوزه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، بین المللی و... را بررسی کنیم "مثنوی هفتاد من کاغذ" هم کم است اما به راستی چنین شیوه ای که رئیس جمهور و برخی از اعضای هیأت دولت در پیش گرفته اند به نوعی "شانه خالی کردن از زیر بار مسؤولیت" نیست؟!

گویا دکتر روحانی فراموش کرده است زمان گفتن "باید بشود، باید بشود، باید بشود" مربوط به دوران تبلیغات انتخاباتی است و امروز ایشان باید به یک سوال مهم پاسخ دهند و آن اینکه "چه شده است؟"

به هر حال امید است رئیس جمهور حداقل در سال پایانی دولت‌شان کمی هم به ورطه عمل قدم گذاشته و باور کنند که دوران "وعده و وعید" که اوجش در روزهای خرداد 92 متبلور شد، گذشته و حالا مردم برای تصمیم گیری در انتخابات 96 منتظر کارنامه دولت روحانی هستند نه وعده های تکراری سال 92.

منابع:

(1) http://www.tasnimnews.com/fa/news/1392/05/13/110968
(2) http://www3.irna.ir/fa/News/82096022/
(3) http://www.president.ir/fa/75535
(4) www.yjc.ir/fa/news/5552630
(5) http://farsi.khamenei.ir/others-page?id=7582

 
حانی-احداث-مسکن-و-اتوبان-به-عهده-دولت-نیست-آیا-روحانی-از-وظایف-قانونی‌-خود-برای-آبادانی‌-کشور-شانه-خالی-می‌کند؟-تکرار-وعده‌ها-این-بار-در-ارومیه-وعده-های-روحانی-در-حوزه-های-سیاسی،-فرهنگی،-اجتماعی،-اقتصادی،-بین-المللی-و-را-بررسی-کنیم-مثنوی-هفتاد-من
برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه
1
دیدگاه شما :
پای میلیاردها تخلف درمیان است/چرا برای قطع رانت و تبانی عده ای در سازمان نظام مهندسی استان گلستان اقدام قاطع صورت نمی گیرد؟واقعا چرا؟ اعتبار کالابرگ بر اساس کدملی سرپرستان خانوار شارژ می‌شود/خرید با کالابرگ، جدای از اعتبار تخصیصی و پرداختی بابت یارانه ماهانه آیت الله خامنه ای تنها مسئول در جمهوری اسلامی بخش دوم/سخنی با مسولین ارشد استان سیاست زده گلستان/ 48 درصد مردم استان سیاست زده گلستان زیر خط فقر زندگی می کنند شما آقایان چه راحت شب را با خیالی آسوده به صبح میرسانید!! بخش اول/سخنی با مسولین ارشد گلستان/ 48 درصد مردم استان سیاست زده گلستان زیر خط فقر زندگی می کنند شما آقایان چه راحت شب را با خیالی آسوده به صبح میرسانید!! عکس/داشتن دو مسولیت همزمان جناب شهردار /کدامیک قانون را نادیده می گیرند ، نظام مهندسی گلستان یا شهردار؟ یا هردو؟+سند پیشنهاد عجیب یک گروهک پس از استعفای ظریف! روحانی و جهانگیری هم محاکمه خواهند شد؟/ اتلاف ۱۸ میلیارد دلار از منابع ارزی/همتی هم محاکمه خواهد شد؟ ضعف فضاسازی استان گلستان در ماه مبارک رمضان؛ مسئولان پیگیری نمی‌کنن سوءاستفاده از بیت‌المال محاربه با خدا عدو شود سبب خیر/ ترامپ جیره کدام معارضان ضدانقلاب را قطع کرد؟ تجمع دانشجویان در اعتراض به کشته‌شدن قتل امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران +فیلم آقای بی وجدان فرصت طلب بفکر آبروی انقلاب باشید عکس/آیا رئیس‌جمهور این فرد را که برای عکس گرفتن در کنارش قرار دارد را می‌شناسد؟/ آیا پزشکیان از هویت او مطلع بود یا نبود؟ عکس/انتصاب با سوابق هتاکی و فحاشی به شهدای جان فدای مردم ایران؛ به مدیرعاملی ابر پالایشگاه نفت و بزرگترین شرکت قیرسازی در ایران و خاورمیانه اصرار رسانه‌های اصلاح‌طلب بر مذاکره با امریکا/ اگر می‌توانی بزن، اگر نمی‌توانی، صبر و پایداری کن؛ و اسیر هیجان مشو فیلم، جزئیات و تصاویر/ سوال از رئیس جمهور؛ عناصر بدسابقه در دولت روز به روز بیشتر می‌شوند؟! خوابگاه دانشجویی دختران مجدد دچار آتش سوزی شد +بسته عزاداری به مناسبت رحلت جانسوز پیامبر مهربانی و شهادت امام مجتبی(ع)/ چرا امام‌ حسن(ع) شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام است؟ افشای بازدید مالک تلگرام از مرکز صهیونیستی در باکو چگونه موساد در لبنان با تلفن همراه جاسوس جذب می‌کند؟ جزئیات دستگیری یکی از عوامل گروهک جیش‌الظلم شماره موبایل محسنی اژه‌ای شماره موبایل آقای اژه ای شماره موبایل شخصی آقای اژه ای شماره تماس مستقیم آقای اژه ای شماره موبایل آقای محسنی اژه‌ای تماس مستفیم با اژه ای ارتباط و تماس واکنش حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به اظهارات اخیرپزشکیان جزئیات تازه از ماجرای مرگ مرحوم میرموسوی متهم فوت شده در لاهیجان اقدام اسپانلو دادستان انقلابی و تلاشگر استان گلستان در راستای حفظ چند صد میلیارد پول بیت المال در شهرداری گرگان طرز درست کردن عصاره لیمو سیر و جعفری برای درمان پاکسازی و سم زدایی کبد و گرفتگی عروق قلب/طب سنتی, نحوه تهیه عصاره سیر لیمو جعفری, نحوه تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره سیر لیمو جعفری عکس اسناد/ درخواست مطالبه گران انقلابی گلستان از وزیر راه و شهرسازی در راستای دهمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان گلستان انتصابات افراد مسئله دار مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور و رئیس چهاردمین دولت جمهوری خانم ترک فرماندار کردکوی! مگر بیت المال شهرداری ارث پدرتان است؟ ظریف را بیشتر بشناسید/ از شانتاژ و جنجال تا ژست استعفا محمد جواد ظریف رئیس شورای موسوم به «شورای راهبری کابینه» پیدا و پنهان رای اعتماد نمایندگان به لیست رئیس جمهور عکس/بازگشت تیم زنگنه به وزرات نفت فیلم و عکس/سخنان کامل رهبرانقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم قرار است، تیم اقتصادی مسعود پزشکیان چگونه مشکلات اقتصادی را حل کند؟ مداحی و فیلم/به مناسبت اربعین/ ابا عبدالله الحسین؛ این راه، راه عشق است فیلم و عکس/ انتقاد خادملو مطالبه گر گلستانی به ایجاد کانال اتصال خلیج گرگان به دریای خزر در بستر شن روان/ پیش بینی خشک شدن کانال ایچاد شده تا 4 سال دیگر در شهرداری شهرستان کردکوی چه خبر است ؟ _ ۱ اسناد/آزمون بزرگ برای مدیرکل راه و شهرسازی و نهادهای نظارتی در تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات نظام مهندسی استان گلستان عکس/صدور مجوزهای کیلویی و بدون حساب و کتاب برای استخراج ید از اراضی شمال گلستان فیلم/این موشک ضد موشک ندارد آسیب شناسی مدیریت / مدیران استان گلستان برخلاف دولت انقلابی , مردمی ,سخت کشی و فسادستیزی شهید رئیسی , انتصاب باندی و ناکارآمد , کار نمایشی , صددرصد انتقادپذرنبودن , عدم مبارزه با فساد, برکناری کارکنان جریان انقلابی و مطالبه گر,, ریخت پاش بیت المال و ... از جمله عملکرد آنان میباشد مطالبه گری/مطالبه گری از دیدگاه اسلام و در کلام رهبران انقلاب/مطالبه گری چیست؟/هدف مطالبه گری/ مطالبه گری در کلام رهبری مطالبه گری در نهج البلاغه مطالبه‌گری‌ها منطقی دلیل ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس مشخص شد +جزئیات ترور اسماعیل هنیه در تهران/ علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد. كساني كه كار را نمي‌شناسند ولي مسئوليت قبول مي‌كنند، خائن هستند. پرونده پولشویی موسسه نور روی میز حجت الاسلام محمدرضا مزیدی رئیس پاک دست و عدالت محور دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در استان گلستان فیلم/دلیل شهادت مصطفی نوروزی و مهدی جهانتیغ و محسن جعفری/لحظه پیدا شدن پیکر شهیدان وزارت اطلاعات(مصطفی نوروزی،مهدی جهانتیغ،محسن جعفری) از آب های دریای عمان انتشار لیست ثبت نام کنندگان انتخابات هیت مدیره نظام مهندسی استان گلستان قبل از تایید صلاحیت+اخبار نظام مهندسی ساختمان استان گلستان