به گزارش پایگاه عدالت خواهان"سعید سنجابی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در چهار ماهه نخست امسال 11 میلیون 500 هزار دلار کالا از مرز سیرانبند بانه به اقلیم کردستان عراق صادر شده که در مقایسه با 6 میلیون و 100 هزار دلار مدت مشابه سال قبل بیش از 90 درصد رشد کرده است.
سنجابی نبود واردات از مرز سیرانبند بانه را نقطه قوت این مرز دانست و اظهار کرد: کفش، سیمان، پوکه، شیشه، انواع مصنوعات پلاستیکی و انواع میوه از عمده کالاهای است که از مرز سیرانبند بانه به اقلیم کردستان عراق صادر می شود.
وی انتصاب درب ورود و خروج مرز سیرانبند بانه را به سامانه جامع کشوری اقدامی مهم در راستای حل مشکلات این مرز خواند و گفت: با انتصاب سامانه جامع گمرکی بانه به سامانه جامع گمرکی کشوری صادرات کالا به اقلیم کردستان بهتر انجام می شود و این امر سبب تسهیل و رونق بیشتر در بخش صادرات خواهد شد.
سنجابی ادامه داد: انتصاب درب ورود و خروج سیرانبند به سامانه جامع گمرکی کشور در راستای حل مشکلات زیر ساختی این مرز بوده که انتظار می رود با حل مشکلات زیرساختی صادرات در این مرز به بیش از چهار میلیون دلار در ماه برسد.
رئیس گمرک بانه به مشکلات زیرساختی مرز سیرانبنبد بانه اشاره کرد و افزود: برق، اینترنت و دیوارکشی محوطه از جمله مشکلات این مرز بوده که برای دیوار کشی محوطه اعتباراتی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: جاده دسترسی به مرز سیرانبند بانه مناسب این مرز نیست و جاده پیچ و خم زیادی دارد و عرض آن کم بوده و با توجه به وجود گردنه در این مسیر ضروری است که جاده منتهی به مرز سیرانبند بانه اصلاح شود.
مرز سیرانبند بانه تاریخچه ای طولانی دارد و در گذر زمان فعالیت تجاری به اشکال مختلف در ان جریان داشته و در سال 74بیش از 600 پیله ور در این مرز فعالیت می کردند که سالانه هزاران دلار جنس به کشور عراق صادر می کردند که دهه 70 اوج شکوفایی و رونق تجاری این مرز بوده است.
بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است./ایرنا
انتهای پیام/