به گزارش پایگاه عدالت خواهان" فاطمه سعیدی: نظام جمهوری اسلامی ایران با بهرهگیری از ایدئولوژی اسلامی همواره حامی آرمانهایی چون عدالت، مبارزه با فقر، حمایت از اقشار ضعیف و مسائلی از این دست است. در کنار این آرمانهای والا، مسائلی چون مبارزه با تبعیض و اشرافیتگرایی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. موضوعی که رهبر انقلاب نیز همواره بر رعایت این مسائل به خصوص از سوی مسئولان و روحانیون تأکید داشتهاند.
از قضا در همین بهمن ماه سال گذشته بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای درس خارج فقه خود با شاگردانشان پس از بیان حدیثی اخلاقی، با اشاره به «حرام بودن استفاده از ماشینهای گران قیمت برای روحانیون و طلاب» فرمودند نامهای دریافت کردهاند که در آن نوشته شده بعضی از افراد حاضر در درس، با ماشینهای گرانقیمت دویست میلیونی تردد میکنند
رهبر انقلاب افزودند: حرمت اسراف برای همه است، هر کسی در هر حدّی چه غنی، چه متوسط یا فقیر ممکن است اسراف کند و اسراف، عمل حرام است. این ماشینهای گرانقیمت حرام است.
ایشان با اشاره به وجود برخی جهات امنیتی و حفاظتی برای استفاده از ماشین گرانقیمت فرمودند: توجه کنید! عمل، ورع، اجتهاد، زهد، بیرغبتی، نرفتن به دنبال زخارف مادی و زیبائیهای ظاهریِ زندگی، وظیفهی اصلیِ ماست.
حجتالاسلام محمدیان، نماینده رهبر در دانشگاهها از امام جمعه ایلام انتقاد کرد و اظهار داشت «باید بتوان از امام جمعهای که به مهمانی دور از شأن رفته انتقاد کرد» این موضعگیری مناسب و به جا، گذشته از آنکه مذموم بودن فرهنگ اسراف و اشرافیت گرایی را مورد تأکید قرار داد، |
از این رو میتوان گفت مسئولان و روحانیون به دلیل جایگاه خاص خود، از مسئولیتی دو چندان برخوردار هستند. با این حال در میان اتفاقات و اقدامات مثبت برخی ار روحانیون در سمتهایی چون امامت نماز جمعه شهرها و استانهای مختلف، شاهد برخی از اقدامات خلاف این موضوع از سوی کسانی چون امام جمعه ایلام نیز بودهایم.
در این رابطه، چندی پیش عکسهایی منسوب به امام جمعه ایلام در شبکههای اجتماعی منتشر شد که وی را سوار بر خودرویی لوکس نشان میداد.این موضوع به سرعت مورد انتقاد بسیاری از مردم و حتی مسئولان بالای کشوری قرار گرفت. عمده این انتقادات از این جهت بود که چرا مسئول یک استان محروم باید زندگی اشرافی داشته باشد؟
طبق برخی از آمارها این استان ضمن دارا بودن میزان بالای بیکاری، فاقد برخی از امکانات اولیه به خصوص در روستاها است. این شرایط در وضعیت کنونی جامعه که از مشکلات اقتصادی فراوان برخوردار است، بسیار محسوس و پررنگ است.
از سویی ترویج زندگی اشرافیگری و مثبت جلوه دادن آن در ذهنیت مردم و جوانان، میتواند تبعات فرهنگی و اجتماعی نامناسبی برای مردم و کشور داشته باشد. از این رو انتخاب این سبک از زندگی و یا ترویج آن از سوی یک مقام مسئول روحانی، نه تنها میتواند باعث کاهش اعتماد جامعه به کشور گردد، بلکه ارزشهای آرمانی اسلام و انقلاب را نیز با خطر مواجه کند.
چندی پیش عکسهایی منسوب به امام جمعه ایلام در شبکههای اجتماعی منتشر شد که وی را سوار بر خودرویی لوکس نشان میداد.این موضوع به سرعت مورد انتقاد قرار گرفت. این انتقادات از این جهت بود که چرا مسئول یک استان محروم باید زندگی اشرافی داشته باشد؟ |
با این حال در این شرایط که برخی تلاش کردند در برابر این وضعیت سکوت اختیار کنند، حجتالاسلام محمدیان، نماینده رهبر در دانشگاهها از امام جمعه ایلام انتقاد کرد و اظهار داشت «باید بتوان از امام جمعهای که به مهمانی دور از شأن رفته انتقاد کرد» این موضعگیری مناسب و به جا، گذشته از آنکه مذموم بودن فرهنگ اسراف و اشرافیت گرایی را مورد تأکید قرار داد، التزام مسئولین و روحانیون به فرهنگ اسلامی و انقلابی را نیز خاطر نشان ساخت.
در نهایت با اشاره به این موضوع که هیچ انسانی و از جمله روحانیون و مسئولین کشوری از خطا و اشتباه مصون نیستند، امید و انتظار بر این است که مسئولین از هر حزب و یا گروه سیاسی با انتخاب سیره سیاسی و اجتماعی مناسب، الگو و چهره بهتری از خود را به نمایش بگذارند.