به گزارش پایگاه عدالت خواهان" مشایی در آّبان 1339 در رامسر متولد شد. او فارغالتحصیل رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی اصفهان است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مشایی توانست اعتماد نیروهای امنیتی را به خود جلب کند و در نخستین مسئولیتهایش، مسئول مناطق بحرانی وزارت اطلاعات در دوران نخستوزیری میرحسین موسوی و وزارت محمد محمدی ریشهری شود. اما هنگامی که به عضویت شورای تأمین استان آذربایجان غربی رسید، دکتر احمدینژاد فرماندار ماکو بود و شاید آشنایی آنها از زمان همکاری در استانداری آذربایجان غربی شروع شده باشد. همین آشنایی به تشکیل حلقهای به نام ارومیه منجر شد که احمدینژاد، ثمرههاشمی، فتاح، محصولی و مشایی عضو آن بودند. این حلقه در سالهای 65 به غرب کشور مهاجرت کرد. در این سال محمود احمدینژاد به سمت معاون استانداری کردستان منصوب شد. در همان زمان اسفندیار مشایی به عنوان «مسئول تدوین استراتژی نظام جمهوری اسلامی در خصوص اکراد ایرانی» به فعالیت پرداخت تا زنجیره دوستیهای این حلقه گسسته نشود.
او تا پیش از آنکه به حلقه دوستانش در شهرداری تهران بپیوندد، مدیرکل اجتماعی وزارت کشور، مدیر شبکه رادیو پیام و مدیر شبکه رادیو تهران بود. پس از حضور احمدینژاد در شهرداری تهران او معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری و پس از آن رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران شد. همین همراهی کافی بود تا پس از انتخاب احمدینژاد به عنوان رئیسجمهور، او راهی سازمان میراث فرهنگی شود و این سرآغاز حاشیههای مشایی برای دولت به شمار میرفت. در دولت دهم ابتدا به عنوان معاون اول رئیسجمهور منصوب شد اما با حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب اسلامی
از این سمت کناره گرفت. با این وجود او همچنان در حلقه نزدیکان احمدینژاد ماند و رئیس دفتر او شد.
سمه تعالی
جناب آقای دکتر احمدی نژاد، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تحیت
انتصاب جناب آقای اسفندیار رحیم مشایی به معاونت رئیس جمهور بر خلاف مصلحت جنابعالی و دولت و موجب اختلاف و سرخوردگی میان علاقمندان به شما است.
لازم است انتصاب مزبور ملغی و کان لم یکن اعلام گردد.
سیدعلی خامنهای
27 /4/ 88
سوابق اجرایی
1.«مسئول مناطق بحرانی» وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در زمان نخست وزیری میرحسین موسوی
2. مدیر کل اجتماعی وزارت کشور
3. مدیر شبکه رادیو پیام
4. مدیر شبکه رادیو تهران
5. معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران
6. رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهرا
مسئولیتهای کنونی
1. رییس دفتر دکتراحمدی نژاد
2. رییس مرکز مطالعات جهانی شدن
3. جانشین رییس جمهور در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور
4. عضو شورای نظارت بر صدا و سیما
5. عضو شورای فرهنگی دولت
6. نماینده رییسجمهور در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
7. عضو کمیسیونهای اقتصاد و فرهنگی دولت
8. سرپرست نهاد ریاست جمهوری
حاشیهها(مردم اسرائیل،دغام سازمان حج و...)
سخنان و اقدامات جنجالی اسفندیار رحیم مشایی در دوران حضور در دولت نهم انتقادات زیادی را در طیف هواداران دولت برانگیخت. اظهاراتی همچون «دوران اسلامگرایی به پایان رسیدهاست. البته این دوره تمام نشده بلکه رو به پایان است.»، «در ایران استفاده از حجاب آزاد است و هیچ فشاری از طرف حکومت در استفاده از حجاب اعمال نمیشود.»، «جلوگیری از برپایی شادی، اهانت به اسلام و استفاده از رنگ سیاه مکروه است.»، «آذربایجان غربی، ایلام و کرمانشاه متعلق به کردستان است و این قوم از برترین قومهای ایرانی است.»، «ملائکه مرتب در عرصه کشور در حال پرواز هستند.»، «ایران امروز با مردم آمریکا و اسرائیل دوست است.» «ما مردم آمریکا را از برترین ملتهای دنیا میدانیم.» و «نام خلیج فارس و دریای پارسی از ۳۰ میلیون سال پیش به موازات شکلگیری تمدنهای انسانی در منطقه موجودیت یافتهاست.» و اقداماتی همچون حضور در مجلس رقصی در ترکیه، مراسم حمل قرآن همراه با نوای دف، ادغام سازمان حج و زیارت با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گوشهای از عملکرد جنجالی مشایی است.
رقص نبود، هنر بود!
مشایی در سال اول تصدی ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در جلسهای در کشور ترکیه حضور یافت که در آن رقاصهها به پایکوبی میپرداختند. فیلمی که از این مجلس در زمستان سال ۱۳۸۵ منتشر شد، مشایی را در مجلس رقصی در افتتاحیه اجلاس گردشگری کشورهای اسلامی در ترکیه نشان میداد. زمان فیلم یک ساعت و ۵ دقیقه و ۲۶ ثانیه بود. یک دقیقه و ۴۰ ثانیه پس از آغاز مراسم، در این فیلم رقص زنان آغاز میشود و تا ۱۳ دقیقه و ۳۰ ثانیه، سه رقص جداگانه برگزار شد. در حین شکایت از مشایی از سوی دو نماینده مجلس بر سر طرح این موضوع، از سوی مشایی اعلام شد که فیلم مونتاژ شده است ولی سعید ابوطالب نماینده مجلس ضمن تکذیب آن اعلام کرد که یک شرکت ترکیهای این فیلم را تهیه کرده و آن را برای خبرنگاران، عکاسان و شرکتهای گردشگری حاضر در یک جشنواره در حاشیه اجلاس وزرای اقتصادی کشورهای اسلامی ارسال کردهاست. مشایی این فیلم را که تصاویر گزینش شده از یک مجلس دو ساعته دانست و افزود: «مجلس رسمی بوده و لهو لعب هم نداشته. ضمن اینکه رقص نبوده و از دیدگاه بسیاری هنر است و آنها بر خلاف ما آن را حرام نمیدانند.» درسال ۱۳۸۸ در مقالهای درسایت شخصی رحیممشایی در پاسخ به انتقادات از این اقدام مشایی عنوان شد که: «در صورتی که آنچنان صحنههایی در افتتاحیه بازیهای آسیایی قطر با حضور آقای احمدینژاد نیز انجام شد، پس چرا تنها مشایی باید برای شرکت در چنین جلسهای مورد سؤال و انتقاد قرار گیرد؟»
دوستی با اسرائیل
او در اظهار نظری در ۲۹ تیر ۱۳۸۷ مردم اسرائیل را دوست ایرانیان خواند و با این اظهاراتش موجب برانگیخته شدن خشم بسیاری از کسانی شد که اسرائیل را دشمن خود میدانستند. در پی این ماجرا ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با امضای بیانیهای خواستار برخورد جدی با وی شدند. پس از انتشار این بیانیه، وی در ۲۴ مرداد ۱۳۸۷ در نامهای به حداد عادل، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی واژه اسرائیل در جهان امروز را منفورترین واژهای دانست که مترادف نژادپرستی، خیانت، خشونت، مکر و فریب است. وی با تکرار ادعاهای خود با شدت بیشتر در مرداد ۱۳۸۷، موجی از اعتراضات را علیه خود و دولت برانگیخت. بلافاصله پس از این ماجرا تجمع دانشجویان روبهروی سازمان میراث فرهنگی برگزار شد. حاشیهها در مورد اظهارات وی تا جایی بالا گرفت که رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز جمعه سخنان وی را کاملاً اشتباه دانسته و خواستار پایانبخشی به این حواشی که در موارد زیادی با استناد به آن دولت تخریب میگشت، شد. این در حالی است که محمود احمدینژاد روز قبل از نماز جمعه در یک نشست خبری از سخنان مشایی دفاع کرده بود و نظر مشایی را نظر دولت دانست. با این وجود سخنان وی درباره دوستی با مردم آمریکا و اسرائیل هنوز در سایت شخصی وی خودنمایی میکند.
حمل قرآن با دف و...
در مراسم افتتاح همایشی در روز ۱۸ آبان ۱۳۸۷ در جلسهای با حضور مشایی، ۱۲ خانم با لباس محلی، دف زنان روی سن آمدند و در حالی که قرآن را در سینی گذاشته بودند با حالات ریتمیک آن را به قاری تحویل داده و سن را ترک کردند.
آیتالله صافی گلپایگانی و آیتالله مکارم شیرازی در این مورد موضع تندی گرفتند و با وجود اینکه خود مشایی در این جلسه حضور داشت، معاون وی به ناچار استعفا کرد. وی در نامه استعفا نوشت: این کار را صرفاً برای تکریم قرآنکریم بوده است و آنها به هنگام این مراسم حتماً وضو میسازند.
سازمانی که ملحق نشد
در سال ۱۳۸۸ دولت طی آیین نامهای سازمان حج و زیارت را به زیرمجموعه سازمان میراث فرهنگی ملحق کرد و پس از آن مشایی در اقدامی عجولانه اقدام به برکناری رئیس این سازمان نمود.
همین اقدام اعتراضات بسیاری از نمایندگان مجلس و مراجع تقلید را بر انگیخت اما تا زمانی که مخالفت رهبر معظم انقلاب با این اقدام دولت علنی نشد دولت حاضر نشد که اعتراضات را به رسمیت بشناسد. با این وجود دولت مجبور شد پس از این، مصوبه خود را لغو کند.
ویزا در عرض 48 ساعت
با هماهنگیهای صورت گرفته در دولت و نیز وزارتخانههای امور خارجه و اطلاعات و اعلام یک نشانی اینترنتی، هر جهانگردی بدون مراجعه حضوری و در عرض 48 ساعت میتواند ویزای ورود به ایران را دریافت کند.
این بخشی از سخنان مشایی در برنامه نگاه یک بود. مشائی در مقابل درخواست مجری برای اعلام آدرس این نشانی اینترنتی آن را به مسئولان مربوطه در سازمان میراث فرهنگی احاله کرد. اقدامی که تاکنون رنگ عملی به خود نگرفته است.
دورهای که گذشت
مشایی که از سوی احمدینژاد به عنوان یک اسلامشناس معرفی شده است، سخنان فلسفی و دینی جدیدی را عرضه میکند. او در همایش نوآوری و شکوفایی در صنعت گردشگری که در محل مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد اظهار داشت: دوره آنکه کسی بخواهد دینی را بر دنیا حاکم کند گذشته است.
او همچنین در مراسم ثبت میراث معنوی نیمه شعبان گفته است: انسان بزرگتر از جهان است هیچ نقطهای از عالم نیست که به انسان مربوط نباشد هیچ نقطه از عالم نیست که در آن منظوری از انسان وجود نداشته باشد امروز ما جزء کوچکی از جهان هستیم.
و برای اثبات گفتههایش میافزاید: این حرفهایی که بنده میزنم عین آموزههای دینی است هر کسی شک دارد برای بحث 100 ساعته آماده هستم صدا کنید بگویید مشایی چه میگویی؟ تا بگویم تو هم لذت میبری، این عین آموزههای دین است.
او در اظهار نظر دیگری میگوید: انسانها نمیتوانند خدایی داشته باشند که از درونیات آنها جدا باشد بلکه خدای ما انسانها محصول دنیا و قدرت اندیشه ما است. ما به دلایلی وحدت بر نمیتابانیم و خدایان ما هم به همان دلایل وحدت بر نمیتابانند.
حجاب آزاد است
یکی دیگر از حاشیههایی که درباره مشایی ایجاد شد، چاپ گفتوگوی او با خبرنگار ترک در روزنامه صباح بود. این روزنامه از قول مشایی نوشت: استفاده از حجاب در ایران آزاد است
مشایی در پاسخ به سؤال کورپا خبرنگار زن روزنامه صباح، که پرسید آیا میتوانم روسریام را بردارم، گفته است: بله، اینجا، ایران آزاد است.
طبق آنچه که در این روزنامه چاپ شد، مشایی گفته است: در ایران استفاده از حجاب بدون اجبار است و هیچ فشاری از طرف حکومت در استفاده از حجاب اعمال نمیشود، این یک انتخاب کاملاً شخصی است، اگر شما در ایران از روسری و حجاب استفاده نکنید هیچ مقام دولتی به شما تذکری نخواهد داد، البته شاید به شما بگویند که این کار برخلاف عرف و عادات ملی ماست و اگر استفاده کنید بهتر است، ولی باز تأکید میکنم که هیچ اجباری در کارنیست.
خبرنگار میپرسد: ایرانیهایی که به قصد تفریح به ترکیه میآیند، یعنی توریستهای ایرانی در ترکیه، مشروبات الکلی استفاده میکنند و حجابی هم ندارند و در آب، خانمها با مایو میروند. این شما را ناراحت نمیکند؟
مشایی با خنده زیاد میگوید: این مسائل شخصیشان هست و اگر دوست دارند میتوانند هم مشروبات الکلی استفاده کنند و هم بیحجاب باشند و هم با مایو بگردند! در ایران بهخاطر دستورات دینی استفاده از مشروبات الکلی ممنوع است به همین علت ایرانیها میتوانند در خارج از ایران از این نوشیدنیها استفاده کنند. این یک ترجیح شخصی است، الگوی ما در صنعت توریسم کشور ترکیه است!
البته این سخنان از سوی مشایی تکذیب شد.
خدا محور وحدت نیست
مشایی در کنفرانس انجمن سالانه دانشگاههای باز که به میزبانی دانشگاه پیام نور و در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شده بود باز هم حاشیه آفرید. او با اشاره به سخنرانیاش در یکی از دانشگاههای آمریکا افزود: در آنجا گفتم چرا خدا محور وحدت انسانها نیست و الان نیز تأکید میکنم که خدا محور وحدت انسانها نیست و حتی امروز هم بشر به وحدت نرسیده است چرا که اگر به وحدت رسیده بود این همه خونریزی و جنگ صورت نمیگرفت.
وی ادامه داد: کاوشهای باستانشناسی نشان میدهد که انسان به خدا اعتماد داشته است اما چرا خدا محور وحدت نشده است؟ من میگویم مشکل این است که به تعداد انسانها خدا هست و خدای هر انسانی با توجه به شناخته آن فرد از خدا با خدای فرد دیگر متفاوت است. ملتها در طول تاریخ همواره یک خدا را نپرستیدهاند چون انسانها خداهای متفاوت دارند.
البته روز گذشته رئیس دفتر رئیسجمهور با صدور توضیحی اعلام کرد انتشار برخی اظهارات منتسب به اسفندیار رحیممشایی، رئیس دفتر رئیسجمهور، از سوی برخی جراید و سایتها، او را به ارائه توضیحاتی واداشته است.
مشایی در این توضیحات آورده است: عنوان جعلی «خدا نمیتواند محور وحدت باشد»، عنوانی از اساس غلط و انحرافی است و انتساب ذکر آن به اینجانب ضمن آنکه از مصادیق بارز افترا و از اینرو، قابل پیگرد قضائی است، یک گستاخی آشکار به باور همه موحدان عالم است. اینجانب در بحث خود تلاش کردم تا انتساب سابقه عملکرد اختلافآفرین بشر در زمین به ساحت اقدس الهی را نفی و آن را ناشی از عدم معرفت نسبت به خدای واحد و آفریدگار جهان اعلام نمایم. در این سخنرانی و چند سخنرانی دیگر تأکید کردهام که عدم وحدت جامعه بشری در گذشته و (حتی اکنون) ناشی از عدم معرفت لازم نسبت به خداوند است؛ یعنی از یکسو شاهد اختلاف در ملتها بوده و هستیم و از سوی دیگر، همچنانکه کاوشهای تاریخی نشان میدهد باور به خدا و معبود و زندگی پس از مرگ به صورت عمومی از دیرباز در ملتها وجود داشته است.
حل این تضاد را باید در کیفیت و میزان معرفت نسبت به خدا جستوجو کرد؛ یعنی خدای واحد موجب وحدت میشود؛ در حالی که فهم متفاوت و بعضاً متضاد از خدا موجب نقض توحید و یگانهپرستی و اعتقاد به خدایان متعدد و متکثر شده است، حالا به اختلاف در آحاد و صفوف مردم منجر میشود. اجتناب از خدایان متفرق و ایمان به خدای واحد اساسیترین دعوت همه انبیای الهی است و ریشه «توحید در کلمه»، «کلمه توحید» است؛ بنابراین جدا از آن که خدای خالق آسمانها و زمین واحد است، باید معرفت یکسانی از خدا وجود داشته باشد تا به وحدت انسانها بینجامد. جنگ و خونریزی مستمر انسانها در طول تاریخ و حسادت و مسابقه برتریجویی و توسعهطلبی و اثبات خود از طریق نفی دیگران هرگز نمیتواند محصول ایمان به خدای یکتا باشد و اما برای انسان شایسته ضروری است در مسیر کسب معرفت از همه امکانات بهرهمند باشد، سود جوید و نیز لازم است این فرصتها برای همگان فراهم شود تا همگان با افزایش وسعت وجودی به خدای واحد نزدیکتر و از این طریق به انسانهای دیگر نزدیکتر شوند. انسان با وسعت وجودی کم، نمیتواند به فهم خدای بزرگ نائل شود؛ همچنانکه انسان با وسعت وجودی زیاد نمیتواند سنگ و چوب و خورشید و هوای نفس را خدای خود قرار دهد.
و اما دستاندرکاران برخی سایتها و برخی همکاران فکری آنها با کمال تأسف میکوشند تا با پرداختهای مغرضانه، ذهنیت جامعه را از دریافتهای صحیح محروم سازند. اینها و دوستانشان همانهایی هستند که میخواهند ذلت سکوت را به زبان حقیقت تحمیل و راه نشر حقایق ناب مکتب ولایت را سد کنند. والله متم نوره.
اسفندیار دولت نهم با اسفندیار دولت دهم چه تفاوت هایی دارد؟
این را می توان در سخنان جدید آقای مشایی یافت، مسئله ای که در این چند ماه هویدا است تغییر رویکرد آقای مشایی در اظهار نظراتش است، او دیگر درباره سیاست خارجی و اسرائیل و مدیریت جهانی و... سخن نمی گوید؛ او از رابطه خدا و انسان می گوید، به نظر می رسد تغییر جایگاه مشایی و ارتقاء او در دولت دهم و نزدیکی بیشتر به احمدی نژاد، باعث شده که او با آزادی عمل بیشتری سخن بگوید.
در این روزها شاید اوضاع به گونه ای باشد که هیچ کس به اظهارات آقای مشایی توجه چندانی نمی کند، برخی موافقان و مخالفان دولت از آقای مشایی دل خوشی ندارند، اما او همچنان بدون هیچ تردید و هراسی سخن می گوید و تاملاتش را که گفته می شود آمیزه ای است از اسلام و اومانیسم و لیبرالیسم و پلورالیسم و... به زبان جاری می کند.
اسفندیار رحیم مشایی پس از جنجال بر پا شده برای معاون اولی چند ماهی سکوت کرد، و از پس خوابیدن غائله در دو ماه اخیر سکوت را با سخنان تر و تازه و حکیمانه گشوده است.
در 18 شهریور ماه بود که اسفندیار دولت در جلسه معارفه وزیر علوم به اظهار نظر پرداخت و فلسفه آفرینش انسان را این گونه تفسیر نمود: «نمی خواهم فلسفی صحبت کنم، ذوقی می گویم. خداوند به انسان بدهکار نبود که او را آفرید. ظاهرا خداوند به خودش بدهکار بود که انسان را آفرید. دلش خواست شناخته شود. یک کسی را باید خلق می کرد که بتواند بشناسد. انسان اهمیتش به همین علم است. اگر علم را برداریم انسان حذف می شود. انسان را که حذف کنیم، دیگر نیازی به حذف خدا نیست، زیرا خدا دیگر خودش حذف شده است«.
وی سپس با تاکید به اهمیت علم ، معجزه امام دوازدهم(عج) را علم دانست، او در این باره گفت: «امام عصر (عج) پیامبر نیست که کسی از او معجزه بطلبد،قبول. اما اگر کسی امروز بیاید برای ایفای ماموریت تاریخی خود که هزار و چند صد سال از بروز و ظهور او گذشته است، آیا بشریت از او سند و مدرکی نخواهد خواست؟! حتما خواهد خواست. فکر کرده ام که اگر امام عصر امروز، فردا، 10 سال دیگر، صد سال دیگر یا ... بیاید آیا بشریت از او حجت طلب نخواهد کرد؟ بعید است که طلب نکند. اما آن حجت چیست؟ فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که اگر بشریت از او حجتی طلب کند، "دانش" طلب خواهد کرد.»
مشایی در همین نقطه توقف نمی کند و به چگونگی ارائه علم از سوی امام زمان(عج) می پردازد. او می گوید: «بشر برای اثبات حجیت و سندیت نسبت به ادعای امام عصر (عج) از او دانش طلب خواهد کرد. دانش 27 واحد است. دو واحد تا زمان او است. معادله رشد دانش هم اهل ریاضیات می دانند که خطی نیست و دانش هر چه هست مربوط به اواخر است یعنی فقط کافی است آن حضرت یک واحد علم را عرضه کند که آن یک واحد علم به هیچ وجه قابل مقایسه با تمام ظرفیتهای علمی تاریخ بشریت نیست«.
این اظهارات مشایی واکنش اندکی را بر انگیخت. حجت الاسلام محمد غروی عضو شورای مرکزی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این باره می گوید: «آقای مشایی از این حرفها زیاد میزند، ایشان نه متخصص علوم دینی است و نه در حدی که از این حرفها بزند.«
محمد غروی به این نکته اشاره می کند که این سخنان مشایی متاثر از اومانیسم است و می گوید: «آقای مشائی اظهار نظرهایی میکند که بعضا متاثر از تفکر اومانیستی است و بوی تفکرات اگزیستانسیالیستها از حرفهای ایشان استشمام میشود. وی که اسلام شناس نیست که اینگونه سخن میگوید که هم برای خود و هم برای آقای احمدی نژاد مشکل ایجاد میکند.«
مشایی در همان روز 18 شهریور باز هم سخن گفت اما این بار درباره فلسفه محیط زیست اظهار نظر کرد، او در مراسم معارفه رییس سازمان محیط زیست گفت: «حفاظت از محیط زیست واجب عینی است اما اینکه فکر کنیم تنها سازمان محیط زیست است که میتواند مشکلات را حل کند و مسئول حفاظت از محیط زیست است خطای بزرگی است. حتی اگر دولت هم همه کارهای خود را تعطیل کند و روی مسائل محیط زیستی تمرکز کند باز هم آنچنان که باید حق مطلب ادا نمیشود.»
آقای رحیم مشایی دوم آبان ماه در جشنواره بین المللی فارابی درباره علوم انسانی گفت: «علوم انسانی وامدار جایگاه رفیع انسان است، اهمیت علوم انسانی از آن جهت است که مهمترین موضوع آفرینش یعنی انسان ارتباط دارد و علوم انسانی حوزه وسیع و گستردهای را در بردارد. چگونگی زندگی انسان که وامدار استفاده از منابع طبیعی است، با نوع نگاهی که در علوم انسانی ارائه می شود ارتباط مستقیم دارد. تاریخ نیز فرازهای زیادی دارد و فرازهای تاریخی ارتباط با فرازهای انسانی دارد.«
در همان سمینار مشایی به بررسی جایگاه انسان پرداخت و طی سخنانی افکار موجود در باب انسان را به دو دسته تقسیم کرد و گفت : «نگاهی وجود دارد که در آن جایگاه انسان تا خدا ارتقا می یابد، البته منظور بخش منفی آن و خدا شدن نیست، انسان از سرعت و جهش برای رشد برخوردار است اما در نگاه دیگر انسان تا مرز حیوانیت سقوط می کند که این نگاه راه را برای پرواز بسته است و انسان ناچار است در قفسی که برای او می سازند، زندانی باشد.»
مشایی انسان را به جایگاه خدایی می رساند و می گوید: «جهان مادی هم بینهایت است و از هر سو که برویم پایانی وجود ندارد. انسان تا خدایی حرکت میکند. علوم انسانی هم باید این مبنا را مورد توجه قرار دهد و نخست مشخص کند که انسان کیست؟ تعاریف مختلفی در مورد انسان مطرح شده که همه این تعاریف به یک بعد انسان پرداخته است و به طور کلی انسان تلاش دارد تا خودش را از موقعیت حیوانی ممتار کند و بیرون بکشد. گر چه حیوان به نظر میرسد، اما حیوان نیست.»
این اظهار این گونه ادامه می یابد: «ما از انسان برتر در عالم نداریم و انسان اشرف مخلوقات است و هر تلاشی که برای تعظیم انسان انجام شود، مهمترین و بهترین کار است و علمی که انسان را کوچک کند، حجاب است. تلاش و تکریم خدا جز از تکریم انسان شدنی نیست.«
این اظهارات مشایی هم واکنش خاصی را به وجود نیاورد فقط محسن غفوری فرد در این باره گفته بود که مشایی بهتر است سخنان خود را تفسیر نماید. اما سوالی در این میان مطرح می شود، اگر این سخنان را شخص دیگری به زبان می آورد چه گونه با او برخورد می شد؟
سخنان فلسفی آقای مشایی در همایش دانشگاه های باز هم ادامه یافت، او که در سالن همایش های صدا و سیما سخن می گفت به تحلیل مسئله مدرنیسم و رابطه آن با دانشگاه پرداخت و مقوله عدالت آموزشی رابررسی کرد.
او باز هم به موضوع انسان بازگشت و گفت: «اگر انسان را به عنوان عنصر برتر آفرینش در جایگاه خدایی و آفریدگاری تبیین کنیم و معتقد باشیم که قد انسان تا خدا میتواند کشیده شود در این صورت بسیار وسیعتر وعمیقتر گذشته را نقد خواهیم کرد و انگشت اتهام را به سوی تاریخ نشانه خواهیم برد. تاریخ ، تصویر ناتمام، ناقص و فقیری است چرا که محیطی نامناسبی و بستری ناهموار برای شکلگیری و بروز استعدادهای انسانی بوده است. هر که تاریخی را آنچه هست پذیرفته یعنی نسبت به خدا متوهم بوده است و فقر تاریخی را به خدا نسبت داده است.»
در ادامه این همایش رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به سخنرانی اش در یکی از دانشگاههای آمریکا افزود: «در آنجا گفتم چرا خدا محور وحدت انسانها نیست. و الان نیز تاکید می کنم که خدا محور وحدت انسانها نیست و حتی امروز هم بشر به وحدت نرسیده است چرا که اگر به وحدت رسیده بود این همه خونریزی و جنگ صورت نمی گرفت.«
وی این گزاره ی خود این گونه تحلیل می کند: «کاوش های باستان شناسی نشان می دهد که انسان به خدا اعتماد داشته است، اما چرا خدا محور وحدت نشده است؟ من می گویم مشکل این است که به تعداد انسانها خدا هست و خدای هر انسانی با توجه به شناخته آن فرد از خدا با خدای فرد دیگر متفاوت است. ملت ها در طول تاریخ همواره یک خدا را نپرستیده اند چون انسانهاخداهای متفاوت دارند.«
اسفندیار رحیم مشایی در حالی این سخنان را بر زبان می آورد که هیچ کس به طور جدی به نقد گفته هایش نمی پردازد.گویی که بسیاری سخنان او را جدی نمی گیرند. اما مسئله مهم این است که مشایی نزدیکترین فرد به آقای احمدی نژاد است و حداقل از این نظر نمی توان این حرف ها را جدی نگرفت.
در ایران ، از آن جا که به تخصص گرایی بهای لازم داده نمی شود ، خیلی ها به خود اجازه می دهند در مورد خیلی چیزها اظهار نظر کنند ولو آن که آن چیزها درست هم باشند. اظهارات فلسفی آقای مشایی هم ممکن است کم و بیش درست باشند اما آیا ایشان مجازند چنین اظهاراتی را در مجامع عمومی مطرح کنند ؟
به امید آن روز که در ایران ، هر شخص و شخصیتی در قلمرو تخصص و جایگاه حقوقی و اجتماعی خود ، تنها به اظهار نظر های تخصصی خویش بسنده کند؛ روحانیون چنین کنند، دانشگاهیان بدین منوال عمل کنند و اهل سیاست چنین نیز باشند
دیدار دو بازیگر مشهور با مشایی در پاستور
مهناز افشار و مهتاب کرامتی، دو بازیگر مشهور سینما روز چهارشنبه در نهاد ریاست جمهوری با اسفندیار رحیم مشایی دیدار کردند.
به گزارش الف، این دیدارها بصورت جداگانه برگزارشده و از محتوای آن هنوز اطلاعاتی منتشر نشده است.
اسفندیار رحیم مشایی که مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رئیس کمیسیون فرهنگی دولت نیز می باشد، اخیرا دیدارهای خود را با بازیگران مشهور سینما افزایش داده است.
هفته گذشته مشایی از نمایشگاه عکس رضا کیانیان، دیگر بازیگر مشهور سینما نیز در نگارخانه «نوروز هنر» در خیابان گاندی تهران بازدید کرد.
بازدید غیر منتظره مشایی از نمایشگاه عکس هدیه تهرانی در آذرماه گذشته و خرید یکی از تابلوهای گرانقیمت این هنرپیشه مشهور نیز برای مدتی توجه رسانه ها و محافل سیاسی-مذهبی را به خود جلب کرد.
اسفندیار رحیم مشایی، علاوه بر ریاست دفتر رئیس جمهور، رئیس نهاد ریاست جمهوری، رئیس کارگروه هماهنگی مناطق آزاد در دولت، مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رئیس کمیسیون فرهنگی دولت نیز هست.
دیدارهای مشایی با بازیگران مشهور سینما با مسئولیت فرهنگی وی در دولت بی ارتباط نیست اما دلیل این ملاقاتها و نیز محتوای مذاکرات انجام شده در این دیدارهای خصوصی هنوز اعلام نشده است.
رئیسجمهور تکلیف خود با مشایی را روشن کند
تابناک: رییس کمیسیون حقوقی و قضاییی مجلس با انتقاد از اظهارات اخیر مشایی در خصوص مدیریت پیامبران، به وی توصیه کرد در کار خدا دخالت نکند.
علی شاهرخی رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درگفت وگو با خبرنگار سرویس سیاسی«فردا » اظهار داشت: هر کسی که ذره ای مومن وموحد باشد موضوع نبوت وعصمت پیامبران را قبول دارد.
وی افزود: آقای مشایی با اظهاراتش نشان داد که هیچ درکی از مسئله نبوت ندارد چرا که هر کس مدیریت پیامبران را زیر سوال ببرد خدا را زیر سوال برده است.
وی با تاکید بر اینکه رییس جمهور باید تکلیف خود را با رییس دفترش مشخص کند،افزود: متاسفانه رییس جمهور توجهی به اظهارات مشایی وحواشی بعد از آن ندارد.
رییس کمیسیون حقوقی وقضایی مجلس با تاکید براینکه اظهارات مشایی کار غیر شرعی وناپسندی بود، خاطرنشان کرد :مردم وقتی می بییند مسولی در نظام جمهوری اسلامی به خود اجازه دخالت در کار خدا را می دهد وکسی برخورد جدی با او نمی کند، سرخورده می شوند.
مشایی دچار کج فهمی شد
علی رضا سلیمی عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هم با انتقاد ازاظهارات مشایی سخنان او را نوعی کج فهمی از مسائل دینی دانست.
سلیمی در گفتگو با خبرنگار سرویس سیاسی«فردا» افزود: زیر سوال بردن مدیریت پیامبران الهی به هیچ عنوان جایزنیست وآقای مشایی باید با پس گرفتن حرف خود از متدینین جامعه عذرخواهی کند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهارداشت: زمانی که خبر اظهارات آقای مشایی در مورد حضرت نوح(ع) را خواندم آرزو داشتم خبر دروغ باشد و مشایی به تکذیب آن بپردازد ولی با سکوت ایشان تاسف خوردم از اینکه رییس دفتر رییس جمهور چنین فردی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره هزینه های تحمیلی این گونه ادعاها بر دولت و جریان اصولگرا تصریح کرد؛ سخنان وی بیش از حد احمدی نژاد را اذیت می کند که در این زمینه بعید می دانم هواداران واقعی احمدی نژاد از این موضوع راضی باشند.
سلیمی در پاسخ به این سوال که رئیس جمهور در واکنش به سخنان رئیس دفترش چه اقدامی باید انجام دهد، گفت: اگر مشایی چنین سخنانی را گفته باشد رئیس جمهور باید در مورد وی تجدید نظر کند.
علم الهدی به مشایی: بهتر است کمی قرآن بخوانی
تابناک: خطیب جمعه مشهد تاکید کرد: تهاجم به کیان دین را از سوی هیچ جناح و جریانی حتی اگر طرفدار آن باشیم، برنمیتابیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، حجتالاسلام و المسلمین "سید احمد علمالهدی" در خطبههای عبادی سیاسی نماز جمعه امروز مشهد، با تسلیت شهادت دکتر "مسعود علیمحمدی"، استاد دانشگاه تهران، گفت: به شهادت رساندن شخصیتهای برجسته علمی و ذخایر ارزشمند نظام، نشانگر تهاجم همهجانبه دشمن به ماست.
وی پیام به شهادت رساندن دکتر علیمحمدی را، حمله دشمن به دو کیان علمی و دینی که هویتبخش جامعه هستند، دانست و افزود: امروز که کشور در عرصههای علمی و فنآوری به اوج استقلال رسیده است و سیادت علمی خود را به همگان نشان میدهد، دشمن کیان علمی ما را مورد تهاجم قرار داده است و با کمال بیباکی یک انسان معتهد و دانشمند را مورد تهاجم قرار میدهد.
خطیب جمعه مشهد، حادثه روز عاشورا را نیز مصداق تهاجم به کیان دینی خواند و افزود: طبق تاکید قرآن، همه وظیفه داریم تا جایی که تهاجم است، به دفاع بپردازیم و اگر در دفاع کوتاه بیاییم، شکست خواهیم خورد.
وی افزود: توهینی که رییس دفتر رییسجمهور با وجود داعیه دوستی ائمه(ع)، به انبیا اولوالعزم کرد، از نظر ما در رده تهاجم به دین است.
وی با اشاره به سخنان اسفندیار رحیم مشایی، در جشنواره علوم پزشکی خوارزمی، افزود:اصلا چه لزومی دارد که در یک جشنواره پزشکی بحث مدیریت انبیا مطرح شود؟ آیا شما این انبیا را میشناسی؟ اصلا ایشان چه کارهاند که مدیریت انبیا را تشخیص دهند؟
وی با تاکید بر اینکه مدیرتر از حضرت نوح(ع) نداریم، افزود: حضرت نوح 950 سال برای نجات بشریت در رسالت خود استقامت کرد و اگر ایشان نبودند، بشریت روبه انقراض میرفت و مدیریت حضرت نوح(ع) بود که انسان را از انقراض نجات داد.
وی خطاب به رحیم مشائی گفت: بهتر است شما کمی قرآن بخوانی، آیا شما میدانی عیسی(ع) چه کرده است که از مدیریت او ایراد میگیری؟ مگر کارشناسی؟!
علمالهدی در رابطه با مدیریت حضرت عیسی(ع)، گفت: زمانی که یهودیان از مشرکان و بتپرستان نیز هم بدتر شده بودند و دست به قتل و غارت مردم، آن هم به اسم دین و به عنوان امری مقدس زده بودند، عیسی(ع) یهود جنایتکار را تبدیل به اقلیتی کرد که پس از 2000 سال همچنان یهودیان در اقلیت هستند.
خطیب جمعه مشهد با تاکید بر اینکه مردم از رای خود به احمدینژاد راضی هستند، افزود: مردم در دوره نهم انتخابات ریاستجمهوری، ایشان را به عنوان فردی متدین شناختند و به او رای دادند و بعد از چهار سال با مشاهده تلاش و جدیت خستگیناپذیر، صداقت، استکبارستیزی و وابستگی به ارزشهای دینی، دوباره ایشان را انتخاب کردند و همچنان پای رای خود ایستادهاند.
وی با اشاره به بحث نبوت عامه و نبوت خاصه، تاکید کرد: کسی که نبوت پیامبر خاتم(ص) را قبول دارد، باید نبوت پیامبران دیگر را نیز قبول داشته باشد و این مسائل جزو ارزشهای اعتقادی است.
شجونی: با مشایی مناظره میکنم
تابناک: حجتالاسلام والمسلمین جعفر شجونی با اشاره به سخنان اخیر مشایی در خصوص پیامبران و اینکه مدیریت درستی نداشته اند، به خبرنگار سرویس سیاسی «فردا» گفت: نمی دانم چه کسی به این آقا گفته که درباره مسائلی که هیچ ارتباطی به ایشان ندارد اظهار نظر کند؟ حرفهای مشایی به چه درد این مملکت میخورد؟ ما نیازی به سخنان این آقا نداریم.
این عضو جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه سخنان مشایی هیچ چیز از مملکت را اصلاح نمی کند، به وی توصیه کرد که حرف اضافه نزند.
شجونی اظهار داشت: هرکس مسئول زبان خودش است اما نباید هر چیزی از این زبان شنیده شود، همان طور که من نباید درباره مسائل هستهای صحبت کنم، افرادی همچون مشایی هم باید به کارهای خود رسیدگی کنند و از دخالت در چنین مواردیخودداری کند.
وی گفت: در همه شهرهای ایران از 30 سئوال مردم، 15 سئوال در رابطه با مشایی است، ولی متاسفانه ما هیچ پاسخی نداریم که به مردم دهیم و تنها با این جواب ها از مخمصه به در می شویم: متن سخنان مشایی را ندیده ام، شاید اشتباهی در انتشار خبر باشد و ...
شجونی که به شدت از این سخنان مشایی گله مند بود، وی را به مناظره دعوت کرد و افزود: وی را به مناظره دعوت میکنم تا شاید در این مناظره و گفتگو حقایقی را برایش روشن سازیم.
مشایی: عکس من با هدیه تهرانی غیر واقعی است
فارس: دبیر کل جامعه اسلامی وعاظ با بیان اینکه سؤالات زیادی مانده که هنوز از مشایی پرسیده نشده است، گفت: سؤالات همچنان باقی است مشایی نباید در حوزه غیرتخصصی وارد شود.
حجتالاسلام جعفر شجونی دبیر کل جامعه اسلامی وعاظ با اشاره به جلسه شب گذشته این تشکل با اسفندیار رحیم مشایی مشاور و رئیسدفتر رئیسجمهور اظهار داشت: بارها گفتهام و الان نیز تکرار میکنم آقای مشایی حق ندارد وارد حوزههای غیرتخصصی خود شود. وی باید به کار خود در دفتر ریاستجمهور مشغول باشد و در خصوص انبیاءالهی که تخصص ندارد اظهار نظر نکند.
شجونی با بیان اینکه سئوالهای زیادی از مشایی پرسیده نشده است، گفت: آقای مشایی که رئیسدفتر رئیسجمهور است نباید با اظهار نظرهای غیرتخصصی، بر سر راه دولت مانع بگذارد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه درخصوص دیدار هدیهتهرانی و رحیم مشایی از وی سئوال کردم، گفت: رحیم مشایی گفت که برای دیدن نمایشگاه هدیه تهرانی به این نمایشگاه رفته و خطاب به خانم تهرانی گفته که "عکسهای شما توحیدی است و انسان را یاد خدا میاندازد، که در این حال خانم تهرانی گریه کرد و خطاب به من گفت که شما اولین کسی هستید که این مسائل را به من میگوید ".
شجونی افزود: مشایی در خصوص عکس خود با هدیهتهرانی نیز گفت که "برخیها شیطنتکرده و با امکانات کامپیوتری فاصله من با خانم تهرانی را در این عکس نزدیک کرده بودند که باید گفت که این عکس غیر واقعی است ".
شجونی با بیان اینکه از مشایی پرسیدم، مردم از ما میپرسند که آقای مشایی شیعه است یا سنی و اصلا مرجع تقلید وی کیست؟ گفت: مشایی در پاسخ به من گفت مرجع تقلید من آقای شجونی است.
مشایی باید توبه کند
فارس: عضو جامعهمدرسین حوزه علمیه قم با انتقاد از ادعاهای اخیر مشایی تاکید کرد: این گونهادعاها حوزههای علمیه را به واکنش شدید وا میدارد.
آیتالله حسن ممدوحی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در واکنش به ادعاهای اخیر اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر احمدینژاد افزود: در صورت صحت خبر، مشایی باید توبه کند زیرا سخنانش کاملا نادرست است.
وی در پاسخ به سئوالی درباره هزینههای تحمیلی اینگونه ادعاها بر دولت و جریان اصولگرا، تصریح کرد: سخنان وی بیش از حد احمدینژاد را اذیت میکند که ما راضی نیستیم.
آیتالله ممدوحی در جواب این پرسش که رئیس جمهور در واکنش به سخنان رئیس دفترش چه اقدامی باید انجام دهد، گفت: اگر مشایی چنین سخنانی را گفته باشد رئیسجمهور باید در مورد وی تجدید نظر کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در خصوص اظهار نظر افراد غیر کارشناس در امور مذهبی، خاطر نشان کرد: این عمل مانند کار فردی است که جراح قلب نباشد و قلب بیماران را معاینه کند و در حقیقت سخن گفتن در مورد موضوعات مذهبی تخصص میخواهد و تحصیلات حوزوی 30 سال طول میکشد.
این استاد حوزه در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس که آیا حوزههای علمیه از سخنان مشایی در خصوص پیامبران مطلع هستند یا خیر، گفت: اگر حوزههای علمیه از سخنان رئیس دفتر رئیس جمهور اطلاع یابند با واکنش شدید مواجه خواهد شد.
مشایی : بوعلیسینا نباید افتخار هزارساله باشد
رئیس دفتر احمدینژاد گفت: شاید بوعلیسینا در عصر خود قامتی برجسته داشته اما قرار نیست افتخار هزار سال بعد آدمیان نیز باشد و این نشانه فقر انسانها در دهههای بعدی است چرا که نشان میدهد فرصت شکوفایی در دورههای متعدد پدید نیامده است.
مشایی گفت: اگر امروز به افرادی مانند رازی و ابوعلیسینا افتخار میکنیم به طوری که قد آنها از اعماق تاریخ بیرون است برای بلندی قد آنها نیست بلکه کوتاهی قد نسلهای بعدی آن را نمایان کرده است. شاید بوعلیسینا در عصر خود قامتی برجسته داشته اما قرار نیست افتخار هزار سال بعد آدمیان نیز باشد و این نشانه فقر انسانها در دهههای بعدی است چرا که نشان میدهد فرصت شکوفایی در دورههای متعدد پدید نیامده است.
حضرت نوح با 950 سال عمر نتوانست مدیریت جامع کند چرا که عدالت را ایجاد نکرده است. آمدن پیامبران در طول تاریخ برای تمام شدن دورههای قبلی پیامبری بوده است اگر هر پیامبر مدیریت درستی میکرد عدالت برقرار میشد!!!!!!!!
سفر مجدد یک مقام ارشد به هندوستان
به رغم حساسیت بالای مقامات امنیتی کشورمان به سفرهای پیاپی یک مقام ارشد به هندوستان، دهلی نو اخیرا باز هم میزبان این مقام ارشد بود.
به گزارش جهان ،در این سفر که جنبه کاملا غیر رسمی و غیر کاری داشته این مقام ارشد موفق شد با مسئولان بلند پایه هندی دیدار و مذاکره کند.
در جریان ورود این مقام ارشد به هند که بدون برنامه ریزی قبلی و رعایت آداب و تشریفات کنسولی و دیپلماتیک صورت گرفت، تاکید و درخواست این مقام ارشد از مسئولان سفارت ایران برای تنظیم دیدار با مقامات عالی رتبه هندی با مقاومت سفیر مواجه شد. بطوری که سفیر تنظیم چنین دیداری را در این مدت کوتاه و بدون هماهنگی قبلی غیر ممکن عنوان کرد. اما پس از اصرار این مقام ارشد در انتقال این درخواست به مقامات هندی سفیر در کمال تعجب و ناباوری شاهد موافقت دولت هند با این دیدار در روز دوم سفر بود و این ملاقات صورت گرفت.
در این دیدار پس از یک ساعت مذاکره و گفتگوی علنی که یکی از مسئولان سازمان میراث فرهنگی در دولت اصلاحات هم این مقام ارشد را همراهی می کرد، دو طرف هندی و ایرانی یک جلسه خصوصی و محرمانه یک ساعته را هم در برنامه دیدار خود قرار دادند.
این سفر در حالی صورت گرفت که نهادهای امنیتی پیش تر بارها در خصوص اهداف این سفر و تردد بی شمار این مقام ارشد به هند هشدار داده بودند.
مشایی اغلب مطالب منتشر شده به نقل از خود را تکذیب کرد
اظهارات مشایی درباره مدیریت انبیاء، رژیم صهیونیستی و مرتاض هندی خبرگزاری فارس: اسفندیار رحیم مشایی درباره تدریس در محافل مذهبی از سن 14 سالگی، محوریت خدا در وحدت، دلایل اظهار نظر تخصصی در مسائل دینی، شکایت از روزنامه کیهان، مدیریت جامع انبیاء، رژیم صهیونیستی، تماس با مرتاض هندی و جن کرمانی توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، اسفندیار رحیممشایی مشاور و رئیس دفتر رئیسجمهور که در جلسه هفتگی جامعه اسلامی وعاظ جهت پاسخگویی به سوالات روحانیون این تشکل حاضر شده بود، در ابتدای سخن خود ضمن قرائت دعای الهم عجل لولیک الفرج .... اظهار داشت: خداوند را شاکرم که توفیق حضور در این مراسم را عطا فرمود.
وی با بیان اینکه در برخی جاها خواندهام که مشایی بنیانگذار یک مکتب خاص است، افزود: من از بچگی پای منبر بزرگ شدهام و با روحانیون و علما آشنا بودم. میدانم که قاطبه علمای ما به لحاظ اقتصادی در طبقه متوسط جامعه قرار داشتند البته باید گفت که بعد از انقلاب اسلامی علمای ما به لحاظ اقتصادی تحت فشار بیشتری قرار گرفتند.
**من از پیامبر و معصوم نقل میکنم
مشایی با بیان اینکه در واکنش به اظهارات من برخیها گفتهاند که من چرا حرف میزنم، برخیها گفتهاند که نباید در اموری که سررشته ندارم وارد شوم،افزود: هر کسی که حرف میزند از سر ادعای فضل و فضیلت نیست ما از پیامبر اسلام نقل میکنیم، از معصوم نقل میکنیم. کسی ادعای امامت و معصومیت نمیکند. اگر قرار باشد که هر کسی که برای100 نفر صحبت میکند، آن 100 نفر بشنوند و حرفهای حقیقت را به دیگران منتقل نکنند، کار به جایی نمی رسد.
رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه ما تکلیف داریم تا در راستای توسعه اندیشههای دینی تلاش کنیم و یکی از این راهها بیان است، خاطرنشان کرد: این بیان ممکن است،هم اقرار باشد و هم تاکید و یا از جهت تنویر باشد.
وی با بیان اینکه بنده به عنوان کسی که از بچگی پای درس علما و روحانیون بودهام، اعتقاد دارم خداوند نور ایمان را از دوران کودکی در من قرار داده است، افزود: من از سن 13 سالگی در مساجد و به دستور روحانیون مساجد سخنرانی میکردم، در سن 14 سالگی در مدرسه کلاس درس مذهبی برگزار کرده بودم.
مشاور رئیسجمهور گفت: من بدون مقدمه میخواهم بگویم اگر کسی آمد و گفت که من شاگرد این مکتب هستم فهمی که به صورت کتبی و یا شفاهی از علما پیدا کردهام را میخواهم به عنوان شاگرد مکتب بیان کنم دلیلی بر مدعی بودن من نیست.
وی افزود: ما مدعی هستیم که مکتب ما اقناع میکند جانهای ما را، مکتب ما،عقل ما را ارضا میکند، دل ما را سیراب میکند و ما از سر عقل و محبت و عشق میگوییم که مکتب ما حیات بخش است.
مشایی خطاب به روحانیون جامعه وعاظ گفت: اگر شما به عنوان مبلغان دین چنین بحثهایی را بکنید، میگویند شما مبلغ هستید و میگویید، اما اگر من به عنوان مهندس،پزشک یا یک سیاستمدار بگویم نشان ادعای من نیست بلکه نشانه تاثیر کار اهل علم است. این محصول تلاش علماست.
وی افزود: اگر من به عنوان شاگرد کوچک مکتب علما، اندیشه علما را ابلاغ کنم و نشر بدهم این خوب است یا بد. باید بگویم از خوب و بد گذشته. این یک تکلیف است. اما یک شرط دارد و شرطش این است که آنچه که میگوییم باید بر منطق اندیشه اسلامی باشد و در چارچوبهای جهان بینی توحیدی اسلامی شیعی ناب باشد.
مشاور رئیسجمهور با بیان اینکه هر کس به هر چه که میگوید مسئول است، یادآور شد: نباید به کسی گفت که تو چرا حرف میزنی، خوب او باید حرف بزند. ما باید بگوییم در جامعه بگوییم و بیان کنیم تا دشمن از اینکه ادعا میکند دین ناکارآمد است، مایوس شود.
مشایی با بیان اینکه ما باید حتما حرف بزنیم اما درست حرف بزنیم، گفت: اگر کسی آمد و گفت: این حرفی که شما زدید اشتباه است این طور باید پاسخش را داد که ممکن است کسی مثل من حرفهایی را بزند که اشتباه نیز در آن موجود باشد. شما علما نیز ممکن است در بین خودتان اختلافاتی در این مورد که به فلسفه گرایش داشته باشید یا نه، مباحث فقهی داشته باشیم.
**منطق علم این نیست که به کسی بگویند چرا حرف میزنی
رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه روشی که در حوزههای ما به شکل سنتی است، اما متاسفانه در دانشگاههای ما نیست، این است که در حوزه، علم را از طریق عشق و تکلیف یاد میگیرند و در خصوص آن مباحثه میکنند. تا آجر به آجر در کنار هم بنشیند تا مستحکم بالا بیاید، تصریح کرد: پس منطق علم این نیست که به کسی بگویند،چرا حرف میزنی اما لازم است که بکمال حساسیت همه حرفها را بشنویم و دقیق باشیم که خدای ناکرده یک رگهای از جهل و تزریق به نام دین مطرح نشود تا سرآغاز یک انحراف باشد.
*به عنوان شاگرد این مکتب مطالبی را در خصوص دین، خدا، جامعه دینی، نظام دینی و آینده گفتهام و خواهم گفت
مشایی با بیان اینکه بنده به عنوان شاگرد این مکتب مطالبی را در خصوص دین، خدا، جامعه دینی، نظام دینی و آینده گفتهام و خواهم گفت، افزود: من نمیخواهم بگویم رئیس دفتر فردی به نام احمدینژاد هستم که من او را به عنوان خالصترین آدمهای امروز روی کره زمین یافتم و من ذرهای احساس گرایش به نفس و هوای نفس را در رئیسجمهور نمیبینم.
**اگر خطایی در بحثهای من وجود دارد، سکوت نکنید و آن را مطرح کنید
وی با بیان اینکه شهید بهشتی و شهید مطهری به واعظ بودن افتخار میکردند، گفت: من از روحانیون حاضر میخواهم در بحثهای عقیدتی که میکنم هر کجا اشکال دیدند به آن اعتراض کنند. خواهش میکنم اگر خطایی در بحثهای من وجود دارد، سکوت نکنید و آن را مطرح کنید.
مشاور رئیسجمهور با بیان اینکه ما متاسفانه با دو گروه امروز مواجهیم،گفت: یک گروه سانسورگر که پشت پرده نشسته و احزاب فراوانی در اختیار دارد، و گروه دیگر که ظاهر ولایتمدار دارد اما باطنش متفاوت است. البته گروه دیگری نیز وجود دارد که نمیتوانم بگویم باطنش ولایتمدار نیست اما آتش بیار معرکه است.
مشایی با اشاره به سخنرانی خود در مراسم تودیع و معارفه وزیر علوم گفت: در این جلسه که تعداد قابل توجهی از فضلای حوزه و اساتید دانشگاه حضور داشتند، من بحثی را مطرح کردم که خلاصه این بحث این بود که خداوند عالم را آفرید چون میخواست شناخته شود، اگر شناخته شود آفرینش را انجام داده است.آفرینش هم مشخص است که انسان گل سرسبد عالم است و اگر انسان خلق نشود خدا شناخته نمیشود.
**شناخت خدا خلقت را حکیمانه میکند
وی افزود: من گفته بودم که اگر همه آفرینش منجر به این شود که انسان خدا را بشناسد بنابراین شناخت خدا خلقت را حکیمانه میکند و اگر شناخت خدا حاصل نشود خلاف حکمت است حالا ما نمیتوانیم کار خلاف حکمت را به خدا نسبت دهیم پس نتیجه میگیریم که الزاما باید کار زندگی و هستی به شناسایی و معرفت انسان به خدا منجر شود. همه کسانی که از انبیاء و اولیا آمدهاند همه ماموریتشان همین بود.
**قیمت گذاشتن روی انسان قیمت گذاشتن روی خداست
مشایی با بیان اینکه انسان موجودی بزرگی است و خیلی قیمت دارد گفت: قیمت گذاشتن روی انسان قیمت گذاشتن روی خدا است. نه اینکه بگوئیم قیمت خدا چند است. یعنی ما ارزش خدا را از طریق ارزش انسان میفهمیم چرا که خودش گفته "و تبارکالله احسنالخالقین ".
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه انتظار داریم هرکاری متناسب با فاعل آن کار باشد، گفت: خدا وقتی به انسان افتخار میکند، این نشان میدهد که ما باید به سراغ این آدم برویم، این آدم باید شناخته شود، این آدم باید عزیز شود.
وی تمام دستورات و احکام اسلام را در راستای بزرگ کردن انسان دانست و گفت: یک مثلث تشکیل شده از انسان، جهان و خداوند وجود دارد که ما باید خودمان را بشناسیم، تا ظرفیت پیدا کنیم.
**اگر بخواهیم خدا بزرگ شناخته شود، باید انسان شناخته شود
مشایی برای اینکه اگر بخواهیم خدا بزرگ شناخته شود، باید انسان شناخته شود گفت: اگر علم بشر را توسعه ندهیم اخلاقیات آن نیز توسعه نخواهد گرفت.
وی افزود: عرض من این است، اگر مهدی(عج) ظهور کند و جهان را پر از عدل و داد کند به توسعه علم خواهد پرداخت. چرا که اصل توسعه علم بعد از ظهور امام زمان است.
* من میگویم بودن انسان ربطی به بودن خدا ندارد
وی با بیان اینکه در برخی از سایتها نوشته شده بود که مشایی گفته است اگر انسان نباشد خدا حفظ خواهد شد، گفت: این بحث کاملا روشن است من میگویم بودن انسان ربطی به بودن خدا ندارد. بودن انسان که معلول است چه ربطی به بودن خدا دارد. این وجود ماست که به بودن خدا وابسته است.
این سخنرانی در حالی ادامه داشت که برخی از روحانیون با قطع کردن سخنان مشایی، به وی اعتراض میکردند که چرا به سؤالهای آنها پاسخ نمیدهد و مقدمه را تا این حد طول داده است.البته یکی از حاضرین گفت مردم انتظار دارند مسئول دفتر ریس جمهور تنها به خدمتگذاری بپردازد و از این سخنان غیر تخصصی پرهیز کند که این گفته، موجب احسنت احسنت گفتن حاضرین شد.
وی همچنین در خصوص اظهاراتش در مورد مدیریت انبیاء نیز گفت: به چه کسی جایزه میدهند که اگر بخواهد مدیریت حضرت نوح را زیر سئوال ببرد؟ اینکه برای بنده که رئیسدفتر رئیسجمهوری چون احمدینژاد که ارزشهای اسلامی نقطه آرمان وی و بازگشت به ارزشهای امام و اسلام ناب افتخارش است چگونه امکان دارد.
**این نظام اگر بخواهد برقرار بماند باید اندیشه دینی را توسعه بدهد
مشایی با بیان اینکه مقام معظم رهبری جملات زیادی در تایید دولت احمدینژاد بیان داشته است گفت: بحث من در مرکز همایش رازی این بود که انقلاب اسلامی آمده است تا تفکر دینی را احیاء کند و این ماموریت ما است. جمهوری اسلامی نظامی است که مدیریت میکند تا احیای دین صورت بگیرد.
رئیسدفتر رئیسجمهور با بیان اینکه احیای دینی باید با معرفت صورت بگیرد، خاطر نشان کرد: این نظام اگر بخواهد برقرار بماند باید علم دینی و اندیشه دینی را توسعه بدهد و این مدیریت و برنامههمراه با جهتگیری و منابع را لازم دارد.
**معلمی اخلاق یکی از وجوه انبیاء بوده است
مشایی گفت: من در سخنرانی خود گفتم درست است که معلمی اخلاق کار بزرگی است اما پیامبران معلم اخلاق نبودند و معلمی اخلاق یکی از وجوه انبیاء بوده است. پیامبر مدیر جامع است ( البته پیامبرانی که رسالت داشتند) یعنی باید نظام را او برقرار کند. او باید اقتصاد، سیاستخارجی را مدیریت و عدالت را برقرار کند.
**حضرت عیسی کجا مدیر بود، از اینجا به آنجا فرار میکرد
وی با بیان اینکه حضرت عیسی سی و چند سال پیامبر بودند گفت: آیا حضرت عیسی که پیامبر بود مدیر هم بود؟ حضرت عیسی کجا مدیر بود، حضرت عیسی که از اینجا به آنجا فرار میکرد، حضرت عیسی در تهدید قتل بود، در مضیقه بود، در محدودیت بود ما نباید حساب جامعه دوران حضرت مسیح را به پای حضرت بنویسیم.
مشایی گفت: من در سخنرانیم گفتم که فرض کنید حضرت عیسی را نمیکشتند کسی میتوانست بگوید حضرت عیسی 300 سال پیامبری نمیکرد، حضرت موسی میتوانست 500 سال پیامبری کند.
** اعتراض روحانیون به مشایی به جهت طفره از سؤالات
در ادامه این مراسم روحانیون حاضر از مشایی خواستند تا در این خصوص بیشتر توضیح ندهد و به سئوالات مکرر آنها پاسخ دهد. که مشایی در جواب برخی از آنها که معتقد بودند سخنان مشایی با سخنان گذشتهاش در تعارض است گفت شما به نوار سخنان من رجوع کنید من انچه را که الان میگویم را در گذشته نیز گفته بودم البته مشایی در خصوص چگونگی پیدا کردن نوارهای سخنرانیش توضیحی نداد و گفت متاسفانه در خصوص سخنرانیهای من واقعیت به صورت آنچه که گفته میشود منتشر نمیشود.
مشایی در پاسخ به سئوال روحانیون مبنی بر اینکه چرا خدا را عامل وحدت ندانسته بود گفت: علت اینکه بشر در طول تاریخ در کنار هم قرار نگرفته و به وحدت نرسیده و در برابر هم قرار گرفته و جنگ و ستیز به راه انداخته است. نشانگر این است که آنها خدای واحد را آنگونه که باید بشناسند، نشناخته و به آن ایمان نیاوردهاند.
**علت عدم وحدت نبود توحید است
وی با بیان اینکه نتیجه کلمه توحید، توحید کلمه است گفت: علت عدم وحدت نبود توحید است و راه صلاح بشر بازگشت به توحید است. مشایی معتقد است که رسانهها مطالب وی را درست منعکس نمیکنند و در صورت ارسال جوابیه، جوابیه وی منتشر نمیشود اما مطالبی را که میگویم را همه منتشر میکنند.
**یک روحانی معترض خطاب به مشایی: سخنان شما چه مشکلی را حل میکند
یکی از روحانیون معترض به سخنان مشایی خطاب به وی گفت که شما مدعی هستید از سن 13 سالگی سخنرانی میکنید . آقای رحیم مشایی این درست است که با سخنان شما روزنامهها و مردم حساس شوند و در این وضعیت شرایط برای دولت سخت شود. آیا فقر و بیکاری مشکلات مردم حل شده است که شما با این اظهارات خود بر سر راه دولت و نظام مانع درست میکنید؟ من به شما دوستانه میگویم و به شما پیشنهاد میدهم که یک سال در خصوص این موضوعات سخن نگویید، شما رئیسدفتر رئیسجمهور هستید و کار خودتان را انجام دهید.
البته این معترض به سخنان مشایی بعد از اعلام اعتراض خود مورد تشویق حاضرین در جلسه قرار گرفت تا اینکه مجری برنامه از حاضرین بخواهد با ذکر صلوات سکوت را در جلسه حاکم کند تا مشایی به ادامه سخنان خود بپردازد.
**احمدینژاد بگوید حرف نزن، حرف نمیزنم
مشایی گفت: برخیها به من میگویند که اظهاراتم موجب حمله برخیها به احمدینژاد میشود، حالا باید گفت که احمدینژاد به من بگوید که حرف نزن من حرف نمیزنم، من که ماموریت فردی ندارم و به طور طبیعی اگر از دولت بیرون آمدهام به عنوان یک مهندس هر گونه که دلم بخواهد حرف میزنم.
این جمله مشایی باز هم موجب تنش در جمع حاضرین شد و برخی از حاضرین خطاب به وی اعتراض خود را اعلام کردند. اما مشایی در پاسخ به این معترضان گفت: آقای احمدینژاد میگوید که برخیها میخواهند که تو حرف نزنی.
**فرد 400ساله نداریم که مرتاض 400ساله داشته باشیم،جن کرمانی؟! من مازندرانیام
یکی از حاضرین از مشایی خواست تا به طور شفاف ماجرای مرتاض 400 ساله هندی را توضیح بدهد که مشایی گفت: من از شما سئوال میکنم آیا انسان 400 ساله داریم. که یکی از حاضرین گفت البته ما جن کرمانی هم شنیدهام در این خصوص لطفا توضیح بدهید، که مشایی گفت : جن کرمانی اگر وجود داشته باشد مربوط به برخی از افراد است من که مازندرانی هستم.
وی افزود: من رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بودهام، قبل از آن هم مدیر شبکه رادیو بودم و البته مدیر رادیو پیام نیز بودهام. این آقایی که امروز موسسه آینده روشن را مدیریت میکند خوب میداند که این موسسه را من بنیان گذاشتم.
** رادیو پیام بعد از حضور من در آنجا به جای موسیقی به مهدویت پرداخت
**شبهای جمعه یک برنامه رادیوی 4ساعت در مورد امام زمان بحث میکرد
مشایی گفت: رادیو پیام رادیو موسیقی بود، اما زمانی که من مدیریت این رادیو را بدست گرفتم، بررسی کنید، تا ببیند تا مشخص شود در یک روز چند بار در خصوص ساحت مقدس مهدویت صحبت میشد، یکی از برنامههای پر شنونده رادیو در شبهای جمعه چهار ساعت فقط بحث امام زمان را مطرح میکرد.
**پیش از اینکه ما به شهرداری تهران بیاییم تهران چگونه بود
وی با بیان اینکه در شهرداری ما چند موسسه مذهبی راهاندازی کردیم، این سئوال را که تهران را چه کسی متحول کرد را مطرح کرد و یادآور شد: پیش از اینکه ما به شهرداری تهران بیاییم تهران چگونه بود در زمانی که آقای احمدینژاد در شهرداری بودند من مدیر امور فرهنگی شهرداری بودم.
**پیشنهاد یک معترض به مشایی، من به اندازه وزنتان کتاب و مقاله دارم
یکی از حاضرین خطاب به مشایی گفت اگر شما علاقه به نظریهپردازی دارید به کار نظریهپردازی مشغول شوید ما که پای سخنرانی شما نشستیم روحانیون معمولی نیستیم. بنده به عنوان یک روحانی به اندازه وزن شما کتاب و مقاله دارم.
* یک روحانی خطاب به مشایی: این اظهارات موجب تضعیف دولت احمدینژاد میشود
یکی دیگر از حاضرین که معتقد بود سخنان مشایی غیر تخصصی است و از حوزه دانش وی خارج است خطاب به مشایی گفت شما با این اظهاراتتان موجب تضعیف دولت آقای احمدینژاد شدهاید که برخی دیگر از روحانیون در حمایت از وی این سخنان را تکرار کردند تا نظم جلسه باز هم دچار اخلال شود و صلوات بر محمد و آل محمد سکوت را در جلسه حاکم کند. اما مجری جلسه که قصد داشت بعد از صلوات جلسه را آماده سخنرانی مشایی کند یکی از حاضرین خطاب به مشایی گفت آقای مشایی نمیخواهی در خصوص سئوالات ما پاسخ دهید؟ در خصوص سئوالمان در مورد اسرائیل جوابی نداری که بگوی و یا نمیخواهی جواب دهید که در این حال شعار مرگ بر اسرائیل طنینانداز این مراسم شد.
مشایی که بعد از دقایقی به جهت اعتراض روحانیون مجبور به سکوت شده بود در خصوص سئوالات مکرر روحانیون در مورد رژیم صهیونیستی، گفت: دو روز قبل از آن روزی که من آن جمله را در خصوص اسرائیل در مراسمی که در شمال کشور به مناسبت گرامیداشت شهدا برگزار شده بود گفتم که شهدا زندهاند و نتیجه خونهای شهدا ثمر داده است و اسرائیل مرده است اما هنوز تشییع جنازه نشده است. من شاید حداقل صدها سخنرانی علیه اسرائیل کردهام اما شما ببینید شاید جمله من در این خصوص اشتباه باشد که اشکالی دارد. شما روزنامه کیهان را ببینید این روزنامه نوشته است مشایی در برابر اسرائیل سر تعظیم فرو آورده و اسرائیل را تمجید کرده است.
**کیهان را محکوم نکنم، مسلمان نیستم
مشاور رئیسجمهور در پاسخ به سئوالی در خصوص هوشنگ امیراحمدی نیز گفت: خدا شاهد است که این دروغ است من به همین جهت علیه روزنامه کیهان شکایت کردهام و حتما این روزنامه محکوم خواهد شد.
اگر این روزنامه محکوم نشود من مسلمان نیستم. چون دروغ بسیار بزرگی را نوشته است.
این روزنامه گفته است که هوشنگ امیراحمدی را مشایی به ایران آورده و در ایران مشایی با هوشنگ امیراحمدی ملاقات کردهاند در حالی زمانی که این فرد ایران آمد من اصلا نمیدانستم که آمده و اصلا با من تماس نگرفته و اجازه ملاقات از من نیز نخواسته است و تا زمانی که از کشور بیرون نرفته بود من نفهمیده بودم که وی به ایران آمده است.
**ما با مردم دنیا حتی مردم آمریکا و اسرائیل دوست هستیم
حاضرین در جلسه که معتقد بودند مشایی از پاسخ دادن به سئوالات اصلی آنها طفره میرود با اعتراضات خود برای چندمین بار متوالی نظم جلسه را بهم ریختند تا مشایی مجبور شود در خصوص اسرائیل توضیح بدهد و بگوید که من در سخنرانی که در خصوص گسترش افکار انقلابی جمهوری اسلامی ایران به دنیا بود گفتم که این مکتب این قدرت را دارد که به دنیا خودش را عرضه کند و ما برای دشمنی برای مردم نیامدهایم.
وی افزود:این عبارت من است موضع ما نسبت به مردم دنیا موضع دوستانی است. البته در انتهای این سخنانم گفتم که حتی مردم آمریکا و اسرائیل نیز موضعی نداریم چرا که بحث سیاست بین الملل ما دوستی با مردم است. موضع ما موضع پیامبر است.
مشایی گفت: من در این سخنرانی گفتم که ما با همه مردم دنیا حتی مردم آمریکا و اسرائیل دوست هستیم که ابتدا برخیها گفتند چرا گفتی ملت اسرائیل، من احساس کردم که شاید خطا کرده باشم. فردای آن روز خبرنگاران در این خصوص از من سئوال کردند. اما باید بگویم که واژه ملت در ادبیات سیاسی با مردم فرق میکند. ملت به ازای دولت شمرده میشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه در خصوص این سخنرانی من در مورد اسرائیل شانتاژ آفرینی فراوانی شد و اصلا هیچ کس رها نمیکرد از این سایت به آن سایت، از این روزنامه به آن روزنامه،از آن عالم تا آن عالم و حتی 200 نماینده مجلس علیه من امضا کردند که البته برخی از آنها بعدها پیش من آمدند و ابراز پشیمانی کردند.
یکی دیگر از حاضرین خطاب به مشائی گفت: آقای مشایی مقام معظم رهبری فرمودند بحث دوستی با اسرائیل غلط است.
*اگر موضعم را در خصوص اسرائیل بد میدانستم آنرا تکرار نمیکردم
مشایی با بیان اینکه احمدی نژاد گفته است حرف مشایی حرف دولت است تاکید کرد: من اگر جمله خود را در خصوص اسرائیل بد میدانستم آن را تکرار نمی کردم اما من بر این اساس این مسئله را گفتم که اگر اسرائیل را امروز دنیا یک کشور میشناسند، یک کشوری است که با یک سیلی حذف میشود. حال اگر بخواهیم بدانیم که چرا حذف نمیشود به خاطر اینکه نفوذ در بسیاری از کشورها دارد و افکار عمومی را به نفع خود و علیه ما بسیج میکند.
مشایی افزود: سیاست دولت این بود که ما در عین حال که با صهیونیزم مقابل میکنیم و افتخار این دولت این بود که موج بزرگی از مقابله با صهیونیزم جهانی را در دنیا به راه انداخت ما میخواستیم بگویم که این رژیم در حالی که در دنیا قانونی نیست در سرزمین خودش نیز مورد اعتراض مردم قرار گرفته است.
رئیس دفتر رئیس جمهور از روحانیون جامعه وعاظ خواست تا بیانات مقام معظم رهبری در خصوص خود و معترضانش مورد بازخوانی قرار دهند و گفت: اصل بحث آقا این بود که این مسئله چیست که شما اینقدر آن را کش میدهید، بعد فرمودند که که مردم اسرائیل دوست ما نیست و حرف بنده را نفی فرمودند و توضیح دادند.
مشایی بیان داشت: بعد از بیانات آقا طی نامهای خطاب به رهبری نوشتم که مقام معظم رهبری فصل الخطاب است.
وی گفت: تعریفی که بنده از ولایت فقیه دارم این است که به محض اینکه معلوم شد نظر ولی فقیه چیزی دیگری است تکلیف روشن است.
**نوشتهاند که من قطعا جاسوس و عامل موسادم
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: امروز برخی از روزنامهها نوشتهاند که قطعا، جاسوس و از عوامل موساد هستم.
شجونی دبیر کل جامعه اسلامی وعاظ ضمن قطع سخنان به مشائی به وی گفت آقای مشایی ماجرای این هدیه خانم چیست البته یکی دیگر از حاضرین از مشایی پرسید که چرا خبرگزاریها شما را در راهپیمایی از جمله راهپیمایی روز قدس نمیببیند.
مشایی در پاسخ به این سئوال گفت: صدها بار این کار را کردهام.
این روحانیون معترض گفت: آیا حضور شما در روز قدس در راهپیمایی بوده است که مشایی گفت: روز قدس که حتما با من مصاحبه نکردهاند.
یکی دیگر از روحانیون معترض با بیان اینکه هیچ دولتی به اندازه دولت نهم مورد حمایت مقام معظم رهبری نبوده است، گفت مقام معظم رهبری از رئیس دولت میخواهد که شما را از معاونت اولی بردارد شما باید جواب دهید که چرا مقام معظم رهبری مجبور میشود در خصوص شما خطاب به رئیس جمهور نامه بنویسد، شما چرا دولت خدمتگزار را در معرض تهمت قرار میدهید، باز هم ذکر صلوات بود که برای چندمین بار جلسه به هم ریخته آماده ادامه سخنرانی کرد.
**چطور عالم است که میگوید حج از شئون ولی فقیه است
مشایی در بخش دیگری از سخنان خود در حالی که پاسخهای متعدد روحانیون بی جواب مانده بود به بحث سازمان حج اشاره کرد و گفت: زمانی که بحث ادغام سازمان حج و سازمان گردشگری مطرح بود یکی از آقایان نامهای نوشتند و متذکر شدند که حج از شئون ولی فقیه است و ما نباید در آن دخالت کنیم. من تعجب کردم که چطور این فرد عالم است، عالمه، چطور عالم است که میگوید حج از شئون ولی فقیه است آیا او ولی فقیه را فقط یک روحانی می داند. ولی فقیه کیست. آن ولی فقهی که ما در مکتب علما فهمیدیم همه چیز برای اوست. داخلی و خارجی ندارد سیاست خارجی، هوا فضا ... از شئون ولی فقیه است.
مشایی تصریح کرد: این آقایی که میگفت حج که از شئون ولی فقیه است در انتخابات چگونه عمل کرد و کدام طرف رفت.
**مگر احمدی نژاد اجازه میدهد که کسی یک ذره انحراف داشته باشد
وی در پایان گفت: که اگر 27 سال قبل از احمدی نژاد را در خصوص توجه به قرآن و روحانیت را جمع بزنیم و ضربدر 100 بکنیم به سه سال دوران احمدی نژاد نمیرسد. حال باید دید که احمدی نژاد کیست؟ مگر احمدی نژاد اجازه میدهد که کسی یک ذره انحراف داشته باشد. حال که برخیها نمیتوانند این مسائل را توجیه کنند میگویند مشایی احمدی نژاد را سحر کرده است. چرا میگویند مرتاض 400 ساله یا جن کرمانی؟ برای اینکه نمیتوانند دولت و سئوالات ما را توجیه کنند و به همین خاطر به این مسائل روی میآورند.
توضیح: مشایی در خصوص ادغام سازمان حج ، بازدید از نمایشگاه هدیه تهرانی و نامه مقام معظم رهبری در کن لم یکن کردن معاون اول رئیس جمهوریاش مطالبی ایراد کرده که بنا به این گفته مشایی که شرعا از انتشار این مطالب راضی نیست، از انتشار آنها صرف نظر کردیم.
اظهارات مشایی در جمع وعاظ-1
اظهارات مشایی در جمع وعاظ-2
اظهارات مشایی در جمع وعاظ-3
اظهارات مشایی در جمع وعاظ-4
اظهارات مشایی در جمع وعاظ-5
اظهارات مشایی در جمع وعاظ (کامل)
مشایی، صحت عکس خود با هدیه تهرانی را زیر سوال برد
خبر : دبیر کل جامعه اسلامی وعاظ گفت سؤالات زیادی مانده که هنوز از مشایی پرسیده نشده است.
حجت الاسلام جعفر شجونی با بیان اینکه درخصوص دیدار هدیهتهرانی و رحیم مشایی از رحیم مشایی سئوال کرده است، گفت:«رحیم مشایی گفت که برای دیدن نمایشگاه هدیه تهرانی به این نمایشگاه رفته و خطاب به خانم تهرانی گفته که عکسهای شما توحیدی است و انسان را یاد خدا میاندازد، که در این حال خانم تهرانی گریه کرد و خطاب به مشایی گفته است که شما اولین کسی هستید که این مسائل را به من میگوید.»
شجونی افزود:«مشایی در خصوص عکس خود با هدیهتهرانی نیز گفت که برخیها شیطنتکرده و با امکانات کامپیوتری فاصله من با خانم تهرانی را در این عکس نزدیک کرده بودند که باید گفت که این عکس غیر واقعی است.»
شجونی با بیان اینکه از مشایی پرسیدم، مردم از ما میپرسند که آقای مشایی شیعه است یا سنی و اصلا مرجع تقلید وی کیست؟ گفت: مشایی در پاسخ به من گفت مرجع تقلید من آقای شجونی است.
مشایی رییس گروه مشاوران جوان شد
" اسفندیار رحیم مشایی" ، مشاور و رییس دفتر رییس جمهوری با حفظ سمت ، رییس گروه مشاوران جوان شد.
به گزارش سه شنبه شب خبرنگار سیاسی ایرنا از نهاد ریاست جمهوری،مشاوران جوان سراسر کشور امشب با دکتر " محمود احمدی نژاد" رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند.
در این دیدار ضمن معارفه رحیم مشایی، "عبدالرضا شیخ الاسلامی" رییس سابق گروه مشاوران جوان تودیع و از خدمات وی که اکنون وزیر کار و امور اجتماعی دولت دهم است، قدردانی شد.
در این جلسه علاوه بر مسعود زریبافان رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، استانداران استان های سمنان، سیستان و بلوچستان ، گیلان و خوزستان حضور داشتند.
رییس جمهوری در جمع مشاوران جوان سراسر کشور سخنرانی کرد.
مشایی وارد عرصه دفاع مقدس هم می شود
به گزارش جهان دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهور کشورمان در تازه ترین اقدام خود قصد دارد به زودی اسفندیار رحیم مشایی را به عنوان نماینده دولت در ستاد راهیان نور منصوب نماید.
انتصاب مشایی به این سمت از آن جهت قابل تامل است که بسیاری از مردم و جوانان متدین که مخاطبان اصلی برنامه راهیان نور هستند از منتقدین جدی رحیم مشایی به شمار می روند.
طبق شنیده های خبرنگار جهان بیشتر مسئولین ذیربط در ستاد راهیان نور از احتمال انتصاب مشایی ابراز نگرانی کرده و قبلا این اعتراض خود را به دکتر احمدی نژاد منتقل نموده اند.
همچنین قرار شده است مسئولیت گروه مشاوران جوان رییس جمهور به مهندس مشایی واگذار شود.
لازم به ذکر است رهبر معظم انقلاب پیش از این نسبت به سر خورده شدن هواداران دکتر احمدی نژاد به ایشان تذکر داده اند.
رقم دقیق کمک دولت به هدیه تهرانی را اعلام شد
فارس: معاون رئیس جمهوری رقم دقیق کمک سازمان میراث فرهنگی و سازمان مناطق آزاد به هدیه تهرانی برای برگزاری نمایشگاه عکس را 120 میلیون تومان اعلام کرد.
حمید بقائی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که درحاشیه جلسه امروز هیئت دولت با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس گفتگو میکرد، گفت: هدیه تهرانی برای برگزاری نمایشگاه عکس خود 200 میلیون تومان درخواست کرد اما با پرداخت 120 میلیون تومان وام به وی موافقت شد.
وی افزود: از مجموع رقم پرداخت شده به تهرانی، 60 میلیون تومان از محل اعتباراتسازمان مناطق آزاد و 60 میلیون نیز در قالب مشارکت در طرح از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پرداخت شده و ارقام دیگری که در این زمینه مطرح می شوند، به هیچ وجه صحت ندارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید بر اینکه سازمان متبوعش وظیفه کمک به برگزاری نمایشگاهها و مراسمهای معرفی کننده جاذبههای گردشگری کشور را دارد، این نکته را متذکر شد که سازمان میراث فرهنگی با دو شرط بازپرداخت کمک مالی به هدیه تهرانی از محل فروش تصاویر و ارائه نسخه اصلی (فایل اورجینال) تصاویر به سازمان برای نمایش در خارج از کشور به وی کمک کرده است.
بقائی افزود: شرکت نمایشگاههای گردشگری سازمان با بررسی عکس های خانم تهرانی تایید کرد موضوع نمایشگاه موضوع خوبی است و با یک سبک هنری و روش نوین از آبهایی مانند چشمهها و آبهای کویری عکسبرداری شده که به موضوع گردشگری مرتبط است و قرار شد در قالب مشارکت به برگزاری نمایشگاه کمک کنیم.
وی ادامه داد: از نظر ما شخص عکاس که از هنرمندان مطرح است و در داخل کشور فیلم می سازد مطرح نبوده اما نمی دانیم مشکل همکاری با خانم تهرانی برای برگزاری نمایشگاه عکس چیست و چرا نسبت به این مسئله حساسیت وجود داشته که حالا باید هر روز برای این کار خود پاسخگو باشیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به روایت ما حکم بالعقل حکم بالشرع، گفت: اگر ایراد منتقدین کمک به خانم تهرانی موضوع اعتقادات اوست که باید بگوییم ما بر اساس اعتقادات افراد که با دولت هستند یا نیستند با کسی تعامل نمی کنیم و اگر بحث حجاب اوست که واقعا نمی شود به خاطر این مساله به کسی کمک نکرد.
بقائی افزود: قانون کسانی که ممنوعالمعامله هستند را مشخص کرده و خانم تهرانی در این فهرست قرار ندارد که به راحتی در کشور فیلم بازی می کند و فیلم می سازد و فیلمهایش اکران می شود و اگر هم بحث صنفی است که می توان او را عکاس تلقی کرد یا عکس های وی از نظر کیفی خوب است که باید در جای دیگری به این موضوع پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه منتقدین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید بگویند چرا نسبت به کمک به هدیه تهرانی حساسیت دارند و چرا نباید به این هنرمند مطرح کشور کمک کرد، خاطر نشان کرد که از نظر کارشناسان سازمان موضوع نمایشگاه عکس تهرانی مرتبط با رویکردها و ماموریت های سازمان بوده و از این رو مشمول کمک این سازمان قرار گرفته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور که معتقد است برخی با ایجاد حساسیتهای نا روا به دنبال خدشهدار کردن وجهه و کارنامه این سازمان هستند، به حاشیههای جشنواره تورهای نوروزی در سال حجاب اشاره کرد و گفت: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به بخش خصوصی مجوز محتوایی داد تا نمایشگاهی برای معرفی جاذبههای گردشگری ایران برگزار کند.
بقائی تصریح کرد: مسائلی مانند بد حجابی برخی غرفهداران در این جشنواره ربطی به سازمان میراث فرهنگی نداشت و نظارت بر این مسئله بر عهده اداره اماکن نیروی انتظامی است اما برخی جار و جنجال به پا کردند.
گاف تازه مشایی درباره حضرت عیسی(ع)
شفاف : اظهارات اسفندیار رحیم مشایی در جمع وعاظ تهران همچنان بازتاب های گسترده ای در میان رسانه ها و البته کارشناسان مذهبی و روحانیون دارد.
این در حالی است که به نظر می رسد به دلیل تنوع مباحثی که در سخنان وی مطرح شده است ، برخی از بخشهای سخنان وی چندان مورد توجه قرار نگرفت .
در همین حال یک وبلاگ نویس با اشاره به آیه ای از قرآن کریم ، به گاف مشایی در سخنان اخیرش اشاره کرده است .
احسان موافق در وبلاگش می نویسد:
“مشایی :من در سخنرانیم گفتم که فرض کنید حضرت عیسی را نمیکشتند کسی میتوانست بگوید حضرت عیسی ۳۰۰ سال پیامبری نمیکرد؟”
این گوشه ای از افاضات جناب آقای اسفندیار رحیم مشایی است که در جلسه ای توجیهی با 171 نفر از وعاظ بیان شده است .
اشتباه نفرمایید فرمایشات ایشان گرچه همیشه جالب و روشن کننده هستند! اما مقصود بنده فراتر از این موارد است.
وَقَوْلِهِمْ إِنَّا قَتَلْنَا الْمَسِیحَ عِیسَى ابْنَ مَرْیَمَ رَسُولَ اللّهِ وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ وَلکِن شُبِّهَ لَهُمْ وَإِنَّ الَّذِینَ اخْتَلَفُوا
فِیهِ لَفِی شَکٍّ مِنْهُ مَا لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِلَّا اتِّبَاعَ الظَّنِّ وَمَا قَتَلُوهُ یَقِیناً(157/الِنساء)
« و به سبب حرفشان که گفتند ما مسیح عیسی ابن مریم رسول خدا را کشتیم در صورتیکه او را نکشتند و بدار نزدند، ولی برای آنها مشتبه شد. کسانی که در این مورد اختلاف دارند درباره آن مسلماً شک دارند، آنها علمی به آن ندارند و فقط از گمان پیروی میکنند و بدون تردید او را نکشتند.»
جناب آقای مشایی حتما می دانند که این بار دقیقا بر خلاف نص صریح قرآن کریم و دیدگاه اسلامی که معتقد به حیات حضرت عیسی علیه السلام و عدم کشته شدن ایشان است فرموده اند که عیسی علیه السلام کشته شده است.
جالب آنکه چندین خبرگزاری این سخنان را پوشش داده اند و مشایی در سخنرانیش چندین بار از حاضرین خواسته اگر اشکالی در سخنان من هست مطرح کنید و هیچ کس این موضوع را بیان نکرده است!
آیا مشایی همان الیاس است!؟
رجانیوز : در ماه مبارک رمضان چند سال قبل ، یکی از سریال های پر طرفدار صدا و سیما با عنوان اغما به داستانی اختصاص داشت که حکایت از تاثیرگذاری فردی به نام الیاس بر پزشکی به نام دکتر پژوهان می کرد . دکتر پژوهان پزشکی بود حاذق و توانمند با گرایشات مذهبی که پس از فوت همسرش دچار استرس های شدید روحی شد. الیاس نیز در ظاهر فردی بود با گرایشات دینی ، بسیار عابد و زاهد ولی در باطن شیطانی بود که خود را به شکل فرد مومنی درآورده بود و مهمترین وظیفه اش انحراف بندگان مومن خدا و ایجاد تشکیک در آنها بود. همنشینی دکتر پژوهان با الیاس و اعتماد بیش از اندازه به وی ، کم کم باعث شد تا الیاس بتواند با استفاده از استرس های روحی دکتر پژوهان ، اعتقادات منحرف خود را به وی دیکته کند و او را که فردی مومن بود به فردی ملتقط و منحرف تغییر دهد تا جایی که تمام تلاش اطرافیان پژوهان نیز برای روبرگرداندن وی از الیاس نتیجه نداد و ... .
هفته گذشته در بین جمعی از متدینین دلسوز و دوستدار رییس جمهور بودم که برخی از آنها ضمن طرح موضوع سخنان اخیر آقای مشایی و حمایت های همه جانبه دکتر احمدی نژاد از وی ، این سئوال را مطرح کردند که مشایی همچون الیاس در سریال اغما نقش ایجاد انحراف در جریانی که از سال 84 و با ظهور دولت نهم آغاز شده را بازی می کند؟
من به مواضع و سخنان آقای مشایی انتقاد دارم و همچنین به دفاع دکتر احمدی نژاد از یک شخص تا این حد و اندازه نیز منتقدم ، اما این مقایسه ها که گاهی فراتر از این نیز می رود را نیز درست نمی دانم و به نظرم بمباران تبلیغاتی جبهه رقیب از یک سو و بی تدبیری از سوی مقابل، باعث شده تا اندک اندک چنین تلقی نادرستی در ذهن برخی از آحاد جامعه ریشه بدواند که احساس کنند با فردی پیچیده و مرموز در کنار احمدی نژاد مواجهند! در حال حاضر یکی از سئوالات مراجعان به سایتم و حتی در جلسات مختلف با خواص ، موضوع مشایی و نوع ارتباط احمدی نژاد با اوست. به نظرم رسید بخشی از آنچه در این باره می فهم را با دوستانم در میان بگذارم و بخشی را هم ان شاءالله در آینده خواهم نوشت.
مهم ترین مشکل آقای مشایی این است که در خصوص موضوعاتی که تخصص لازم درباره آنها را ندارد و یا وظیفه ای در آن حیطه ندارد (مانند رابطه ما با مردم اسرانیل) سخن می گوید ، علاوه بر این می کوشد تا یافته های خود را با بسته بندی متفاوت از دیگران و در قالب ادبیاتی نو عرضه کند. به همین دلیل سعی می کند از فرصت هایی که پیش رویش قرار می گیرد، بهره ببرد حتی اگر تناسبی بین موضوع و مخاطب آن جلسه نباشد. این مشکل وقتی دوصد چندان می شود که می بینیم آقای مشایی نه رشته تحصیلی اش در این حیطه بوده و نه از اساتید شناخته شده و مبرز این علوم که خواستگاه اصلی آن در حوزه های علمیه است ، بهره برده .
رشته تحصیلی آقای مشایی مهندسی مکانیک است ، برای همین هرگاه قدم در حیطه مسائل دینی آن هم با ژست نظریه پردازی می گذارد ، از چارچوب اصولی بحث خارج شود و بهانه به دست غرض ورزان می دهد و چشم غره ها و انتقاد دلسوزان را به سوی خودش نشانه می رود. ظاهرا ایشان به فراخور علاقه شخصی اش، مطالعاتی در زمینه مسائل دینی داشته و از اطلاعات خوب اما ناقصی در این زمینه برخوردار است و با برخی افراد مانند خودش – که آنها نیز متخصص نیستند - ارتباطاتی دارد ولی آیا این مقدار برای نظریه پردازی آن هم در مجامع عمومی و نه تخصصی کفایت می کند؟!
مشایی هرگز به این سئوال پاسخ نداده که اگر توفیق طرح این مباحث از ایشان گرفته شود، کدام بخش از کارهای قوه مجریه زمین خواهد ماند و آیا اساسا او در زمینه ابلاغ این نقطه نظرات پر حاشیه ، به دنبال چه رسالت برزمین مانده ای است؟ آیا مشایی نمی داند که در فضای آشفته سیاسی فعلی ، امثال او در زیر ذره بین بهانه جویان قرار دارند؟ پس چرا دائما با طرح این سخنان سعی می کند پازل آنها را تکمیل کند ؟
مشایی البته در کنار این ویژگی ها که امروز نه تنها برای وی بلکه برای علاقمندان به دکتر احمدی نژاد نیز دردسرساز شده ، از ویژگی های مثبتی هم برخوردار است . مراجعین به دفتر رییس جمهور که قبل از مشایی دو رییس دفتر دیگر را تجربه کرده اند ، اذعان می کنند که مشایی نسبت به نفرات قبل از خودش از گشاده رویی بیشتری برخوردار است. مشایی در مقایسه با روسای دفتر دیگر روسای جمهور نیز نه از فساد اخلاقی برخوردار است نه از فساد مالی ، از قضا فردی است که به مسائل دینی ، اخلاقی و عبادی علاقه بسیار دارد ولی مهمترین مشکلش این است که می خواهد در این باره اظهار فضل کند آن هم با تعابیری جدید ! ای کاش در این خصوص از محضر اساتید مجتهد و مبرز فن بهره برده بود تا دچار این خبط و خطاها نمی شد و اعتقاداتش در نگاه عموم با علامت سئوال مواجه نمی گردید.
در این بین اما مهمترین انتقادی که از طرف جبهه خودی متوجه دکتر احمدی نژاد است ، حمایت همه جانبه وی از مشایی است. احمدی نژاد تاکنون چندبار به اصلاح سخنان مشایی پرداخته – از جمله در خصوص مساله دوستی با مردم اسرائیل و بحث اخیر یعنی موفق یا ناموفق بودن انبیا – با این وجود هیچ وقت حاضر نشده در منظر عموم ، چشم غره ایی به مشایی برود. این حمایت البته ریشه در روحیه خاص دکتر احمدی نژاد دارد.
احمدی نژاد وقتی به کسی اعتماد کند به این راحتی دست از حمایتش برنمی دارد ، بر خلاف سیاستمدارن دیگر که معمولا از اطرافیانشان پلی برای عبور خود می سازند و در مواقعی حتی اگر لازم باشد آنها را ذبح می کنند تا دیگران هورا بکشند و کف بزنند و رای جمع کنند. علاوه بر این، احمدی نژاد نقدهایی که از سوی منتقدین بی انصاف مطرح می شود را فشار سیاسی می بیند و آنچه از سوی دوستانش در این خصوص مطرح می شود را نوعی تاثیرپذیری از فضای تبلیغاتی ایجاد شده می داند !
در عین حال احمدی نژاد اساسا شخصیتی است که در برابر فشارها مقاوم می شود ، هر چه فشار بیشتر شود او نیز محکم تر می شود. این روحیه اگر برای مدیر اجرایی در پنجاه مورد امتیاز باشد قطعا در موارد انگشت شماری هم عیب خواهد بود ! ما شاهدیم که احمدی نژاد در پافشاری بر اصول و آرمان ها ، انرژی هسته ای ، سفرهای استانی ، مبارزه با فساد ، استکبار ستیزی ، کار زیاد ، صرفه جویی ، انجام پروژه های بزرگ و همراه با ریسک و ... هر چه فشار بر او بیشتر می شود ، او هم مقاوم تر می شود و البته در مقابل وقتی با فشارهایی در موضوعاتی مانند مساله کردان یا مشایی هم مواجه می شود ، هر چه فشارها بیشتر می شود، مقاومت او هم بیشتر می شود.
یک بار به آقای احمدی نژاد این روحیه را یادآور شدم و به شوخی گفتم ظاهرا این روحیه شما برگرفته از محیط کار پدر مرحومتان است که مثل آهن شده اید، هر چه پتک بیشتری بر آهن گداخته نواخته می شود او را محکم تر می کند و احمدی نژاد چیزی نگفت و فقط خندید!
در مقابل این ویژگی مدیریتی مثل احمدی نژآد اما برخی از مدیران اجرایی دیگر برخلاف این روحیه را دارند ، مثل آقای خاتمی که با کوچکترین فشاری وا می رفت. برای همین در هشت سال اصلاحات، عملا او رییس جمهور نبود بلکه احزاب و شخصیت های اطرافش که ازبالا چانه می زدند و ازپایین فشار می آوردند، حاکم بودند و ریاست می کردند. در این موارد بر خلاف مورد قبل اگر تاثیرپذیری برای یک مدیر اجرایی در پنج مورد حُسن و امتیاز باشد، بدون شک در پنجاه مورد دیگر عیب و نقص است که نمونه های زیادی از آن را در دوره اصلاحات تجربه کردیم.
به نظرم علی رغم وارد بودن بخش زیادی از انتقادات نسبت به مواضع مشایی اما نمی توان از برداشت آقای احمدی نژاد نسبت به پشت پرده این انتقادات ، به راحتی گذشت. در حقیقت تلاش زیادی صورت می گیرد تا نورافکن ها بر مثل مشایی متمرکز شود و درباره آن بزرگنمایی و خبرسازی کنند . حمایت احمدی نژاد از مشایی در رسانه ها چنان ساخته و پرداخته می شود که مخاطب با خود می اندیشد دیگران اینگونه نبوده اند و چنین خلق و خویی از نوادر روزگار است ، در حالی که با مرور مواضع و عملکرد برخی از مسئولان می بینم آنها نیز در اطراف خود مشایی هایی داشته اند و در حال حاضر هم دارند که اگر غلط های آنها بیشتر نباشد ، کمتر از اسفندیار رحیم مشایی نیست ، اما جریان رسانه ای تخریب کننده دولت که غرض ورزانه به موضوع مواضع مشایی و حمایت احمدی نژاد از وی می پردازد و نورافکن های خود را بر آن متمرکز کرده ، در این موارد حتی یک لامپ هم روشن نمی کند و بالطبع جریان منتقد دلسوز نیز آنها را فراموش کرده ، تمرکز خود را یا در پاسخگویی بر این موضوعات نهاده و یا در نقد آن !
مثلا همین رییس دفتر رییس قوه مقننه ! یکبار نیز در یادداشتی نوشتم که حتی بسیاری از مردم نام ایشان را هم نمی دانند تا چه رسد به مبانی فکری و سیاسی اش ! در حالی که بسیاری از خواص تریبون به دست ما که نشریه و سایت در اختیار دارند با مواضع ایشان آشنا هستند و در بین خود آن را نقد می کنند، اما چرا تا به حال کسی کنکاش نکرده که نظر ایشان قبل از انتخابات دهم چه بوده و از چه کسانی حمایت می کرده ؟ این نگاه چه تاثیری بر مواضع و جهت گیری های لاریجانی و بالطبع در جهت گیری های فراکسیون اصولگرایان داشته است ؟ چرا آقای ... در ایام پس از انتخابات وقتی که از علت حذف تبریک انتخاب احمدی نژاد در احکام هیات ویژه بررسی مساله کوی دانشگاه پرسیده ، به پاسخی که از وی شنیده، در سایت خود نمی پردازد ؟ نظر ایشان درباره ولایت فقیه و عملکرد وی در انتخابات دهم و حوادث فتنه گون پس از آن چیست ؟ ترکیب راهپیمایان روز قدس را چگونه ارزیابی کرده و این ارزیابی چه نقشی در تحلیل خواص جامعه داشته است ، نقش وی در پشتیبانی از روزنامه و سایت خبر آنلاین – که البته روزنامه خبر به دلیل مواضع نادرستش به خود تعطیلی کشید - و سایت آینده که بدترین توهین ها را نصیب مسئولان عالی نظام و حتی مراجع تقلید می کند و ... چیست ؟ همه اینها موضوعاتی است که می توان به آن پرداخت اما تاکنون هیچ سایتی در باره آن ننوشته ، هیچ روزنامه ای در تحلیل آن قلم نزده و جریان سازی نکرده و هیچ نماینده ای بابت آن دکمه تذکر آیین نامه ای را فشار نداده ! در مقابل تمام حواس ها به یک نفر متمرکز شده که به عقیده من نباید از او غفلت کرد بلکه باید مراقب بود و تذکر داد ، اما آیا باید ناخوداگاه به مهره ای تبدیل شویم که دیگران می خواهند ؟
من گاهی که در برابر انتقادات منتقدین بی انصاف قرار می گیرم ، به آنها یادآور می شوم که اگر احمدی نژاد یک مشایی دارد ، روسای قبلی که ده ها مشایی داشته اند، اگر احمدی نژاد از مشایی تا این حد حمایت می کند – که به عقیده ما غلط است - مگر آقای میرحسین موسوی در دوره خود از بهزاد نبوی ها بیش از این حمایت نکرد؟ مگر آقای هاشمی از خانواده اش و بویژه فرزندانش و علی الخصوص مهدی هاشمی بیش از این حمایت نکرد و در حال حاضر نمی کند تا جایی که همه مردم متدین و مدافعان دیروزش را در برابر خود قرار داده؟ مگر آقای خاتمی از ابطحی ، گنجی و مهاجرانی بیش از حمایت احمدی نژاد از مشایی حمایت نکرد؟ انصاف دهیم با همه انتقادات وارد به مشایی به خاطر مواضع ناصواب و سخنان نابجایش، آیا مشایی احمدی نژاد ، قابل مقایسه با مشایی دیگران است ؟
این یادداشت هرگز به معنای تبرئه آقای مشایی ازانتقادات واردی که به او می شود، نیست. بدیهی است که ما از دولت زنده کننده جوهره حقیقی انقلاب، از دولت دینمدار ، از دولت انقلابی ، از دولت با این همه ویژگی مثبت، انتظار داریم تا مثل مواضع مشایی در آن شنیده نشود اما جبهه دلسوزان در کنار طرح انتقادات به حق نسبت به مواضع مشایی یا هر کس دیگر، نباید آنقدر به بزرگنمایی این موضوع بپردازند که از معایب دیگران غافل شوند و دیگر محاسن دولت را نببینند.
شاید همین مقایسه بین دوره های مختلف است که رهبر معظم انقلاب را مانند ما تا این حد نگران نمی کند . چندی قبل در خدمت رهبر معظم انقلاب – این سمبل صبر و بصیرت در دوران فتنه - بودیم که ایشان پس از شنیدن سخنان برخی از دوستان که اتفاقا بخشی از آن گلایه ها و انتقادات مربوط به موضوع همین یادداشت بود ، با آرامش و اطمینان کامل فرمودند:
در مورد دولت شاید این اشکالات وارد باشد اما باید جمعبندی کرد. اثبات و نفی نسبت به اشخاص باید ناشی از جمعبندی باشد. این به معنای آن نیست که نکته منفی نیست. من نگاه می کنم می بینم نقاط مثبت دولت ترجیح پیدا می کند. نهی از منکر و امر به معروف بکنید اما این بهانه ای نشود برای جدا کردن راه یا تعارض یا تخریب. بعضی یک نکته منفی در یک شخص یا دولت را دلیل قرار می دهند برای معارضه و دشمنی با او! برخی ایرادها کوچک هم نیست، شاید بزرگ هم باشد ، اما در جمعبندی باید ملاحظه کرد. به نظر ما در این جمعبندی نقاط مثبت دولت بر نقاط منفی غلبه می کند.
پس جمعبندی کنیم و به حرکت خودمان همسو با خطی که رهبری تبیین نموده حرکت کنیم که موضوع مشایی و حمایت احمدی نژاد از وی، در این پازل بزرگ ، بسیار کوچک است و ناچیز.
جوابیه دفتر امور رسانه های نهاد ریاست جمهوری و توضیح فارس درباره خبر مشایی
خبرگزاری فارس: خبرگزاری فارس در تاریخ 07/11/88 - 15:14خبری با عنوان "اظهارات مشایی درباره مدیریت انبیاء، رژیم صهیونیستی و مرتاض هندی " منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس ، بر اساس لید خبر مذکور آقای اسفندیار رحیم مشایی درباره تدریس در محافل مذهبی از سن 14 سالگی، محوریت خدا در وحدت، دلایل اظهار نظر تخصصی در مسائل دینی، شکایت از روزنامه کیهان، مدیریت جامع انبیاء، رژیم صهیونیستی، تماس با مرتاض هندی و جن کرمانی توضیحاتی ارائه داده بود. اظهارات مشایی که معمولا حاشیه ساز است بازتاب فراوانی در جامعه داشت و بار دیگر سئوالاتی را در افکار عمومی متوجه آقای مشایی کرد.اداره امور رسانه های ریاست جمهوری در ارتباط با این خبر جوابیه ای فرستاده و فارس را تهدید به شکایت در مراجع قانونی کرده است. متن جوابیه دفتر امور رسانه های نهاد ریاست جمهوری و توضیح خبرگزاری فارس را در ذیل می خوانید:
جوابیه دفتر امور رسانه های نهاد ریاست جمهوری
بسمه تعالی
مدیرعامل محترم خبرگزاری فارس
سلام علیکم
با احترام ، درج میان تیترهای کذب و ذکر حواشی غیر واقعی از سخنان مهندس رحیم مشایی مشاور و رییس محترم دفتر رییس جمهور در جامعه وعاظ تهران ضمن القاء مفاهیم نادرست به خواننده ، رفتاری غیر حرفه ای و خارج از اخلاق رسانه ای را در ذهن متبادر میکند.
لذا ضمن ارسال متن صحیح آن بخش از سخنان ایشان که انتشار یافته است و یادآوری الزام آن رسانه به درج کامل آن( وفق قانون مطبوعات و خبرگزاری ها )،درج موارد ذیل جهت اطلاع مخاطبان محترم خبرگزاری فارس ضروری می نماید:
1-بدون شک سخنان صریح و شفاف جناب آقای مهندس مشایی در فصل الخطاب دانستن اوامر مقام معظم رهبری در کلیه شئون و امور کشور و افتخار به سربازی ولایت، جای هر گونه شبهه و گمان باطل را از بین می برد. متهم کردن غرض ورزانه کسی که بارها خود را مطیع مقام معظم رهبری و سرباز کوچک ولایت می خواند چه سودی برای جریان بالنده ولایی و اصولگرایی در کشور دارد؟ و سوال این است که این گونه اتهامات که نشانه رفتن به سوی شخص رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران است با چه هدفی دنبال می شود؟از آنجایی که رسانه منشور حقیقت است ، وارونه نمایی وقایع و انتساب های جعلی چه تعریفی در کارکرد شما در مقام یکی از رسانه های جمهوری اسلامی دارد؟
2-تنظیم روتیتر،تیتر و لید هر سه با ادبیات خاص سایت ها و نشریات زرد انجام شده و از شأن یک خبرگزاری معظم به دور است.
3-تقطیع غیر حرفه ای و نامناسب و برجسته کردن میان تیترهایی جعلی که عموما ارتباطی به محتوای کلام یا نص متن ندارد عامدانه و آگاهانه می نماید و از این روی به منزله تحریف متن تلقی می شود.
4-خبرگزاری فارس در جای جای متن صحبت های پراکنده چند نفر یا احیاناً طرح صمیمی سوالات را به شیوهای بازتاب داده که القاء کننده فضای پر تشنج و غیر دوستانه است!!اگر هدف اطلاع رسانی شفاف و حرفه ای است چرا اظهارنظر قاطعانه کسانی که به تایید و دفاع از سخنان آقای مشایی برخاستند پوشش داده نشده است و صداهای "احسنت " ، "احسنت " حضار به گوش نماینده غیر رسمی شما نرسیده باشد؟!!
5-شگفت آنکه روایت بسیاری از حاضران مبنی بر قانع کننده بودن سخنان و حتی برخی حلالیت طلبی معترضان که بر اساس اطلاعات غلط اظهارنظر کرده بودند با گزارش یک سویه خبرگزاری شما در تعارض جدی است، آیا خدای ناخواسته فارس تعریف متفاوتی از رسالت رسانه به عهده گرفته است و دخیل دادن مطامع و دیدگاه های خود ولو به شکل تحریف و قلب واقعیت را بر خبر رسانی شفاف ترجیع می دهد؟
6-نشر اکاذیب و تحریف آشکار خبر در جهت تخریب افراد وفق قانون دارای پیگرد حقوقی و قانونی است.در همین راستا مسوولیت پاسخ گویی گردانندگان خبرگزاری فارس را در مراجع قانونی یادآور می شود.در پایان قضاوت عادلانه را به مردم عزیز می سپاریم تا خود قضاوت کنند. دفتر امور رسانه ها
توضیحات فارس:
1- دفتر امور رسانههای نهاد ریاست جمهوری مدعی شده که سخنان آقای مشایی به صورت کامل درج نشده است که در پاسخ باید گفت: خبرگزاری فارس بیش از 40 ساعت از انتشار سخنرانی آقای رحیم مشایی خودداری کرد تا شاید متن کامل آن توسط روابط عمومی ریاست جمهوری منتشر شود. اما پس از انتشار یک سویه سخنان مشایی در برخی سایتها و خبرگزاریهای وابسته به دولت، این خبرگزاری با استفاده از متن کامل فایل صوتی منتشر شده در خبرگزاری برنا(خبرگزاری دولتی)، اقدام به انتشار مهمترین بخشهای این سخنرانی 2 ساعته نمود که خبر فارس کاملترین خبر منتشر شده در میان رسانهها است.
در این میان خبرگزاری فارس به رسم صداقت و امانت داری از انتشار بخشی از سخنان مشایی درباره موضوعاتی چون کمک دهها میلیونی به هدیه تهرانی و...خوداری نمود چرا که آقای مشایی در سخنانش خواستار عدم انتشار این بخش ها شده بود.
کسانی که از کمترین آشنایی با عرف کار رسانهای بهرهمند هستند، به خوبی میدانند هیچ رسانهای اقدام به پیاده نمودن متن کامل یک سخنرانی نمیکند، بلکه مهمترین محورهای یک سخنرانی به صورت خبری تنظیم میشود. همانگونه که دفتر امور رسانههای ریاست جمهوری اقدام به انتشار حدود یک دهم از سخنان آقای رحیم مشایی در جمع جامعه وعاظ نمود که مقایسه حجم خبر فارس با دفتر امور رسانهها نشان میدهد این خبرگزاری کاملترین پوشش را از این سخنرانی داشته است. پس اگر قرار باشد مسئول و یا رسانهای مورد بازخواست قرار گیرد، این دفتر امور رسانهها است که باید پاسخگو باشد چرا که در قبال وظیفه مسلم خود ناقص عمل میکند.
2- یکی از محورهای جوابیه دفتر امور رسانهها که به دفعات تکرار شده، آن است که فارس میان تیترهای جعلی زده است. ای کاش این مدعیان برای این ادعای خود لااقل یک مدرک و مصداقی ارائه میکردند تا برای القای یک مطلب ناروا، این قدر به خود فشار نمیآوردند و این همه متحمل زحمت تکرار نمیشدند.
تمام میان تیترهای فارس از سخنان آقای مشایی اخذ شده و اگر محتوای آن اشکال دارد، آن اشکال به ما مربوط نیست. برای اینکه جعلی نبودن عناوین روشن شود،توجه مخاطبان را به ساعت و دقیقه بیان شده این عناوین در نوار احاله می دهیم:
*من از پیامبر و معصوم نقل میکنم (4:47)
*منطق علم این نیست که به کسی بگویند چرا حرف میزنی (11:30)
*به عنوان شاگرد این مکتب مطالبی را در خصوص دین، خدا، جامعه دینی، نظام دینی و آینده گفتهام و خواهم گفت (12:30)
*اگر خطایی در بحثهای من وجود دارد، سکوت نکنید و آن را مطرح کنید (14:40)
*شناخت خدا خلقت را حکیمانه میکند (20:30)
*قیمت گذاشتن روی انسان قیمت گذاشتن روی خداست (21:15)
*اگر بخواهیم خدا بزرگ شناخته شود، باید انسان شناخته شود (25:50)
* من میگویم بودن انسان ربطی به بودن خدا ندارد (30:30)
*این نظام اگر بخواهد برقرار بماند باید اندیشه دینی را توسعه بدهد (39)
*معلمی اخلاق یکی از وجوه انبیاء بوده است (42:30)
*حضرت عیسی کجا مدیر بود، از اینجا به آنجا فرار میکرد (44:40)
* اعتراض روحانیون به مشایی به جهت طفره از سؤالات (46)
*علت عدم وحدت نبود توحید است (51:30)
*یک روحانی معترض خطاب به مشایی: سخنان شما چه مشکلی را حل میکند (53)
*احمدینژاد بگوید حرف نزن، حرف نمیزنم (1:00:00)
*فرد 400ساله نداریم که مرتاض 400ساله داشته باشیم،جن کرمانی؟! من مازندرانیام (1:03:10)
** رادیو پیام بعد از حضور من در آنجا به جای موسیقی به مهدویت پرداخت.
**شبهای جمعه یک برنامه رادیوی 4ساعت در مورد امام زمان بحث میکرد (1:05:30)
*پیش از اینکه ما به شهرداری تهران بیاییم تهران چگونه بود (1:06:30)
*پیشنهاد یک معترض به مشایی، من به اندازه وزنتان کتاب و مقاله دارم (1:07:00)
* یک روحانی خطاب به مشایی: این اظهارات موجب تضعیف دولت احمدینژاد میشود (1:07:00)
*کیهان را محکوم نکنم، مسلمان نیستم (1:21:19)
*ما با مردم دنیا حتی مردم آمریکا و اسرائیل دوست هستیم ( بین همین دو میان تیتر)
*اگر موضعم را در خصوص اسرائیل بد میدانستم آنرا تکرار نمیکردم (1:27:50)
*نوشتهاند که من قطعا جاسوس و عامل موسادم (1:33:20)
*چطور عالم است که میگوید حج از شئون ولی فقیه است ( بین همین دو میان تیتر)
*مگر احمدی نژاد اجازه میدهد که کسی یک ذره انحراف داشته باشد (1:43:45)
3- دفتر امور رسانههای ریاست جمهوری در بخش دیگری از جوابیه خود نسبت به عدم درج نکات مثبت این جلسه همچون احسنت گفتن برخی حضار اعتراض کرده که در پاسخ باید گفت: فارس به رسم امانتداری هیچگاه احسنت گفتن تعداد معدودی از حضار را به کل جامعه وعاظ منتسب نکرده است چرا که به این نکته اساسی اعتقاد راسخ داریم بزرگترین سرمایه یک رسانه، اعتماد مخاطب به آن رسانه است. و ما حاضر نیستیم با تهدیدهایی چون شکایت و یا دشنام، این اعتماد را از دست بدهیم. شاید مسئولان دفتر امور رسانههای ریاست جمهوری، خبرگزاری فارس را با یک نهاد روابط عمومی اشتباه گرفتهاند.
4- مسئولان دفتر امور رسانهای با کمال تعجب مدعی شدهاند فارس به جای انتشار دیدگاههای آقای رحیم مشایی، اقدام به درج دیدگاههای خود نموده است. امیدواریم این نحوه قضاوت در سایر امور تسری نداشته باشد یا حداقل درباره رسانهها اینگونه نباشد. خبرگزاری فارس به رسم امانت، فقط و فقط روایتگر سخنان آقای مشایی بوده و هیچ نکته اضافی و نظر نقادانهای را در تنظیم این خبر لحاظ نکرده که مستند آن در خبر تنظیم شده هویدا است.
5- به نظر میرسد مسئولان رسانهای دولت باید با پختگی بیشتری عمل کنند. اگر این پختگی بود قطعاً با رسانهای که در دفاع از آرمانهای نظام اسلامی لحظهای درنگ به خود راه نداده است، با این الفاظ زشت و دشمن شادکن همچون تحریف گری، دروغگویی، وارونه نمایی، انتسابهای جعلی، دخیل دادن مطامع، قلب واقعیت، نشر اکاذیب، تحریف آشکار و.... برخورد نمی کردند. امیدواریم دیگر شاهد چنین برخوردهای ناشایست با یک خبرگزاری اصولگرا که افتخار پرمخاطبترین و امینترین خبرگزاری را از مخاطبان خود دریافت کرده است، نباشیم.
در پایان یک توصیه برادرانه و مشفقانه به مسئولان دفتر امور رسانههای ریاست جمهوری داریم که به جای ایراد اتهامهای بیاساس و تأملبرانگیز به یک رسانه، به آقای مشایی توصیه نمایید که با سخنان خود برای دولت کمتر حاشیه درست کنند که بیتردید این روند باعث اختلاف و سرخوردگی علاقمندان به دولت و شخص رئیس جمهور میشود.
در پایان خبرگزاری فارس ضمن انتشار فایل کامل صوتی آقای مشایی، قضاوت را به مخاطبان عزیز میسپارد